Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 09:12

Blažević: Žalit ću dok sam živ što BiH ne igra na Mundijalu
Da je BiH otišla na SP u Južnu Afriku, napravila bi isto što i Hrvatska 1998. godine
Arsen NOVALIJA

Miroslav Blažević nalazi se na odmoru u Hrvatskoj. Od Zagreba preko Splita, Ćiro uživa u sjajnom prvom dijelu kineskog nogometnog prvenstva. Za koji dan bivši selektor naše reprezentacije će i do Sarajeva, da se pohvali kako je jednu razbijenu i rasprodanu ekipu Šangaj Šenhua odveo do prvog mjesta na tabeli, sa čak pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Liaoning Hongjuna.

I Ćiro se čudi

Njegov uspjeh je izazvao čuđenje u Kini, jer je Blaževiću prognozirana crna sudbina.

- Ne samo da se čudi cijela Kina, nego se i ja čudim. Kako se ne bih čudio? Pred početak, moj gazda Žu Jun (Zhu Jun) proda četiri najbolja igrača. I onda ta četiri reprezentativca prognoziraju kako ćemo se boriti za opstanak.

Nije bilo lako, jer ja znam da su tri-četiri ekipe puno bolje. Evo, maloprije me zvao Branko Ivanković, a on ima drugu ekipu bolju od moje prve. A moram ti priznati da sam uspio možda i zbog toga što sam prešao na formaciju 4-4-2, što si mi predlagao kad sam došao u Bosnu - rekao je Blažević na početku razgovora za "Dnevni avaz".

Kakvi su utisci iz Kine?

- Prvo o divnim ljudima koji tamo žive. To nigdje nisam sreo. Zemlja je impresivna. Ima sve. Izuzetno je bogata. Kada sam polazio imao sam sasvim drugo mišljenje o Kini.

Šta Vam najviše nedostaje u Kini?

- Nedostaju mi moja BiH, moja nostalgija i moja domovina Hrvatska. Kada me već pitaš, prednost dajem nostalgiji. Jedva čekam da dođem u Sarajevo i prošetam čaršijom.

Kako stoji priča da prebogati Žu Jun kupuje Liverpul?

- Od ponedjeljka smo na pripremama u Mariboru. Ti Jenkiji, vlasnici Liverpula, dolaze tamo na pregovore. Moj gazda je dao garancije od 400 miliona funti, a Ameri hoće 800.
Oni su Liverpul platili 400, a sada bi za klub u dugovima željeli duplo para. Mislim da će gazda maksimalno dići ponudu, za stoju ili dvije miliona funti, ali dalje neće ići.

I, ako Liverpul postaje kineski, ide li Ćiro na Enfild?

- Gazda mi je dao napismeno da ću biti trener Liverpula.

U tom slučaju sinovi bi postali Stiven Džerard (Steven Gerrard), Fernando Tores (Torres) i ostali?

- Ma i oni su samo nogometaši. A ja znam kako sa njima. Prolazi samo čvrsta ruka. Ako nisi takav, j...t će ti majku.

Žalit ću dok ne umrem

Jeste li gledali selekciju BiH protiv Švedske i Njemačke?

- Pratio jesam, ali gledati, nažalost, nisam mogao. Ne znam pojedinosti. Mojoj reprezentaciji želim sve najbolje. Jedna je istina, i koliko god svima bilo čudno, imam odgovornost prema svemu što se sa našom reprezentacijom dešava.

Žalite li još što BiH nije otišla u Južnu Afriku?

- Žalit ću dok ne umrem. Da me nisu zaj....i i izdali, bili bismo na jugu Afrike sigurno. Zaklela se zemlja raju, sve tajne se doznaju. Ma, naravno da je šteta što nas nema tamo. Da je BiH elimnirala Portugal u baražu i otišla na Mundijal, napravila bi isto što i Hrvatska 1998. godine. Ali, neka Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko igraju desno i lijevo krilo, pokvarenjaci jedni. Užasnem se kad ih se sjetim.

Srbija može daleko

Pratite li Svjetsko prvenstvo?

- Upravo gledam kako ovi superbrzi Korejci mlate Grke. Pokušat ću gledati što više mogu. Ko će otići do kraja? Ma, ne može to niko predvjediti. Ne vjerujem u velika iznenađenja, jer se favoriti uvijek na kraju izguraju.

Po meni, Argentina ima najviše šansi. Tu su tradicionalno Italija, Njemačka, Engleska, pa čak i Francuska. Srbija može daleko. Imaju dobru ekipu i ako ih Radomir Antić uvjeri da mogu, eksplodirat će u Južnoj Africi.

Šangaj gledam kroz prozore

Kako živite u Šangaju?

- Imam svoj uobičajeni život. To je ruta od stadiona do hotela i obratno. Da ne živim tako, ne bih ništa napravio. Šangaj uglavnom vidim kroz prozor automobila ili hotelskog prozora.

