Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017
Hajd dobro je. Imat cemo 32kola, npr Svabe imaju 34kola.. valjda nam sad nece onoliko kasnit pocetak prvenstva u odnosu na njih i opcenito za svijetom.
po mei bi najbolji bio sistem kao sto ima austrija znaci cetverokruzni zadnji ispada predzadnji se bori sa drugim iz druge lige(U KOJOJ ISTO TAKO KAO U PRVOJ E BI TREBALI GLEDATI NA ENTITETE)
a trece lige bi ako vec mora bile na nivou entiteta ,al eto valjda strucnjaci iz saveza bolje znaju
a trece lige bi ako vec mora bile na nivou entiteta ,al eto valjda strucnjaci iz saveza bolje znaju
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
biće i kod nas to ako se smanji na 10 klubova liga za koju godinutareizo je napisao/la:po mei bi najbolji bio sistem kao sto ima austrija znaci cetverokruzni zadnji ispada predzadnji se bori sa drugim iz druge lige(U KOJOJ ISTO TAKO KAO U PRVOJ E BI TREBALI GLEDATI NA ENTITETE)
Šest ljiljana zlatne boje, to je simbol Bosne moje !!!
-
Zanimljivo štivo....http://www.tribina.hr/topics/slug/moze- ... atra-3377/
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Da, ali kvaliteta fudbala koji se igra ne zavisi od broja postignutih golova po mecu. Primjera radi, u nizim ligama RS sam citao nedavno da su se dvije utakmice rjesavale rezultatom 11:0 i 8:1. Je li sad kvalitetniji tamo fudbal nego u LS gdje je Barcelona pobjedila Altetico u prvoj utakmici sa (samo) 2:1?
Sto vise golova, to interesantnije, ali uopste ne znaci da je kvalitetan fudbal. Mozda je odbrana bila na visini zadatka?
Kad prvo rezultat bude 1:0, pa onda preokret 1:2, zatim izjednacenje na 2:2 pa opet vodjstvo gostiju 2:3 i na kraju se zavrsi sa preokretom domacih 4:3 (lupam), takva utakmica JESTE interesantna, medjutim samo neutralnom gledaocu dok navijacima ta dva kluba koji su igrali ce da pokida nerve i skrati im zivot za jedno 20 godina, oni sa slabijim srcem ce da dozive infarkt pa i odu na onaj svijet. E sad ako je cilj fudbala da ubija ljude... Ali hocu reci, kvalitetan fudbal moze da bude i pri rezultatu 1:0 ili 1:1, dapace.
Sto vise golova, to interesantnije, ali uopste ne znaci da je kvalitetan fudbal. Mozda je odbrana bila na visini zadatka?
Kad prvo rezultat bude 1:0, pa onda preokret 1:2, zatim izjednacenje na 2:2 pa opet vodjstvo gostiju 2:3 i na kraju se zavrsi sa preokretom domacih 4:3 (lupam), takva utakmica JESTE interesantna, medjutim samo neutralnom gledaocu dok navijacima ta dva kluba koji su igrali ce da pokida nerve i skrati im zivot za jedno 20 godina, oni sa slabijim srcem ce da dozive infarkt pa i odu na onaj svijet. E sad ako je cilj fudbala da ubija ljude... Ali hocu reci, kvalitetan fudbal moze da bude i pri rezultatu 1:0 ili 1:1, dapace.
Zadnja izmjena: PiromanBL, dana/u 19 apr 2016, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Problem HNL-a nije nekvaliteta nego dosada. Kad se sve sagleda (losa posjeta,neatraktivnost utakmica, mafija i poznavanje prvaka prije nego sto prvenstvo pocne) HNL je zasigurno u Top5 najdosadnijih liga u Europi,ako ne i najdosadnija.PiazzaGrande je napisao/la:Zanimljivo štivo....http://www.tribina.hr/topics/slug/moze- ... atra-3377/
Liga10 u BiH bi bila pun pogodak,iako osobno ne bih imao nista protiv ostanka Lige12.
Potencijal BiH lige je lokal-patriotizam,znaci u svakom gradu se navija za svoj klub i postoji nekakva baza navijaca,za razliku od Srbije i Hrvatske gdje u 90% gradova vecina ljudi navija prvo za Zvezdu/Partizan/Hajduk/Dinamo a tek onda za svoj lokalni klub.
hnl je najdosadnija i najnezanimljivija liga na svijetu, i svako poredjenje sa snjima je cista glupost..nasa liga za njih je Bundesliga..
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
-
Pa hoće li se više znati taj modalitet takmičenja liga za prvaka i za opstanak 22+10 ili trokružno 33 kola? Jel 24.5 konačna odluka
meni se čini tako reče ovaj Begić u nedjelju u Mostaru
budemo vidjeli 

Vjerujem da ce se na narednoj sjednici usvojiti modalitet, zaista pravo kasne sa objavom. Trebalo se to znati prije kraja sezone. Isto su prosle sezone kasnili oko dvije sedmice sa objavom rasporeda za sezonu 2015/16 jer po pravilnicima se ti podaci moraju objaviti mjesec dana ranije. Nevjerovatno koliko u zadnje 2 godine fusere oko ovih organizacionih stvari...
Ma uopce nije bitno objavili danas ili za 5 -10 dana.Klubovi se isto pripremaju kakav god sustav bio......AnelZ je napisao/la:Vjerujem da ce se na narednoj sjednici usvojiti modalitet, zaista pravo kasne sa objavom. Trebalo se to znati prije kraja sezone. Isto su prosle sezone kasnili oko dvije sedmice sa objavom rasporeda za sezonu 2015/16 jer po pravilnicima se ti podaci moraju objaviti mjesec dana ranije. Nevjerovatno koliko u zadnje 2 godine fusere oko ovih organizacionih stvari...
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"
A sta ces kad imas jedan klub koji kvalitetom i uslovima odskace od ostalih...Slicna bi situacija bila i u BiH da postoji jedan takav.Rinuka je napisao/la:hnl je najdosadnija i najnezanimljivija liga na svijetu, i svako poredjenje sa snjima je cista glupost..nasa liga za njih je Bundesliga..
Na kraju krajeva, bitniji je kvalitet od zanimljivosti i dopadljivosti neke lige!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Sto si skroman i zvezda s iluje djecu tamomarconato je napisao/la:A sta ces kad imas jedan klub koji kvalitetom i uslovima odskace od ostalih...Slicna bi situacija bila i u BiH da postoji jedan takav.Rinuka je napisao/la:hnl je najdosadnija i najnezanimljivija liga na svijetu, i svako poredjenje sa snjima je cista glupost..nasa liga za njih je Bundesliga..
Na kraju krajeva, bitniji je kvalitet od zanimljivosti i dopadljivosti neke lige!

Mi smo tek poceli prangijat, purgeri ti rade vec godinama u hnl-ubojler je napisao/la: Sto si skroman i zvezda s iluje djecu tamo

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
Što se tiče modaliteta takmičenja za sljedeću sezonu ja sam za trokružni sistem po bergerovim tablicama...
Pored toga u kup takmičenju bi uveo sustav da se igra samo jedna utakmica ( pa ko koga zapadne ) s tim da bi se premijerligaši uključili od 1/16 finala, tako da bi oni premijerligaški timovi koji odu do finala kupa imali u sezoni ukupno 38 utakmica a oni koji ispadnu u 1/16 finala 34 utakmice što i nije neka značajna razlika a tako bi se izbjeglo da neki timovi koji imaju velike ambicije u prvenstvu ne "tankiraju" utakmice kupa...
Pored toga u kup takmičenju bi uveo sustav da se igra samo jedna utakmica ( pa ko koga zapadne ) s tim da bi se premijerligaši uključili od 1/16 finala, tako da bi oni premijerligaški timovi koji odu do finala kupa imali u sezoni ukupno 38 utakmica a oni koji ispadnu u 1/16 finala 34 utakmice što i nije neka značajna razlika a tako bi se izbjeglo da neki timovi koji imaju velike ambicije u prvenstvu ne "tankiraju" utakmice kupa...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Zna se kako to ostvarujete.marconato je napisao/la:Mi smo tek poceli prangijat, purgeri ti rade vec godinama u hnl-ubojler je napisao/la: Sto si skroman i zvezda s iluje djecu tamo
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Veoma je bitno jer moras planirati unaprijed poslovne i organizacione segmente, sportske ja cak najlakse prilagoditiALOBOLA je napisao/la:
Ma uopce nije bitno objavili danas ili za 5 -10 dana.Klubovi se isto pripremaju kakav god sustav bio......

vec se zna da ce sarajevski derbi biti odma u prvom kolu
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Sutea ce se zvanicno znati 

- PitarBordo
- Kontakt:
Samo Željo, Lištica, Vitez i Krupa za 22 + 10... Ostali klubovi za trokružno. E tugo tugice... 
Odluka tek slijedeće sedmice.

Odluka tek slijedeće sedmice.
Samo Saraj'vo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.