SP - Grupa F

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 24 jun 2010, 20:16.

Italija
135
41%
Paragvaj
121
37%
Novi Zeland
20
6%
Slovacka
50
15%

Ukupno glasova: 326

sarajlija89
Kontakt:

Re: SP - Grupa F

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jun 2010, 18:08

@Ultrasstyle je sve rekao..

Dovoljno je pogledat ko cini okosnicu reprezentacije pa da sve bude jasno..i diskusija tu zavrsava... :|

jel tako..realno
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 20 jun 2010, 18:08

o kako loša reprezentacija, evo lippi kaže da ni drugi put na ovom sp nisu imali sreće :roll:
pa kako ćeš imati sreće kad ti stopera igra canavaro, nemaš ama baš nijednog kreativnog veznjaka, napadači panjine, na katastrofa sve u svemu, ovom zelandu svaka čast, još su mogli i pobjediti al onaj dečko nije iskoristio poklon canavara.
eventualno su malo bolji od ostalih bili montolivo, zambrota i de rossi, i pepe u prvom(zašto ga je vadio nikad saznat nećemo). bolje im je da sad ispadnu i idu kući na odmor jer i ako proću grupe neće daleko sa ovako limitiranom ekipom
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jun 2010, 18:08

ma govorio sam za ove igrace sto igraju,prilo i gatuzo ne igraju nazalost.kakav god gatuzo imam osjecaj da bi se njegovo prisustvo na terenu osjetilo.
toliko su me iznervirali ovi polovnjaci a jos vise bas ti sto u zvijezde kuju pazinija kojeg fiorentina otjera ili gilardina koji nikad nista nije pokazao u italiji,jednostavno covjek je "veliki igrac u malom klubu" ali na velikom nivou veze nema.Pa navikani Markizio iako igra u Juventusu.ee da su Del Piero ili Toti ovdje,Kasana Balotelija i Mikolija necu ni spominjat
poenta je da bez jakog juvea i milana nema jake italije,a u zadnjih 10-15 godina inter nikad nije davao previse igraca.A juve i milan ove sezone blaga katastrofa
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 20 jun 2010, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 jun 2010, 18:09

sarajlija89 je napisao/la:Eto vi nadjite 11 igraca koji bi bolje igrali...jel shvatate da italija nema bolje u ovom trenutku??? :| :|

Juventus je jedino"kriv" sto po obicaju ima najvise italijana....gdje su ostali veliki klubovi tu???..pustite ba juventus...igrom slucaja juve ima najvise igraca...da je bilo boljih lippi bi zvao..izuzev cassana ja ne vidm nekog igraca svjetske klase u talijanskom fudbalu...

budite realni sta vam je
Evo ja sam realan

Buffon-Nema boljeg
Chielini-Mora igrati i najbolji je bio u Juventusu
Canavaro-Kriv za dosta golova u Juventusu i nikako nije trebao biti pozvan, a kamoli da igra.
Camoranesi-niti je igrao za juventus, niti je u posljednje vrijeme neka klasa. Perota i Cossu su sigurno ispred njega
Marchisio- ovo sto sam vidio u ove dvije tekme je jednako jednoj velikoj nuli. Mozda je trebao biti pozvan jer je talentiran mladi igrac, al igrati nikako
Jakvinta-U Juventusu nije spojio 10 utakmice i on starta u reprezentaciji? Ima boljih najmanje 5 (Di Natale, Pazini, Toni, Rossi, Micoli)

Jesam li koga zaboravio?
nema potpisa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jun 2010, 18:11

Iaquintu nemojte opravdavati. U Juventusu nema mjesta, a da dobije mjesto u pocetnom sastavu reprezentacije Italije. :roll: :roll: :roll:
Zalosno je kako je taj covjek smotan, sastavi se sa loptom i odmah je izgubi. Pas igra 0, brzina 0, znaci samo onako igra da popuni kvotu od 11 igraca. :evil: :evil: :evil: :evil:

Sramota!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 jun 2010, 18:11

Ajde, sta sad pljujete po Talijanima. Imali su i lošijih reprezentacija kroz povijest, pa su prolazili dalje i osvajali prvenstva. Jedan Schillaci iz 1990.g, napadač Perugie je bio najbolji strijelac. Isto tako i 1982.g. jedan totalni anonimus iz osrednjeg talijanskog kluba najbojli strijelac, zaboravih mu ime. Imali su Talijani jos takvih kroz povijest, sad se trenutno ne mogu sjetiti. Osim toga, i Baggio, i Toni, i Rossi i kamara jos njih drugih svoje prve nogometne korake su ostvarili u osrednjim klubovima i svoj potencijal pokazali u manjim sredinama. Ne moraju najbolji uvijek biti iz Intera, Milana ili Juve-a. Jedno je kad igras za klub, a drugo kad si u repki.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 20 jun 2010, 18:12

Balotelli je boolji igrac od svih koji su trenutno na spisku,mislim na krila i napadace.a Cassana da ne spominjem,pa on je doktor,magistar fudbala za Iaquintu,Pazzinia...a konjina nikako da ubaci Quagliarellu,pa bolji je on na onim krilnim pozicijama od Di Natale i ostalih koji su igrali...a od Interovih je moro pozvat Balotellia i mogo je Mottu koji mu se nudio,al nije sijedi idiot htio jer je iz Intera,a dugo se razmisljo oko kloca Amauria...on je ovo unistio,prije 4 godine mu skidam kapu,al ove godine za sve je kriv sijedi idiot...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 20 jun 2010, 18:14

Interista di cuore je napisao/la:Balotelli je boolji igrac od svih koji su trenutno na spisku,mislim na krila i napadace.a Cassana da ne spominjem,pa on je doktor,magistar fudbala za Iaquintu,Pazzinia...a konjina nikako da ubaci Quagliarellu,pa bolji je on na onim krilnim pozicijama od Di Natale i ostalih koji su igrali...a od Interovih je moro pozvat Balotellia i mogo je Mottu koji mu se nudio,al nije sijedi idiot htio jer je iz Intera,a dugo se razmisljo oko kloca Amauria...on je ovo unistio,prije 4 godine mu skidam kapu,al ove godine za sve je kriv sijedi idiot...
kakav motta iz intera ti si nešto ozbiljno zabrijao on ti je brazilac, a taj motta o kojem se je pričalo da treba igrati je onaj iz rome-desni bek

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 20 jun 2010, 18:15

tony-mortale je napisao/la:
Interista di cuore je napisao/la:Balotelli je boolji igrac od svih koji su trenutno na spisku,mislim na krila i napadace.a Cassana da ne spominjem,pa on je doktor,magistar fudbala za Iaquintu,Pazzinia...a konjina nikako da ubaci Quagliarellu,pa bolji je on na onim krilnim pozicijama od Di Natale i ostalih koji su igrali...a od Interovih je moro pozvat Balotellia i mogo je Mottu koji mu se nudio,al nije sijedi idiot htio jer je iz Intera,a dugo se razmisljo oko kloca Amauria...on je ovo unistio,prije 4 godine mu skidam kapu,al ove godine za sve je kriv sijedi idiot...
kakav motta iz intera ti si nešto ozbiljno zabrijao on ti je brazilac, a taj motta o kojem se je pričalo da treba igrati je onaj iz rome-desni bek

nemoj se pravit pametan ako ne znas,Motta iz Intera ima talijanski pasos i nudio se Lippiu samo sto to ovaj nije cak ni razmotrio...;)
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jun 2010, 18:16

Admir_Sa je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Eto vi nadjite 11 igraca koji bi bolje igrali...jel shvatate da italija nema bolje u ovom trenutku??? :| :|

