NBA draft
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: NBA draft
Pa bilo bi na ruku i Lakersima i 76ersima da se dogovore sada fino. Phila dobije sutera, trebaju im poeni. Lakersi dobiju Simmonsa i svi sretni i zadovoljni..
Ako Phila uzme Simmonsa biti ce im daleko slabiji fit od Ingrama. Ingram i jeste to sto im treba.
Ako Phila uzme Simmonsa biti ce im daleko slabiji fit od Ingrama. Ingram i jeste to sto im treba.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
To je uradio Kobe , ali on je imao luxus da je iz srednje škole i da ga je htio svaki fax , Kobe je tražio LAL, CHI i NYK, ali kako znam nije se desilo da neko odbije i kakve su kazne ?MARKObl je napisao/la:Kakva je mogućnost Simmonsa da odbije filu, da li je to uopšte moguće
- tuzlak1987
- Kontakt:
Simmonsu je radi marketinga bio cilj da bude prvi pick, fura se na Lebron fazon.
Hajde mi sada recite koliko je dobar potez da izadje na draft naredne godine kada bude imao 21. godinu. Znaci sa 21 godinom sigurno ne bi bio prvi pick..
Njemu je cilj samo da ode u Lakerse, ili da Lakersi i Phila zamjene pickove ili da bude drugi pick sto mu opet ne ide u korist. O drugom se prica 10 puta manje nego o prvom.
Hajde mi sada recite koliko je dobar potez da izadje na draft naredne godine kada bude imao 21. godinu. Znaci sa 21 godinom sigurno ne bi bio prvi pick..
Njemu je cilj samo da ode u Lakerse, ili da Lakersi i Phila zamjene pickove ili da bude drugi pick sto mu opet ne ide u korist. O drugom se prica 10 puta manje nego o prvom.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Pa Phill-a bira prva , nema potrebe da se dogovara uzeće šta žele , a ja garantujem da će Simmonsatuzlak1987 je napisao/la:Pa bilo bi na ruku i Lakersima i 76ersima da se dogovore sada fino. Phila dobije sutera, trebaju im poeni. Lakersi dobiju Simmonsa i svi sretni i zadovoljni..

pa će imati : Joel Embiid C, Jahlil Okafor C, Nerlens Noel C-PF, Richaun Holmes PF i vjerovatno Simmonsa kao PF koja gužva a nema ko iz vana da opuca loptu

Mi ako uzmemo Simmonsa , znaci Randle ide trade jer možda negdje može biti starter ?
- Donnie Darko
- Kontakt:
bira se najbolji igrač, ne najbolji fit.tuzlak1987 je napisao/la:Pa bilo bi na ruku i Lakersima i 76ersima da se dogovore sada fino. Phila dobije sutera, trebaju im poeni. Lakersi dobiju Simmonsa i svi sretni i zadovoljni..
pravilo drafra broj 1
- majestic24
- Kontakt:
Kobe Bryant je napisao/la:To je uradio Kobe , ali on je imao luxus da je iz srednje škole i da ga je htio svaki fax , Kobe je tražio LAL, CHI i NYK, ali kako znam nije se desilo da neko odbije i kakve su kazne ?MARKObl je napisao/la:Kakva je mogućnost Simmonsa da odbije filu, da li je to uopšte moguće
Kazna ti je sto ostajes bez ugovora i 3-4 mill dolara.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ko je tebi bolji igrač ? Meni je Ingram , a Simmons može da bude puno bolji.Donnie Darko je napisao/la:bira se najbolji igrač, ne najbolji fit.tuzlak1987 je napisao/la:Pa bilo bi na ruku i Lakersima i 76ersima da se dogovore sada fino. Phila dobije sutera, trebaju im poeni. Lakersi dobiju Simmonsa i svi sretni i zadovoljni..
pravilo drafra broj 1
Eh sada to ti je kao D. Russell vs. J.Okafor , svi smo znali da je Okafor najbolje spreman za NBA kao sto smo i vidjeli ali Russell moze da postane bolji....
Za KAT su svi znali da je bolji igrac i ako nje spreman odmah za NBA , ali mu nije bilo potrebno puno da se prilagodi

