FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Rajaz » 25 maj 2016, 23:04

thulkazal je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Čekaj, eto @Klare je fan, jel i za njega važi da ne prati Bayern i valja gluposti ako isto to kaže ? :mrgreen:

Mali ili nikakav značaj ? slika
Reci mi da se zajebaješ.

Gaal je jedan od najvažnijih ljudi koji je sjedio i na klupi Barcelone u zadnjih 20 godina.
Ko njega shvata ozbiljno ? Lupaju gluposti i trollaju temu na svakom koraku sa svojim "pajdama".
Nije sam.
Evo i @R32, @Karlo, @effe isto razmišljaju.

Jesu li i oni neozbiljni i valjaju gluposti ? :mrgreen:
thulkazal je napisao/la:Toliko značajan da su mu navijači mahali maramicama da bi ga uprava otjerala :urnebes:
Gaalov problem u Barceloni nikada nije bio fudbal.

Nije znao s novinarima i upravom, što ga je na kraju i koštalo.

I opet je iza sebe ostavio Valdesa, Puyola, Xavija, Iniestu .. temelje za narednih 15 godina.
effe_sa je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Statistika je isključivo za Bundesligu.
Nema nikakve veze s Evropom.
Skonto sam ja za šta je statistika, samo sam ti pojasnio da to ipak nije veliki argument pro Guardiola. Zato sam ono sve napisao... ;)
Za Evropu sigurno nije, za Bundesligu jest. :mrgreen:

J'ebem ga ja imao je Bayern i prije dream team pa nisu ovoliko dominirali ligom.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2016, 11:41

Šta je ovo sad, Rummenige između redova poručuje Gotzeu da ne računaju na njega. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 maj 2016, 11:42

Opet se nesto desava na relaciji Uprava - Gotze, izgleda da je ona izjava Gotzea takticke prirode da prikaze sebe kao nekoga ko daje sve za Bayern, da je borac, bla, bla i da krivca treba traziti negdje drugo (citaj menadzer i uprava Bayerna). Evo juce Rumeni javno iznosi stav da bi Gotze trebao da razmisli dobro i to na osnovu stava Uprave i Carla, koje on dobro zna, trebao da donosi odluke o buducnosti. Bayern izgleda nema namjeru da ga zadrzi, da mu produzuje ugovor, a time ni da ga placa dodatnu godinu plus da gubi novac od eventualnog transfera. Vidit cemo sta ce biti, male su sanse da ce se desiti neki sporazum.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 maj 2016, 11:45

A ja se taman obradovao ostaje :)
Mia San Mia

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 26 maj 2016, 16:29

Ja mislim da i Benatia ide, jer na predstavljanju Hummelsa nigdje nije prikazan broj koji ce nosit', vec samo ceoni dio dresa. A koliko znam Benatia nosi broj 5, i da se ceka da ode :)

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 26 maj 2016, 19:00

Ma necu nikog zalit ko je sklon povredama,nista mi gore nema kad se u sred sezone povrijede pa ih nema par mjeseci,pa igraju mjesec dana pa se opet povrijede. Skupi igraci,dobri igraci a nemamo od njih koristi :kafa: Mi nemamo taj luksuz da nam je konstantno 5-6 igraca povrijedjeno jer igramo na vise frontova..

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 maj 2016, 19:16

Ne bi se ja smio zaklet da će Benatia 100% otić, možda se čeka da Tasci oslobodi četvorku za Hummelsa, mogao bi se odličan sastav iskombinovat sa 3 štopera od pozada(Hummels, Boa i Benatia) vidjećemo dok Karlo ne porazgovara sa Medhijem.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 26 maj 2016, 19:37

slika

:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 26 maj 2016, 20:13

nema veze, neka ga. ako on ne zeli da ode, nema sanse da ce ga uprava nagovoriti.
najgore sto nam se moze desiti jeste da goco izdominira sezonu, zasjeni sve igrace, odbije produzenje ugovora, pa bez obestecenja predje u dortmund :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 26 maj 2016, 20:25

Znaci ipak je uzeo broj... A recite mi je l' istina ovo sto Rummenige kaze za Götze-a?!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2016, 22:17

davud87 je napisao/la:Znaci ipak je uzeo broj... A recite mi je l' istina ovo sto Rummenige kaze za Götze-a?!
Jeste istina. Između redova mu poručio kako faktički nema prave budućnosti u Bayernu, jer su mu uprava i Ancelotti jasno rekli kakvo je stanje.

