Dea bi trebala oko 17h poceti
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
oldtown1990
- Kontakt:
Re: BiH Tenis
Tomo sutra odmara nakon 4 dana uzastopnog igranja 
Previše se vjeruje u top20.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
lJUDI, MOMCI, KAD SAM KAO KLINAC PRATIO TENIS, sLOBODAN žIVOJINOVIĆ JE BIO POJAM, ZVIJEZDA N AOVIM PROSTORIMA, IGRAO POLUFINALE WIMBLONDONA, aUSTRALIJE A NIKAD NIJE BIO BOLJ EPLASIRAN OD 30 I NEKOG MJEST AI BIO JE JEDINI IZ EX YU medju 100, Orešar je bio blizu....Tek kasnij estiže Prpić, p aIvanišević....Mi koji nismo imali klub au prvoj ligi EX YU...osim Mladen Stojanović iz pRIJEDORA, A LIGU IGRALI REKREATIVCI I OMLADINCI, SADA HOCEMO ZVIJEZDU....sABURA DJECO, SABURA,
Top 20 je ipak previse , ne racunajuci top 10 pogledajte ostalih 10 imena , nema sanse da u tom kontinuitetu i na tom nivou damir moze igrati. On je za sad skroz solidan igrac na touru koji je ove godine zaradio brdo respekta igrama u MC i Miamiju. Ono sto ce njega uvijek odvajati od nekog vrhunskog plasmana je to sto on meceve koje treba i mora dobiti izgubi , to sto ce mu se uvijek desiti da mu skine sklap neko ko u njegovom najboljem izdanju ne bi mu uzeo ni seta ali toga ce nazalost uvijek biti. Prvih par godina sam mislio da ce se toga rijesiti , ali izgleda da nije a i da nece. Pretezno te stvari se desavaju kada igra protiv igraca sa jakim forehandom , s obzirom da jedna losa lopica takvom igracu ostavlja mogucnost da ostvari incijativu u poenu treba biti u tim mecevima na vrhunskom nivou taktkicki da bi mogao da ga mjesa.
Vidi se veliki napredak , daleko od toga da ceo on ispadat iz top 100 jednostavno ima kvaltiet da je uvijek tu medju 100 . Ovo sto ove godine treba da uradi jeste da nakon ove pauze sa travom (ostvari barem 3-4 dobra rezultata i proba probiti top 50. Dvoranski dio sezone iskoristiti na poboljsavanje igre na toj podlozi jer u tom periodu ne brani gotovo nista. Ovo mu mora biti primarno jer me ovo opet podsjeca na proslogodisnjeg damira koji je odigrao 4 dobra mjeseca i ostatak sezone ispadao u kvalifikacijama i prvim kolima turnira...
Tesko je previditi maksimalni domet nekog igraca , u ovom trenutku top 20 mi je nezamislivo najvise iz raloga jer nema on igru za sve podloge a mora da je ima. Sljakasi su uvijek tu medju 50 i to oni najbolji tipa andujar i slicni. Uvijek kazem postoji sansa da na nekom slamu napravi neko veliko iznenadjenje tipa SF pa da ga to ubaci medju 30 ak ali ne vjerujem da bi se tu tako dugo zadrzao , barem po ovom sto sad pokazuje. Svi mi trebamo biti sretni sto imamo ozbiljnog tenisera koji je vec evo 2 godine redovan ucesnik slamova i biti ce jos dugi niz godina , ne trebamo se zamarat time dokle ce kako ce , ja se samo nadam da ce za karijere uzeti barem 1 ATP titulu i ja bi bio presretan
Vidi se veliki napredak , daleko od toga da ceo on ispadat iz top 100 jednostavno ima kvaltiet da je uvijek tu medju 100 . Ovo sto ove godine treba da uradi jeste da nakon ove pauze sa travom (ostvari barem 3-4 dobra rezultata i proba probiti top 50. Dvoranski dio sezone iskoristiti na poboljsavanje igre na toj podlozi jer u tom periodu ne brani gotovo nista. Ovo mu mora biti primarno jer me ovo opet podsjeca na proslogodisnjeg damira koji je odigrao 4 dobra mjeseca i ostatak sezone ispadao u kvalifikacijama i prvim kolima turnira...
