Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la bodi123 » 28 maj 2016, 17:00

Tesko da ce on uopste igrati tako kako mi ovde palamudimo, veca je vjerovatnoca Pjanic Besic i jos jedan defanzivni. Ja ne vjerujem Mesi, mnoge od vas je ova tekma sa Svicom isprala, a one patnje sa Luxemburgom i Irskom svi zaboravili. :wave:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 28 maj 2016, 17:01

Nakon što je Vahid Halilhodžić izjavio da bi bio razočaran da BiH na Kirin kupu ne nastupi u najjačem sastavu, uslijedio je i odgovor našeg selektora Mehmeda Baždarevića.
"Ne znam kakva je logika da vodim Džeku ili Pjanića u Japan i da ih izvedem na teren nauštrb novih fudbalera kojima trebaju utakmice visokog nivoa, kako bi napredovali. Ne pričam niti o ugovorima niti o novcu, jer me to ne zanima. Moja opsesija je samo jedna, otići na Svjetsko prvensvo 2018. u Rusiji i ne dozvoliti da se desi još jedan neuspjeh kao u prošlim kvalifikacijama. A šta će reći selektori Bugarske, Danske i Japana za ekipu koju ću voditi, to me ne interesuje. Ja se ne pripremam za Kirin kup, nego za kvalifikacije", rekao je Meša za Dnevni avaz.

"Ja sam zajedno sa stručnim štabom donio odluku ko će igrati protiv Španije, a ko će ići na Kirin kup. Gledao sam isključivo fudbalski interes naše reprezentacije i fudbalera. Mi se ne pripremamo za Kirin kup, nego za kvalifikacije i želimo iskoristiti svaku priliku da na djelu vidimo i one druge igrače koji zaslužuju šansu, kao i fudbalere iz Premijer lige BiH koji nemaju mnogo prilike da se pokažu.Želim vidjeti na koga sutra mogu računati, da se ne desi da, ako u kvalifikacijama bude puno povreda, nemam zamjenu, jer nikoga nisam vidio na djelu u jakoj utakmici, kaže Baždarević.
:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 maj 2016, 17:18

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
Bas vala. Mesa konju zasto ne mjenjas Fifa/Uefa pravila i natjeras PAOK da pusti Cimirota iako igraju naj vazniju utakmicu u sezoni, isto vala kako Mesa nije sposoban izmisliti neku masazu ili tabletu da cimirot brze preboli povredu. Uravu si, ovaj Mesa pojma nema.
O cemu ti? Kakvo mijenjanje pravila FIFA/UEFA? 31.5 se zavrsava play-off u Grckoj i apsolutno nema nikakve smetnje da Cimirot ide u Japan.

Ovdje viz postavljen intervju kako je ovo za Kirin Kup u interesu reprezentacije i fudbalera. Ne to je u interesu saveza da sebi tutnu lovu u dzep. Jer ono sto ce voditi u Japan nema nikakve veze sa provjerom nekakvih igraca koji ce kao biti potencijalni za kvalifikacije, a nijedan to nece biti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Effenberg » 28 maj 2016, 18:03

bodi123 je napisao/la:Tesko da ce on uopste igrati tako kako mi ovde palamudimo, veca je vjerovatnoca Pjanic Besic i jos jedan defanzivni. Ja ne vjerujem Mesi, mnoge od vas je ova tekma sa Svicom isprala, a one patnje sa Luxemburgom i Irskom svi zaboravili. :wave:
Manje ili vise na to se svodi. S tim da je i ta Svica tada bila u B sastavu i nije imala tekma takmicarskog duha. Mene ta pobjeda ne moze zaslijepiti.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Virtu4l
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2016, 18:19

Effenberg je napisao/la:S tim da je i ta Svica tada bila u B sastavu i nije imala tekma takmicarskog duha.
Koji im je A sastav, ako je ovo B:

Yann Sommer - Stephan Lichtsteiner, Fabian Schar, Philippe Senderos, Ricardo Rodriguez - Granit Xhaka, Gelson Fernandes - Pajtim Kasami, Admir Mehmedi, Haris Seferović - Renato Steffen.

