Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

R32
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la R32 » 26 maj 2016, 22:22

Svi ti pod 316 su belaj :D

a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
Ne moram ni koda trazit aktivirana je ova sedmica, mada ima ispod naljepnica mozda je i ordzinale :D
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 maj 2016, 22:23

Nema to veze, svchost ti je usluga za izvrsenje raznih procesa. Kod mene je npr. opterecenost cak i veca.

Problem se moze rijesiti iskljucivanjem samo nekih servise povezanih sa ovom grupom procesa ali treba opet paziti o kojem servisu se radi.

Ako ti je 360 total security updejtovan, msm da si zasticen.

Ako nisi potpuno siguran skini ovo - http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html

Time ces komplet sistem vratiti na pocetno stanje te resetovati registar.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 maj 2016, 22:26

Evo sad cu s tim odradit, a Bgm kod mene rijetko pređe 150k, a ovdje je preko milion
slika
sa mog laptopa

Ovdje mi preporucuje da pokrenem u safe mode-u
hocu tako ili?
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 maj 2016, 22:31

Nakon sto ti to odradi, iskljucit ces automatic update i windows defender.

Nakon toga pregledas event viewer i proguglas neke errore i vidis moguca rjesenja.

Mozes a mozes komotno i bez SM.

Onda kada se sve zavrsi, restart pa skines iobit uninstaler i ukines sve moguce toolbars.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 26 maj 2016, 22:33

R32 je napisao/la:a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
ja sam prezadovoljan cenerom, uspio nekako prevarom i graficku instalirat mene super slusa, nabacio start 10 programcic da mi izgleda ko normalni start, a vjeruj kad sam ja na svoj stari pc preko usb-a instaliro za 15-20 min ti ces jos brze na tom tvom cudu :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 maj 2016, 22:38

JoseeMourinho je napisao/la:
R32 je napisao/la:a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
ja sam prezadovoljan cenerom, uspio nekako prevarom i graficku instalirat mene super slusa, nabacio start 10 programcic da mi izgleda ko normalni start, a vjeruj kad sam ja na svoj stari pc preko usb-a instaliro za 15-20 min ti ces jos brze na tom tvom cudu :mrgreen:
Ma i ja sam prezadovoljan cenerom kod sebe na laptopu od jeseni mi je i ekstra sve, a ovo sam rođaku uzeo, pa deveram :)
Evo za sad radim ovo sto je Asteriks rekao
Mia San Mia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 maj 2016, 23:16

Odradio sve, temperatura je sad normalna, evo drzi ispod 50 stepeni otprilike, mada i skace al je dobra, kuler tih... max je bilo 69 i 71...
odradio sve to navedeno, ali ponovo mi tamo jede, evo ide i skoro i 3 mil. pa padne do 1.6 mil :?

Guglam, samo ce potrajati vremena :)

Edit: Evo temp. skocile malo al nista strasno za sad... ukljuci se kuler malo jace, pa vrati u "tihi mod"
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 maj 2016, 23:20

Jos iskljucis automatic update i gore navedeni defender i to je to.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 maj 2016, 23:30

Jest đavola, ovaj kao da ceka da se ja ponadam haha

Nista, bitno je da sam ja pronasao sta ga muci, hvala vama :)

S ovim cu se ja pozabaviti
Mia San Mia

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 maj 2016, 23:49

High je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.

Joj Microsoftu, nije ni tebi lako...
Mrka kapa. :mrgreen:
A rješenje?

Vjerujem da Asteriks ima nešto u rukavu? :zviz:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 maj 2016, 23:51

Trenutno dok kucam ovo temperatura je 31 c, a maloprije dok sam bio u igrici pogledam kad 99-101 c. :crazy:

Moram otici nek pogledaju ovo.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 maj 2016, 00:34

Otelo je napisao/la:Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.

Problem memorije. Cak moguce da je u pitanju kvar ram plocie. Vidit cemo sutra o tome detaljnije.

Vidi pod event viewer - custom views - administrative events, detalje ovog errora (naravno ako je tamo zapisan).

Takodjer u device manageru vidi ima li zutih usklicnika. Nakon toga skini ovaj program sto sam ga preporucio od ranije http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html

Kada sve zavrsi, odradi update.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 maj 2016, 09:29

Asteriks je napisao/la:

Problem memorije. Cak moguce da je u pitanju kvar ram plocie. Vidit cemo sutra o tome detaljnije.

Vidi pod event viewer - custom views - administrative events, detalje ovog errora (naravno ako je tamo zapisan).

