FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 29 maj 2016, 22:24

amazon je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Pa samo kada pogledam nase trenere u svijetu na desetine ih, od onih starijih do onih mladjih, ljudi sa iskustvom i znanjem, i uvijek bi bio pobornik toga da dovodimo nase ljude, pogotovo one koji imaju veze sa Zeljom, tako godinama rade i Partizan, Zvezda, Hajduk pa i Dinamo.

Pa samo kada se pogledaju imena dovoljno za razmisliti :

Jasminko Velic (pom. trener - u AEK-u, Panathinaikosu, Sportingu, gl.trener - Levadiakosa, Egiskopa i Ergotelisa), za nas igrao od 1988. do 1992

Nedim Tutic (gl. trener Omonie iz Nikozije, i od 2010. pa sve do danas trener Neae Salamis), jedina mana sto je igrao godinu dana za komsije, 1985-1986.

Ismet Stilic, covjek koji je godinama u klubu, posjeduje koliko znam A licencu, dvije godine i bio asistent, covjek autoritet i cijenjen

Nenad Starovlah, da bezveze ne spominjem, sa ovom ekipom bi vjerujem neki rezultat napravio, kada je bio trener od 2006 do 2007, imao je krs igrace, i ocajno stanje u klubu, sjecam se da je bio pozitivac, trudio se koliko je mogao, a covjek voli Zelju samo tako, slican tip trenera ko Odovic, samo po meni iskusniji, dugo godina na Kipru, a punih 6.godina bio trener Omonie

Muhamed Preljevic, godinama u Njemackoj, posjeduje profi licencu, vodio doduse drugoligase i treceligase u Njemeckoj, godinama asistent Victorie,a od 2004 do 2006 bio i pomocnik u nasoj reprezentaciji, onako tipicna Njemacka skola, a vala i mentalitet, kao igrac igrao za Dinamo ZG, Greuther Furt, Victoriu i dr.

Nebojsa Novakovic, ponikao u nasem omladinskom pogounu i ako nikada nije zaigrao za prvi tim, dugo godina je u Svedskoj, trener AIK-a i Sandejforda,
izuzetno cijenjen gore, dugo igrao za Famos iz Hrasnice dok se nije zaratilo, pa otisao gore.

Ratko Ninkovic, Zeljovac bio nekada trener u nevrijeme, slicna prica kao sa Starovlahom

Samo par njih a da ne spominjem, Simu Krunica, Resada Kunovca, Darija Kalezica i druge
Nemoj majke ti Simu. Isti slucaj, kao s ovim, doveo mafiju iza sebe. Kako je samo Dialiba otisao. Ovi ostali jako dobar izbor trenera.
Ma samo jedno od imena, ljudi rade po bijelom svijetu vec godinama, stekli i ime i iskustvo i ugled, Jasminko Velic bi bio idealno rjesenje, jer je Zeljovac prije svega, malo je cvaka ne libi se sutati sve po svlacionici a i takticar je
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

briga
Kontakt:

Post Postao/la briga » 29 maj 2016, 22:26

Hrasno1921 je napisao/la:
briga je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ova uprava da nema pricu oko rekonstrukcije stadiona i to sa parama od navijaca, dakle ne njihovim, vec odavno bi otisli iz kluba, tolike pare zaradjene a igracima se smanjuju plate, prvi put nakon 6.g nismo izborili Evropu, kokosarske ovogodisnje pripreme, mnogih fula od ne implementiranja klupskog statuta do kraja pa sve do nemanja generalnog sponzora, jbt Sarajevska pivara ponudi 150. hiljada na godinu sa bonusima nekim ovi odbiju kao malo im.

