SP - Grupa F

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 24 jun 2010, 20:16.

Italija
135
41%
Paragvaj
121
37%
Novi Zeland
20
6%
Slovacka
50
15%

Ukupno glasova: 326

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa F

Post Postao/la Devil » 20 jun 2010, 16:54

Jbg ponovo dva gola ali opet nije to tekma kakvu prizeljkujem,nema tu neke igre Italija dominira terenom ali nestvara sanse.Novi Zeland se brani sa svim igracima i to ne moze doneti nikakvu lepotu za gledanje.
Sto se tice prvoga gola mislim da nije ofsajd(ali odmah se ogradjujem da tako samo mislim,mozda je to i netacno).Evo i zasto.Kada je centrirao mislim Fallon,prvo je koliko sam video jedan talijan zakaceo loptu,a zatim i Cannavaro upotpunosti promeneo smer lopte te samim tim on je i Smeltza izbaceo u prvi plan.Smeltz jeste beo iza njega ali mislim da onde nije bilo ofsajda.
Sto se tice penal,nisam ga lepo video jer smo u tom trenutku rucali,mislim da je bilo povlacneja i da je ono slobodno sudisko uverenje da li da svira ili ne.

edit:I da vezano za ofsajd.Mojoj tvrdji u prilog ide i to sto se niko ali bas niko nije zaleo na to iako je bilo vidljivo da je Smeltz iza Cannavara.
Zadnja izmjena: Devil, dana/u 20 jun 2010, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 jun 2010, 16:55

calcio je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Talijani ciganski fudbal, to je tako. Kako neko ono može voljeti :roll:

kakav je to ciganski fudbal? ja znam za razne vrste fudbala, brazilski, engleski, spanski, talijanski... nisam znao da su i romi razvili svoju vrstu fudbala.

Ciganski=kriminalni, eto kakav. Srećom da ne igraju Talijani svaki dan, jer bi svakako opak interes za fudbalom na svijetu.

Fudbal u kojoj nema nimalo ljepote, fudbal u kojem se najviše namještalo mislim klubski, fudbal u kojem su predsjednici klubova poznati mafijaši, a to se odražava na repku.

Penali koji nisu penali, golovi 100 minutama. Sudija koji je igrom slučaja uvijek na njihovoj strani.

Iaquinta im igra, a ima boljih 100x.

kakav ofsajd ???? :lol:

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2010, 16:55

E ovako ljudi

Lipppi sere ko foka :!: :!:
Prvo, davno se trebao zahvaliti Cannavaru... drugo, glupost neviđena je ne pozvati Cassana koji je bolji od sve ijednog napadaca koje treba ima u selekciji (neke njihove interne svađe su se mogle prevazici, ali Lippi sere po starom obicaju).
Trece, ne znam na osnovu cega mu u špici igraju ova dva levata Iaquinta i Gilardino ,a na klupi mu sjede mnogo bolji igraci Pazzini i Di Natale pa cak Quagliarella :!:
Cetvrto, žalosno je kad mu Montolivo mora igrati playmakera...Pirlo je i bez jedne noge korisniji igrac jer zna dijeliti na vrijeme pasove i razigrati ekipu.
Italija bi ,po svim mogucim pravilima i kriterijima, treba razmontirati sa 5 komada ovakav Novi Zeland a ne da se pati sa njima.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 20 jun 2010, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2010, 16:55

Ja gov-ana i glumaca.I to onih ofirnih.Grimase na faci od bolova.Jel sudija dosudi,ovaj samo facu promjeni.
Ni zabari ih sami ne vole,ali sta ce takav im grah pao.Jos uz to dobro i prolaze. :roll:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 jun 2010, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 jun 2010, 16:57

Devil je napisao/la:Jbg ponovo dva gola ali opet nije to tekma kakvu prizeljkujem,nema tu neke igre Italija dominira terenom ali nestvara sanse.Novi Zeland se brani sa svim igracima i to ne moze doneti nikakvu lepotu za gledanje.
Sto se tice prvoga gola mislim da nije ofsajd(ali odmah se ogradjujem da tako samo mislim,mozda je to i netacno).Evo i zasto.Kada je centrirao mislim Fallon,prvo je koliko sam video jedan talijan zakaceo loptu,a zatim i Cannavaro upotpunosti promeneo smer lopte te samim tim on je i Smeltza izbaceo u prvi plan.Smeltz jeste beo iza njega ali mislim da onde nije bilo ofsajda.
Sto se tice penal,nisam ga lepo video jer smo u tom trenutku rucali,mislim da je bilo povlacneja i da je ono slobodno sudisko uverenje da li da svira ili ne.
Ja koliko sam vidio, nije talijan vec ovaj kiwi zakacio. Upravo su to prikazivali tri puta na usporenom snimku.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jun 2010, 16:58

Adinjo je napisao/la:
Devil je napisao/la:Jbg ponovo dva gola ali opet nije to tekma kakvu prizeljkujem,nema tu neke igre Italija dominira terenom ali nestvara sanse.Novi Zeland se brani sa svim igracima i to ne moze doneti nikakvu lepotu za gledanje.
Ja koliko sam vidio, nije talijan vec ovaj kiwi zakacio. Upravo su to prikazivali tri puta na usporenom snimku.
Cak i da je taj "kiwi" zakaceo loptu,to je beo Reid ,Cannavaro je opet poslednji promeneo pravac lopti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 jun 2010, 16:58

I nema apsolutno nikakve veze jel je Canavaro zakacio ili nije. Kad je onog igraca udarila u glavu sudac je trebao dici zastavicu jer je onaj igrac bio iza kanavara, a njemu je isla lopta
Zadnja izmjena: Admir_Sa, dana/u 20 jun 2010, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
nema potpisa