Takodjer u device manageru vidi ima li zutih usklicnika. Nakon toga skini ovaj program sto sam ga preporucio od ranije http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html

Kada sve zavrsi, odradi update.
Jedini trokuti imaju pod other devices i onda na: PCI devices i 2x na Unknown devices, a pod administrative events http://prntscr.com/b8z6a9
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 maj 2016, 09:47

Nisu pravilno instalirani neki paketi updejta.

PCI slotovi su konektori za zvucne, mrezne i graficke, a problem sa driverom tog uredjaja navodi upravo na potencijalne probleme sa navedenim komponentama.

Da bi vidio detaljnije sta fali, skines everest i trazis missing device.

Odradi sa ovim programom sto sam ti postavio, skini driverpack solution i probaj imal ista na update a nakon toga iskljuci automatic update i restart.

Kada sve nastimas za nadogradnju na desetku, ponovo ukljuci update i kreni uobicajni proces.

High

Post Postao/la High » 27 maj 2016, 21:15

Prijatelju se PC nikako ne može upaliti. Namalo prije toga žalio mi se da mu je temperatura u centralnoj haman 100 stepeni i baš kad je nanijetio nanijeti pastu, nije ga više mogao upaliti; pojavi se samo crna slika. Do čega je, otprilike?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 maj 2016, 11:23

Uspio sam stabilizovati temperature, ne variraju vise.
Laptop je od onda manje vise bio upaljen sigurno 80% vremena.
I za to se nije gasio uopste, bilo je rasta temp. jer sam i nadogradnje vrsio i vracao sistem,
uglavnom skontao sam onaj proces koji jede ram, je neki problem u nadogradnji, ide sve i onda zapne, i ne moze vise ni nadogradit se, cim se laptop upali on skace, temeprature variraju po 30stepeni gore dole, sad sam ustabilio.

Evo slika sve govori kako je sad, i nakon 10 minuta temperatura je jos pala, najnize do 34, a bila je na 36, sto znaci odvođenje toplote je dobro.
slika
Upitnika nema, osim kod "Other system device" :arrow: 2x Base system device

Alii, evo nfsu2 instalirao, krenem da igram nakon 1-2min. laprop se restartuje.

Sad kontam da problem nije u grafickoj, ili drajveru cak.

Instalirao bih ponovo sistem al mi nema 64 bitne verzije, samo 32, a nesto mi na ovo 32bitna verzije nikako ne ide :)

Edit: sad usao u igru, kako ulazim kuler malo jace pocinje da puse, poceo igrati vratim do desktopa vidim temp 47stepeni, a max 71, vjerovatno kad je ulazilo u igru, nastavim igru kad u roku od par sekundi laptop se rest. sad izgleda graf. def. problem

Edit 2: zaboravi napomenuti, dok se vrsio update, kuler jako puhao bas, dok se instalacija vrsila ali nikad se ne restartuje uredno sve, ali obicna igrica on se gasi
Mia San Mia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 maj 2016, 20:11

Asteriks je napisao/la:
Sve provjerio, sta mislis da nije problem u struji?
Baterija je losa, znaci nikako ne drzi, ni 5 sekundi.
U eventu nasao milion erora, između ostalog i nesto slicno da je doslo do neocekivanog restarta... moguc problem u struji, ovo onako nagrubo :)

A nakon sat vremena mirovanja temp. na laptopu 36 stepeni, najniza 29, najveca 51, uđem u igricu, odma restart.
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 maj 2016, 20:18

Taj error neocekivanog starta izbaci nakon sto se restartuje, pa tako on nista detaljnije ne opisuje neg samo informise da su svi servisi i ostalo naglo prekinuti.

Moguce da je lose napajanje pa nema dovoljno snage da pri vecem naponu pokrece sve potrebne komponente.

Ne treba iskljuciti ni neka ostecenja na ploci te samom procesoru.

Evo sta ces uraditi, ides - control panel - system and security - system, kliknes lijevo na advanced system setting, dole pri dnu imas startup i recovery i odcekiraj stavku automatic restart.

Nakon toga ce ti vjerovatno ostati blue screen of death, sa tacnim siframa errora. Tek onda mozes tacno utvrditi o kojem problemu je rijec.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 maj 2016, 21:03

Odradio, ali nema plavog ekrana :)

Prije toga sam vec dizao sistem, pa je sada 32-bitna verzija, i ista igra nakon minute restart.
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 maj 2016, 07:19

Odradio, ali nema plavog ekrana
Kada si iskljucio automatski restart, sada se ne bi trebao gasiti, neg da se zaledi i izbaciti ti gresku na ekranu.

Ako i pored svega dodje do gasenja, onda je definitivno problem u procesoru.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, MrPink i 46 gostiju.