A sa druge strane Hadzija umjesto da svoju kompaniju imenuje za generalnog sponzora, i klubu uplati 200 - 300 maraka,koliko cijene iznos za generalnog, on radije posudjuje pa tu neku kamatu uplati kroz sponzorstvo, ne znam fakat sta da vise mislim, tacno da nemaju ovu pricu sa stadionom nebi imali cime kupiti i umiriti navijace, sreca njihova, ali kao sto znami sreca kratko traje, pa sta onda i kako dalje !?
Stalno se spominje smanjivanje plata igračima. Nisam upućen najbolje u to. Kojim igračima i koliko su smanjene plate?
20 do 30 % koliko sam upucen svima, kao osnovni i glavni razlog ne izlazak u Evropu, jer ce se to reflektirati na finansije i same prihode kluba
Ja ne vidim uopšte razlog zašto bi se mi navijači oko toga brinuli. Kolika je plata Stevanoviću,Zahirovicu i Lendricu sada i za koliko će im se smanjiti?
Jednom ŽELJEZNIČAR, uvijek ŽELJEZNIČAR. To je tako

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 maj 2016, 22:26

Znam za Jasminka.Dobar je strucnjak, samo ne znam da je htio uopce voditi Zelju. To je pitanje. Normalno da se trebamo brinuti za plate jer ako kresem plate igracki kadar ce biti nezadovoljan i s takvim igrackim kadrom opet necemo otici u evropu, poslije najgore sezone u deceniji.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 maj 2016, 22:29

Nisu plate smanjenje, igraci jesu pripremani za taj scenarij. Ne mogu se plate tek tako smanjiti, trebaju se dvije strane dogovoriti.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 maj 2016, 22:33

plavousrcu je napisao/la:Nisu plate smanjenje, igraci jesu pripremani za taj scenarij. Ne mogu se plate tek tako smanjiti, trebaju se dvije strane dogovoriti.
To je dobro :thumbup:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 29 maj 2016, 22:33

plavousrcu je napisao/la:Nisu plate smanjenje, igraci jesu pripremani za taj scenarij. Ne mogu se plate tek tako smanjiti, trebaju se dvije strane dogovoriti.
Ako su prije dolaska u Želju imali dogovor oko eventualnog smanjenja plata, u slučaju da ne izbore Evropu
(u što sam siguran da jesu, jer u suprotnom ne bi sada bili pitani za smanjenje (ako su uopšte i pitani)),
onda je ovo normalan slijed dešavanja - nisu uspjeli izboriti - po dogovoru se revidira ugovor.
|***Against Modern Football***|

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 29 maj 2016, 22:37

@briga,
Odakle ja znam kolika je kome plata, vjerujem da znaju samo oni i onaj ko je duzan da im je isplati, sve ostalo su nebuloze i nagadjanja, jedno je sigurno da ce im biti smanjene za 20 do 30 %

@plavo u srcu,
Svi ovi koji su dosli u zimskom prelaznom roku su na to pripremljeni i to samo u slucaju da se Evropa ne izbori, nazalost Evropa nije izborena i sve ostalo je jasno i poznato, sve ostalo su mahalske price, svako jutro sjedim sa ljudima koji su upuceni i u najmanji detalj u klubu, barem onaj dio kkoji je za javnost i za pricu, uostalom to mozes i sam provjeriti i raspitati se ;)
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 29 maj 2016, 22:40

zaboljegzelju je napisao/la:
Ako su prije dolaska u Želju imali dogovor oko eventualnog smanjenja plata, u slučaju da ne izbore Evropu
(u što sam siguran da jesu, jer u suprotnom ne bi sada bili pitani za smanjenje (ako su uopšte i pitani)),
onda je ovo normalan slijed dešavanja - nisu uspjeli izboriti - po dogovoru se revidira ugovor.
:thumbup:
1921'

briga
Kontakt:

Post Postao/la briga » 29 maj 2016, 22:44

amazon je napisao/la:Znam za Jasminka.Dobar je strucnjak, samo ne znam da je htio uopce voditi Zelju. To je pitanje. Normalno da se trebamo brinuti za plate jer ako kresem plate igracki kadar ce biti nezadovoljan i s takvim igrackim kadrom opet necemo otici u evropu, poslije najgore sezone u deceniji.
Sezona nije najgora u deceniji ljudi su ti objasnili. Koliko su plate najplacenijim igracima?

