BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Greivis
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Greivis » 26 maj 2016, 18:36

bodi123 je napisao/la:Sibamo ove Dzumi-fanove, i drugi fan schminka ce uskoro promjeniti avatar kad prijatelj Andy posalje branitelja RGa kuci. :)
Jos kao i fan Rogera, Rafa ce mu obasjati avatar. :mrgreen:
Nista ti ne znas. Damir nije imao svoj dan protiv Souse. Inace je kvalitetniji igrac i sve je zavisilo od njega. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 26 maj 2016, 19:39

Damir je bio kvalitetniji protiv svih igrača sa kojima je igrao :mrgreen: , eh sad nekad pobjedi, a kad izgubi jednostavno nije imao svoj dan :lol: . E pa yebo vas taj dan, kakva su to pravdanja za poraze.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 26 maj 2016, 20:23

Bilo je meceva u kojima je Damir bio kvalitetniji protivnik iako je porazen. Ocigledni primjeri su mecevi sa Schwartzmanom i Chardyom. Sa druge strane u mecu sa Souzom je bio apsolutno nadigran i Damirov defanzivni tenis nije dolazio do izrazaja. Smatram da Damir ima jedan od najneopasniji fh u top100. Mora jos dosta raditi na njemu da bude ravniji, snaziji, a i sa tim dosta ubojitiji po protivnika sa druge strane mreze. Trenutno nikakvu stetu ne pravi sa njim. Dosta je segmenata igre u kojima Damir moze dodatno napredovati sto nije slucaj sa velikom vecinom igraca ispred njega na listi. To su uglavnom formirani igraci. Damir kad dostigne svoj maksimum siguran sam da ima mjesto medju 30 najboljih tenisera svijeta.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 26 maj 2016, 20:26

Unofficialpage je napisao/la:
UltraSA je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Borna nije bolji od Damira.
E jbg sad.. :)
Borna je ograničen igrač, već su jednom igrali i Damir ga lagano 2-0 u setovima dobi. Slično obojica igraju, samo Borna manje varijacija ima. Borna se muči sa extra šljakerom Tomićem. :D
Pa Borna tad imao 17 godina. :mrgreen: A sad sa 19 je vec uspjesniji od Damira. Gdje je bio Damir sa 19, u to dalje ne zelim ulaziti... :P
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 maj 2016, 20:34

Velika je razlika između Borne i Damira sa 19. Borna je imao sve moguće uslove, trenere, ma sve živo dok Damir nije i tek ove godine ima koliko toliko. I tako da je i to jedan od razloga zašto Damir ima prostora za napredak.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 26 maj 2016, 20:39

Još znoji prolit' da dođe do Čorića

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 maj 2016, 20:46

Zamolio bih @Effenberga, de živ bio promijeni avatar. Kad vidim tog žuću mrsko mi ući na temu :D
Mes Que Un Club

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 26 maj 2016, 22:28

Nadigran apsolutno, jašta, Damir imao set loptu za 2-0, na kraju Sousa osvojio 4-5 poena više u 4 seta...definicija nadigranosti :D

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la AnkleBreaker » 26 maj 2016, 22:40

shminka je napisao/la:Nadigran apsolutno, jašta, Damir imao set loptu za 2-0, na kraju Sousa osvojio 4-5 poena više u 4 seta...definicija nadigranosti :D
Damir je samo u prvom setu bio bolji igrac i tu je stekao tu prednost u poenima. Zar je toliko tesko priznati da je Souza taj dan bio bolji protivnik?
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 26 maj 2016, 22:42

Jeste bio bolji, ali Damir nije bio apsolutno nadigran, nije to bila rutinska pobjeda, kao uostalom niti jedna pobjeda u kojoj protivniku dozvoliš set loptu za 0-2

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 26 maj 2016, 22:47

@Shminka
Čime se baviš u životu?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 26 maj 2016, 22:52

tenisom

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 26 maj 2016, 22:56

shminka je napisao/la:tenisom
Igrač, trener, šta već?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 26 maj 2016, 23:01

bodi123 je napisao/la:Drago mi je da ima raje koja moze sagledati realno situaciju, a vas sve koji smatrate da ce Damit biti top20 igrac pozivam u diskusiju u kojoj mi slobodno mozete navesti koje to Damir ima kvalitete i atribute za top20 igraca?
Brzinu, kretanje, inteligenciju, varijacije, bekend paralelu, bekend slajs, vrhunski DS, odlična igra na mreži, u fazi je nadogradnja ranijeg hvatanja forhenda po paraleli, što će dovesti sigurno na jako dobar nivo, volju, želju, posvećenost

radilo se i na reternu, koji je napredovao na podlogama mimo šljake, radit će se i na servisu, koji je također napredovao

Kad može jedan Viktor Troicki, može i Damir, za 3-4 godine :thumbup:

Možemo mi sad ovdje romane ispisati, hoće upasti, neće upasti, niko od nas to ne može znati, ali da ima mogućnost da napravi nešto tako, naravno da ima, ako uspije svoj najviši nivo kroz mečeve držati duže nego ovih dana...samo mu to u suštini i nedostaje...da je u stanju držati duže svoj dobar nivo, Sousa bi brojao gemove na prste neki dan
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 26 maj 2016, 23:19, ukupno mijenjano 2 puta.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 maj 2016, 23:13

shminka je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Drago mi je da ima raje koja moze sagledati realno situaciju, a vas sve koji smatrate da ce Damit biti top20 igrac pozivam u diskusiju u kojoj mi slobodno mozete navesti koje to Damir ima kvalitete i atribute za top20 igraca?
Brzinu, kretanje, inteligenciju, varijacije, bekend paralelu, bekend slajs, vrhunski DS, odlična igra na mreži, u fazi je nadogradnja ranijeg hvatanja forhenda po paraleli, što će dovesti sigurno na jako dobar nivo, volju, želju, posvećenost

radilo se i na reternu, koji je napredovao na podlogama mimo šljake, radit će se i na servisu, koji je također napredovao

