Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Citajuci sve ovo ispada da je Pecara vjerojatno najbolji stadion u BiH a trenutno vjerojatno i najbolji teren
Kad nema kise teren je ko tepih a u nedjelju je bio isto odlican i lopta ide bez problema i ravno iako je kisa 3 dana padala nenormalno a i tokom utakmice
Brojace, natkrivena mjesta i ostalo necu ni ubrajat
Kad nema kise teren je ko tepih a u nedjelju je bio isto odlican i lopta ide bez problema i ravno iako je kisa 3 dana padala nenormalno a i tokom utakmice
Kod vas treba prebaciti mladu reprezentaciju da igra, svakako ni na Koševo niko ne dođe da ih gleda, a kod vas su uslovi za igru i presvlačenje iole normalniji i manji stadion izgleda manje praznobrig je napisao/la:Citajuci sve ovo ispada da je Pecara vjerojatno najbolji stadion u BiH a trenutno vjerojatno i najbolji teren

- JavierBosnia
- Kontakt:
zamorano je napisao/la:Ništa nije OK! Gdje moze neko ko je mjenjao i radio nešto na krovu to naplatit,a krov ti prokišnjava? Nema tu mali dio ovo ono,uzeo si pare za krov a prokisnjavaEdol je napisao/la:Ma previše je to dramatično, ispada da se stadion još malo pa raspada... Rješavanje prokišnjavanja na jednom manjem dijelu lože i nije neki veliki problem i aman-zaman trošak, pogotovo u odnosu na ono što se dosad sve uložilo... A što se tiče terena, jedino je problematičan onaj dio po kojem golman gazi 85 minuta na utakmici, čak mi se čini da su to jednom i mijenjali, ostatak je sasvim ok.JavierBosnia je napisao/la:Steta sto se BP ne odrzava, teren propada kao i prostorije, krov koji prokisnjava ..Ma marš,vrati pare stoko! A teren je druga prica..Dranaza je jako losa jer u nedjelju je bila kisa al ne tolikog inteziteta da se teren natopi onoliko...Znaci vrlo lose uradjeno..Ono u Engleskoj je nemoguce da se desi..Teren ubrzano i rapidno propada od kako ga firma za smeče uzela da odrzava! Smečari odrzavaju teren Bilinog tako da i to zna cijela BIH! A što se tice prostora ispred golmana,taj problem se rijesi za dan...Tako da to i ne ubrajam uopste u problem....

Kako god, ne odrzava se kako bi trebalo i kraj price, sredi se kad treba repka igrati i onda ostatak godine nista.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Nema se tu sta pametovat, pare date za teren na BP su bacene u blato. Teren se ne odrzava i propada. Ako se ovako nastavit bit ce potrebno novo renoviranje travnjaka, jer se ovaj vise nece moci oporaviti.
Usput, Radnik postavlja na istocnoj strani kontrukcije za kamere. Po meni je to jako dobro i bilo bi lijepo kad bi na svim stadionima koji imaju jednu tribinu to napravili. To podize ugodjaj za gledatelje pred malim ekranima. Isto vrijedi i za stadione tipa Pod BB gdje bi bilo ljepse na TV ekranu vidjeti zapadnu tribinu nego ono stajanje.
Npr. na Pecari su kamere ja jugu i kad gledas utakmicu vidis sjever i bolji je ugodjaj nego da gledas onaj jug.
Na Grbavici kamere ja jug

Usput, Radnik postavlja na istocnoj strani kontrukcije za kamere. Po meni je to jako dobro i bilo bi lijepo kad bi na svim stadionima koji imaju jednu tribinu to napravili. To podize ugodjaj za gledatelje pred malim ekranima. Isto vrijedi i za stadione tipa Pod BB gdje bi bilo ljepse na TV ekranu vidjeti zapadnu tribinu nego ono stajanje.
Npr. na Pecari su kamere ja jugu i kad gledas utakmicu vidis sjever i bolji je ugodjaj nego da gledas onaj jug.
Na Grbavici kamere ja jug

- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne znam za BB baš, obzirom da je najružnija tribina na svijetu nasuprot male.
Ali slažem se sa ostalim, nema mi ništa mrže nego snimanje s jedine tribine pa gledanje u kuće i kukuruze okolo. 
Evo kod nas: sa strane koja gleda na tribinu sa strane koja gleda suprotno
Usput, u nekim se kadrovima izbliza može vidjeti rekonstruirani dio tribine. Radovi još nisu nastavljani iako je na četvrtom retku sve spremno za nalijevanje betona.

Evo kod nas: sa strane koja gleda na tribinu sa strane koja gleda suprotno
Usput, u nekim se kadrovima izbliza može vidjeti rekonstruirani dio tribine. Radovi još nisu nastavljani iako je na četvrtom retku sve spremno za nalijevanje betona.
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 17 maj 2016, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3
U svakom slucaju ljepsa od stajanja 
PS. Zelim im da sto prije stave neke zidove ili neku zastitu sa strana, zadnji put me vjetar ubio, smrzo sam se ko p*

PS. Zelim im da sto prije stave neke zidove ili neku zastitu sa strana, zadnji put me vjetar ubio, smrzo sam se ko p*

U Doboj Kaknju moraju kamere nasuprot tribine,ružno je brate gledat u ono tamo prazno.
To to je ono kada ulozis preko milion KM u novi travnjak, ali ne ulozis jos minimalno jedan-dva milion u nabavku opreme za odrzavanje. Drenaza se mora redovno odrzavati kako se ista ne bi zacepila te da se osigura da se prekomjerna voda udalji na sto brzi i efikasniji nacin od travnjaka, podzemno zagrijavanje se mora cesto provjeravati kako ne bi doslo do kvarova, navodnjavanje mora biti savrseno odradjeno kako u susnim i/ili vjetrovitim periodima (da, vjetroviti periodi su takodjer veoma opasni jer rapidno unistavaju travnjak ako se ne odrzava na odgovarajuci nacin) nebi doslo do ostecenja travnjaka, posebna paznja se mora pridodati odmah poslije utakmice kako bi se vidljiva ostecenja nakon istih odmah popravila. Dijelove ispred golova se treba cesce mjenjati ako vec brze propadaju. Istu gresku je Zenica uradila sada sa GGM gdje su napravili fantasticnu saobracajnicu koju bi pozelili i neki Evropski gradovi, ali onda zakazu na drugim stvarima kao npr. da za horizontalnu signalizaciju na asfaltu bukvalno koriste farbu umjesto plasticnu masu kao sto je danas ucestalo. Zar se nije mogla odmah kupiti i masina koja moze da pravi i nanosi tu masu od novca koji se iskoristio za gradnju saobracajnice kako ne bi se prelazi i sl. izlizali vec nakon kojeg mjeseca? KJKP Rad ima tu masinu, iznajmljivanje je zaista pravo jeftino.JavierBosnia je napisao/la:
Kako god, ne odrzava se kako bi trebalo i kraj price, sredi se kad treba repka igrati i onda ostatak godine nista.
Takodjer, ovo je nesto sto se moralo nabaviti za BP odmah nakon sto se izvrsila obnova travnjaka:

Šta ima Highbury, Arsenal ima najbolje travnjake na svijetu. Nije baš za poređenje, ali eto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Kontakt:
ovo kod čelika izgorio travnjak,moguće je čak i previše đubra i tih umjetnih gnjojiva i vitamina za travu a kad to pospeš moraš dobro zalivati nekoliko dana ako ne zaliješ ono izgori,tako sam ja jedne godine kupio nekakav umitnjak za travu posuo pred kišu,palo malo kiše ja nisam poslije ni zalivao,trava odmah narasla ali kad sam pošišao izgorila kao ova na slici,ali pošto je sad proljeće ovo se može za tjedan dana oporavit,a što se tiče krova malo silikona i dobro je to 