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 29 maj 2016, 22:47

Hrasno1921 je napisao/la:@briga,
Odakle ja znam kolika je kome plata, vjerujem da znaju samo oni i onaj ko je duzan da im je isplati, sve ostalo su nebuloze i nagadjanja, jedno je sigurno da ce im biti smanjene za 20 do 30 %

@plavo u srcu,
Svi ovi koji su dosli u zimskom prelaznom roku su na to pripremljeni i to samo u slucaju da se Evropa ne izbori, nazalost Evropa nije izborena i sve ostalo je jasno i poznato, sve ostalo su mahalske price, svako jutro sjedim sa ljudima koji su upuceni i u najmanji detalj u klubu, barem onaj dio kkoji je za javnost i za pricu, uostalom to mozes i sam provjeriti i raspitati se ;)
Bravo! Niste izborili Evropu i izvolite snositi posljedice. Sve da su dogovorili 70% da im se smanje primanja ukoliko ne izbore Evropu,
treba da im se smanje i nemaju pravo oko toga da se bune. Kažem još jednom, ukoliko su stvarno tako dogovorili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 29 maj 2016, 22:47

rodrigo87 je napisao/la:
briga je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ova uprava da nema pricu oko rekonstrukcije stadiona i to sa parama od navijaca, dakle ne njihovim, vec odavno bi otisli iz kluba, tolike pare zaradjene a igracima se smanjuju plate, prvi put nakon 6.g nismo izborili Evropu, kokosarske ovogodisnje pripreme, mnogih fula od ne implementiranja klupskog statuta do kraja pa sve do nemanja generalnog sponzora, jbt Sarajevska pivara ponudi 150. hiljada na godinu sa bonusima nekim ovi odbiju kao malo im.

A sa druge strane Hadzija umjesto da svoju kompaniju imenuje za generalnog sponzora, i klubu uplati 200 - 300 maraka,koliko cijene iznos za generalnog, on radije posudjuje pa tu neku kamatu uplati kroz sponzorstvo, ne znam fakat sta da vise mislim, tacno da nemaju ovu pricu sa stadionom nebi imali cime kupiti i umiriti navijace, sreca njihova, ali kao sto znami sreca kratko traje, pa sta onda i kako dalje !?
Stalno se spominje smanjivanje plata igračima. Nisam upućen najbolje u to. Kojim igračima i koliko su smanjene plate?
Ama pusti smrada bolan, viri mu pitarluk iz usiju :D
Ode ga ti :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrav za drustvo u cosku, to dosao samo da dobijes ban, posto ne mozes izbrisati acc.? koliko ocajan moras biti ... :lol:

:wave:
1921'

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 29 maj 2016, 22:50

briga je napisao/la:
amazon je napisao/la:Znam za Jasminka.Dobar je strucnjak, samo ne znam da je htio uopce voditi Zelju. To je pitanje. Normalno da se trebamo brinuti za plate jer ako kresem plate igracki kadar ce biti nezadovoljan i s takvim igrackim kadrom opet necemo otici u evropu, poslije najgore sezone u deceniji.
Sezona nije najgora u deceniji ljudi su ti objasnili. Koliko su plate najplacenijim igracima?
Objasnio je čovjek "Hrasno1921" - igrači su pristali da im se smanje primanja ako ne izbore Evropu i to je tako.
Isto tako, to ne znači da su finansijske prilike u klubu problematične, niti da ima bilo kakvih problema vezano za finansije,
već jednostavno to je stvar ugovora, potpisali ste za Želju da izborite Evropu, niste ostvarili zacrtano, i prema ugovoru
treba da snosite posljedice, a to je smanjenje plate.

**isto tako, nije neočekivano i da se ta primanja ponovo podignu, ukoliko naredne sezone se Evropa izbori, tako da im je to naravno dodatni motiv.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 29 maj 2016, 22:51

Pa i pitanje koliko su ovi nasi kvazi strucnjaci bili zainteresovani i jesu li uopste imali zelju da ga dovedu, vjerujem da bi za finu platu dosao, nije on sad nesto skup da ga ne mozes dovesti ili da je nesto haman zaman prepreka, svake godine kada dodje na odmor po kafama je sa Amarom, Tarikom Hodzicem i kompanijom, kada bi se ozbiljno sa njim sjelo vjerujem nebi bilo problema
1921'

briga
Kontakt:

Post Postao/la briga » 29 maj 2016, 22:53

Ovo što se diže frka oko stranog trenera je prerano. Treba sačekati rezultate pa vidjeti i onda ocijeniti. Pokušali smo sa našim trenerom i nije išlo. Podržavam trenutnu upravu a slijepo ne slijedim nikog. Priča oko toga da prave stadion od naših para je donekle i OK, ali ko je branio prethodnim upravama da naprave akciju i počnu radove. Što se tiče medija da ne pišu o nama,od početka polusezone odnosno od početka godine mislim da se najviše o Želji pisalo i naša priča je obišla svijet. Ne treba sve gledati crno. Bilo je i prije sezona bez Evrope. Treba se ujediniti i podržati rad uprave a ako sljedeće sezone ne osvojimo bar jedan trofej onda im se zahvaliti. Prijeko nam je potreban sportski direktor.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 29 maj 2016, 22:59

aleksandar_veliki je napisao/la:Bice uskoro i druga strana price oko ovih desavanja za Vukomanovica. Treba ispostovati novinarske kodekse i omoguciti covjeku da kaze sta ima vezano za ova desavanja.
Pa evo jedini ste vi stupili sa njim u direktni kontakt i dao vam je intervju, kad se sa njim uozbiljila prica oko imenovanja, malo ga ispitate oko njegove uloge oko klepanja para i ostecenja drzave Srbije za milion eura, a ova sr*** tipa da mu je brat bio kod Arkana na ratistu u HR. mislim da su obicne izmisljotine, sa druge strane kada je igrao za Obilic imao je svega 19.g, i sta ce on kao balo birati tada gdje ce igrati, Obilic je tada bio No1 i ispred Zvezde i Partizana, sve ostalo je nebitno, malo duzi intervju da se predstavi bh. javnosti i nama navijacima, nista vise nista manje :D
I tek tada cu misljenje o njemu da promijenim, do tada za mene je persona non grata, jer takvi pored nasih trenera jednostavno nam ne trebaju
1921'

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 maj 2016, 23:26

A sta ako nam on ne bude trener?

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 29 maj 2016, 23:32

Fudbalski klub, ne privatno preduzece. Sram me sutra na posao otici radi ovog konkursa. Sreca je samo pa su i pitari izgubljeni u vremenu i prostoru.

adoni
Kontakt:

Post Postao/la adoni » 29 maj 2016, 23:34

Na razgovore o "mogućem" smanjenju plate pozivani su samo pojedinci koji su imali dosta visoke plate a nisu opravdali očekivanja..a nikakvog drugog smanjenje plata nije bilo i neće ga biti..nenasjedajte na pitarsku i propagandu od strane Violine i ostalih viliončelista iz SD.. budžet za ovu godinu je odrađen i donešen bez računanja na cifru od mogućeg plasmana u Euro takmičenja..nisu ovi ljudi u upravi toliko glupi da nakon pofinog bodovnog zaostatka u prvenstvu i tad plasmana tek u četvrtfinale KUP-a zalete se i u budžet uvrste te novce.
No sikiriki :salut: :salut:
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 29 maj 2016, 23:34

samoplavi je napisao/la:Fudbalski klub, ne privatno preduzece. Sram me sutra na posao otici radi ovog konkursa. Sreca je samo pa su i pitari izgubljeni u vremenu i prostoru.
De malo pozitive, nemoj nas odmah u sranj.e bacat :)

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 maj 2016, 23:39

adoni je napisao/la:Na razgovore o "mogućem" smanjenju plate pozivani su samo pojedinci koji su imali dosta visoke plate a nisu opravdali očekivanja..a nikakvog drugog smanjenje plata nije bilo i neće ga biti..nenasjedajte na pitarsku i propagandu od strane Violine i ostalih viliončelista iz SD.. budžet za ovu godinu je odrađen i donešen bez računanja na cifru od mogućeg plasmana u Euro takmičenja..nisu ovi ljudi u upravi toliko glupi da nakon pofinog bodovnog zaostatka u prvenstvu i tad plasmana tek u četvrtfinale KUP-a zalete se i u budžet uvrste te novce.
No sikiriki :salut: :salut:
Nisu ovo pitarske ili violinine. Svi igraci su bili na razgovoru i svima je postavljeno isto pitanje. Malo smo se zaletili sa platama jer smo bili sigurni da mozemo do Evrope. Nije kriticno, kao sto nije finansijski kako se ocekivalo i prizeljkivalo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nebeski, Zeko87 i 44 gosta.