Međutim, Goetze je na početku sedmice za Bild tvrdio, kako je njegov razgovor sa Ancelottijem bio mnogo pozitivniji nego što je u javnosti predstavljen.

Za sada je teško reći ko po pitanju Carla govori istinu, ali očigledno bi uprava rado da se riješi Goetzea i da za njega uzme pare, a ne da on na kraju sezone ode bez obeštećenja.

A Rummenigge se u cijeloj situaciji ponaša dosta čudno, pa recimo i nespretno, jer mu nije baš trebalo da dodaje ulje na vatru u javnosti. Rummenigge bez obzira što je često čovjek jasnih riječi i dosta direktan, ipak mu ovo nije prvi put da neku stvar i malo zasere. U mnogim stvarima on postupa dosta nespretnije u odnosu na to kako je to činio Uli ili nekad ranije Beckenbauer.

Naravno s druge strane možda i Goetze igra podmuklu igru, pa u dogovoru sa budućim poslodavcem, želi da Bayern na kraju napusti kao slobodan igrač i bez obeštećenja. A izgleda da je transfer u Dortmund pa i Liverpool bio jako blizu, ali došlo je do čudnog prevrata.
Obje strane se ovdje pomalo nespretno ponašaju, samo i Rummenigge mora biti svjestan da je Bayern Mariju dao ugovor, koji važi do 2017. godine i u tom slučaju ako on želi da ga ispuni i do kraja prima platu od Bayerna, niko mu to pravo ne može uskratiti. Činjenice su činjenice, nema tu sada puno potrebe za serendanje po medijima.
sekerbay je napisao/la:nema veze, neka ga. ako on ne zeli da ode, nema sanse da ce ga uprava nagovoriti.
najgore sto nam se moze desiti jeste da goco izdominira sezonu, zasjeni sve igrace, odbije produzenje ugovora, pa bez obestecenja predje u dortmund :mrgreen:
E tu bi uprava dobila po ušima...A iako sam na njihovoj strani većinom, ne bi mi bilo mrsko da možda u ovom slučaju i dobiju po ušima. U suštini najviše Rumeni, jer pitanje je postoji li baš jedinstvo u upravi po pitanju Goetzea.
Iako je Bayern uvijek bio klub, gdje svaki igrač mora s jedne strane prihvatiti svu surovost i boriti se za svoje mjesto, plivati među ajkulama, opet s druge strane je to i familijarni klub, u kojem se nisu vodili obračuni sa igračima preko medija, niti im se spuštalo u istim. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 maj 2016, 23:14

effe_sa je napisao/la:Za sada je teško reći ko po pitanju Carla govori istinu, ali očigledno bi uprava rado da se riješi Goetzea i da za njega uzme pare, a ne da on na kraju sezone ode bez obeštećenja.
Moram priznat da nam se uprava nikad nije pokazala kao dobar prodavač i mislim da na tom segmentu Rummenige pokušava da nešto poboljša upravo ovom prodajom Gotzea.
Jer primjera radi najskuplje prodan igrač nam je i dalje Hargreaves kad smo ga doslovno uvalili Manchesteru za 25mil€ "davne" 2008. godine, pa onda Kroos(25mil), Mandžukić(22mil), pa Luiz Gustavo(16mil).

Lično smatram da smo za Kroosa trebali uzet brat bratu 40miliona.
U suštini ove brojke su veoma male kad uporedimo koliko smo plaćali Maria Gomeza(30mil) pa ga prodali za 15.5mil, Luiza Gustava platili 17mil a prodali za 16mil i tako još par primjera, uvijek smo nekako u blagom minusu. Iako mi nismo klub koji prodaje najveće zvijezde.

I ovo s Gotzeom bi moglo dobiti zanimljivu peripetiju; npr. ako proigra na Euru i onda u Bayernu pa nakon toga ne bude htio produžit ugovor s nama, pa ćemo ispast levati i otiće džaba, svjestan je toga Kalle pa se zato ljuti na Gotzea i ide redom svima da ga proda i onda ga Mario presječe pa raskine ugovor sa agentom...Šta će biti ostaje nam da posmatramo i diskutujemo.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2016, 23:35

coelho41 je napisao/la:
Moram priznat da nam se uprava nikad nije pokazala kao dobar prodavač i mislim da na tom segmentu Rummenige pokušava da nešto poboljša upravo ovom prodajom Gotzea.
Jer primjera radi najskuplje prodan igrač nam je i dalje Hargreaves kad smo ga doslovno uvalili Manchesteru za 25mil€ "davne" 2008. godine, pa onda Kroos(25mil), Mandžukić(22mil), pa Luiz Gustavo(16mil).