Ja samo govorim da za moderne travnjake su potrebne moderne masine za odrzavanje, a ne samo motika, lopata i cizma
a zasto da se ne ugledam na moderne travnjake iz Njemacke i Engleske? Kostaju oni (odrzavanje bude godisnje manje od 200.000 KM za prosjecan travnjak, ono sto pravo kosta je inicijalni radovi na travnjaku i kupovina stalnih sredstava za odrzavanje) ali je to uzor koji trebamo imati, pogotovo ako na njemu igra jos reprezentacija koja stremi Evropskom vrhu.

-
- Kontakt:
ja mislim da čelik ima solidne masine za održavanje jer dosad im je travnjak bio vrlo dobar,ovo je ja mislim sve zbog krize u čeliku i zbog toga je i trava upala u krizu ili je neko zbog interesa namjerno uništio travnjak...AnelZ je napisao/la:Ja samo govorim da za moderne travnjake su potrebne moderne masine za odrzavanje, a ne samo motika, lopata i cizmaa zasto da se ne ugledam na moderne travnjake iz Njemacke i Engleske? Kostaju oni (odrzavanje bude godisnje manje od 200.000 KM za prosjecan travnjak, ono sto pravo kosta je inicijalni radovi na travnjaku i kupovina stalnih sredstava za odrzavanje) ali je to uzor koji trebamo imati, pogotovo ako na njemu igra jos reprezentacija koja stremi Evropskom vrhu.

Gdje ce ba Pecera biti najbolji stadion??? Uporedi parametre i potencijal Bilinog i Pecare...Ne lupaj nebuloze bezze...Veci kapacitet Bilinog troduplo! Broj natkrivenih mjesta veci četveroduplo! Broj poslovnih prostora na stadionu veci duplo...Jacina reflektora da ne spominjembrig je napisao/la:Citajuci sve ovo ispada da je Pecara vjerojatno najbolji stadion u BiH a trenutno vjerojatno i najbolji teren

::::SAMO ČELIK::::
Zaboravio si da imate azil za pse odmah uz stadion 

Rekao sam trenutno po održavanju i ostalom da je bolja Pecara..vidiš kakav je teren na BP i čitam i da prokišnjava šta si se zapjenio..zamorano je napisao/la:Gdje ce ba Pecera biti najbolji stadion??? Uporedi parametre i potencijal Bilinog i Pecare...Ne lupaj nebuloze bezze...Veci kapacitet Bilinog troduplo! Broj natkrivenih mjesta veci četveroduplo! Broj poslovnih prostora na stadionu veci duplo...Jacina reflektora da ne spominjembrig je napisao/la:Citajuci sve ovo ispada da je Pecara vjerojatno najbolji stadion u BiH a trenutno vjerojatno i najbolji teren
Brojace, natkrivena mjesta i ostalo necu ni ubrajatČak i semafora imamo duplo više
Klupske prostorije vece troduplo od vaših ...itd...itd...Al bez obzira na sve,nikad vise nemoj napisat da je Pecara bolja od Bilinog,jer samo lazes sebe
To ti je isto kad bih ja sad tvrdio da je Bilino po kapacitetu vece od Koševa
![]()
Jesam ja rekao da BP nema potencijal? kakve veze ima kapacitet..Imaju neki stadioni i veći kapacitet od BP to nije mjerilo neko
Kako će imati troduplo veći kapacitet i četveroduplo broj natkrivenih mjesta?