- Donnie Darko
- Kontakt:
iskreno ne znam, nisam gledao ni jednog ni drugog, jedva sam imao vremena nba gledati. ali vidim da je generalno prihvaćeno da je simmons najbolji, tako da očekujem da on bude prvi pik.
Ne vidim nuzno da je Simmons bolji fit za Lakerse.
Uz cinkera i clarksona zelis nekog finisera , ne nuzno dodatnog kreatora.A to je Ingram.Ne Durant level ocigledno al da bi u prajmu mogao ici na 25 poena nije uopste van mogucnosti.Dok za Simmonsa u Philu imam brigu jer mislim da je njegova pozicija "4" , a uz sve visoke , dolazak Sarica , ne znam gdje ce svi naci potrebne minute za razvoj.A Ben na "3" bez mogucnosti da dobaci sa kosa sa trojke(vidjet cemo koliko ce se popravit preko ljeta)ubija em spacing citave ekipe,em svoj razvoj ako ce samo coskariti za suteve koji mu nisu prirodni.
I imam ozibljne sumnje za Bendera.Dabogda da eksplodira kao Porzingis koji je imao kud i kamo vise minuta/iskustva prije NBA.Mislim da u NBDL ce provesti prvu sezonu ko god ga izabere,dok ne popuni svoj frame sa vise kilograma.Potrosi Bostonov pik il treci na takav dugorocni projekat mozda nije pametno.Isto mislim da se Hield zbog turnira overhaypuje pa ce neko potrosit previsok pik na jednog (uskoro) 23 godisnjaka.

Nakon dva prva , mislim da nije previse bitno dal imas treci ili deseti pik jer sve je relativno.
Uz cinkera i clarksona zelis nekog finisera , ne nuzno dodatnog kreatora.A to je Ingram.Ne Durant level ocigledno al da bi u prajmu mogao ici na 25 poena nije uopste van mogucnosti.Dok za Simmonsa u Philu imam brigu jer mislim da je njegova pozicija "4" , a uz sve visoke , dolazak Sarica , ne znam gdje ce svi naci potrebne minute za razvoj.A Ben na "3" bez mogucnosti da dobaci sa kosa sa trojke(vidjet cemo koliko ce se popravit preko ljeta)ubija em spacing citave ekipe,em svoj razvoj ako ce samo coskariti za suteve koji mu nisu prirodni.
I imam ozibljne sumnje za Bendera.Dabogda da eksplodira kao Porzingis koji je imao kud i kamo vise minuta/iskustva prije NBA.Mislim da u NBDL ce provesti prvu sezonu ko god ga izabere,dok ne popuni svoj frame sa vise kilograma.Potrosi Bostonov pik il treci na takav dugorocni projekat mozda nije pametno.Isto mislim da se Hield zbog turnira overhaypuje pa ce neko potrosit previsok pik na jednog (uskoro) 23 godisnjaka.

Nakon dva prva , mislim da nije previse bitno dal imas treci ili deseti pik jer sve je relativno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Od pocetka njihovog hypa za mene Ingram > Simmons
Ingrama je mnogo lakse uklopiti u ekipe cini mi se,jer ne mora lopta biti konstanto u njegovim rukama,moze poceti karijeru kao druga,treca opcija,sto ko Simmonsa tesko da ce proci,ako nije prva opcija i ako nema loptu u rukama i prostor za playmakerske sposobnosti gubi se sve skoro sto moze ponuditi..cach and shoot,spot up..ne dolazi u obzir,za razliku od Ingrama.
Sto kaze Raul,odavno se zna da je draft jako tanak..a licno svidjaju mi se Marquese Chriss i Deyonta Davis..
Ingrama je mnogo lakse uklopiti u ekipe cini mi se,jer ne mora lopta biti konstanto u njegovim rukama,moze poceti karijeru kao druga,treca opcija,sto ko Simmonsa tesko da ce proci,ako nije prva opcija i ako nema loptu u rukama i prostor za playmakerske sposobnosti gubi se sve skoro sto moze ponuditi..cach and shoot,spot up..ne dolazi u obzir,za razliku od Ingrama.
Sto kaze Raul,odavno se zna da je draft jako tanak..a licno svidjaju mi se Marquese Chriss i Deyonta Davis..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Draft je toliko tanak da ne vrijedi potrošiti pick na njega, izuzev prva dva naravno.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Phila mora po Ingrama. On i da se ne razvije uvijek ce biti koristan kao druga, treca scorer opcija, a pored Embiida/Okafora ne treba im svakako prva. Ako se razvije pricamo o dinastiji.
Simmons mi ne totalno sumnjiv. Ne radja se Bron svakih 10 godina, a i ne pokazuje da ima radnu etiku Blakea pa da se razvije u nekog ko ce biti koristan i bez lopte. Mene svakako na Blakea vise podsjeca nego na Brona.
Ostali igraci su nebitni. Moze biti iznenadjenja, ali ko ubode svaka im cast.
Simmons mi ne totalno sumnjiv. Ne radja se Bron svakih 10 godina, a i ne pokazuje da ima radnu etiku Blakea pa da se razvije u nekog ko ce biti koristan i bez lopte. Mene svakako na Blakea vise podsjeca nego na Brona.
Ostali igraci su nebitni. Moze biti iznenadjenja, ali ko ubode svaka im cast.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
rio_Ferdy88 je napisao/la:Draft je toliko tanak da ne vrijedi potrošiti pick na njega, izuzev prva dva naravno.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Moze li neko napisati komentar u vezi potencijala i kvaliteta Thona Makera i Skala Labissiera? Ja ih nisam pratio, a gledajuci neke klipove i citajuci neke clanke mogli bi biti zanimljivi prospekti.
Pa ako ima neko da ih je pratio, bujrum.

„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Greivis je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:Draft je toliko tanak da ne vrijedi potrošiti pick na njega, izuzev prva dva naravno.
Dobar igrac ali recimo kada bih ga poredio sa nekim podsjeca ma na Jodie Meeksa (trpao po 50 pts u NCAA a u NBA

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma klasicna prica zadnjih godina,neki fola centri od 50 kila,210cm visine koji mogu pogoditi sut sa poludistance i koji ce biti dobri ako se udebljaju,nauce igrati u postu,odigrati povratnu i slicne osnove kosarkaske igre..S tim da su i te vjestine u NBA jako cjenjene pa bi mogli vidjeti Labissiera u lutriji,Makera krajem prve runde..Rizikovao bi i ja sa njima,ipak se moze tu dobiti neki Frye a neki idu cak daleko i usporedjuju ih sa Boshom i tako tim kalibrom igracaSoooE7 je napisao/la:Moze li neko napisati komentar u vezi potencijala i kvaliteta Thona Makera i Skala Labissiera? Ja ih nisam pratio, a gledajuci neke klipove i citajuci neke clanke mogli bi biti zanimljivi prospekti.Pa ako ima neko da ih je pratio, bujrum.
![]()
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Skal Labissiere je zanimljiv prospekt,tanak je kao Noel ali djeluje krhkije i mekse od Noela,samo iam 3x bolji osjecaj za igru,moze pogoditi sut bez,odlican bloker,odlicno se krece i brz je za jednog 7-footera,ko god ga izabere morace se krvavo narditi jer je bas tanak i nespreman u postu,recimo da je Noel bio 30% jaci kad je izlazio iz Kentuckya
Ali kad se uporedi kako je izgledao na Nike Hoop Summitu prosle god kad su on i Jamal Murray natrapali team USA,vidi se neki progres sto se snage tice..ima dobar potencijal samo se nadam da nije ljencuga,a tako mi izgleda
Ali kad se uporedi kako je izgledao na Nike Hoop Summitu prosle god kad su on i Jamal Murray natrapali team USA,vidi se neki progres sto se snage tice..ima dobar potencijal samo se nadam da nije ljencuga,a tako mi izgleda

[youtube][/youtube]
http://omnyapp.com/shows/the-grill-team ... en-simmons
http://omnyapp.com/shows/the-grill-team ... en-simmons
"I just want to be the #1 player [in draft]. It's a once in a lifetime opportunity to go first. If I go first, it's awesome."
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.