Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edinedin1
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la edinedin1 » 23 maj 2016, 11:42

Mogao je u Japanu isprobati Horića,Krunića, Murisa Mešanovića, Hadziahmetovica,Milosevica, a ne ove polovnjake iz nase lige
Opstanak moramo izboriti

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2016, 13:30

edinedin1 je napisao/la:Mogao je u Japanu isprobati Horića,Krunića, Murisa Mešanovića, Hadziahmetovica,Milosevica, a ne ove polovnjake iz nase lige
Mogao je. Horic je tu legitimni kandidat, Mesanovic ima red cekanja Dzeko, Ibi, Djuric, Hodzic, Bajic.
Amir i Deni su u mladoj repki.
Sta je sa Krunicem to niko ne zna, vrlo cudan odnos prema njemu. Na toj poziciji ce se vjerovatno isprobati Tino Susic.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 23 maj 2016, 16:12

pinoglavi je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Nije mi jasno. Jel' to hoćete selektora koji poziva i isprobava igrače ili nećete? Kad je bio Pape, daj selektora koji isprobava, evo ni Meša ne valja.
Haj da je nezadovoljstvo samo u ovom slučaju, nego otkad pratim ovu reprezentaciju neprestano su teorije zavjere. :problem:
Hoce 5 ofanzivnih veznih na spisku, eto sta hoce. A igramo u formaciji bez te pozicije. Malo li je 3 of. vezna.
I da bude 5 ofanzivnih, opet bi se našlo 5 dodatnih igrača koje je Meša morao pozvati prije nekih drugih. Smučilo mi se više ovo naše razmišljanje i pljuvanje. Hajmo sra.t po selektoru samo da bi nešto pričali. Ko da nije pozvo igrača iz Real Madrida jbt...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 23 maj 2016, 16:19

Svi koji su pozvani su u pet deka sa nekim koji se spominju ovdje i to niti bi bila neka prevaga, niti nešto znatno lošije.
Ako ćemo realno, mi imam ekipu od kojih naša igra zavisi i dobro se zna koji su to i oni koji u prvi za izmjene, ostalo koji god da sjedi na klupi mislim da je svejedno.
Meša radi dobar posao i svaka mu čast na ovome, stvorio je bazu igrača što je najavljivao i siguran sam da se neće ponoviti Izrael.

I meni je žao što nam je repka spala na to da su opcije na zadnjem veznom Anelka i Baggio, ali šta bi sad, idemo dalje, možda nas neki od ovih novih pozitivno iznenadi.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2016, 16:24

Što se tiče Hadžića i Baggia smatram da su oni višak na spisku, zamjena za Bešića može biti Grahovac, za Pjanića može biti Vrančić recimo, za Cimirota neka to bude TSS, tako da u najbolja 23 realno ni Baggio ni Hadžić nemaju mjesta i stvarno će biti glupost ako se budu pozivali u kvalifikacijama al' to ne možemo znati dok kvalifikacije ne krenu, ovako među haman 35 igrača pozvani su i oni to je ok koliko toliko.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 maj 2016, 17:10

Raonffa je napisao/la:Što se tiče Hadžića i Baggia smatram da su oni višak na spisku, zamjena za Bešića može biti Grahovac, za Pjanića može biti Vrančić recimo, za Cimirota neka to bude TSS, tako da u najbolja 23 realno ni Baggio ni Hadžić nemaju mjesta i stvarno će biti glupost ako se budu pozivali u kvalifikacijama al' to ne možemo znati dok kvalifikacije ne krenu, ovako među haman 35 igrača pozvani su i oni to je ok koliko toliko.
Ne valja nam Safet koji je drzao 20 igraca od kojih je 15 koristio, ne valja nam ni Mesa koji pravi bazu od 40 igraca, ne znam sta nam onda valja. Husidic vjerovatno nema sta traziti na spisku za kvalifikacije, Hadzic po nekoj logici ne bi trebao dobiti poziv kada su Besic, Cimirot i Grahovac zdravi, ali doci cemo u situaciju kada su dvojica na jednoj poziciji povrijedjeni, ili uopste ne igraju u klubovima, a nije da nismo bili u takvim situacijama, pa je onda lakse izabrati 2-3 igraca i pozvati ih, od nekih 5-6 igraca koji su igrali nekada za reprezentaciju, nego "naslijepo" pozivati igrace, ili jos gore nikako ne pozivati i poceti utakmicu bez napadaca ili lijevog beka recimo. Po meni nije bas spisak odlican ali ne znaci da nista ne valja.
Kosoric i Memisevic su pozvani a oni su 9. i 10. najbolji stoper, valjda je onda jasno o kojoj je to konkurenciji u Japanu rijec.
Nad tobom sunce najljepše sja