Nedostaje Šaćiri, i ko još??
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 maj 2016, 18:28

Ma stimanje za kladionicu bola, bila velika kvota na nama pa oni izveli B sastav da ih glat dobijemo...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 28 maj 2016, 18:35

Dok god nama govedine i perad vode repku a gamad sjedi u savezu necemo mi dalje od kirin kupa!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2016, 18:38

Papastathopoulos je napisao/la:Ma stimanje za kladionicu bola, bila velika kvota na nama pa oni izveli B sastav da ih glat dobijemo...
Može biti, ali mene zanima koji im je prvi ako je ovo B.
Voli te tvoje Sarajevo.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 maj 2016, 18:52

Virtu4l je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Ma stimanje za kladionicu bola, bila velika kvota na nama pa oni izveli B sastav da ih glat dobijemo...
Može biti, ali mene zanima koji im je prvi ako je ovo B.
Ovo je @Effenberg govorio iz mene, ne zamjeri :D

Falili su od ovih jacih Shaqiri, Behrami, Drmic i Dzemaili, s tim sto je ovaj zadnji bio na klupi ali nije ulazio...ali daleko od toga da im je ovo B sastav..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 maj 2016, 19:06

Virtu4l je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Ne može jedan Duljevic biti pozvan nakon očajne sezone ispred igrača koji su odigrali sezonu 3 puta bolje od njega.
Duljević ima kvalitet, forma je promjenjiva, ali kvalitet ostaje. Uostalom Duljević je dobio minutažu na prošlom okupljanju i pokazao je da zna igrati. Njegov poziv je najmanje sporan.
Dulja je okej igrač, i ako se pozivaju igraci iz nase lige onda se i on mora pozvati.
Druga stvar, mi smo takav narod da tako pricamo o njemu, a da sutra zabije gol svrstali bi ga u najbolji tim sezone i ocekivali da igra prvu uz dzeku uvijek..

Pustimo mesi da radi, valjda zna najbolje. On je taj koji zivi dan i noc za reprezentaciju, koji svaki dan prikuplja informacije, gleda i analizira i neka radi svoj posao
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 28 maj 2016, 19:10

Ma moze on skupljati i raditi sta hoce oko repke, ali ako Dzeku nepovede u Japan onda ce pokazati da je jedna obicna marioneta i glup ko racku.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 maj 2016, 20:21

dinoze je napisao/la:Ma moze on skupljati i raditi sta hoce oko repke, ali ako Dzeku nepovede u Japan onda ce pokazati da je jedna obicna marioneta i glup ko racku.
Mah mi tek u septembru imamo utakmice tako da mislim da ne bi nista falilo ni ovim glavnim igracima da odigraju kombinovano u japanu... al je sve do igraca, npr jedan visca koji je odigrao svaku utakmicu u turskoj je izrazio zelju da ide iako mesa ga hoce postediti. Begovic tskodjer hoce utakmica, besicu se isto igra.

Bas me zanima na sta ce to liciti bez dzeke i vede u napadu, mislim da necemo meda moci

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 28 maj 2016, 20:54

To i kazem ako Mesa pusti da mu igraci vode reprezentaciju onda je obicni klovn.Neznam kakav razlog bi npr Dzeko imao da neide, tim vise sto nema Vede.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 maj 2016, 23:14

Kirin kup mi se ne sviđa ni najmanje. Ako najbolji neće igrat što onda i idemo? Nismo mi supersila da imao i B sastav, može to Španija uradit, oni neka taj sastav postave i u kvalama, pobjedit će 70% ekipa a mi ćemo izgubit od 70% ekipa. Mi nemamo igre, samo smo jednu utakmicu odigrali koliko toliko dobro, protiv Švice alo je li to incident ili konstanta, ne znamo. Mi moramo uigravat ekipi, glup totalno potez da ne idu najbolji. Apsolutno ništa nećemo vidjeti, ništa nećemo uigrat, uigravat ćemo u kvalama.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 29 maj 2016, 00:22

