Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
14%
Četvrtfinale
1
5%
Polufinale
1
5%
Finale
7
32%
It's coming home
10
45%

Ukupno glasova: 22

Asteriks
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la Asteriks » 28 maj 2016, 17:57

Segmenti poput: oduzetih lopti, skok igre, presjecanja, postavljanja,... na top nivou.

Ovaj frajer vjerovatno nije pogledao utakmice Uniteda, cim prica ovako nesto. :rol:

Jamie ebeni Carragher je jos u novembru prosle godine rekao ovo: Smalling is the Premier League’s best centre-back, a znamo pod kakvom je lupom gledao pomenutog prije no sto je donio ovako hrabar zakljucak.

Pametnom dosta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 28 maj 2016, 18:32

To je frajer kao milioni njih sto "vole" fudbal.
Pa tako se gledaju samo mecevi spanskog dvojca i drka se na Ronaldo, Messi zavisi kome pripadas...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 28 maj 2016, 18:40

O čemu ti dečko???? :crazy: Navijam za Milan i pratim Seriu A i Engleze.

Imam pravo na svoje mišljenje i nisam glup ako se razlikuje od vašeg, a vi ste inače stručnjaci.
Forza Milan!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 maj 2016, 18:44

Da pratis, kak kazes, onda si mogao nacuti kako i simpatizeri dr epl klubova smatraju Smalla jednim od najboljih stopera zadnje dvije sezone.

U sustini, dovoljno je naletiti na temu Uniteda, gdje se sudaraju razlicita misljenja, gdje se niko ne stedi itd., pa ces viditi sta se misli o ovom igracu.

Misljenje se postuje u granicama normale, ali brate ovo su ciste nebuloze.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 30 maj 2016, 13:54

Belmin6 je napisao/la:Paradajz, i dalje Rooney ne treba da igra u prvih 11 ?
Paradajz je napisao/la:Rooney je sinoc igrao dobro na poziciji tog veznog. Sta znam, ako Roy uspe da mu da ulogu pravu u veznom redu, mozda to i ispadne dobro sa njim u prvoj. U 4-3-3 formaciji pored recimo Diera i Drinkwatera da bude, a Alli neka bude iza dvojice napadaca, samim tim ce ova trojica moci da pokriju neke nedostatke koje Rooney sada ima. Razmisljam u ovom pravcu, jer pored Wilshera, tu nema bilo kojeg drugog veznjaka koji ume tako dobro da distribuira loptu, a kakav ce ovaj da bude i da li ce uopste ici na EURO, pitanje je.

Uglavnom, svakako bolje resenje kao klasican vezni, nego da bude bilo gde blizu napada. Then again, ono je bilo protiv Bournmoutha.
Evo ti moj stav za njega od pre dve nedelje otprilike, da se ne ponavljam.

Sturridge je imao trening jutros, tako da sumnjam da ga Roy nece povesti. Ali to ne znaci da Rashford nece ici, jer izgleda ozbiljno razmatra mogucnost da povede obojicu, sto nije losa ideja uopste, onda bi lako mogao da se otarasi usluga Townsenda koji mu ne treba uopste, da bi poveo klinca pred kojim je buducnost i EURO ce biti sticanje velikog iskustva, plus decko moze da donese prevagu. Ostaje jos taj jedan igrac koji bi morao da otpadne, Barkley je izgleda postao upitnik.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 14:56

Townsend jednostavno mora otpasti, ograničen igrač ko balkon. Barkley je u ovoj sada tekmi protiv Australije bio veliki užas, uopšte ne bi bilo iznenađenje ako i on otpadne, iako posjeduje dobar skill i njemu je velika mana manjak inteligencije.
Pored njih najpravednije bi bilo da i Delph ostane u Engleskoj, on nije trebao biti ni na širem spisku, momak nije imao utakmica uopšte.
Znači po meni ostaje jedino dilema Rashford ili Barkley :?