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jun 2010, 16:58

Pirlo i Di Natale mu ne igraju jer su povrijeđeni bili, pa se nisu još dovoljno oporavili.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jun 2010, 16:59

ja sto mrze italiju i ovo da vidim... :lol:

al kako god najuspjesnija fudbalska nacija u evropi bez premca 8-) pa je razumjivo... :mrgreen:

CALCIO JE TO- VISE OD IGRE 8-)

FORZA ITALIA

CAMPIONI DEL MONDO

offside je bio..u trenutku upucivanje lopte prema igracu koji je dao gol..bio je offside..nema veze sto je cannavaro igro zadnji
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 20 jun 2010, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 jun 2010, 16:59

Neutral je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Talijani ciganski fudbal, to je tako. Kako neko ono može voljeti :roll:

kakav je to ciganski fudbal? ja znam za razne vrste fudbala, brazilski, engleski, spanski, talijanski... nisam znao da su i romi razvili svoju vrstu fudbala.

Ciganski=kriminalni, eto kakav. Srećom da ne igraju Talijani svaki dan, jer bi svakako opak interes za fudbalom na svijetu.

Fudbal u kojoj nema nimalo ljepote, fudbal u kojem se najviše namještalo mislim klubski, fudbal u kojem su predsjednici klubova poznati mafijaši, a to se odražava na repku.

Penali koji nisu penali, golovi 100 minutama. Sudija koji je igrom slučaja uvijek na njihovoj strani.

Iaquinta im igra, a ima boljih 100x.

kakav ofsajd ???? :lol:
To sto si opisao mi pravo lici na nas fudbal: kriminal, namjestanje, mafija........ tako da u buducnosti umjesto ciganski mozes slobodno govoriti da talijani igraju bosanski fudbal :D
lakse cemo prepoznati o cemu govoris a i zvucace manje rasisticki.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 20 jun 2010, 17:00

harishp je napisao/la:Ja gov-ana i glumaca.I to onih ofirnih.Grimase na faci od bolova.Jel sudija dosudi,ovaj samo facu promjeni.
Ni zabari ih sami ne vole,ali sta ce takav im grah pao.Jos uz to dobro i prolaze. :roll:
upravo to, a de rossi najgori medju njima.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 jun 2010, 17:00

Admir_Sa je napisao/la:I nema apsolutno nikakve veze jel je Canavaro zakacio ili nije. Kad je onog igraca udarila u glavu sudac je trebao dici zastavicu jer je onaj igrac bio iza kanavara

Upravo to. Al opet si brzi bio. Palac gore.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 jun 2010, 17:01

Kakav rasista, jednostavno ljudi igraju tako ružan fudbal da ih skoro nikada i ne gledam. Omrzli su mi odavno kada igra neki kreten kao Materazzi za njih. :roll:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jun 2010, 17:02

Dvostruka izmjena!

Camoranesi umjesto Pepea
Di Natale umjesto Gile.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 jun 2010, 17:02

Devil je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:
Cak i da je taj "kiwi" zakaceo loptu,to je beo Reid ,Cannavaro je opet poslednji promeneo pravac lopti.
Jest, tako je, ali bas sam neki dan slušao na HRT2 emisiju vezano za to kad obrambeni igrač vraća loptu suparničkom igraču koji je bio u ofsajdu. I bivši sudac u toj emisiji kaže: Ako je postojala namjera obrambemnog igrača da vrati loptu, pa je protivnički napadač koji je u ofsajdu uzme, onda nema ofsajda. Međutim, ako nema namjere, nego slučajno (kao što je ovaj slučaj) onda ofsajd postoji. Samo treba procijeniti da li je igrač Novog Zelanda igrao glavom ili talijanski.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jun 2010, 17:04

dubrava je napisao/la: Jest, tako je, ali bas sam neki dan slušao na HRT2 emisiju vezano za to kad obrambeni igrač vraća loptu suparničkom igraču koji je bio u ofsajdu. I bivši sudac u toj emisiji kaže: Ako je postojala namjera obrambemnog igrača da vrati loptu, pa je protivnički napadač koji je u ofsajdu uzme, onda nema ofsajda. Međutim, ako nema namjere, nego slučajno (kao što je ovaj slučaj) onda ofsajd postoji. Samo treba procijeniti da li je igrač Novog Zelanda igrao glavom ili talijanski.
Meni se čini da je onaj Reid zakačio loptu prije nego što se odbila od one tarabe Cannavara. Znači Smeltz je bio u ofsajdu.
RIP Adis Selmanović

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jun 2010, 17:06

alan_kardec je napisao/la:Dvostruka izmjena!

Camoranesi umjesto Pepea
Di Natale umjesto Gile.
Iaquinta mu ponovo ostaje. :evil: :evil:
Dabogda mu prokljucala voda u koljenima i vec jednom izasao sa terena!!! :evil: :evil:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 20 jun 2010, 17:09

Oj Marchisia. Boze sacuvaj.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 20 jun 2010, 17:10

omerbavarac je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Dvostruka izmjena!

Camoranesi umjesto Pepea
Di Natale umjesto Gile.
Iaquinta mu ponovo ostaje. :evil: :evil:
Dabogda mu prokljucala voda u koljenima i vec jednom izasao sa terena!!! :evil: :evil:
A na klupi sjedi Pazzini koji izmislio fudbal za tog retarda :evil: :evil:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jun 2010, 17:51

Joj sramote... :| :| :roll: :roll: :(

No comment... :|
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.