Unofficialpage je napisao/la:Kirin kup mi se ne sviđa ni najmanje. Ako najbolji neće igrat što onda i idemo? Nismo mi supersila da imao i B sastav, može to Španija uradit, oni neka taj sastav postave i u kvalama, pobjedit će 70% ekipa a mi ćemo izgubit od 70% ekipa. Mi nemamo igre, samo smo jednu utakmicu odigrali koliko toliko dobro, protiv Švice alo je li to incident ili konstanta, ne znamo. Mi moramo uigravat ekipi, glup totalno potez da ne idu najbolji. Apsolutno ništa nećemo vidjeti, ništa nećemo uigrat, uigravat ćemo u kvalama.
Koliko bih volio da vidim najbolje igrače, to toliko i nije potrebno. Pa svi znamo šta mogu Džeko, Pjanić, Spahić, Begović itd itd..
Šta ako se neki od njih (ne daj Bože) povrijedi? Šta ako ostanemo bez nekih igrača zbog suspenzija? Moramo znati čime raspolažemo, ko može igrati, odnosno ko ne može igrati. Trebamo imati i neki plan B kada ne ide Džeku, Pjanića i ostalu klapu. Šta mogu Bajić, Hodžić, Vrančić, Sušić.. Šta mogu ostali golmani?
Nažalost, Džeko napunio 30-tu, Spahić odavno u godinama, Vedo prešao 30-tu.. Treba da tražimo rješenja. To upravo možemo na ovako manje bitnijim turnirima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 maj 2016, 00:35

HariTz je napisao/la:Treba da tražimo rješenja. To upravo možemo na ovako manje bitnijim turnirima.
Možemo ih tražiti koliko hoćemo ali ih nećemo naći. Niti jedan od ovih igrača neće praviti razliku i moramo se pomiriti sa tim. Mi evo već nekoliko godina ne možemo da se oporavimo od Misimovića, a kamoli da se oporavimo nakon Džeke. Džeko je bar imao Ibiševića kao backup, a mi osim Hodžića nemamo niti jednog igrača koji bi mogao biti nešto u budućnosti.

Sjetićeš se koliko je igrača bilo 'neopravdano zapostavljeno' u proteklih 5-6 godina i niti jedan od njih nije napravio apsolutno ništa, a selektorima su se kidale glave zbog tih talenata. Evo kidaju se i danas.

Sa Džekom smo uvijek u igri, kad igramo dobro ili loše, on je mnogo puta do sada iz ničega stvorio gol i to nas je vadilo. Kad toga više ne bude, neće biti ni nas u nekim ozbiljnim kombinacijama.

Meši na ovom spisku zamjeram Denija Miloševića, koji je eto sa U21 reprezentacijom iako bi bilo pametnije testirati ga u A selekciji. Dečko je potencijal, treba ga probati ispred Bešića i Džeke, a to bi mu valjalo u karijeri koja se sad lomi.
Voli te tvoje Sarajevo.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 29 maj 2016, 01:00

Virtu4l je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Treba da tražimo rješenja. To upravo možemo na ovako manje bitnijim turnirima.
Možemo ih tražiti koliko hoćemo ali ih nećemo naći. Niti jedan od ovih igrača neće praviti razliku i moramo se pomiriti sa tim. Mi evo već nekoliko godina ne možemo da se oporavimo od Misimovića, a kamoli da se oporavimo nakon Džeke. Džeko je bar imao Ibiševića kao backup, a mi osim Hodžića nemamo niti jednog igrača koji bi mogao biti nešto u budućnosti.

Sjetićeš se koliko je igrača bilo 'neopravdano zapostavljeno' u proteklih 5-6 godina i niti jedan od njih nije napravio apsolutno ništa, a selektorima su se kidale glave zbog tih talenata. Evo kidaju se i danas.

