FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

domorocki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la domorocki » 21 maj 2016, 16:40

plavousrcu je napisao/la:
tmtmtmtm je napisao/la:Siljak na **** kaze da necemo se pojacavat vise da smo skoro sastavili ekipu za sljedecu sezonu...sa ugljesom pozderom husicem i spancem...osim bogdanovica i zolotica jos ce neki na posudbe ?? Ima li neko info kakvih
Dado i Beganovic bi najvjerovatnije mogli na pozajmicu. To je ono sto se prica, a da li je istina ne znam.
Zna Milance,samo njega treba pitati.
Einigkeit und Recht und Freiheit

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 21 maj 2016, 17:30

@amazon
Ti živiš u nekim prošlim vremenima, ja živim u realnosti. A realnost je da je danas fudbal i sport općenito jedan veliki biznis gdje svako gleda da izvuče maksimalnu korist za sebe. Ta priča "mi nismo kao drugi, mi smo Željo" je isprana, sad svi sve gledaju kroz pare. I ja bih isto volio da ovi igrači ostanu bar 5 godina kod nas, ali to nije realno, realno je daih prodajemo čim postoji mogućnost da zaradimo na njima, a i samim igračima se ne ostaje dugo ovdje.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 21 maj 2016, 17:45

Blueboy1 je napisao/la:@amazon
Ti živiš u nekim prošlim vremenima, ja živim u realnosti. A realnost je da je danas fudbal i sport općenito jedan veliki biznis gdje svako gleda da izvuče maksimalnu korist za sebe. Ta priča "mi nismo kao drugi, mi smo Željo" je isprana, sad svi sve gledaju kroz pare. I ja bih isto volio da ovi igrači ostanu bar 5 godina kod nas, ali to nije realno, realno je daih prodajemo čim postoji mogućnost da zaradimo na njima, a i samim igračima se ne ostaje dugo ovdje.

To jest nazalost tako. Iz tog razloga sam razocaran jer sam mislio da ce se nesto promijeniti.Oni su tu da uzimaju pare kao svi prethodni, samo sto su ovi radili malo na stadionu pa raja kaze dobro je. Grade sto niko nije.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 21 maj 2016, 18:09

Opet se nastavlja sa pisanjem laži, nije ni jasna ta zelja za iznošenjem lažnih informacija nikako ;)

klej2
Kontakt:

Post Postao/la klej2 » 21 maj 2016, 18:59

samoplavi je napisao/la:Nas mentalitet izlazi na vidjelo kod pojedinih forumasa. Ako se ne slazu s tvojim misljenjem odmah si tupko, pitar ili ljubomoran. Kazu radi Dejo dobro svoj posao i onda se ja zapitam ko koga ovdje ****. Vi Dejo i Misketa ili oni vas. Dva covjeka zaduzena za sportsku politiku rade dobro svoj posao, a mi u ovoj kukuruz ligi zavrsili na petom mjestu. Da se razumijemo, pametni su oni i sjajno rade promociju samih sebe. Tekao sam prije par dana sad ce nas bombardovati konstrukcijama i slicnim stvarima i pogodio sam. Uskoro ce se objaviti i ime trenera, poprilicno sam siguran neko "veliko", a o sportskom krahu cemo i dalje sutjeti.
ti najbolje prezentujes "nas" mentalitet! cim se neko ne slaze s tvojim stavom o deji i misketu, spocitavas ljudima da se j.ebu medjusobno s njima dvojicom, konstantno naturas svoje misljenje, pri tome ne birajuci rijeci. a, kad ti se neko suprotstavi, drugacijim misljenjem, blago receno, podivljas. opusti se malo, nije dobro za zdravlje toliko crnaciti i pjeniti. kultura dijaloga ti je, bas, na balkanskom nivou.

