NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse
Skakutao ili ne, činjenica je da je prošle godine u finalu uradio mnogo bolji posao na Curryu nego 99% ostalih playmakera u ove dvije sezone.
Na treneru je da iskoristi vrline kako Kyriea i Lovea, tako i Dellya i Tristana, a i da im prikrije mane...Ako to bude znao mogu se cemu i nadati, ako ne, mozda neko drugi bude znao sljedece sezone...
Ako bude smio drzati na klupu prvu dvojicu, dok druga dvojica rade dobro svoj posao nece mu onda biti "problem" to sto Kyrie i Love ne igraju odbranu..
Ako bude smio drzati na klupu prvu dvojicu, dok druga dvojica rade dobro svoj posao nece mu onda biti "problem" to sto Kyrie i Love ne igraju odbranu..
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ti mali igraci znaju iritirati , pa Lebron koliki je k'o trokrilni ormar nije mogao da ledjima na postu u prime-u zavrsi protiv Barea-eDonnie Darko je napisao/la:Skakutao ili ne, činjenica je da je prošle godine u finalu uradio mnogo bolji posao na Curryu nego 99% ostalih playmakera u ove dvije sezone.

Mislim da je Curry-u bilo porebno citave 3 i 1/2 utakmice da se prilagodi "majmuncetu" ali mislim da vodjeni time i onime sto smo vidjeli u reg. sezoni da nije toliki faktor iznenadjenja koliki je bio u prve 3 tekme finala prosle godine
- PaskalHens
- Kontakt:
Bolji je vala od onog, pa makar samo skakutao, a ne skakuče samo. Naravno da se ne igra samo odbrana, ja sam spomenuo aspekt odbrane, logično da je u napadu milion puta bolji.KK_Bosna je napisao/la:pa jel se u kosarci samo igra odbrana?PaskalHens je napisao/la:Niko i ne bira dellavedovu umjesto Irvinga, bar ja ne. Samo govorim da je odbrambeno bolji za Krave od Irvinga.KK_Bosna je napisao/la:samo lud covjek moze birati da ima u ekipi dellavedovu umjesto irvinga
irving je bolji 74 puta u napadu nego sto je delly bolji od njega u odbrani (ako je uopste bolji, to sto ko majmunce malo skakuce oko igraca ne znaci d aje dobar odbrambeni igrac)
Viva la France, as they say in Rome.
prvo i osnovno, onu budalu niko ne moze cuvati, pitanje je samo hoce li za 30+ poena potrositi 7 trojki ili 15...
a s druge strane delly njemu moze zabiti 4 poena max, dok kyrie moze 25-30
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Donnie Darko
- Kontakt:
Vodiš raspravu protiv nikoga. Niko ne tvrdi to što bi se iz tvojih postova dalo zaključiti. Čovjek spominje isključivo odbranu, niko ne spori da je Irving hiljadu puta bolji igrač od Delavedove.KK_Bosna je napisao/la:prvo i osnovno, onu budalu niko ne moze cuvati, pitanje je samo hoce li za 30+ poena potrositi 7 trojki ili 15...
- PaskalHens
- Kontakt:
Ma džaba, ne konta kkbosna poentu.
po meni najbolju odbranu na curry ove godine je igrao avery bradley
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Buraz pricamo koliko su sa Irvingom i Loveom u odbrani losiji, niko ne spori drugi dio parketa.. Delly je prosle godine odlicno cuvao Currya, vjerovatno zato sto je u napadu bio rasterecen i svu snagu je cuvao za Stepha, a Irving ce imati mnogo problema ove godine sa njim, samo je pitanje koliko ce ofanzivno uspjeti nadoknaditi
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Clutch je napisao/la:[youtube][/youtube]
![]()
![]()
Donesi im titulu ljudino

