Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mavs
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Mavs » 21 maj 2016, 13:12

Je li istina da OBN sljedeću sezonu ima prava na Serie A?
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 maj 2016, 13:33

Ne prodaju se prava Serie A na našem tržištu ovo ljeto, barem koliko sam ja upoznat. :?

Jedino da otkupe nešto od Arene, kao BHT1 prije par godina Engleze od SK-a, ali sumnjam, obična mahalska je to.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 21 maj 2016, 13:37

Barcelona signs 155m/year deal with Nike.

That is more than FIVE times Juve's deal with Adidas.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 maj 2016, 14:11

Logičan deal. Pa samo su Messijevih dresova tokom ove sezone prodali skoro dva miliona i to po cijeni od 90-100€. A gdje je Neymar sa milion prodatih dresova, gdje su Suarez, Pique, Iniesta itd. itd. A i to je samo zarada od dresova.

Kod nas vrh Pogba sa pola miliona prodatih dresova. Svi ostali ispod.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 maj 2016, 14:23

Andrej je napisao/la:
Barcelona signs 155m/year deal with Nike.

That is more than FIVE times Juve's deal with Adidas.
I onda se pitamo zasto klubovi iz Serie A ne mogu finansijski ni prismrditi gigantima iz Španije i ultra bogatašima iz Engleske.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

giuseppemarotta
Kontakt:

Post Postao/la giuseppemarotta » 21 maj 2016, 14:32

Trebace jos dosta vremena nazalost..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 maj 2016, 14:39

Nisu znali da prodaju brend kad je Serie A bila ubjedljivo najjača liga na svijetu. A to više nikad neće biti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 21 maj 2016, 15:12

A dobro treba gledati i to da li barci uz ovih 150mil ide i 20-30% od prodatih dresova... jer i tu se zaradi ozbiljna lova... znam da juventusu ide taj procenat...

Mada je opet barcin ugovor mnogo jaci...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 maj 2016, 17:15

Saurman je napisao/la:slika
Kondogbia flop :rol: Neka budaletina na početku sezone napisala Francuz klop i sad ko mantru svi ponavljaju,a broj odgledanih utakmica vjerojatno ne prelazi 10.Zašto da se lažemo ne prelazi ni 5.Uostalom kako igrač koji "grije klupu" moze biti flop kada ga stoga ni nismo vidjeli dovoljno u akciji,jel? :hmmmmm:

Ne da nije flop nego je jedan od konstantnijih i bitnijih igraca ekipe kada se podvuce crta.Tko se imalo razumije i pratio je iz tjedna u tjedan sve mu je jasno.

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 21 maj 2016, 17:21

Vjerovatno je cujena bila glavni parametar..za 40mill koliko je placen morao je da prekuca sezonu..npr dybala je plaćen toliko sa bonusima i opravdao je taj novac.

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 21 maj 2016, 17:25

kondogbia je placen 31mil, sto je puno za seriu A, ali je u drugom dijelu sezone bio najbolji igrac intera na sredini... sigurno da nije pokazao ono se ocekuje od njeg, ali nije ni razocarao nikog, u smislu da su pozalili u klubi sto su dali te pare za njeg....i porediti ga sa dybalom koji je u italiji vec tri sezone je smijesno, pogotovo kad se pogleda dybalina prva sezona u italiji
edit
pardon cetri godine u seriji A
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 21 maj 2016, 17:33

Pa i dybala je 32mill +bonusi..pa uporedi partije njih dvojice..ne mislim statisticki golovi/asistencije nego igru na terenu.

A to bas i ne ide kongdogbiji u prilog..jer je inter totalno pao u drugom dijelu sezone..