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 30 maj 2016, 15:36

Poligon10 je napisao/la:Townsend jednostavno mora otpasti, ograničen igrač ko balkon. Barkley je u ovoj sada tekmi protiv Australije bio veliki užas, uopšte ne bi bilo iznenađenje ako i on otpadne, iako posjeduje dobar skill i njemu je velika mana manjak inteligencije.
Pored njih najpravednije bi bilo da i Delph ostane u Engleskoj, on nije trebao biti ni na širem spisku, momak nije imao utakmica uopšte.
Znači po meni ostaje jedino dilema Rashford ili Barkley :?
Barkley je baš užasan bio. Još je u nakon što je ušao Engleska igrala svoj standardan sistem za razliku od onog u prvom poluvremenu. Meni ni približno nije onom Barkleyu iz prvog dijela protekle sezone. Jednostavno, Rooney na njegovo a Rashford na Rooneyevo mjesto i to je to. To je jedini način da Rashford i upadne. Ako bude između njega i Sturridge-a onda Rashford otpada, tu dileme nema.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 15:49

Kao što kaže @Paradajz Rashford je trenutno maximalno motivisan a svojim kvalitetom može donijeti prevagu. Roy je morao to uvidjeti i nakon onakvog debija mora razmišljati kako da ga uvrsti u sastav. Sa Sterlingom je najbrži igrač u repki i kada bude potrebno on na desnom krilu može stvarati višak samo tako, ako već ne bude mjesta u napadu.
Za razliku od njega Barkley mi je totalno nedefinisan, ne vidim na kojoj bi poziciji mogao igrati jer su svi u boljoj formi ili su bolji igrači od njeg.
Zato mislim da će na kraju biti Rašo ili Barkley. Sturidge mora ići a Henderson je kućni ljubimac Roya, pored njih nema se ko naći u toj dilemi s tim da sam već otpisao Townsenda i Delpha

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 30 maj 2016, 15:54

Sta vam je ljudi Barkley ide 100%, a rashford je visak, tri napadača + Rooney je sasvim dovoljno ;)

Poligon10
Kontakt:

Re: RE: Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 16:05

JoseeMourinho je napisao/la:Sta vam je ljudi Barkley ide 100%, a rashford je visak, tri napadača + Rooney je sasvim dovoljno ;)
Spomenuo sam kako je Rashford itekako opcija na krilu, a i sada je odigrao nekih 10-ak minuta po desnoj strani. Roy kada bi bio pametan trebao bi shvatiti da mu niko osim Sterlinga ne može donijeti prevagu i višak po krilu, a mali Rashford je već sada u stanju da bude iznimno koristan i prodoran praveći višak.
Barkley apsolutno ništa nije pokazao, kako tokom cijele sezone u Evertonu, tako i u repki. Po ovom rosteru Roy ima samo Sterlinga kao klasično brzo krilo, Lallanu koji to nije i Townsenda koji navjerovatije otpada. Po meni bila bi velika glupost otići samo sa jednim krilom, a da nema opciju na desnoj strani.
I sam mislim da Rashford otpada, ali u ovakvoj situaciji on može vrlo lahko otići na Euro

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 maj 2016, 17:30

Sto se amf-a tice, Alli i Wazza mogu pokriti tu poziciju. Ispod ima dosta opcija sa Popivodom, Dierom, Milnerom,...

Iako je Barkley vec od polovine marta u losoj formi, ipak msm da ga Woyo mora povesti, pa makar bio tek za plan b.

Rash je najjaci u vrhu napada i samo tu ga mora koristiti. Sigurno da ima potencijala i za krila, ali to nekad uigravati nakon eura.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 18:04

Zašto voditi igrača kad nema skoro nikakve koristi od njega, momak nema dobre tekme od marta pa zašto onda očekivati da će biti na Euru neke koristi?
Rash briljira od kako se pojavio, ima ogromno samopuzdanje i odlazak na Euro ga može samo izdignuti još više na psihičkom planu čime bi Engleska samo profitirala jer je u pitanju vanserijski potencijal za budućnost. Zamislite za 2-3 godine tandem Rash-Kane, perverzija. I ja sam mislio da je nemoguće da ode, ali nakon ovakvih partija u finišu sezone, pojedinih igrača i njihove forme, Rash je realna i potrebna opcija Royu na predstojećem Euru.

RusselBeastbrook
Kontakt:

Post Postao/la RusselBeastbrook » 30 maj 2016, 18:19

Naravno da ce navijaci Uniteda svojom shizologikom prizeljkivati da Rashford ide na Euro,iako je potpuno nepotreban. Mislim,zasto voditi i Kanea,mozda Lingard moze upasti umjesto njega. Mensah je englez ? Ako jeste,zasto zvati Rosea i Bertranda,on je bolja opcija. Holandski Ronaldo mozda promijeni drzavljanstvo i upadne umjesto Sterlinga.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 maj 2016, 18:28

Zato sto je vec odavno bilo jasno da ce Everton zavrsiti negdje na sredini, a Martinez i prije toga pogubio konce.