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
TurnerSportsPR @TurnerSportsPR
Last night’s Thunder/Warriors Game 7 was most watched (non-Finals) NBA telecast (broadcast/cable) since 2000 WCF Game 7 (Lakers/Blazers)
TNT’s WCF Game 7 avgs nearly 16M viewers; cable’s most viewed NBA game all time & TNT’s most watched program ever
This year's Western Conference Finals on TNT were the most viewed ever on cable, averaging 9.9 million viewers and a 5.9 HH rating
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Pa odbrana picka Steph-Draymond bi moglo biti traumaticno iskustvo za dvojac Irving-Love. Po meni James mora od starta prve utakmice biti na Draymondu da bi mogao preuzimati Stepha (mada LeBron nije toliko uzasan match up Draymondu kao Durant jer nema njegovu duzinu i Draymondu je tu dosta lakse igrati) jer ako bi Love ostajao na Stephu, to bi moglo vrlo vrlo lose da zavrsi za Cavse.
Jedva cekam vidjeti match up postave smrti Warriorsa i ove five out postave Cavsa sa Loveom i Fryeom na 4 i 5. Jest da je ta petorka Cavsa sa ovom dvojicom pod kosem defanzivno dosta tanka al u napadu daje nenormalan prostor LeBronu za ulaze. Ocekujem pobjedu Dubsa na kraju jer Cavsi nisu ni blizu nezgodan match up njima kao OKC jer jednostavno nemaju takvu duzinu i takvu fizicku nadmoc.
Jedva cekam vidjeti match up postave smrti Warriorsa i ove five out postave Cavsa sa Loveom i Fryeom na 4 i 5. Jest da je ta petorka Cavsa sa ovom dvojicom pod kosem defanzivno dosta tanka al u napadu daje nenormalan prostor LeBronu za ulaze. Ocekujem pobjedu Dubsa na kraju jer Cavsi nisu ni blizu nezgodan match up njima kao OKC jer jednostavno nemaju takvu duzinu i takvu fizicku nadmoc.
KK_Bosna je napisao/la:ako sad uzme titulu, ugasiti kosarku kao sport i zabraniti da ijedno dijete vise ikada opuca na kos. ustvari, pocupati sve koseve i izbusiti sve lopte.
Ja ovdje više ništa ne bih dodavao..
ŠAHU !
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Cavsi uzimaju seriju..James ce da zatvori Klaya,a Steph nece moci sam.Draymond nije nikakva opasnost.
P:S Frye ce da ubije sa trice,a JR barem dvije tekme da poludi.
P:S Frye ce da ubije sa trice,a JR barem dvije tekme da poludi.
- PaskalHens
- Kontakt:
I Đejms će da zakuca sa svoje polovine uz zvuk sirene. A ne, čekaj, to je Space Jam.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Prodje GSW, Curry odigra sjajno, Klay nas je navikao na sjajne partije, kluba dade neki doprinos i nakon sto se OKC nije mogla odvojiti ovi kada pocedose u 3/4 ipak to privedose kraju. OKC tako blizu, a tako daleko, malo im je falilo, GSW su imali u saci jednstavno razbili su ih kao niko u ove dvije godine, a opet ostadose kratki, ne znam imaju te crne rupe te lose odluke ma svi kao ekipa i bez toga izgleda ne mogu.
Sada ide finale i ovo nece liciti ni sekunde na proslogodisnje finale, sve pada u vodu od prosle godine jer su Cavsi druga ekipa skroz, prvo sto imaju dva nova igraca, tj. cak i tri jer je JR bio na "klupi" prosle godine, a drugo jer ce igrati skroz skroz drugacije tj. pokusati ce dobiti GSW njihovim oruzjem.
Za sada im u PO to funkcionise sjajno, ubise tricama, ali opet istok nije neko mjerilo da bi znali koliko je to efektivno.
Ofanzivno u odnosu na proslu godinu imaju napredak nevjerovatan jer ce Irving i Love dati novu dimenziju, a i Frye koji im je idealan sa klupe igrac.
Ali odbrambeno je pitanje bas kako ce to izgledati jer koliki god bogalj bio hrcak iz australije on je u odnosu na Kyria napredak u odbrani, isto tako Ljubav je rupetina, ali vidjet cemo ionako im je moto otkako Lue ih vodi da vise zabiju nego sto prime pa treba vidjeti da li mogu tako dobiti 4 od 7 tekmi, jer iskreno odbranom koliko god se prilagodjavali i sakrivali mane nema te sanse da GSW dobiju, tako da ova promjena stila mozda je i pametna odluka pa sta bude
Sada ide finale i ovo nece liciti ni sekunde na proslogodisnje finale, sve pada u vodu od prosle godine jer su Cavsi druga ekipa skroz, prvo sto imaju dva nova igraca, tj. cak i tri jer je JR bio na "klupi" prosle godine, a drugo jer ce igrati skroz skroz drugacije tj. pokusati ce dobiti GSW njihovim oruzjem.
Za sada im u PO to funkcionise sjajno, ubise tricama, ali opet istok nije neko mjerilo da bi znali koliko je to efektivno.
Ofanzivno u odnosu na proslu godinu imaju napredak nevjerovatan jer ce Irving i Love dati novu dimenziju, a i Frye koji im je idealan sa klupe igrac.
Ali odbrambeno je pitanje bas kako ce to izgledati jer koliki god bogalj bio hrcak iz australije on je u odnosu na Kyria napredak u odbrani, isto tako Ljubav je rupetina, ali vidjet cemo ionako im je moto otkako Lue ih vodi da vise zabiju nego sto prime pa treba vidjeti da li mogu tako dobiti 4 od 7 tekmi, jer iskreno odbranom koliko god se prilagodjavali i sakrivali mane nema te sanse da GSW dobiju, tako da ova promjena stila mozda je i pametna odluka pa sta bude