sad o temi. tacno je da smo rezultatski podbacili u ovoj, zavrsenoj sezoni. za to postoji vise razloga, od kojih su neki opravdani, ali ima i stvari koje nisu morale biti odradjene tako kako jesu. medjutim, sad je kasno i sva prica se moze svesti na nagadjanja, tipa sbbkbb. svi smo bili odusevljeni zimskim prelaznim rokom i, da se ne lazemo, ta "pojacanja" su nas vratila u igru za izlazak u evropu. moje misljenje je da bi smo u tome i uspjeli da smo imali boljeg i strucnijeg stratega na klupi, koji bi znao rasporediti snagu ekipe, kako fizicku, tako i psihicku. nazalost, edisova strategija se svodila na pogibije, oranje terena, srcanost, grizenje... igre s loptom ni u primisli. takvo spanovanje moze proci i, vise nego, potrebno je za derbije, jace tekme (siroki, zrinjski..). sta imas ginuti protiv rudara, travnika, mladosti... a, takve ekipe su nam i uzele evropu, jer nismo imali igre. jbt, nas travnik stisne na grbavici. igraci su na kraju sezone bili maksimalno potroseni, i fizicki i psihicki, iz razloga stalnog spanovanja i male rotacije.

sad je bitno odabrati pravu osobu za sss, strucnjaka, sa jasnim planom i programom, vizijom, takticarem... dodati mu dva-tri dobra pomocnika. gotovo da mijem garantovati, da nasa postojeca ekipa nije pokazala ni 60% svojih mogucnosti, jer se nije znalo kud ko goni i sta mu je tacan zadatak. nismo imali ni plan a u igri, a kamoli kakve rezervne varijante. izborom prave osobe za sss, mislim da za evropu naredne godine ne treba brinuti. titule, kao imperativ, ja ne bih postavljao. dolazi liga 12, mnogo jacih i tezih tekmi, a i drugi imaju ambicije. titule nisu daleko sa jakom osobom na mjestu sss, ali, ako se pokaze napredak u igri, budemo uzivali u tekmama naseg kluba, uz izborenu evropu, ne treba skidati glave.

ako se desi obratno i ne bude pozitivnih pomaka, e, Bogami, tada treba sve "postrojiti" i traziti objasnjenja i pojasnjenja.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 21 maj 2016, 19:03

JoseeMourinho je napisao/la:Opet se nastavlja sa pisanjem laži, nije ni jasna ta zelja za iznošenjem lažnih informacija nikako ;)
Nemoj spamat nego napisi sta je laz i argumentuj to?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 21 maj 2016, 19:18

amazon je napisao/la:
Blueboy1 je napisao/la:@amazon

To jest nazalost tako. Iz tog razloga sam razocaran jer sam mislio da ce se nesto promijeniti.Oni su tu da uzimaju pare kao svi prethodni, samo sto su ovi radili malo na stadionu pa raja kaze dobro je. Grade sto niko nije.
Jbg tako je kako je, još dugo vremena će proći dok mi budemo na tom nivou da igrače koji nešto vrijede vežemo po 4-5 godina u klubu. Prije svega kvalitet same lige treba biti na puno višem nivou da bi dobri igrači ostajali duže u njoj, a zatim i finansijska stabilnost klubova koji neće ovisiti o izlasku u Evropu i zaradi na taj način. Na ovim prostorima samo Dinamo i donekle Rijeka mogu zadržati po nekoliko godina igrače koji nešto vrijede, prvenstveno jer ih mogu masno platiti, a ne jer im ke liga nešto kvalitetna.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 19:26

klej2 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Nas mentalitet izlazi na vidjelo kod pojedinih forumasa. Ako se ne slazu s tvojim misljenjem odmah si tupko, pitar ili ljubomoran. Kazu radi Dejo dobro svoj posao i onda se ja zapitam ko koga ovdje ****. Vi Dejo i Misketa ili oni vas. Dva covjeka zaduzena za sportsku politiku rade dobro svoj posao, a mi u ovoj kukuruz ligi zavrsili na petom mjestu. Da se razumijemo, pametni su oni i sjajno rade promociju samih sebe. Tekao sam prije par dana sad ce nas bombardovati konstrukcijama i slicnim stvarima i pogodio sam. Uskoro ce se objaviti i ime trenera, poprilicno sam siguran neko "veliko", a o sportskom krahu cemo i dalje sutjeti.
ti najbolje prezentujes "nas" mentalitet! cim se neko ne slaze s tvojim stavom o deji i misketu, spocitavas ljudima da se j.ebu medjusobno s njima dvojicom, konstantno naturas svoje misljenje, pri tome ne birajuci rijeci. a, kad ti se neko suprotstavi, drugacijim misljenjem, blago receno, podivljas. opusti se malo, nije dobro za zdravlje toliko crnaciti i pjeniti. kultura dijaloga ti je, bas, na balkanskom nivou.

sad o temi. tacno je da smo rezultatski podbacili u ovoj, zavrsenoj sezoni. za to postoji vise razloga, od kojih su neki opravdani, ali ima i stvari koje nisu morale biti odradjene tako kako jesu. medjutim, sad je kasno i sva prica se moze svesti na nagadjanja, tipa sbbkbb. svi smo bili odusevljeni zimskim prelaznim rokom i, da se ne lazemo, ta "pojacanja" su nas vratila u igru za izlazak u evropu. moje misljenje je da bi smo u tome i uspjeli da smo imali boljeg i strucnijeg stratega na klupi, koji bi znao rasporediti snagu ekipe, kako fizicku, tako i psihicku. nazalost, edisova strategija se svodila na pogibije, oranje terena, srcanost, grizenje... igre s loptom ni u primisli. takvo spanovanje moze proci i, vise nego, potrebno je za derbije, jace tekme (siroki, zrinjski..). sta imas ginuti protiv rudara, travnika, mladosti... a, takve ekipe su nam i uzele evropu, jer nismo imali igre. jbt, nas travnik stisne na grbavici. igraci su na kraju sezone bili maksimalno potroseni, i fizicki i psihicki, iz razloga stalnog spanovanja i male rotacije.

sad je bitno odabrati pravu osobu za sss, strucnjaka, sa jasnim planom i programom, vizijom, takticarem... dodati mu dva-tri dobra pomocnika. gotovo da mijem garantovati, da nasa postojeca ekipa nije pokazala ni 60% svojih mogucnosti, jer se nije znalo kud ko goni i sta mu je tacan zadatak. nismo imali ni plan a u igri, a kamoli kakve rezervne varijante. izborom prave osobe za sss, mislim da za evropu naredne godine ne treba brinuti. titule, kao imperativ, ja ne bih postavljao. dolazi liga 12, mnogo jacih i tezih tekmi, a i drugi imaju ambicije. titule nisu daleko sa jakom osobom na mjestu sss, ali, ako se pokaze napredak u igri, budemo uzivali u tekmama naseg kluba, uz izborenu evropu, ne treba skidati glave.

ako se desi obratno i ne bude pozitivnih pomaka, e, Bogami, tada treba sve "postrojiti" i traziti objasnjenja i pojasnjenja.
Vidis kako ti za razliku od njih konkretno izneses svoje misljenje s kojim se mogu, a i ne moram sloziti. Kazes da smo svi bili odusevljeni prelaznim rokom? Istina, ali da li su se nasi tim vodili ili kvalitetom ekipe? Pitanje o kojem se moze diskutovati. Da li su pogodili s pojacanjima? Od vise od deset dovedenih igraca recimo da su tri opravdala epitet pojacanja. Mislim da je to lose odradjen posao. Kazes da bi uspjeli izboriti Evropu dda smo imali boljeg strucnjaka na klupi. Da li su svi ovi koji mene nazivaju svakakvim imenima, koji nemaju svoje misljenje nego im ga formira masa, bili odusevljeni postavljanjem Mulalica i svrsavali su na svaku njegovu izgovorenu rijec. A upravo sam samo ja govorio da je on nedorastao ovako vazne funkcije. I tada sam bio etiketiran kao uhljup, pitar, violina i slicno? Ko je imenovao Edisa za mjesto sefa strucnog staba i koga je smijenio? Svi znamo ali eto narusavamo atmosferu ako kazemo da nam je klub DJL. E ljutili se vi ili ne ljutili, nazivali me uhljupom, pitarom, violinom, to vam je istina. I na kraju kljucno pitanje, zbog cega se spinuje, zbog cega niko iz kluba ili zbog cega "gazda" ne izadje u javnost i ne objasni nama "bolesnicima" sta je krenulo po zlu. Gdje je problem, zbog cega smo pet u kukuruz ligi i hoce li nego za tu sramotu preuzeti odgovornost.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 21 maj 2016, 19:33

Pa ponudili su mandate,samim tim su rekli da su pogrijesili.Tim potezom kao nose dio krivice. Sad je drugo sta ce biti na kraju.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 19:36

amazon je napisao/la:Pa ponudili su mandate,samim tim su rekli da su pogrijesili. Sad je drugo sta ce biti na kraju.
U pravu si i tu. Znamo svi kome su ponudili mandate, sami sebi. Nema veze ni to, samo problem je sto oni nisu shvatili ili ne zele shvatiti da ne rade kako treba, da ovo sto rade u klubu po sportskom pitanju je ravno katastrofi. To je problem.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 21 maj 2016, 19:41

samoplavi je napisao/la:
amazon je napisao/la:Pa ponudili su mandate,samim tim su rekli da su pogrijesili. Sad je drugo sta ce biti na kraju.
U pravu si i tu. Znamo svi kome su ponudili mandate, sami sebi. Nema veze ni to, samo problem je sto oni nisu shvatili ili ne zele shvatiti da ne rade kako treba, da ovo sto rade u klubu po sportskom pitanju je ravno katastrofi. To je problem.
To jeste. Meni se ovo prodavanje ne svida. Uostalom ja sam komentarisao cinjenice koje se pisu na forumu. Mozda je u stvarnosti drugacije sto se tice igraca.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 19:47

Stvarnost je da cemo mi na televiziji gledati Slobodu i Radnik u evropskim utakmicama. Stvarnost je da je rezultatski slom, ne znam kako da ga vise nazovem, bacen u drugi plan i to svjesno. Stvarnost je da smo doveli mnogo igraca i da smo u drugom dijelu imali najskuplju ekipu, a da su samo rijetki opravdali ulozeno. Pokusava se za to okriviti trener na kojeg su svi "svrsavali", a niko nece da postavi pitanje otkud taj trener na klupi Zelje.

newborn
Kontakt:

Post Postao/la newborn » 21 maj 2016, 19:50

Pišeš gluposti.
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 21 maj 2016, 19:50

Otkud taj trener na klupi Zelje ?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 maj 2016, 19:59

Covjek nije normalan :( koliko je navalio ko tele na šarena vrata. Dosadan si peres istu pricu stalno.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 21 maj 2016, 20:23

Uspostavljeni kontakti između Željezničara i Vukomanovića

Čelnici FK Željezničar su nakon otpuštanja Edisa Mulalića krenuli u potragu za novim rješenjem na trenerskoj poziciji, a jedan od kandidata je Ivan Vukomanović.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je bez angažmana otkako je u februaru 2015. godine dobio otkaz u Standardu. Iako je u prethodnim mjesecima pregovarao sa Oostendeom i Nottingham Forestom, čini se da bi naredna destinacija u njegovoj trenerskoj karijeri mogao biti Željezničar. 

Vukomanović je, kako je potvrdio za SportSport.ba, kontaktiran od strane Željezničara i jedan je od ozbiljnijih kandidata da naslijedi Mulalića, a konkretniji potezi rukovodstva kluba trebali bi uslijediti u narednim danima. 

Prvi trenerski posao ovaj 38-godišnji stručnjak je imao u Standardu. Na veliko iznenađenje na klupi tima iz Liježa se zadržao svega tri mjeseca, međutim malo je poznato da je za to vrijeme bilježio fantastične rezultate i vratio klub u kolosijek koji je prije toga bio na ivici ambisa. Od mogućih 39 bodova osvojio je 28, uz devet pobjeda, remi i tri poraza. 

klej2
Kontakt:

Post Postao/la klej2 » 21 maj 2016, 21:01

samoplavi je napisao/la:
klej2 je napisao/la:

Vidis kako ti za razliku od njih konkretno izneses svoje misljenje s kojim se mogu, a i ne moram sloziti. Kazes da smo svi bili odusevljeni prelaznim rokom? Istina, ali da li su se nasi tim vodili ili kvalitetom ekipe? Pitanje o kojem se moze diskutovati. Da li su pogodili s pojacanjima? Od vise od deset dovedenih igraca recimo da su tri opravdala epitet pojacanja. Mislim da je to lose odradjen posao. Kazes da bi uspjeli izboriti Evropu dda smo imali boljeg strucnjaka na klupi. Da li su svi ovi koji mene nazivaju svakakvim imenima, koji nemaju svoje misljenje nego im ga formira masa, bili odusevljeni postavljanjem Mulalica i svrsavali su na svaku njegovu izgovorenu rijec. A upravo sam samo ja govorio da je on nedorastao ovako vazne funkcije. I tada sam bio etiketiran kao uhljup, pitar, violina i slicno? Ko je imenovao Edisa za mjesto sefa strucnog staba i koga je smijenio? Svi znamo ali eto narusavamo atmosferu ako kazemo da nam je klub DJL. E ljutili se vi ili ne ljutili, nazivali me uhljupom, pitarom, violinom, to vam je istina. I na kraju kljucno pitanje, zbog cega se spinuje, zbog cega niko iz kluba ili zbog cega "gazda" ne izadje u javnost i ne objasni nama "bolesnicima" sta je krenulo po zlu. Gdje je problem, zbog cega smo pet u kukuruz ligi i hoce li nego za tu sramotu preuzeti odgovornost.
i ja sam pisao, kada je postavljen mulalic, da smatram kako je prerano gurnut u vatru, pogotovo sto smo bili u situaciji "pod moranje". na kraju se taj izbor pokazao kao greska, ne samo zbog neizborene evrope, nego sto, apsolutno, nismo imali igre. opet kazem, nismo imali ni a varijante taktike, o rezervnim da ne govorimo.

sad je kljucno izabrati osobu na mjesto sss, koja ce znati postaviti igru i koristiti vise igraca u rotaciji. ja ne bih pisao da smo doveli masu igraca, a da su samo dva-tri opravdala ulozeno. nismo dovoljno gledali halvadzica, dzermanovica, zolu, mailsona, kramarica... da bi dali 100% tacan sud o njihovoj igri. cak, sta vise, po meni kramarica nije trebalo ni skidati sa lijevog beka, jer je, u ono malo sto je igrao, pokazao vise nego stanic i memija na toj poziciji. svi hvale s, stevanovica, a za mene je memija svemirski brod za njega na desnoj strani. treba pogledati sanse protivnika i vidjeti koliko puta je sinisa ispao u tim situacijama, koliko puta su ga, obicnim remplanjem, protivnici izbacivali iz igre.

nikada nisam nekome sudio na osnovu onoga sto neko prica, nego sam se trudio stvoriti licni stav, na osnovu onoga sto vidim. mnogi nisu dobili sansu za igru i ja ne mogu suditi o njima na osnovu prica rekla-kazala. kad dobiju sansu, dat cu svoje misljenje jesu li za Zelju kakvog zelim ili ne. i ovi sto su igrali vise, ponavljam, zavaljeni kroz beztakticnu igru i mislim da nisu pokazali sve sto mogu.

sto se deje i misketa tice, nisam insajder, pa necu ni o tome da mahalam. ovo sto je vidljivo, oko stabilizacije kluba, imaju moju punu podrsku. nadam se da ce pogoditi sa izborom sss i da ce se pokazati da pare za igrace nisu bacene i da su samo bili lose vodjeni, te da je izbor mulalica, a pogotovo ona farsa sa capljicem, bila samo skola za njih, iz koje ce izvuci pouke i ubuduce ne ponavljati takve greske. vrijeme pred nama ce pokazati sta ce biti sa sporstkim segmentom. ja se nadam najboljem.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 21 maj 2016, 21:08

Kao sto sam i najavio dovest cemo "provjereno" trenersko ime. Vidjet cemo da li cemo pogoditi ili cemo se pokajati ko pitari. Klej s dosta toga se slazem pa i da nismo vidjeli kako neki izgledaju. Opet kontam da Edis ne bi sam protiv sebe radio bez obzira na njegovo neznanje. Ovo oko Misketa se mogu sloziti oko stabilizacije ali oko Deje ne mogu jer on s tim nema veze. On je zaduzen za sportsku politiku i tu nam rezultat ne ide u korist. Miske ima jednu veliku manu, a to je da je egocentrik i tiranin i zeli da u svemu vodi glavnu rijec. To nije dobro za klub. Ono sto me nervira i zbog cega sam pesimista je to sto bidim pitarluk od prije par godina u klubu. Svjesno spinovanje, izbjegavanje davanja odgovora, a to je po meni nepostivanje nas bolesnika u koje se kunu.

newborn
Kontakt:

Post Postao/la newborn » 21 maj 2016, 21:14

:rol:
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 21 maj 2016, 21:25

samoplavi je napisao/la:Kao sto sam i najavio dovest cemo "provjereno" trenersko ime. Vidjet cemo da li cemo pogoditi ili cemo se pokajati ko pitari. Klej s dosta toga se slazem pa i da nismo vidjeli kako neki izgledaju. Opet kontam da Edis ne bi sam protiv sebe radio bez obzira na njegovo neznanje. Ovo oko Misketa se mogu sloziti oko stabilizacije ali oko Deje ne mogu jer on s tim nema veze. On je zaduzen za sportsku politiku i tu nam rezultat ne ide u korist. Miske ima jednu veliku manu, a to je da je egocentrik i tiranin i zeli da u svemu vodi glavnu rijec. To nije dobro za klub. Ono sto me nervira i zbog cega sam pesimista je to sto bidim pitarluk od prije par godina u klubu. Svjesno spinovanje, izbjegavanje davanja odgovora, a to je po meni nepostivanje nas bolesnika u koje se kunu.
Što se tiče trenera, ne možemo mi tražiti baš Guardiolu, pratio sam malo ovog čovjeka i mogu ti reći da je to trener koji puno ulaže u sebe, 200% je u fudbalu, sa Standardom je imao dobre rezultate. Ko je gledao nekidan finale Evropa lige na Areni, čovjek je komentarisao mogući rasplet prije utakmice sa terena sa Areninim komentatorom, i uglavnom je sve odlično analizirao, obrazovan je trener sigurno, mislim da boljeg i perspektivnijeg nećemo naći.

Što se tiče Misketa i kompanije, reći ću ti ovo. Do prije godinu dana radio sam u jednom osiguravajućem društvu čiji klijenti su bili sve jače firme u Sarajevu, između ostalih i Megamix. U svakoj od njih sam bio i po organizaciji nijedna nije ni blizu Megamixu. Ako naš klub uspije ustrojiti, zajedno sa ostalima iz uprave, barem upola kako je ustrojio Megamix, ja mu skidam kapu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Anpa, F1921B i 41 gost.