emir79 je napisao/la:JohnCleese je napisao/la:Del Bosque je za pripreme pred duel protiv Bosne i Hercegovine pozvao 11 igrača koji ranije nisu upisivali nastupe za A tim Španije, a tu su, među ostalim, Inaki Williams, Hector Bellerin i Diego Llorente.
Kamo srece da ove prijateljske nismo nikako ni igrali. Spanija igra protiv nas u nekom b,c sastavu i necemo dobiti sliku nase snage, opet mi idemo u nekom b sastavu za Japan i opet necemo znati gdje smo i sta smo i to u poslijednjim pripremama pred kvalifikacije.
Nikom normalnom, fudbalski i reprezentativno osvijestenom se ovo ne svidja.
Odlicno je sve ovo izgledalo prije mjesec kad smo saznali da cemo igrati protiv Spanije i jedan jak kup u Japanu, sve ukupno 3 odlicne provjere, a od objave spiska pa ovamo niz nelogicnosti.
Prvo, Mesa treba nekom odgovarat za spisak ili barem ga pojasniti, ali nemamo mi novinara koji ce postavit pitanje i skrojiti ga po svom, a ne da se na bilo koje pitanje odgovara po kliseu i kimaj glavom, susjedi, da ne idemo dalje skola novinarstva barem ovog vezanog za reprezentaciju( to govorim za njihove pressice, intervjue sa igracima poslije i prije utakmice, te ono u studiju kada cesljaju pitanjima, znaci pred kamerama, ne racunam i ne citam one pisane intervjue objavljene u raznoraznim listovima i novinama..)
Nisu mi jasne povrede pojedinih igraca, ali kod nas niko ne provjerava te igrace zasto i kako otpadaju, zasto i kako su povrijedjeni,da li su povrijedjeni, kome trebaju biti raportirani, zasto nisu???
Ovo je zayeb'o do sad, a da li ce provjeriti ove pozvane igrace i nacin na koje ce ih provjeriti to ostaje pitanje, medjutim po najavama da ce odmarati (vec odmorne igrace koji su izgubili samopouzdanje, primjer Dzeko) 4,5 glavnih igraca i da ih nece voditi u Japan vec ukazuje da ce i to zayebati.
Umjesto da pocne sve predstojece utakmice mahom u najjacem sastavu odnosno 8,9 standardnih te 2,3 s klupe u koje vjeruje da su najblizi prvoj postava. Odmah u drugom poluvremenu dati 45 min- 30min jos dvojici -trojici.( Ne davati im 5, 10 min cisto reda radi.)
Nastaviti ih mjesati u tom tempu sljedece dvije utakmice u Japanu. Tako bi se moglo poprilicno dobro provjeriti oko 7-8 igraca koji ce imati minimum po 30 min, a mnogi skoro 70 min sa NASOM TRENUTNOM PRVOM POSTAVOM . Jedini ispravan put provjere igraca kada igraju rame uz rame sa najboljim. Pa nece se nama desiti kolektivna smjena generacija tamo 2018 !!!
Ovako, u Japanu samo mozemo dobiti dodatno losu sliku i razlog pesimizam kada na terenu budu primjer Kosoric, Hadzic, Grahovac , Duljevic i Hodzic .
Odmah ce doci pun qurac znalaca koji ce reci da reprezentacija umire odlaskom DZeke, da mi vise nemamo igraca, nema talenata.... a ustvari za to ce biti kriv sistem koji funkcionise / ne funkcionise u reprezentaciji na koji se evo ukazuje.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...