Treba realna sagledati situaciju. Previše ste možda i subjektivni.
Kad sabere kockice u glavi , može se početi pričati u boljoj ATP poziciji.
Sve dok je on onako psihički nestabilan , nema njemu napretka. Možda je još zelen i neiskusan , pa valjda godinama i na tom aspektu napreduje. Top 40 da , top 20 teško.

Ja mu od srca želim sve najbolje u karijeri i u privatnom životu , jer je sjajan ambasador BiH u svijetu. Nek je on nama živ i zdrav , a je*bo tenis. :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 26 maj 2016, 23:45

Galion je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Nikakva kristalna kugla, nego ti zaboravi na našu opkladu. :mrgreen:
Evo kad tražiš :mrgreen:
Potpis koji ćeš imat:
Ne treba se zanositi Damirovim bljeskovima, u najboljem slučaju se može nekako ugurat u top 40, nikad neće biti sami vrh :?
Ti ko najveći Damirov fan nećeš ovo moć zgodno napisat ali oklada je oklada ;)
Nek napise u potpia Zhuzhei Zhang je Bog tenisa za Damira i za kaznu da nosa po godine ovaj moj avatar! :urnebes:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 26 maj 2016, 23:54

shminka je napisao/la: Kad može jedan Viktor Troicki, može i Damir, za 3-4 godine :thumbup:
Viktorov nabrži servis je 232 km/h, a Damirov :think:

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 27 maj 2016, 00:08

Mirza odustao od challengera u Manchesteru. Izgleda da je povreda ipak ozboljnije prirode. :roll:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 27 maj 2016, 01:19

hule_barca je napisao/la:Zamolio bih @Effenberga, de živ bio promijeni avatar. Kad vidim tog žuću mrsko mi ući na temu :D
Hehe pajdo ma nema sanse radi njega pogodio najvecu kvotu ikad kralj uzo 2 brejka Dzumhuru u 1. Setu da dodje kvota 91! Dok ne pogodim vecu kvotu kakvu on je za mene car! :mrgreen:

Ili bar dok ga neko od nasih ne osveti. Eto tad moze!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 maj 2016, 09:03

shminka je napisao/la:

Brzinu i kretanje ima to priznajem, hajmo dalje,
inteligencija ? - pojasni molim te o cemu si ovdje mislio, koja to inteligencija, covjek je malo malo samodestruktivan u mecu a to nije uopste neka visoka inteligencija, ako pokusajes mu ubaciti onu Rogerovsku(u toku poena), ne vidim je uopste, osim sto forsira DS i kad treba i kad ne treba sto je mnogo puta dokazao
varijacije - zna odigrati DS, slajs i dobar je u improvizaciji udaraca
bekend paralela - najbolji njegov udarac koji mozemo okarakterisati za top20
bekend slajs - ima mnogo boljih na touru, ali nije ni njegov za baciti
vrhunski DS - vec sam rekao ima njuh za njega ali ga ne zna koristiti, tj forsira ga previse i time daje samo kontraefekat na njega, umjesto da ovu vrlinu dozira i time napravi sebi veliku prednost
odlicna igra na mrezi ??? - ne znam kakvu si ti odlicnu igru na mrezi vidio, osjecaja za volej ima kao sto ima i za DS ali dosta rada se mora uloziti da ti njegovi voleji lice na nesto,mora se to iskresati da budu ostriji, jer su premlaki i tesko s njima zavrsava poene, a kao drugo cesto igra i s&v i to u momentima kad se lomi a ne sjecam se da je uzeo 3 poena tom taktikom, vecinom su to uzaludni pokusaji i gubljenje poena
forehand - vec sam pisao njegov forehand je jedan od losijih na touru ofanzivno, nije sposoban njime preuzeti inicijativu u poenu i natjerati protivnika da mu salje sto dublje loptice u tu stranu i to ce tesko nadomjestiti bez mnogo vise snage koju ce morati uloziti u njega
volju, zelju i posvecenost imam i ja ali ne ide, s toga ovaj argument je suplja, hocu reci da svi teniseri koji su ispod 25 godina imaju ovo, s toga to ne predstavlja nikakvu prednost

60% sezone je beton a on na betonu nije nikakva prijetnja za igrace iz top30, niti ce vjerovatno ikada i biti(servis radi svoje), znaci da bi usao u top30 on ce morati bukvalno ovu sezonu sljake u ova 2 mjeseca izdominirati, odigrati neka polufinala i finala Barcelone, osvojiti neku 250icu, dolaziti na Mastersima do QFa redovno, a to ce tesko biti izvodivo i uz jos poneki bljesak na sporom hardu je opet pitanje hoce li to biti dovoljno

sve ovo sto ima i nema je dovoljno za nekih top50 najrealnije, za top20 on nije kalibar, nije ga mati rodila desetak centi visljeg nazalost
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 7 gostiju.