Jačina reflektora se lako riješi, broj poslovnih prostora mislim da nije bitan..Pecara ima i brojače i video nadzor što BP nema
Na kraju krajeva imate istu kategoriju kao i Pecara tako da...– Zatvoreni sistem videonadozora i elektronski brojač ulaznica je obavezan uslov koji je postavila UEFA i koji se mora ispoštovati do prve utakmice kvalifikacija – potvrdio nam je Nihad Hodžić, koordinator za infrastrukturu, stadione i bezbjednost u N/FSBiH.
Treba napomenuti da videonadzor u našoj ligi ima stadion Pecara i gradski stadion u Banjoj Luci, dok stadion Širokog ima i elektronske brojače ulaznica.
A ja sam i ranije pisao i govori oda je BP najbolji stadion u BiH..A vjerojatno je to zato što igra repka inače sumnjam da bio i blizu
Kapacitet Bilinog je 15912 mjesta...A Pecare? Broj natkrivenih mjesta na Bilinom je 7500...A Pecare? Repka nije igrala 1973 na njemu pa vidi kakvo je Bilino tada bilo...Iste kategorije mozda jesu sad,al opet sa Udinezeom u Zenici se igra...kako to??? Al da ne davim vise temu eto bolja je Pecara zbog brojaca...hahahhahahahaha
::::SAMO ČELIK::::
Zamorano, malo pretjerujes. BP jeste bolji stadion od Pecare, ali ne toliko da se ismijavas. Covjek je samo uzeo u obzir da vam je teren u k* i da krov malo prokisnjava, vjerojatno ga ponijelo pa je rekao da misli da je Pecara najbolji stadion. Pecara je itekako uslovan stadion i samo zbog ogranicenosti prostora nije jednaka kao BP. Naravno, kapacitet ne bi bio toliki, ali kapacitet je nesto najmanje bitno, jer bi u tom slucaju Kosevo bilo bolje od BP.
I da, Pecara ima nesto vise od 4.000 pokrivenih mjesta, bas sam jutros nekome pisao, a vi imate oko 8.500. Takodjer, sluzbeni podatak na web stranici Celika je taj da BP nema kapacitet veci od 13.000. Brojke iznosim priblizno, mrsko mi trazit tocne podatke.
I da, Pecara ima nesto vise od 4.000 pokrivenih mjesta, bas sam jutros nekome pisao, a vi imate oko 8.500. Takodjer, sluzbeni podatak na web stranici Celika je taj da BP nema kapacitet veci od 13.000. Brojke iznosim priblizno, mrsko mi trazit tocne podatke.
Zadnju info o BP-u koju imam kaze da ima 13862 sjedalice 
Evo novih brojki za Grbavicu nakon ovih radova:
Sjever: 5377
Jug: 2571 (montirat ce se jos 300 sjedalica)
Zapad: 690 (nakon sto se zavrse trenutni radovi na toj tribini)
Ukupno: 8638 (+300 kada se montiraju na jugu sto donosi brojku na 8938)
Prva faza istoka je najavljena da ce imati 2850 sjedalica.

- FrancescoTotti
- Kontakt:
Kada je ono najavljen pocetak gradnje istoka? Hoce li se pocet gradit unatoc onoj frci sa opcinom?AnelZ je napisao/la:Zadnju info o BP-u koju imam kaze da ima 13862 sjedalice
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Ma ko ce objasnit vidis da mu matematika nije jaca strana. Ja sam rekao da ispada da je trenutno Pecara najbolja s obzirom na trenutno stanje na BP...a i prije sam uvijek pisao da je BP najbolji iako kad pogledas da je iste cat kao Pecara i da nemamo stadion cat4 to je zalosnoSignore je napisao/la:Zamorano, malo pretjerujes. BP jeste bolji stadion od Pecare, ali ne toliko da se ismijavas. Covjek je samo uzeo u obzir da vam je teren u k* i da krov malo prokisnjava, vjerojatno ga ponijelo pa je rekao da misli da je Pecara najbolji stadion. Pecara je itekako uslovan stadion i samo zbog ogranicenosti prostora nije jednaka kao BP. Naravno, kapacitet ne bi bio toliki, ali kapacitet je nesto najmanje bitno, jer bi u tom slucaju Kosevo bilo bolje od BP.