Juventus je jedino"kriv" sto po obicaju ima najvise italijana....gdje su ostali veliki klubovi tu???..pustite ba juventus...igrom slucaja juve ima najvise igraca...da je bilo boljih lippi bi zvao..izuzev cassana ja ne vidm nekog igraca svjetske klase u talijanskom fudbalu...

budite realni sta vam je
Evo ja sam realan

Buffon-Nema boljeg
Canavaro-Kriv za dosta golova u Juventusu i nikako nije trebao biti pozvan, a kamoli da igra.
Camoranesi-niti je igrao za juventus, niti je u posljednje vrijeme neka klasa. Perota i Cossu su sigurno ispred njega
Marchisio- ovo sto sam vidio u ove dvije tekme je jednako jednoj velikoj nuli. Mozda je trebao biti pozvan jer je talentiran mladi igrac, al igrati nikako
Jakvinta-U Juventusu nije spojio 10 utakmice i on starta u reprezentaciji? Ima boljih najmanje 5 (Di Natale, Pazini, Toni, Rossi, Micoli)

Jesam li koga zaboravio?

dobro..al nadji mi onda bolje igrace od tih...reko sam nije problem izbacicemo sve juventosove....al ja ne vidim bolja rijesenja...

igro je pazzini pa sta je bilo..nista..iaquinta je nabolji bio pa eto onda skontajte...

nema talijanskih igraca u romi,nema u interu,nema u milanu....to su veliki timovi ciji igraci su bili okosnice ekipe pored juventusovih...

a juventus je imo najgoru sezonu..dok pobrojani timovi nemaju skoro nijednog bitnijeg igraca za talijansku selekciju...

eto nadjite mi bolje ako neko misli da trebaju igraci iz barija,cagliaria i slicnih timova igrati u reprezentaciji...krivi su ti klubovi,ti najaci talijanski klubovi koji sramotno malo sanse daju talijanskim igracima..osim juventusa naravno..pa vi shvatite kako hocete..al to je tako...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 20 jun 2010, 18:18

heheh znači ipak si na tiaga mislio pa koji on to kvalitet posjeduje da unaprijedi igru, on je panjina još i veća od ovih koji igraju, za balotelija bi mu se i moglo prigovoriti al da se sad zovu neki polovni stranci koji imaju talijanski pasoš je presmješno
@sarajlija i svi ostali koji tvrdite da nema boljih od ovih
pa svaki j.e.b.e.n.i stoper iz serije c1 je bolji od canavara, od jakvinte je boljih 5-6 igrača već ranije su nabrojani, markizio nije još uvjek afirmisan igrač, samo talenat koji će možda i uspjeti a možda i ne
Zadnja izmjena: tony-mortale, dana/u 20 jun 2010, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 jun 2010, 18:18

Sta fali ovom sastavu, u napadu di natale, qvaljarela i pepe desno. Sredina Gatuso-DDR-Montolivo (Dok se Pirlo ne oporavi), a u odbrani Zambi-Chielini-Bonuci-Criscito ??

Jeste li vidjeli kako DDR dijeli duge pasove? Uopste mi sekunde nije jasno sto ne igra blize golu :roll:
nema potpisa

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2010, 18:22

Dajte ljudi, pa Zeland je poluamaterska ekipa :!:
Dajem glavu da bi ih prosjecna talijanska ekipa pobjedila tipa Parma,Udineze,Cagliari,Bari -nebitno.
Nema izgovora za ovu blamažu :!: :!: I ovakva kakva jeste trenutno, Italija ima 10 puta i bolje i skuplje igrace od ovih anonimusa i amatera sa Zelanda....nema opravdanja za ovakvu blamažu... pa to se u normalnim okolnostima riješi vec u prvom poluvremenu utakmica protiv ovakvih ekipa :evil: :evil:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 jun 2010, 18:22

Zašto Gattussa nema u prvom sastavu??! Je li i on ima neku povredu ili...??
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 jun 2010, 18:23

sarajlija89 je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

budite realni sta vam je
Evo ja sam realan

Buffon-Nema boljeg

Jesam li koga zaboravio?

