Fudbalska Reprezentacija Engleske
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske
Englezi trebaju da igraju nesto slicno kao Lester, ne u toj mjeri ali nesto slicno. Ne mogu igrati "lopte" sa Spanijom i Njemackom, tu nemaju sanse, a ovim pristupom sanse za prolaz mogu biti i vece nego sanse ovih dviju ekipa. Jedino ako se sretnu sa Francuskom (ne znam kako ide zrijeb) onda mislim da nemaju puno sansi bez obzira kakav pristup bio, mislim da ima Fracuska nikako ne bi odgovarala. Opet, vidit cemo, jos je rano.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Realno je onda da je i Rooney imao slabu sezonu.
Ja da sam na mjestu Hodgsona stavio bih Diera u odbranu, Drinkwatera da pokriva vezni red, te sa Alijem i Jackom(eventualno neko drugi koji iole moze odigrati solidan pas) dobiti na raznovrsnosti u sredini. Dakle vezni red u kojem imas sve, a niko nikom nije na teretu.
Mislim da se sa ovim veznim redom moze cak i igrati sa tri spica.
Ja da sam na mjestu Hodgsona stavio bih Diera u odbranu, Drinkwatera da pokriva vezni red, te sa Alijem i Jackom(eventualno neko drugi koji iole moze odigrati solidan pas) dobiti na raznovrsnosti u sredini. Dakle vezni red u kojem imas sve, a niko nikom nije na teretu.
Mislim da se sa ovim veznim redom moze cak i igrati sa tri spica.
Celik!3,2,2.
Drinkwater ti moze odigrati kvalitetan pas, kao i Alli, a Dier strasno pokriva vezu. To bi bilo najjace sto se da izvesti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Jest, ali ja nesto ne bih vjerovao Stonesu kao drugom stoperu. Da ne govorim o Cahillu.
Celik!3,2,2.
Re: Odg: Fudbalska Reprezentacija Engleske
Kumkalesic sve je to suplja prica. Nepozivanje barem jednog od trojice Cekicara je idiotizam, s druge strane ocito obozava igrace Liverpoola iako igraju prosjecnu sezonu (ako i to).
Lallana je uz duzno postovanje prosjecan igrac koji ovoj Engleskoj ne moze pruzit nista novo niti joj dat neku novu dimenziju, ali opet ce bit u prvom sastavu ili na rubu prvog sastava.
Lallana je uz duzno postovanje prosjecan igrac koji ovoj Engleskoj ne moze pruzit nista novo niti joj dat neku novu dimenziju, ali opet ce bit u prvom sastavu ili na rubu prvog sastava.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Pa sad, definitivno sezona za zaborav. Sto se nekih alternativa mogao je komotno zovnuti Jagielku il Shawcrossa. Ostale ne bi trebalo uzimati u neka razmatranja.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
http://www.bbc.com/sport/football/36163625
Možete se ovdje malo igrati sa sastavima i formacijama.
Poznavajući Roya očekujem nešto ovako, slično kao na SP 2014. kada ovakva formacija nije dala rezultata:

Naravno moguće je da Cahill bude unutra umjesto Stonesa te Wilshere/Henderson/Lallana umjesto Barkleya.
Možete se ovdje malo igrati sa sastavima i formacijama.
Poznavajući Roya očekujem nešto ovako, slično kao na SP 2014. kada ovakva formacija nije dala rezultata:

Naravno moguće je da Cahill bude unutra umjesto Stonesa te Wilshere/Henderson/Lallana umjesto Barkleya.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Velika nepravda prema west hamovim igračima je napravljena, Noble da ne bude pozvan prije delpha je smijurija 