Lično smatram da smo za Kroosa trebali uzet brat bratu 40miliona.
U suštini ove brojke su veoma male kad uporedimo koliko smo plaćali Maria Gomeza(30mil) pa ga prodali za 15.5mil, Luiza Gustava platili 17mil a prodali za 16mil i tako još par primjera, uvijek smo nekako u blagom minusu. Iako mi nismo klub koji prodaje najveće zvijezde.
Prodavali smo na brzinu, izlazili u susret igračima (ako oni dogovore s klubom s kojim sve im paše, uprava pristane na tu prodaju), skidali se ti igrači s visokim platama s platne liste kluba....Znači bilo je više faktora, zbog kojeg se dobivala niža svota, nego što se mogla izvući.
U slučaju Kroos je to bio više onako poslovni dogovor dva kluba, naša uprava njima tu malo izašla u susret, oni našoj upravi kod prodaje Alonsa. Otprilike s Realom su se tranferi uglavnom brzo završavali. Uz taj primjer Alonsa, treba se sjetiti još boljeg primjera Robbena, jer tada je taj transfer tako brzo i tiho realizovan, da drugi nisu ni uspjeli za njega uputiti ponudu... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 27 maj 2016, 10:51

Nešto je truhlo u državi Bavarskoj... Costa se povrijedio i neće nastupati na Copa Americi. Valjda bude spreman za pripreme
Sent from my Philips Smart TV.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 maj 2016, 11:48

I bolje sto nece ici nigdje, neka su svi tu oporavit ce se do priprema valjda...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 maj 2016, 13:14

pa neka goce ide za dz. otkako je rumeni svercer satova zasjeo na prijesto, bayern nije sto je nekad bio.
prijasnja uprava nikada ne bi pustila gocinja.
osim toga, ne mozes se cijelu sezonu osloniti na matore robena i riberija, a goco je bolji i od koste i od komana.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 maj 2016, 13:35

sekerbay je napisao/la: a goco je bolji i od koste i od komana.
Jeste generalno, a kao krilo im ne moze pertle vezati.
Bayern hoped to get around €30m for Götze, then they went down to €25m. Now they're willing to accept even less. (BILD)
?

Gdje je zapelo...? Na kraju ce ga otjerati ko psa.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 maj 2016, 16:22

bitno je da je bolji. helem, mi trenutno nemamo boljeg ofanzivnog veznjaka. nema sanse da ce roberi iznijeti cijelu sezonu.
i ti debili iz uprave slijedi debilnog spanca koji je gocu zakucao za klupu. koja sizologika.
zar nije jednostavnije da se zbog goce promijeni formacija?
3-5-2, 4-4-2, 4-5-1, pa cak i 3-6-1 su formacije u kojima bi bilo mjesta za gocinja.
smijem se kladiti da ce goce izdominirati ep(slobodno me ispljujte ako ne bude kao sto govorim), pa ce se rumena konjurda ujedati za guz.icu.

primjer 3-5-2 formacije za ligaske tekme:

--------------leva-----------muler-------------
rib(costa)---------goce---------rob(koman)
--------------martin-----vidal(renato)-------
alaba-----------humels------------boateng

ili samo vidala kao zadnjeg veznog a u zadnjoj liniji igrati sa 4 igraca.
da sam ja trener, lam, roben i riberi bi odmarali vecinu prvog dijela sezone kako bi se sacuvali i bili odmorni za pogani proljetni dio.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 maj 2016, 16:27

Mislim da bi ga ostavili ili produzili da su, prije svega Carlo pa i Sammer aminovali. Carlo ga ne vidi u svojim planovima, nije ni cudo gledajuci kako je igrao. Bayern ima novac (pa moze traziti zamjenu) i zbog toga ne treba se dozvoliti da se udje u rizik, u to hoce li proigrati ili nece. Cak ni EP ne mora nista da znaci jer Low i Carlo, Njemacka i Bayern, EP i Liga, LP su skroz nesto razlicito.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 maj 2016, 18:40

ko kaze da ga karlo ne vidi u svojim planovima?
nije valjda da se pozivas na onaj izmisljeni novinski clanak :?
goce je rekao da je zadovoljan sa onim sto mu je karlo rekao.
rumeni je taj sto jede vnago.
ako goce bude briljirao na ep-u, onda je to do trenera koji mu je ukazao povjerenje, jok do igraca.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.