Kondogbija je imao 2/3 odlicne sezone prije toga u monaku..
Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 maj 2016, 17:42

JuventinoVero je napisao/la:Vjerovatno je cujena bila glavni parametar..za 40mill koliko je placen morao je da prekuca sezonu..npr dybala je plaćen toliko sa bonusima i opravdao je taj novac.
Pa to i je jedino moguce "objasnjenje" za ovako nesto.Samo sto takvi koji rade ovakve "narodne" liste nemaju pojma što je kontekst.Ili ih jednostavno ne zanima.Valjda je sve i do očekivanja i razumijevanja situacije.Neki su očekivali nerealno prekucavanje drugi su predvidjeli odrađenu sezonu ovako kako je odrađena.I cijena nije bila 40m nego 30 i nesto sitno bonusa ako se ne varam.Platio se prvenstveno potencijal,a ne instant dodatna kvaliteta.Dybala je strasan igrac i previse ga volim,ali ne sumnjam da bi se i o njemu pricalo kao o flopu da je kojim slučajem zavrsio u Interu pod Mancinijem.Isto kao što bi se vjerojatno veliki hvalospjevi pisalo o Kondogbiju da je otisao u Torino.Plus ovo sto zamorano kaze i sto sam i ja vec ranije pisao...ne umanjujem nista,ali Dybala je puno duze u Italiji i to nije mala stvar.

Izasao je nedavno onaj podatak koliko je znacajno vise bodova Inter osvojio sa Kondogbijom u sastavu i sve se to lijepo vidi na terenu u njegovom učinku.Cijelu sezonu kritiziran,stavljen u los kontekst,ali je opet pokazao o kakvoj se klasi radu i kakav bi igrac,samo uz malo bolje vođenje i suigrače drugačijeg tipa uz sebe,trebao biti.Tipa,u onim postavama s Melom i Medelom točno vidiš koliko veliku paznju posvecuju Kondogbiji jer je jedini opasan igrač u toj veznoj liniji.Naravno da tako nije lako igrati.

Nije mi potpuno jasan ni Telles pored Santona i ekipe.Ako bi nekog iz Intera stavljao to bi definitivno bili Melo i Jovetić.Pa valjda i Montoya,njega se zaboravilo?!

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 21 maj 2016, 17:51

Mislim da je istina negdje izmedju..kondogbija jeste malo vide placen, posebno za uslove u talijanskom fudbali..i samim tim se ocekivalo da bude igrac koji ce predvoditi inter do treceg mjesta..sto na kraju nije uspio, naravno zajedno sa citavim timom i trenerom.

Ne bih se bas slozio da je toliko odudarao kvalitetom od ostatka interovog tima..
Oo mom nekom skromnom misljenju imao je solidnu sezonu, ali ipak nesto ispod nivoa nego sto se ocekivalo od njega kad su ga kupili.
A sto se tice toga sbbkbb..pa i igraci juventusa su dobijali te zlatne kante..melo, amauri, krasic.mozda ne sva trojica ali su bili u najuzoj konkurenciji.

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 maj 2016, 17:58

Nije da je odudarao znacajno,ali kad gledas cijelu sezonu bio je jedan od konstantnijih igrača.Rijetko tko je odudarao.Bas tamo sredinom sezone kada ga se najvise kritiziralo i pisalo se o flopu on je najbolje partije odrađivao.Nije jos ta dodatna kvaliteta/level iznad kao recimo Pogba (dobro,on je klasa za sebe,ali ne pada mi sada netko drugi na pamet),ali bez sumnje jedan od vaznijih igraca.To bi pogotovo do izražaja trebalo doći iduće sezone.No dobro,mislim da smo se generalno razumjeli :mrgreen:

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 21 maj 2016, 18:02

To je to ugl..po prikazanim partijama ne zasluzuje da bude u najgorem timu sezone..al opet kazem vjerovatno je cijena koju je placen diktirala taj izbor..

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 maj 2016, 20:51

Kakva atmosfera na Olimpicu :opaopa: :opaopa:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 maj 2016, 21:16

Ovo statistika vara ili se nešto čudno događa u Rimu?

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 21 maj 2016, 21:17

Ma ne događa se nista specijalno..milan ima malu inicijativu

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 maj 2016, 21:19

Vidim posjed dosta veći i 6 udaraca prema golu (istina samo jedan u okvir) naspram 0 pa me iznenadilo.Ali mi se neda palit dok u Njemačkoj ne zavrsi...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.