Rooney je sinoc igrao dobro na poziciji tog veznog. Sta znam, ako Roy uspe da mu da ulogu pravu u veznom redu, mozda to i ispadne dobro sa njim u prvoj. U 4-3-3 formaciji pored recimo Diera i Drinkwatera da bude, a Alli neka bude iza dvojice napadaca, samim tim ce ova trojica moci da pokriju neke nedostatke koje Rooney sada ima. Razmisljam u ovom pravcu, jer pored Wilshera, tu nema bilo kojeg drugog veznjaka koji ume tako dobro da distribuira loptu, a kakav ce ovaj da bude i da li ce uopste ici na EURO, pitanje je.
Uglavnom, svakako bolje resenje kao klasican vezni, nego da bude bilo gde blizu napada. Then again, ono je bilo protiv Bournmoutha.
Uglavnom, svakako bolje resenje kao klasican vezni, nego da bude bilo gde blizu napada. Then again, ono je bilo protiv Bournmoutha.
@Paradajz vjerovatno se sjećaš Rooney-a iz sezone '11, '12 pa i ove '13 kada je konstantno igrao iza jednog klasičnog napadača u ulozi kreatora i povezivanja igre između veze i napada. Iako je tada igrao kao polušpic bio je dosta povučen i služio je faktički kao treći vezni. Koliko god mi bilo žao što nije nastavio igrati kao napadač, ovu ulogu kreatora on obavlja vrhunski, a Ferguson je to znao. U sezoni 2011 kada smo ponovo igrali finale Lige prvaka nevjerovatno kako je povezivao redove i širio igru, istina tada je igrao u odličnoj formi, ali ono što hoću da kažem da ne postoji igrač na planeti koji se može bolje prilagoditi bilo kojem sistemu od jednog Rooney-a. Prezahvalan igrač i istinska klasa, a Engleskoj na Euru itekako može valjati kako zbog iskustva, tako obavljajući ovu funkciju koju niko ne može bolje u repki. Jack bi to mogao možda, ali pitanje je koliko je spreman.
Kako god od Rooney-a očekujem borbu i odgovornost, a rijetko je kad od toga bježao.
Kako god od Rooney-a očekujem borbu i odgovornost, a rijetko je kad od toga bježao.
Ma sve mi je jasno. Njima je sada potreban igrac koji ume da poveze redove, protiv slabijih od sebe ce imati tu ulogu da imaju vise poseda. Jacka smo spomenuli, ali ne znam da li ce biti spreman, pored Rooneya, Dier je jos jedan logican izbor, ali nije on toliko klasican passer, iako ume. Protiv jacih, vec ce biti potrebno dosta ovih trkackih azdaja poput Drinkwatera, pa i Allia koji pored ofanzivnog mentaliteta, zaista nudi veliko pokrivanje prostora. Rooney protiv tih timova mozda nece biti dobro resenje i tako efikasan, jer ce biti udaran presingom, i nece imati mnogo loptu kod sebe, samim tim i prostor. Morace Roy da mixuje, koliko je sposoban za tako nesto videcemo.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Ma Wilshere ce da igra u prvoj postavi, kod Hodgsona kad god je zdrav bio igrao je, tako ce i sad biti.
Re: RE: Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske
Slažem se i sa ovom konstatacijom, Rooney je već 2-3 sezone loš sa fizičkom spremom gdje je izgubio dosta na agilnosti i okretljivosti koja ga je krasila prije. Kao što kažeš Roy je taj koji treba skontati koju taktiku upotrijebiti, ali zasigurno jeste da je Rooney najbolji "znalac" u ekipi i da od njega dosta zavisi koliko mogu kontrolisati tekmu. Ako već bude koristio Rooney-a kao prvotimca (što je dosta izvjestan scenarij) u jačim tekmama ga mora okružiti sa trkačkom postavom, tipa Dier-Drinkwater-Milner (Alli).Paradajz je napisao/la:Ma sve mi je jasno. Njima je sada potreban igrac koji ume da poveze redove, protiv slabijih od sebe ce imati tu ulogu da imaju vise poseda. Jacka smo spomenuli, ali ne znam da li ce biti spreman, pored Rooneya, Dier je jos jedan logican izbor, ali nije on toliko klasican passer, iako ume. Protiv jacih, vec ce biti potrebno dosta ovih trkackih azdaja poput Drinkwatera, pa i Allia koji pored ofanzivnog mentaliteta, zaista nudi veliko pokrivanje prostora. Rooney protiv tih timova mozda nece biti dobro resenje i tako efikasan, jer ce biti udaran presingom, i nece imati mnogo loptu kod sebe, samim tim i prostor. Morace Roy da mixuje, koliko je sposoban za tako nesto videcemo.
Ako im Jack ne bude igrao ne trebaju ni ići, izgubiće sve utakmice i vratit se kući.
Takodje za mene bi prvi napadač bio Sturridge uvijek ispred ove dvojice.
Takodje za mene bi prvi napadač bio Sturridge uvijek ispred ove dvojice.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
šta je sa preostalih 7 igrača, što oni nisu na klupi?
Walk on, with hope in your hearts.
Veza i napad oodlični, ali obrana, Bože pomozi 

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Fino kaze Barney Ronay, Engleska mora igrati na gol vise i gotovo.Lillard je napisao/la:Veza i napad oodlični, ali obrana, Bože pomozi
Jaki su Turci! 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Stones + dvojica kokosara. Sta ocekivati?Artetitis je napisao/la:Fino kaze Barney Ronay, Engleska mora igrati na gol vise i gotovo.Lillard je napisao/la:Veza i napad oodlični, ali obrana, Bože pomozi
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant