FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

klej2
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la klej2 » 21 maj 2016, 21:27

samoplavi je napisao/la:Kao sto sam i najavio dovest cemo "provjereno" trenersko ime. Vidjet cemo da li cemo pogoditi ili cemo se pokajati ko pitari. Klej s dosta toga se slazem pa i da nismo vidjeli kako neki izgledaju. Opet kontam da Edis ne bi sam protiv sebe radio bez obzira na njegovo neznanje. Ovo oko Misketa se mogu sloziti oko stabilizacije ali oko Deje ne mogu jer on s tim nema veze. On je zaduzen za sportsku politiku i tu nam rezultat ne ide u korist. Miske ima jednu veliku manu, a to je da je egocentrik i tiranin i zeli da u svemu vodi glavnu rijec. To nije dobro za klub. Ono sto me nervira i zbog cega sam pesimista je to sto bidim pitarluk od prije par godina u klubu. Svjesno spinovanje, izbjegavanje davanja odgovora, a to je po meni nepostivanje nas bolesnika u koje se kunu.
e, jbg drug. miske egocentrik i tiranin... hajd', nek bude tako. kao sto rekoh, nisam insajder i mogu iznosit misljenje samo o onom sto vidim.

ali, ako imas takav stav o njemu zbog toga sto hoce da u svemu vodi glavnu rijec, zamolit cu te da izneses svoje misljenje o osim amaru. po tvom opisu misketovog "egocentrizma i tiranizma", vidim dodirne tacke i sa amarom. ni taj nije dao nikome ispred sebe. tacno da je amar imao rezultate, ali su nas kostali da smo se poslije oba mandata godinama vadili finansijski. miske, koliko vidim radi kontra. ostalo je da poslozi sporstki dio i, ponavljam, nadam se najboljem po tom pitanju.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 21:45

klej2 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Kao sto sam i najavio dovest cemo "provjereno" trenersko ime. Vidjet cemo da li cemo pogoditi ili cemo se pokajati ko pitari. Klej s dosta toga se slazem pa i da nismo vidjeli kako neki izgledaju. Opet kontam da Edis ne bi sam protiv sebe radio bez obzira na njegovo neznanje. Ovo oko Misketa se mogu sloziti oko stabilizacije ali oko Deje ne mogu jer on s tim nema veze. On je zaduzen za sportsku politiku i tu nam rezultat ne ide u korist. Miske ima jednu veliku manu, a to je da je egocentrik i tiranin i zeli da u svemu vodi glavnu rijec. To nije dobro za klub. Ono sto me nervira i zbog cega sam pesimista je to sto bidim pitarluk od prije par godina u klubu. Svjesno spinovanje, izbjegavanje davanja odgovora, a to je po meni nepostivanje nas bolesnika u koje se kunu.
e, jbg drug. miske egocentrik i tiranin... hajd', nek bude tako. kao sto rekoh, nisam insajder i mogu iznosit misljenje samo o onom sto vidim.

ali, ako imas takav stav o njemu zbog toga sto hoce da u svemu vodi glavnu rijec, zamolit cu te da izneses svoje misljenje o osim amaru. po tvom opisu misketovog "egocentrizma i tiranizma", vidim dodirne tacke i sa amarom. ni taj nije dao nikome ispred sebe. tacno da je amar imao rezultate, ali su nas kostali da smo se poslije oba mandata godinama vadili finansijski. miske, koliko vidim radi kontra. ostalo je da poslozi sporstki dio i, ponavljam, nadam se najboljem po tom pitanju.
Sad me vrijedjas nenamjerno. U istu fudbalsku recenicu stavljas Amara i Misketa? Izvini ali ne mogu da vjerujem. Amar nije dao nikom da ispred sebe ali u sportskom dijelu. U ovim ostalim jeste i uvazavao je misljenja saradnika. Doganu je recimo prepustio omladinski pogon jer je znao da to garantuje uspjeh dok ovaj ni to nije mogao prozvakati. To nisu mahalanja, to su vec odigrane stvari. Ponovit cu jos jednom da se ne zaboravi. Amar je ovim ostavio 500.000 eura od Sehica i potpisane i v3c u fudbsl lansirane Baju i Amira. Tako da govoriti o dugovima nakon Amara je pomalo zlonamjerno ali na nasu zalost takvi vjetrovi pusu danas upravo iz naseg kluba.

newborn
Kontakt:

Post Postao/la newborn » 21 maj 2016, 21:51

Amar je i doveo 80% njih koji su sad tu.
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

klej2
Kontakt:

Post Postao/la klej2 » 21 maj 2016, 22:08

samoplavi je napisao/la:
klej2 je napisao/la:

Sad me vrijedjas nenamjerno. U istu fudbalsku recenicu stavljas Amara i Misketa? Izvini ali ne mogu da vjerujem. Amar nije dao nikom da ispred sebe ali u sportskom dijelu. U ovim ostalim jeste i uvazavao je misljenja saradnika. Doganu je recimo prepustio omladinski pogon jer je znao da to garantuje uspjeh dok ovaj ni to nije mogao prozvakati. To nisu mahalanja, to su vec odigrane stvari. Ponovit cu jos jednom da se ne zaboravi. Amar je ovim ostavio 500.000 eura od Sehica i potpisane i v3c u fudbsl lansirane Baju i Amira. Tako da govoriti o dugovima nakon Amara je pomalo zlonamjerno ali na nasu zalost takvi vjetrovi pusu danas upravo iz naseg kluba.
navedi, cime te vrijedjam? nemam, ne samo tebe, ni najmanju namjeru vrijedjati, nego diskutovati. ne ocekuj bilo kakvo izvinjenje, jer za isto ne vidim potrebe, niti razloga. opet ti kazem, smanji dozivljaj i sujetu, pa ces imati laksu komunikaciju s drugim forumasima.

ja, s tobom, svakako nemam namjeru vise ulaziti u diskusije, jer je to besmisleno. ti slijepo branis svoje stavove, a one koji imaju drugacije nazivas pogrdnim imenima, vrijedjas, govoris kako su se uvukli u anuse i sl. evo, i meni vec naturas da "pusem nekakve vjetrove", jer nam se misljenja razlikuju. to nije moj vokabular i sa takvim se ne upustam u prepiske i dijaloge.

o doganu, violini, dzeli, bukiju, gusi, cviki, zuji... koji su bili amarovi, dugogodisnji saradnici, o periodima nastanka poreskih i dugovanja prema dobavljacima i uposlenicima, koje jos uvijek kisemo, ovaj put cu zadrzati misljenje u sebi, jer nema smisla o tome, s tobom, pricati.

i, da, da ne budem pogresno shvacen od strane drugih forumasa, o amaru, kao amaru, sve najbolje, daBogda pozivio 100 godina i da nam se vrati u Zelju, njemu vrata uvijek moraju biti otvorena. ali, o ustroju kluba i okruzenju u kojem je amar radio, nemam bas puno lijepog za reci.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 maj 2016, 22:17

Ne bi bilo lose da nas ovaj preuzme ali uz pomocnika koji poznaje bh ligu.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 22:48

Naravno da branim svoje stavove jer sam uvjeren da su tacni. Naravno da za ljude koji me nazivaju uhljupom, pitarom i kretenom samo zato sto kazem da nam je sportka politika kluba ocajna i da Dejo i Miske ne mogu dovoditi igrace da im nogice vire iz njihovog anusa. Sta je tu problem? Naravno da ne mozemo diskutovati jer si u postu ispred u istu fudbalsku recenicu stavio Amara i Misketa. To je za mene nevjerovatno, a upravo pricas ono sta se sapuce i u klubu, nazalost i onda se ogradis zadnjim pasusom.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 21 maj 2016, 22:58

Najavio si ti tuki moj ista. Bas te boli sto ti je Miske otjerao pajdase iz kluba. I **** ih gdje stigne....

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 23:01

Alleenn je napisao/la:
Najavio si ti tuki moj ista. Bas te boli sto ti je Miske otjerao pajdase iz kluba. I **** ih gdje stigne....
Upravo je ovo dokaz onog o cemu sam pisao Kleju. I kako da covjek reaguje?

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 21 maj 2016, 23:16

Sto se tiče Vukomanovica, mislim da nije los izbor ali da mu pomoćnici budu odavde. To jest, ljudi koji poznaju naše klubove.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 maj 2016, 23:23

Kandidat jeste Vukomanovic ali nije jedini. Barbarez i Smajic su takodjer kanddidati i jedan od njih dvojice ce najvjerovatnije biti trener.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 22 maj 2016, 11:02

Za ove momke koji misle da mi možemo graditi ekipu na duži rok.....evo npr mali Žerić ili Mujagić jedva čekaju da odu iz Želje, djeca u našim omladinskim kategorijama, od momenta kada prvi put obuku dres, već razmišljaju kako otići van granica Bosne i Hercegovine. Da budem precizniji, ne djeca nego njihovi roditelji. Pogotovu nakon prodaje nekoliko mlađih igrača, gdje smo mnogo interesantniji i klubovima, i managerima i agencijama. Evo npr danas turnir u Bjeljini...koja je svrha? Druženje djece, pa se zove turnir prijateljstva? Ne budite smješni, bolje je neko dijete pokupiti sa 16, nego kada potpiše ugovor sa 18-19 i to koji ga veže na 3-4 godine....
Neko je spomenuo i Bajića...on da nije otišao, mi bi imali drugog Svraku, propalog psihički sa samo jednom idejom kako nije uzeo pare...pa sa Memijom imamo taj problem, on igra za 2-3 milje a Baja ili Mire koji su igrali sa njim po 50 milja uzimaju mjesečno....
Uglavnom nema šanse da mi na taj način gradimo ekipu na dugi rok...trebaju stvari da se poklope, pa da sklopiš tim i trenera jednu godinu i pokušaš uzeti nešto, baciti u izlog nešto, prodati i živjeti godinu od toga...baš kao sa Bajom i Miretom...
To nije stvar niti Misimovića, niti Amara...to je realnost, i neko je organizuje bolje, neko lošije, neko je veći a neko manji manager, neko sa tuđim, neko sa svojim parama, ali suština je ista....

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 maj 2016, 11:22

Ovo mi je najjače kad ti znaš da bi on ovdje propao, VI ste vidoviti. Prica anamo onih, svi isto razmišljate ko da vas je kolektivno pravio jedan čovjek :D. Medjutim, logično je da djeca jedva čekaju da idu prvo jer igraju za kilo graha. Uzet ćemo primjer Mujagica kojeg je gurao Oda, koji je zabio 7 golova u toliko utakmica ili malo vise. Igra dečko za 500 maraka, dok neki rahljavi Djermanovic kojeg je.doveo ko zna ko dobija vise minuta od njega, i taj Djermanovic igra za 2 hiljada maraka. Najlakše je stati na djecu. Tražiti izgovore. Jel Mujagic talenata. Jest. Ugovor na 5 godina i 3 hiljada plata. Igrat ćeš i prodati ćeš se. Lahko je mijenjati teze da nešto nije moguće da bi opravdao neke ljude. Vrlo smiješna prica. Djeca igraju za stoju, dok oni milone vrte po klubu. Ne bi ni ti igrao. Kod nas se nista ne može, daj da se mi skupimo iz mahala isto nećemo moći nista.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 22 maj 2016, 12:08

Ti uopšte ne kontaš. Kakve tri hiljade, to ko neka cifra? Pa Baja u Turskoj ima 50 milja mjesečno. I šta kažeš ostaće ako mu daš ovdje 3 milje i ugovor na 5 godina? Veze ti nemaš ba. Mislim većina naše djece dolazi iz siromašnih i radničkih familija, ali ne dolazi iz glupih familija. Sa druge strane konsultuju se, a i vide šta se i okolo dešava. A eto Amar nije dao Svraku na vrijeme, i svjedoci smo šta se desilo, od reprezentacije, Irana do klupe Istre....

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 maj 2016, 12:24

Pa logično da je cifra za dječaka od 18 god. Ugovor se može pobljsati. Tebi je isto 500 i 3.000. Aferim momcino. Bajić je talenata a ti ga prodao za manje od 500k. Zato sto je igrao za 150 maraka mjesečno nemoj samo misliti bukvalno. Tako da pusti tu šuplju. Ne mogu svi zaraditi ko Bajić. Ispravna politika prodaje djece i sistem se pravi godinama. Kod nas je prica i realnost da daju djetetu 500 maraka a hoće milion. Hoćes rinaku. Dok ti talenti budu igrali za stoji odnosno sjedili na klupi a tamo neki Djermanovic igrao logicno je da hoće da ide. Isto je logično ako dovedes nekog igrača i daš mu ugovor toliki i toliki i onda za 6 mjeseci kažeš nemamo mi para mora biti.manji ugovor. Logično da ce biti nezadovoljan. A kad imaš nezadovoljan tim nema rezultata. Mi navijači.trpimo a drugi.uzimaju lovu. Sve neki stručnjaci, pravnici, kur.ci palci a loptu nisu nikad sutnuli. Popusti nas s tom pričom, svake godine isto.Možeš pravdati ovu tezu ako imaš koristi od kluba, a ako nisi i razmisljas ovako od nas nikad klub neće biti. Samo kukuaj, pricaj kako se ne.može a od 2000 godine prošlo miliona kroz klub.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 22 maj 2016, 14:05

samoplavi je napisao/la:
amko123 je napisao/la:https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=576B2B7C zna li ko ima li istine u ovome ?
To bi bilo vec previse :salut: Ahmetovic je dogovoren i to je sigurno.
samoplavi je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Treba samo privesti sezonu kraju i izboriti Evropu. Ovo je prelazni period i nasi vec slazu ekipu za ligu 12 a Tuzlake cemo razocarati u junu.
Javna je tajna da Ahmetovic dolazi na ljeto a znaju to i Tuzlaci. On je jedan od rijetkih s kojim ove zime nismo imali uspjesne pregovore. Dogovoren je za ljeto i zbog toga nismo trebali dovoditi i Lendrica i Djermanovica.
Cekamo Ahmetovica.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 22 maj 2016, 14:22

Polako, prelazni rok jos nije ni poceo, a kako je igrao u drugom dijelu bolje da odustanemo :).

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 22 maj 2016, 14:28

Necemo odustati, rekao si da je SIGURNO zavrsen. Ja tebi vjerujem, ako ne dodje Ahmetovic, posumnjat cu u sve sto si govorio. Insajderu..
Obzirom da si ti rekao da je SIGURNO zavrsen, vec cu ga uvrstiti u sastav. Nemoj me razocarati.

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 22 maj 2016, 14:53

amazon je napisao/la:Ovo mi je najjače kad ti znaš da bi on ovdje propao, VI ste vidoviti. Prica anamo onih, svi isto razmišljate ko da vas je kolektivno pravio jedan čovjek :D. Medjutim, logično je da djeca jedva čekaju da idu prvo jer igraju za kilo graha. Uzet ćemo primjer Mujagica kojeg je gurao Oda, koji je zabio 7 golova u toliko utakmica ili malo vise. Igra dečko za 500 maraka, dok neki rahljavi Djermanovic kojeg je.doveo ko zna ko dobija vise minuta od njega, i taj Djermanovic igra za 2 hiljada maraka. Najlakše je stati na djecu. Tražiti izgovore. Jel Mujagic talenata. Jest. Ugovor na 5 godina i 3 hiljada plata. Igrat ćeš i prodati ćeš se. Lahko je mijenjati teze da nešto nije moguće da bi opravdao neke ljude. Vrlo smiješna prica. Djeca igraju za stoju, dok oni milone vrte po klubu. Ne bi ni ti igrao. Kod nas se nista ne može, daj da se mi skupimo iz mahala isto nećemo moći nista.
Haj se odluci sta zelis Milane.Ne valja ti uprava,ne valja rekonstrukcija,ne valjaju igraci ne valja plasman.Sa Mujagicem bi bili 8.
Sta li bi tek sa onog drugog nicka pisao.
Einigkeit und Recht und Freiheit

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 22 maj 2016, 15:02

domorocki je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ovo mi je najjače kad ti znaš da bi on ovdje propao, VI ste vidoviti. Prica anamo onih, svi isto razmišljate ko da vas je kolektivno pravio jedan čovjek :D. Medjutim, logično je da djeca jedva čekaju da idu prvo jer igraju za kilo graha. Uzet ćemo primjer Mujagica kojeg je gurao Oda, koji je zabio 7 golova u toliko utakmica ili malo vise. Igra dečko za 500 maraka, dok neki rahljavi Djermanovic kojeg je.doveo ko zna ko dobija vise minuta od njega, i taj Djermanovic igra za 2 hiljada maraka. Najlakše je stati na djecu. Tražiti izgovore. Jel Mujagic talenata. Jest. Ugovor na 5 godina i 3 hiljada plata. Igrat ćeš i prodati ćeš se. Lahko je mijenjati teze da nešto nije moguće da bi opravdao neke ljude. Vrlo smiješna prica. Djeca igraju za stoju, dok oni milone vrte po klubu. Ne bi ni ti igrao. Kod nas se nista ne može, daj da se mi skupimo iz mahala isto nećemo moći nista.
Haj se odluci sta zelis Milane.Ne valja ti uprava,ne valja rekonstrukcija,ne valjaju igraci ne valja plasman.Sa Mujagicem bi bili 8.
Sta li bi tek sa onog drugog nicka pisao.
OK.Razguli sad.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 22 maj 2016, 15:04

Thetraphak1921 je napisao/la:Necemo odustati, rekao si da je SIGURNO zavrsen. Ja tebi vjerujem, ako ne dodje Ahmetovic, posumnjat cu u sve sto si govorio. Insajderu..
Obzirom da si ti rekao da je SIGURNO zavrsen, vec cu ga uvrstiti u sastav. Nemoj me razocarati.
Hahaha. I Burekovic je bio sigurno zavrsen pa ne znam sta se desilo insajderu. Dejo zapeo u prolazu, mozda su i igraci shvatili da nije to to. Ko zna? Ono sto je sigurno je da si zabrinut zbog nas koji smatramo da nije sve tako kako nam se predstavlja. Tako da su ti pokusaji uzaludni, a metode smijesne. Lagano odleprsaj, nemoj da ti Admina zovem da ti predracun ovdje lijepi :opaopa: :opaopa: :opaopa:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 7 gostiju.