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2016, 17:52

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Što se tiče Hadžića i Baggia smatram da su oni višak na spisku, zamjena za Bešića može biti Grahovac, za Pjanića može biti Vrančić recimo, za Cimirota neka to bude TSS, tako da u najbolja 23 realno ni Baggio ni Hadžić nemaju mjesta i stvarno će biti glupost ako se budu pozivali u kvalifikacijama al' to ne možemo znati dok kvalifikacije ne krenu, ovako među haman 35 igrača pozvani su i oni to je ok koliko toliko.
Ne valja nam Safet koji je drzao 20 igraca od kojih je 15 koristio, ne valja nam ni Mesa koji pravi bazu od 40 igraca, ne znam sta nam onda valja. Husidic vjerovatno nema sta traziti na spisku za kvalifikacije, Hadzic po nekoj logici ne bi trebao dobiti poziv kada su Besic, Cimirot i Grahovac zdravi, ali doci cemo u situaciju kada su dvojica na jednoj poziciji povrijedjeni, ili uopste ne igraju u klubovima, a nije da nismo bili u takvim situacijama, pa je onda lakse izabrati 2-3 igraca i pozvati ih, od nekih 5-6 igraca koji su igrali nekada za reprezentaciju, nego "naslijepo" pozivati igrace, ili jos gore nikako ne pozivati i poceti utakmicu bez napadaca ili lijevog beka recimo. Po meni nije bas spisak odlican ali ne znaci da nista ne valja.
Kosoric i Memisevic su pozvani a oni su 9. i 10. najbolji stoper, valjda je onda jasno o kojoj je to konkurenciji u Japanu rijec.
Apsolutno, al' pojedincima je sve to teško dokazati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 maj 2016, 18:14

Raonffa je napisao/la: Apsolutno, al' pojedincima je sve to teško dokazati.
Ma ima opravdanih kritika, ali kad se krenu zaliti sto nisu pozvana jos 2 ofanzivna vezna(Krunic, Milosevic) pored trojice koja su na spisku, e tad se vec pretjera.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 23 maj 2016, 18:18

I jos jedna vrlo bitna stvar je ta kada se spominju igraci ''koji su morali biti pozvani'' niko ne gleda njihovu poziciju, kada neko kaze sto nije pozvao Krunica, Milosevica , sto je pozvao Kosorica, koji je stoper , ili Hadzica koji je jedini DM kojeg mozemo pozvati da mjenja Besica , nakon Grahovca msm stvarno nigdje veze, ili Almira Bekica koji je jedini igrac kojeg trenutno iz nase lige mozemo pozvati da igra lijevog beka i da moze pomoci na krilu, u situaciji kada je Lulic povrijedjen i tu imamo samo Kolasinca znaci bez ikakvog osnova kritikujete i pljujete...

Spominjanje Horica koji je po kvaliteti sigurno nas mozda 6. ili 7. stoper ali ovde je cilj promocija nase PL BiH i nakon povrede Graovca mislim da je Kosoric iako star zasluzio barem neko priznjanje za sve do sada uradjeno u Zelji i sigurno je medju 3 najkvalitetnija stopera nase lige.... Ja Mesi zamjeram jedino zanemarivanje Ordagica jer mi je omiljeni igrac u nasoj ligi, ali da zbog toga trebam psovati Mesi i govoriti da je prodao obraz ? Smijesno...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 maj 2016, 18:46

Nije stvar u velikom pozivu igraca Mese Bazdarevica, nego igraca koje je bespotrebno pozvao , a mogao je kvalitetnije naci. Je li iko od vas ozbiljan misli da ce Mesa od 7 pozvanih iz nase lige koristiti neke u kvalifikacijama?