Tesko je previditi maksimalni domet nekog igraca , u ovom trenutku top 20 mi je nezamislivo najvise iz raloga jer nema on igru za sve podloge a mora da je ima. Sljakasi su uvijek tu medju 50 i to oni najbolji tipa andujar i slicni. Uvijek kazem postoji sansa da na nekom slamu napravi neko veliko iznenadjenje tipa SF pa da ga to ubaci medju 30 ak ali ne vjerujem da bi se tu tako dugo zadrzao , barem po ovom sto sad pokazuje. Svi mi trebamo biti sretni sto imamo ozbiljnog tenisera koji je vec evo 2 godine redovan ucesnik slamova i biti ce jos dugi niz godina , ne trebamo se zamarat time dokle ce kako ce , ja se samo nadam da ce za karijere uzeti barem 1 ATP titulu i ja bi bio presretan
Ma ne moze se znati kako ce tacno jedan igrac napredovati.
Pa od Dimitrova se ocekivalo da ce biti buduci broj 1 a gdje je sada. Dok Bautista Agut nikada nije bio ni dobar junior ni narocit potencijal pa je 15ti na svijetu.
Pa od Dimitrova se ocekivalo da ce biti buduci broj 1 a gdje je sada. Dok Bautista Agut nikada nije bio ni dobar junior ni narocit potencijal pa je 15ti na svijetu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
-
oldtown1990
- Kontakt:
Poraz Fatica u 1.kolu na domacem terenu 
Nikad od njega igrača.oldtown1990 je napisao/la:Poraz Fatica u 1.kolu na domacem terenu
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Može Džumhur sigurno još dosta toga pokazati, samo smatram da prije svega treba raditi na svojoj psihi jer ga ona najviše ograničava u ključnim trenucima kada je potrebno prelomiti set ili meč u svoju korist. Takva situacija je bila jučer u tb drugog seta, tako je bilo i nedavno protiv Raonića...
Sousa ga je rešetao forehandom jučer kako je meč odmicao, valjalo bi mu da počne slati udarce dublje prema osnovnoj liniji tj. agresivnije ali naravno, to nije nimalo lako i samo vrhunski igrači konstantno tako udaraju.
Ima on potencijala što je i dokazao samo mora popraviti neke stvari. Što se mene tiče, ja sam prezadovoljan da uđe u top50 i da se tu što više zadrži.
Sousa ga je rešetao forehandom jučer kako je meč odmicao, valjalo bi mu da počne slati udarce dublje prema osnovnoj liniji tj. agresivnije ali naravno, to nije nimalo lako i samo vrhunski igrači konstantno tako udaraju.
Ima on potencijala što je i dokazao samo mora popraviti neke stvari. Što se mene tiče, ja sam prezadovoljan da uđe u top50 i da se tu što više zadrži.
''Neka me mrze samo da me se boje''
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Dea upravo pocinje svoj mec drugog kola. 
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
- hule_barca
- Kontakt:
Meni se jučer učinilo kao da je Damir malo radio na jačini udarca. Nekako su mi njegovi udarci jučer bili dosta ravniji i jači.
Mes Que Un Club
-
oldtown1990
- Kontakt:
Izgubi prvi set 4-6 iako je imala prednost breaka odmah na pocetku..valjda preokrene..AnkleBreaker je napisao/la:Dea upravo pocinje svoj mec drugog kola.
EDIT: Izgubi i drugi set 4-6. Dea gora od Damira, ispadne u kvalama, ipak kao LL udje u MD, u prvom kolu dobije 6.nositeljicu a u drugom ispadne od dosta slabije plasirane teniserke...
Definitivno je udarao forhend jače nego ikada, imao je par spektakularnih vinera po paraleli, ali je i dosta toga izbacio napolje...treba vremena da dobije još samopoudanja na tom udarcu, ali definitivno radi na njemu žestokohule_barca je napisao/la:Meni se jučer učinilo kao da je Damir malo radio na jačini udarca. Nekako su mi njegovi udarci jučer bili dosta ravniji i jači.
Ma ni ta jačina ne pije puno vode, Samuel Groth ima jačinu ali je opet truba.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!
-
oldtown1990
- Kontakt:
Tomo sutra drugi mec na centralnom oko 13:15h, bit ce stream.
Ma neka radi na FH jer ima prostora za napredak itekako. Defanzivno je dobar i stabilan ali kada treba preuzeti inicijativu u poenu i udariti ga jace javlja se dosta problema, mnogo ga izbacuje u out, a bez forehanda kao glavnog napadackog oruzja on nema sta traziti u top50. Mnogo vise poena dobija tom BH paralelom, dok mu FH manje vise sluzi samo za defanzivu i poneku kontricu sto nije dobro, mora ga udarati jace i ravnije, pogotovo ce mu to donositi dobrog na tvrdim podlogama, gdje od onih spinova manje vise nema nista..
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 25 maj 2016, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Najbolje je kad je jako i precizno.gonzales je napisao/la:Ma ni ta jačina ne pije puno vode, Samuel Groth ima jačinu ali je opet truba.
Damir mora radit na dubini lopti, moraju malo dublje biti i bit' će dosta opasniji. Da je to jučer radio, Sousu bi otjerao od osnovne i ne bi onako laganio fh udarao. Par puta je to Damir radio, češće u 4. setu i nije Sousa imao tu prednost nad fhom.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Izvinite sada na malo ostrijem stavu ali ko god ozbiljno misli da ce Damir uci ikada u top 20 pa taj je budala.
Mene citirajte da sam rekao da cu ja svoju tuki na panj ako Damir predje IKADA 50u poziciju na ATP, a ako predje 40u tu moze i glava na kladu nije problem. Dajte ba ljudi kako vi mislite po cemu sta to on ima tako izvrsno u svojoj igri koje komponente da bi se drzao oko 50og a kamoli 30 - 40 og mjesta na ATP ljestvici? Obrazlozite mi nekim argumentima, vidjenjima, analizama da to zvuci ozbiljno pa hajde onda da se ko ljudi rezonujemo, ovako lupate ko maximi po diviziji!
Cuj top 20, pa sta ste vi smrkali/pusili ? Izvinjavam se na ofanzivnom stavu, ali treba vise sankcionisati ovoliku nerealnost na forumu, jbt to nije misljenje to je iracionalnost i fantazija obicna!
Mene citirajte da sam rekao da cu ja svoju tuki na panj ako Damir predje IKADA 50u poziciju na ATP, a ako predje 40u tu moze i glava na kladu nije problem. Dajte ba ljudi kako vi mislite po cemu sta to on ima tako izvrsno u svojoj igri koje komponente da bi se drzao oko 50og a kamoli 30 - 40 og mjesta na ATP ljestvici? Obrazlozite mi nekim argumentima, vidjenjima, analizama da to zvuci ozbiljno pa hajde onda da se ko ljudi rezonujemo, ovako lupate ko maximi po diviziji!
Cuj top 20, pa sta ste vi smrkali/pusili ? Izvinjavam se na ofanzivnom stavu, ali treba vise sankcionisati ovoliku nerealnost na forumu, jbt to nije misljenje to je iracionalnost i fantazija obicna!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Samo ako može tvoje ime i prezime da nam ostaviš ovdje. I odakle si?Effenberg je napisao/la:Izvinite sada na malo ostrijem stavu ali ko god ozbiljno misli da ce Damir uci ikada u top 20 pa taj je budala.
Nestalo para, pa se ulazu dijelovi tijela u neke procjene, svasta
strasno xD
kraj karijere mladog Damira, dostigao je vrhunac sa 24 godine i sada moze samo nizbrdo haha
strasno xD
kraj karijere mladog Damira, dostigao je vrhunac sa 24 godine i sada moze samo nizbrdo haha
Pitam se samo je li treba sankcionisati one koji normalno iskazu svoje misljenje ili one koji misle da su najpametniji na svijetu, pri tome omalovazavajuci stav onih koji drugacije misle? I koja analiza se moze dati u predvidjanju necijeg napretka u buducnosti?Effenberg je napisao/la: Cuj top 20, pa sta ste vi smrkali/pusili ? Izvinjavam se na ofanzivnom stavu, ali treba vise sankcionisati ovoliku nerealnost na forumu, jbt to nije misljenje to je iracionalnost i fantazija obicna!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.