dobro..al nadji mi onda bolje igrace od tih...reko sam nije problem izbacicemo sve juventosove....al ja ne vidim bolja rijesenja...

igro je pazzini pa sta je bilo..nista..iaquinta je nabolji bio pa eto onda skontajte...

nema talijanskih igraca u romi,nema u interu,nema u milanu....to su veliki timovi ciji igraci su bili okosnice ekipe pored juventusovih...

a juventus je imo najgoru sezonu..dok pobrojani timovi nemaju skoro nijednog bitnijeg igraca za talijansku selekciju...

eto nadjite mi bolje ako neko misli da trebaju igraci iz barija,cagliaria i slicnih timova igrati u reprezentaciji...krivi su ti klubovi,ti najaci talijanski klubovi koji sramotno malo sanse daju talijanskim igracima..osim juventusa naravno..pa vi shvatite kako hocete..al to je tako...
Pa eto nashao sam ti. Umjesto Canavara Bonuci koji je imao super sezonu. Umjesto Jakvinte Qulajarela, umjesto Camoranesija Pepe, Cossu, Perota, Umjesto Marchisia DDR, Montolivo. Budi i ti realan malo.

To bi isto kao kad bi ja sad govorio sto Casetija ne zove, a realno lik nije za reprezentacije. Bolje da igra neko iz Genove-Barija ko je super odigrao sezonu.

Od 6 igraca Juventusa samo Buffon i Chielini realno mogu igrati u reprezentaciji i eventualno Marchisio na klupi
nema potpisa

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 20 jun 2010, 18:23

U ovoj reprezentaciji bi moralo biti mjesta za Aquilanija. Ako su pozvani Iaquinta(neki govore da je dugo bio povrijeđen), Camoranesi(isti slučaj), polovnjaci poput Marchisia, onda je i Aquaman zaslužio poziv. Također mislim da bi Perota morao igrati za repku, no tog mišljenja nije Lippi. Šta je sa Rossijem iz Villareala? Zašto Fabio samo sjedi na klupi? Što se tiče Balotellija i Cassana, svi znamo njihov kvalitet, no njihovo nepozivanje je zbog toga što unose nemir u svlačionicu, te je zbog toga opravdan njihov izostanak. Ne znam. Ovo je sve (ne)djelo prokletog Calciopollija, ja sam uvjeren u to. Čudi me da nema tih nekih mladih nada Italije, pa ovo su sve ljudi pred penziju, nikako neka budućnost reprezentacije.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 20 jun 2010, 18:24

Odmah sam rekao da Gila ne treba da igra na Sp-u u prvoj postavi, cak i mjesec prije Mundijala, jer mu ne treba nastavak blijedih igara sa kraja Serie A, ali Lippi ne misli tako. Ja sam izrevoltiran forsiranjem Marchisia i Criscita, te Iaqunite, covjeka koji je prospustio 60% utakmica kluba za koji igra, a od njega se ocekuje da bude bomber Azzurra, pa nece moci. Drago mi je da se tacnim ispostavilo ono sta sam rekao prije tekme, Di Natale ne moze igrati ispred Pepka, pa taman ni minutu, ni kod najpozitivnijeg rezultata. De Rossi igra predaleko od protivnickog gola, sta jedan Gattuso znaci, sam radi posao za koji su zaduzeni Monto i De Rossi na mjestu zadnjeg veznog, nece se takav igrac ponoviti. Montolivo je bio dobar, ako se u obzir uzme cijeli tim, mozda i najbolji i jedini koji je nesto pokusavao, velika mi je cast da takav igrac nosi moje ime :mrgreen:

Ono, moze se kenjati do zore sta je i gdje ko skrivio i pogrijesio, po meni je Lippi krivac numero uno.
Support Velez, It's logical! ★

gogo_s
Kontakt:

Post Postao/la gogo_s » 20 jun 2010, 18:25

Iaquinta kakav god da je, bar je davao znakove života, za razliku od Gilardina i Pazzinija. Možda niste primjetili, ali on i Chiellini su jedini koji se mogu nositi u skoku sa visokim igračima. I neću da čujem za igrače tipa Cassana, Balotellija i Miccolija. I da su najbolji na svijetu, ne treba ih zvati zato što su budale. Oni će samo pokvariti atmosferu u ekipi, pa će im se desiti isto što i Francuzima.
Nažalost, ovo jeste najjača ekipa Italije. Nadam se da će biti bolje kad se Pirlo vrati
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi
FORZA LA JUVE!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2010, 18:26

Mont0 je napisao/la:Odmah sam rekao da Gila ne treba da igra na Sp-u u prvoj postavi, cak i mjesec prije Mundijala, jer mu ne treba nastavak blijedih igara sa kraja Serie A, ali Lippi ne misli tako. Ja sam izrevoltiran forsiranjem Marchisia i Criscita, te Iaqunite, covjeka koji je prospustio 60% utakmica kluba za koji igra, a od njega se ocekuje da bude bomber Azzurra, pa nece moci. Drago mi je da se tacnim ispostavilo ono sta sam rekao prije tekme, Di Natale ne moze igrati ispred Pepka, pa taman ni minutu, ni kod najpozitivnijeg rezultata. De Rossi igra predaleko od protivnickog gola, sta jedan Gattuso znaci, sam radi posao za koji su zaduzeni Monto i De Rossi na mjestu zadnjeg veznog, nece se takav igrac ponoviti. Montolivo je bio dobar, ako se u obzir uzme cijeli tim, mozda i najbolji i jedini koji je nesto pokusavao, velika mi je cast da takav igrac nosi moje ime :mrgreen:

Ono, moze se kenjati do zore sta je i gdje ko skrivio i pogrijesio, po meni je Lippi krivac numero uno.
Sa ovim je sve receno :!: :!:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jun 2010, 18:28

Admir_Sa je napisao/la:Sta fali ovom sastavu, u napadu di natale, qvaljarela i pepe desno. Sredina Gatuso-DDR-Montolivo (Dok se Pirlo ne oporavi), a u odbrani Zambi-Chielini-Bonuci-Criscito ??

Jeste li vidjeli kako DDR dijeli duge pasove? Uopste mi sekunde nije jasno sto ne igra blize golu :roll:
ma to su sve potroseni igraci kakav gatusso i ostali...italija nema igrace svjetske klase..to je jedina istina

opet kazem...ako neko misli da trebaju igraci iz osrednjih talijanskih klubova trebaju igrati i biti nosioci igre..onda je i prolazak grupe velika stvar...

nakon ovog talijani trebaju uvesti neki red,ne bi da potenciram pricu neku koju cete pogresno shvatit...al inter,evropski prvak ni jednog talijanskog reprezentativca nije dao,milan..veliki klub...skoro da nema bitnijeg igraca u ekipi...pirlo je povrijedjen a i van forme dvije sezone vec...zambrotta i gatusso..neozbiljno je poredit nekad i sad...

roma ima de rossija..i nista vise
juventus..najgora sezona,al opet od svih timova jedino on ima talijane pa je ipak logicno da budu pozvani iako mozda i ne trebaju..al nije isto igrat za bari i za juventus....zato postoje veliki klubovi i igraci

uglavnom poenta je da italijani nemaju reprezentativaca koji igraju u najvecim tamosnjim klubovima..i sta ocekivat...jbg

jos jednom...dovoljno je pogledat ko cini talijanksu repku,tj. iz kojih klubova su igraci

nesto se mora mijenjati u velikim talijanskim klubovima po pitanju stranaca i domacih igraca jer samo tako ce i talijanska reprezentacija i fudbal moci napredovati

pa zar englezima to nije njaveci problem svih ovih godina..

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.