Japan nam je poslijednja provjera pred kvalifikacije, a on ce koristiti igrace na koje nece racunati u kvalifikacijama. Na kraju ce opet svesti spisak na one koje je i do sad pozivao i bice ona stara "Gdje si bio? NIGDJE! Sta si radio? NISTA!"

Grcevito cemo se sa Grcima boriti za baraz , i tu nema mjesta sa zayebancijama nekvalitetnih igraca.

Rapid da je zadovoljan sa Grahovcem, ne bi dovodio pojacanja na defanzivnom veznom.
Anel Hadzic ako ne nadje klub u 1. turskoj ligi, nema ni on vise sta traziti u reprezentaciji.
Kosoric, Bekic, Duljevic, Stevanovic, zanci bez teksta sam.

Husidic, neka ga je pozvao da ga proba, ako ne valja nazad za USA. Skeptican sam zbog njegovih godina i da nije nasao niti jedan angazman u Evropi, a vec gazi 30.

Memisevic i Ordagic su trebali dobiti sansu, prvi je pozvan sto je OK, a drugi je svakako trebao dobiti priliku i na tome je trebalo stati, a ne pretjerivati bespotrebno.

Za koji klinac poziva golmana? Begovic, Buric, Sehic, nema tu mjesta za nekog novog.

Begovic
Buric
Sehic

Zukanovic
Spahic
Sunjic
Vranjes
Anicic
Kolasinac
Bicakcic
M. Susic

Pjanic
Besic
Cimirot
Susic
Medunjanin
Hadziahmetovic
Vrancic
Lulic
Visca

Dzeko
Ibisevic
Bajic
Hodzic
Djuric

Prvi koji bi trebali dobijati sanse kao potencijalni , Krunic, Milosevic, Dumic?, Horic , Ordagic, Memisevic, Arslanagic?

Ovo treba pozvati i prestati sa bespotrebnim pozivanjem od kojih nemas vise koristi.

I nemojte bespotrebno opravdavati ovo sto Mesa radi, jer vrlodobro znate da u ovome svemu Avaz i raznorazni Sinanovici imaju umjesane prste.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 maj 2016, 19:02

pinoglavi je napisao/la:
Ma ima opravdanih kritika, ali kad se krenu zaliti sto nisu pozvana jos 2 ofanzivna vezna(Krunic, Milosevic) pored trojice koja su na spisku, e tad se vec pretjera.
Jos plus ne znam koliko su gledali ovog Krunica u ovoj sezoni, skoro nista pokazao nije. Zasluzio je momak sansu u reprezentaciji ali realno Susic i Vrancic su ispred njega daleko. Tu je negdje sa Prcicem ali eto, Mesa se odlucio za Sanjina, a tu samo nijanse odlucuju.

Smjesno postaje vise ovo i oko stopera, izredase ljudi 20 stopera koji trebaju dobiti sansu, pa gdje ce vise stati majku mu..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 maj 2016, 19:30

emir79 je napisao/la:Nije stvar u velikom pozivu igraca Mese Bazdarevica, nego igraca koje je bespotrebno pozvao , a mogao je kvalitetnije naci. Je li iko od vas ozbiljan misli da ce Mesa od 7 pozvanih iz nase lige koristiti neke u kvalifikacijama?

Japan nam je poslijednja provjera pred kvalifikacije, a on ce koristiti igrace na koje nece racunati u kvalifikacijama. Na kraju ce opet svesti spisak na one koje je i do sad pozivao i bice ona stara "Gdje si bio? NIGDJE! Sta si radio? NISTA!"

Grcevito cemo se sa Grcima boriti za baraz , i tu nema mjesta sa zayebancijama nekvalitetnih igraca.

Rapid da je zadovoljan sa Grahovcem, ne bi dovodio pojacanja na defanzivnom veznom.
Anel Hadzic ako ne nadje klub u 1. turskoj ligi, nema ni on vise sta traziti u reprezentaciji.
Kosoric, Bekic, Duljevic, Stevanovic, zanci bez teksta sam.

Husidic, neka ga je pozvao da ga proba, ako ne valja nazad za USA. Skeptican sam zbog njegovih godina i da nije nasao niti jedan angazman u Evropi, a vec gazi 30.

Memisevic i Ordagic su trebali dobiti sansu, prvi je pozvan sto je OK, a drugi je svakako trebao dobiti priliku i na tome je trebalo stati, a ne pretjerivati bespotrebno.

Za koji klinac poziva golmana? Begovic, Buric, Sehic, nema tu mjesta za nekog novog.

Begovic
Buric
Sehic

Zukanovic
Spahic
Sunjic
Vranjes
Anicic
Kolasinac
Bicakcic
M. Susic

Pjanic
Besic
Cimirot
Susic
Medunjanin
Hadziahmetovic
Vrancic
Lulic
Visca

Dzeko
Ibisevic
Bajic
Hodzic
Djuric

Prvi koji bi trebali dobijati sanse kao potencijalni , Krunic, Milosevic, Dumic?, Horic , Ordagic, Memisevic, Arslanagic?

Ovo treba pozvati i prestati sa bespotrebnim pozivanjem od kojih nemas vise koristi.

I nemojte bespotrebno opravdavati ovo sto Mesa radi, jer vrlodobro znate da u ovome svemu Avaz i raznorazni Sinanovici imaju umjesane prste.
Dok shvate da Milosevic igra i lijevo krilo proci ce i Kirin kup. Kako se sjecam da je tu poziciju u pretprosloj utakmici igrao Vrancic ne bi mi smetalo da proba i Milosevica mozda bi vidio nesto vise. TSS je dobar dio sezone igrao napadaca u Hajduku pa ga onda Mesa kao takvog nije trebao ni zvati. Takvi rezoni ovdje vladaju. Svaka cast svakom ali ovakve stvari mogu opravdavati samo ljudi koji nekriticki podrzavaju selktora.Proci ce i Japan a jedino sto cemo tamo saznati je da ne znamo nista vise nego prije Japana.Ako je to u redu spisak je odlican.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 23 maj 2016, 19:33

Daj prestanite vise sa Milosevicem, pa covjek grije klupu u jednoj od najlosijih ekipa u Belgiji , koji je vama k ???
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 maj 2016, 19:42

DevilsAdvocate je napisao/la:Daj prestanite vise sa Milosevicem, pa covjek grije klupu u jednoj od najlosijih ekipa u Belgiji , koji je vama k ???
A Standard mu daje usput novi ugovor jer ne vrijedi.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 23 maj 2016, 20:01

dubrovnik je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:Daj prestanite vise sa Milosevicem, pa covjek grije klupu u jednoj od najlosijih ekipa u Belgiji , koji je vama k ???
U tome i jest poenta, momak ima potencijala ali trenutno se ne moze dovoditi u vezu sa A reprezentacijom, pa ni u mladoj se ne istice nista posebno tako da budi realan...

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 23 maj 2016, 20:04

Milošević je strašan potencijal, ja njega u budućnosti vidim sa Pjanićem i Bešićem u sredini.. Trenutno nema apsolutno razloga da se dovodi u A selekciju.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 maj 2016, 20:13

Goalgetter je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Jos plus ne znam koliko su gledali ovog Krunica u ovoj sezoni, skoro nista pokazao nije. Zasluzio je momak sansu u reprezentaciji ali realno Susic i Vrancic su ispred njega daleko. Tu je negdje sa Prcicem ali eto, Mesa se odlucio za Sanjina, a tu samo nijanse odlucuju.