Euro je nesto drugo, novi izazov, novi saigraci itd. Barkley ima tu snagu i uvijek moze dobro posluziti, ak nista kao alternativa, a kada gledamo siru sliku i nema mnogo kvalitetnijih rjesenja.

Naravno Alli mora biti u pocetnom, i prema prikazanom vec sada je bolji igrac od pomenutog.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 30 maj 2016, 18:53, ukupno mijenjano 2 puta.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 18:32

Ma ja, a ti si Rashforda vidio samo na portalu Sportsport.ba bez da si ijedne tekme pogledao, najlakše je tako donositi zaključke.
Uopšte nisam subjektivan, govorim samo da je trenutno u boljoj formi od jednog Barklija možda i jos par igrača al' nebitno eto. Svakako bi presjedio na klupi gdje bi možda zabilježio koje minute.

RusselBeastbrook
Kontakt:

Post Postao/la RusselBeastbrook » 30 maj 2016, 18:41

Pa kakve veze ima sto je u boljoj formi od Barkleya,kad nisu ni priblizno ista pozicija.
Pogledaj samo malo vezni red engleza :Drinkwater,Dier,Wilshere,Hendo,Milner,Delph,Alli....
Uglavnom igraci koji trkom doprinose terenu,tesko da ima ko eksplozivan ko moze jednim potezom rijesiti utakmicu,osim da Rooneya gurnes u vezu...
Tako da Barkleya mora pozvati....
Hoce li ili nece povesti Rasha,nije bitno kad je slabiji od svih napadaca sa spiska i ne bi trebao imati ozbiljnu ulogu.
I jos jedna greska Hodgsona je nepozivanje Creswela koji je bolji od obojice bekova,a pogotovo Rosea koji nema grama mozga.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 18:54

Znam da nisu ista pozicija, ali i pored toga po trenutnoj situaciji nikakvog doprinosa i od Barklija u veznom redu, ispred njega su Alli, Rooney pa čak i Lallana kojeg ne treba zaboraviti.
Spomenuo sam već gore da Rashford nema mjesta u napadu, ali zato u formaciji sa krilima može biti opcija, on i Sterling su jedini sposobni napraviti višak svojom brzinom i odličnim driblingom, znači u nekim situacijama kada se juri rezultat ili kada je sve riješeno može dobiti minute i bolje da ih on dobije nego očajni Barkley

RusselBeastbrook
Kontakt:

Post Postao/la RusselBeastbrook » 30 maj 2016, 19:13

Kakav Lallana jarane,reci da se salis ?
Nadati se da taj nece minute upisati na EURU.
Stu moze igrati po krilu i kao takav je bolja iskusnija opcija od Rasha,Sterling takodjer.
To da nije u formi ne pije bas puno vode. Koliko se puta desilo da na prvenstvima bljesnu igraci od kojih se to nije ocekivalo i koji nisu bili u formi.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 maj 2016, 19:48

Pa naveo sam solucije kada može poslužiti, nisam ni rekao da će biti prva opcija. Stu može djelovati po krilu, ali je Rash mnogo bolja opcija, brži je, prodorniji.. Sterlinga sam isto spomenuo.
Lallana je isto na spisku pa zato kažem da ga ne treba zaboraviti, uostalom vidjećemo druže za koji dan kakav će biti konačan spisak, tada ćemo vidjeti na šta se odlučio Roy

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 30 maj 2016, 21:00

ma dajte ljudi momak ima par tekmu tek odigranih i da ga vodi na euro, jest da ce sjedit na klupi, ali opet po meni glupost, Barkley je to hiljadu puta vise zasluzio i ja sam 1000% siguran da on ide na euro ;)

nadam se da ce forsirati neku 4-3-1-2, sa Kaneom i vardyem gore, a iza ima izbora nek poreda, ja bi stavio Diera, Milnera i Ronneya i ispred njih Sterlinga, pa onda imas sjajne opcije na klupi u vidu Sturidgea i Allia pa cak i Barkleya ako ti treba nesto da promjenis :thumbup:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW, kakarut, sarajevskiMarlboro, Venom i 28 gostiju.