- bugojanac1234
- Kontakt:
OMjer burazeru, 2 od 7, izvini sto sam ti morao nacrtatirudy91 je napisao/la:Ne moze biti 2-7 ili 3-7,**** ga valjda znamo racunati i moze biti jedino 2-5 ili ako pobjedi 3-5bugojanac1234 je napisao/la:Russ nikad neće sazrijetm, ali je I razumljivo kad OKC ima rotaciju od 6 po igraca, I NJIH JE UMOR UBIO ovu seriju, a ne Gsw, sto se forsiralo kad su gubili 3-1. KD I Russ ispuhali totalno, kad ih se cuva maximalno ostatak ekipe ne moze nista I to je to, poandao sam se nakon odlicnog pocetka I +13, ali umor I pad, nemoralni ( da nemoralni) sutevi Karija I eto,..... Cestitke oklahomi na odlicnoj sezoni kada se sve sagleda, niko ih nije shvatao kao pretnju, tj.malo tko. Nadam se da ce Durant da ostane, mada ga Russ jako nervira, a I ako ostane da nece ispraznit salary cap da mogu dovest nekog normalnmog šutera I jednog dobrog role igraca a rijesit s e ovog smeca koje je igralo 3 minute play offa sve skupa.
Kakvu cemo kosarku da gledamo u finalu, pod navodnicima naravno, 90 trica ce biti ispaljeno po tekmi, kome se to gleda nek izvoli, mene iskreno ne zanima,
Predvidjam 4-2 opet za GSW I lechoke da place paulu I jos kome da mu dodju u ekipu je 2-7 je sramota za toliko naduvanog igraca, amda ni 3 od 7 nije ensto bolje![]()
![]()
Prednost za Cavse je što u seriju ulaze dosta odmorniji, po meni 50-50 šanse.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Irving i Love bi trebali da budu na 300% za ovo finale jer su proslo propustili a i valjda imaju postovanja za jamesa zbog prosle godine. Takodjer citava ekipa je napredovala na bolje. Mozgova bi volio da vidim prosle godine lebron-mozgov kombinacija je dobro radila.
uglavnom ja mislim da ovo finale zavisi od Cavsa koliko su nalozeni a ne da se ceka greska gsw ili da oni prate njihov ritam
uglavnom ja mislim da ovo finale zavisi od Cavsa koliko su nalozeni a ne da se ceka greska gsw ili da oni prate njihov ritam
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Tek pogled'o utamicu
Znao sam rezultat jer sam jucer zaglavio na poslu, znao sam da necu stici pogledati navecer, i cim sam upalio radio, prvo idu vijesti iz sporta
Uglavnom, vidim receno je sve sto je trebalo biti receno. Interesantno se sjetiti da je 80% raje nakon cetvrte tekme ovdje pisalo kao da je serija zavrsena, cestitalo Thunderu i sl.
Yebiga, Srce Sampiona!
Oklahomi predlazem gasenje... Kletva SuperSonicsa ce ih pratiti zauvjek!

Uglavnom, vidim receno je sve sto je trebalo biti receno. Interesantno se sjetiti da je 80% raje nakon cetvrte tekme ovdje pisalo kao da je serija zavrsena, cestitalo Thunderu i sl.

Oklahomi predlazem gasenje... Kletva SuperSonicsa ce ih pratiti zauvjek!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.