Smjesno postaje vise ovo i oko stopera, izredase ljudi 20 stopera koji trebaju dobiti sansu, pa gdje ce vise stati majku mu..
Ma zna se nekih 7-8 najboljih stopera, e sad što je Meši deseti najbolji Kosorić a ne Horić, jeste po meni greška ali jel' toliko puno bitno ko je deseti stoper...
Krunic je dobar bio u nekoliko utakmica pred dvomec sa Irskom, i od tada kad god je igrao bio je loš.
@emire neke igrače zove da nam se ne desi da spisak čini 18 igrača od čega nemamo napadača. Ili da počnemo bez lijevog beka recimo jer nam prvi lijevi bek nije psihički na nivou. Duljević i Stevanović su pozvani jer su konkurencija dvojica startnih krila, Višća i Lulić, i Hajrović s tribina. Pomiri se s činjenicom da su oni realan izbor za krilne pozicije ako nam se povrijedi Višća ili Lulić.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 23 maj 2016, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 maj 2016, 20:16

DevilsAdvocate je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
U tome i jest poenta, momak ima potencijala ali trenutno se ne moze dovoditi u vezu sa A reprezentacijom, pa ni u mladoj se ne istice nista posebno tako da budi realan...
U normalnim okolnostima mozda i imas pravo. Kada je Lulic unutra naravno. U ovim okolnostima kakve ce biti u Japanu po meni su Milosevic, Letic, Suljic pa cak i Hajradinovic imali mjesta u rosteru reprezentacije. Promisli koji igraci ce igrati krila i bekove pa onda sudi. Mislim da rezultati Sarajeva pred kraj sezone govore o formi lijevog beka i krila Kirin reprezentacije. Poanta je da ja u ovim uvjetima govorim o manjoj steti ili vecoj koristi za buducnost. Da se ja osobno pitam inzistirao bi na odlasku prvog tima u Japan. Te utakmice bi zlata vrijedile.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 24 maj 2016, 12:36

dubrovnik je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:Daj prestanite vise sa Milosevicem, pa covjek grije klupu u

U normalnim okolnostima mozda i imas pravo. Kada je Lulic unutra naravno. U ovim okolnostima kakve ce biti u Japanu po meni su Milosevic, Letic, Suljic pa cak i Hajradinovic imali mjesta u rosteru reprezentacije. Promisli koji igraci ce igrati krila i bekove pa onda sudi. Mislim da rezultati Sarajeva pred kraj sezone govore o formi lijevog beka i krila Kirin reprezentacije. Poanta je da ja u ovim uvjetima govorim o manjoj steti ili vecoj koristi za buducnost. Da se ja osobno pitam inzistirao bi na odlasku prvog tima u Japan. Te utakmice bi zlata vrijedile.
Ma razumijem ja sta ti hoces da kazes, i u pravu si sto se tice tih igraca, oni su svemirski brod za Bekica,Kosorica i njima slicne, ali ako je cilj promocija nase PL BiH i igraca iz iste, onda u neku ruku mogu podrzat, jer kada ostali igraci vide da su im vrata reprezentacije otvorena vise ce se truditi, napredovati samim tim i standard lige ce rasti , sto je dugorocno dobra stvar... A ti igraci koje si nabrojao su svi super potencijali, ali u blizoj buducnosti nam ne mogu nista pomoci u A reprezentaciji, bas kao sto nam ne mogu pomoci ni Bekic,Kosoric, tako da ako vec nagradu na kraju sezone trebaju dobijati igraci iz PL a ne neki iz norveske, slovacke, slovenije i sta ti ja znam odakle sve ne, ja se necu buniti... :kafa:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 maj 2016, 18:29

Ne razumijem kako neki mogu braniti nesto neodbranjivo...Mesa je ovim posljednjim spiskom jos jedanput pokazao jednu ogranicenost, zna se cega ogranicenost...
Zao mi je nekih mladih igraca kojima je ovo bila izvanredna prilika da zaigraju u nacionalnom dresu i da pokazu sta znaju...ali ne, priliku ce dobiti neki "starci" i fudbalski velemajstori koji vise nikada nakon toga zasigurno nece dobiti poziv...pa ti sada skontaj otkud da je to bas tako?

I dalje se nadam da ce ovo na kraju ipak na dobro izaci...smatram da imamo potrebni kvalitet za vece domete i dobre kvalifikacije...samo cekam da na terenu u veznom redu vidim trio Cimirot, Besic, Pjanic...nadam se da ce sve trojica biti zdravi u predstojecim kvalama...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Hansestadt, Micron i 24 gosta.