Sa Džekom smo uvijek u igri, kad igramo dobro ili loše, on je mnogo puta do sada iz ničega stvorio gol i to nas je vadilo. Kad toga više ne bude, neće biti ni nas u nekim ozbiljnim kombinacijama.

Meši na ovom spisku zamjeram Denija Miloševića, koji je eto sa U21 reprezentacijom iako bi bilo pametnije testirati ga u A selekciji. Dečko je potencijal, treba ga probati ispred Bešića i Džeke, a to bi mu valjalo u karijeri koja se sad lomi.
Jasno je meni da spasioca nema, niti ga vidim u skorijoj budućnosti. Ali imamo to što imamo i moramo vidjet na čemu smo. Moguće je da budemo u rangu Gruzije, ali Bože moj. Neka igraju najbolji naši igrači, pa kakvi god u svjetskim okvirima.
Što se tiče Miloševića, tačno, mogao ga je probati, ali ima vremena za njega. Bit će on u A selekciji uskoro, ne sumnjam u to.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 maj 2016, 01:04

HariTz je napisao/la:Što se tiče Miloševića, tačno, mogao ga je probati, ali ima vremena za njega. Bit će on u A selekciji uskoro, ne sumnjam u to.
Sigurno da ima vremena, ali na ovakvom spisku je već sad imao mjesta. Nedavno je dao nekoliko intervjua za medije u Belgiji i momak otvoreno kaže da voli Standard ali se neće vratiti da sjedi na klupi i da na stolu već ima ponudu St. Truidena. To je pravi stav i šteta za ovu drugu povredu koja ga je malo izbacila iz ritma a bio je u strašnoj formi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 maj 2016, 07:48

HariTz je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Kirin kup mi se ne sviđa ni najmanje. Ako najbolji neće igrat što onda i idemo? Nismo mi supersila da imao i B sastav, može to Španija uradit, oni neka taj sastav postave i u kvalama, pobjedit će 70% ekipa a mi ćemo izgubit od 70% ekipa. Mi nemamo igre, samo smo jednu utakmicu odigrali koliko toliko dobro, protiv Švice alo je li to incident ili konstanta, ne znamo. Mi moramo uigravat ekipi, glup totalno potez da ne idu najbolji. Apsolutno ništa nećemo vidjeti, ništa nećemo uigrat, uigravat ćemo u kvalama.
Koliko bih volio da vidim najbolje igrače, to toliko i nije potrebno. Pa svi znamo šta mogu Džeko, Pjanić, Spahić, Begović itd itd..
Šta ako se neki od njih (ne daj Bože) povrijedi? Šta ako ostanemo bez nekih igrača zbog suspenzija? Moramo znati čime raspolažemo, ko može igrati, odnosno ko ne može igrati. Trebamo imati i neki plan B kada ne ide Džeku, Pjanića i ostalu klapu. Šta mogu Bajić, Hodžić, Vrančić, Sušić.. Šta mogu ostali golmani?
Nažalost, Džeko napunio 30-tu, Spahić odavno u godinama, Vedo prešao 30-tu.. Treba da tražimo rješenja. To upravo možemo na ovako manje bitnijim turnirima.
Mi prvenstveno moramo naći igrača koji će biti uz Pjanića i Bešića a još ga nismo našli. Mi uopšte nemamo igre, sve ide napucaj prema Džeki. To moramo vježbat. A ne možeš vježbati ako nema najjačih jer nakon Kirin kupa opet ne znamo ko može uz Mumeta i Pjanu. Nećemo ništa vidjeti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 maj 2016, 08:48

Mozemo i mi izvest neku solidnu kombinovanu ekipu poput
Sehic, Kolasinac, Sunjic, Cocalic, Susic, Medunjanin, Grahovac, Husidic, Hadzic, Djuric i Hodzic.

To nije nista posebno, ali nije toliko ni lose koliko moze biti ubacivanjem ovih premijerligasa i ostalih...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google Adsense [Bot], HariTz i 16 gostiju.