Avaz
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 14 jun 2010, 10:19

A ko ga je za*ebao i izdao?
On je pobjegao za parama u Kinu, ne mora sad srati o tome i unositi nekakav nemir medju ovu repku sa svojim laprdanjem.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 10:29

Tvoje subjektivno mišljenje više nije interesantno. Zanimljiviji su ovi objektivni.
Voli te tvoje Sarajevo.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 14 jun 2010, 10:53

Zanimljiv je tvoj off-topic na svakoj temi.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 11:10

Mislim da postoje osobe koje se brinu o tome.
Voli te tvoje Sarajevo.

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 14 jun 2010, 14:58

Nadarević i Ibričić posjetili centar za nezbrinutu djecu „Duga“

Direktor Duge Admir Lješčani upoznao je goste sa radom centra kao i sa informacijom da je Andreas Kepke proslavljeni golman Njemačke jedan od osnivača ovoga centra.

Dvojica reprezentativaca BIH Safet Nadarević i Senijad Ibriči u sklopu obilježavanja 85.godina NK „Una“ Kulen Vakuf posjetili su centar „Duga“ gdje su proveli jedno popodne družeći se sa mališanima ovoga Centra.

Uz naš reprezentativni dvojac centar „Duga“ posjetio je i načelnik Oćine Sanski Most Sanjin Halimović koji je za ovu priliku pripremio i poklone te su zajedno podjelili ih djeci. Emocije koje su bile prisutne kod dvojice igrača teško se mogu opisati, te su kupili umjetničke slike likovnih umjetnika koji slikaju za ovaj centar i na taj nači pomogli rad ove ustanove.

Direktor Duge Admir Lješčani upoznao je goste sa radom centra kao i sa informacijom da je Andreas Kepke proslavljeni golman Njemačke jedan od osnivača ovoga centra. Nadarević i Ibričić rekli su da je ovo njihova prva, ali ne i zadnja posjeta „Dugi“ i da će vrlo brzo sa još nekoliko svojih reprezentativnih kolega ponovo doći u Kulen Vakuf.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 14 jun 2010, 15:02

RiNo je napisao/la:A ko ga je za*ebao i izdao?
On je pobjegao za parama u Kinu, ne mora sad srati o tome i unositi nekakav nemir medju ovu repku sa svojim laprdanjem.
Daj molim te,pa njega je otjerao Colakovic,nije 100% sam otisao.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2010, 15:07

Neka nam kaže Barbarez, koji je obećao da će progovoriti.
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 14 jun 2010, 15:28

Virtu4l je napisao/la:Neka nam kaže Barbarez, koji je obećao da će progovoriti.
Samo nije rekao kada :D
Cuva Bog Zelju svog!

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 14 jun 2010, 20:57

mirzza je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Neka nam kaže Barbarez, koji je obećao da će progovoriti.
Samo nije rekao kada :D
Ceka dok neko koga ce optuziti umre,pa da ga ne moze demantovati...
Rotor Volgograd...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 16 jun 2010, 00:17

Haris Medunjanin, bh. internacionalac i član španskog Valladolida sutra bi trebao otputovati u Izrael. Naime, 25-godišnji veznjak će provesti dva dana u Tel Avivu, kako bi razgledao grad i upoznao se sa njegovim kulturama.
Međutim, tamošnji mediji prenose kako bi naš reprezentativac trebao otići na pregovore sa čelnicima Maccabi Tel Aviva, o eventualnoj suradnji.

Maccabi je ove sezone kao treći u prvenstvu izborio nastup u Europskoj ligi, te je odmah krenuo u potragu za pojačanjima. Procurile su informacije da je Medunjanin već potpisao ugovor sa izraelskim klubom na pet godina, međutim, sve je još nezvanično.

Ove sezone Medunjanin je u 24 nastupa za Valladolid postigao pet pogodaka te upisao dvije asistencije, ali utakmice koje je čitave odigrao ne mogu se nabrojati na prstima jedne ruke. U karijeri je igrao još za AZ Alkmaar i Spartu Rotterdam, a bio je i član mlade reprezentacije Holandije, koja je prije 4 godine osvojila Europsko prvenstvo.

Prošle godine je izrazio želju da igra za naš A nacionalni tim, a svoj debi je stekao u baraž utakmici protiv Portugala ove godine, kao starter u Zenici (0:1). Pod vodstvom selektora Sušića odigrao je dvije utakmice, onu protiv Gane (2:1) i protiv Švedske (2:4).

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 16 jun 2010, 00:52

bavarian_bk je napisao/la:Haris Medunjanin, bh. internacionalac i član španskog Valladolida sutra bi trebao otputovati u Izrael. Naime, 25-godišnji veznjak će provesti dva dana u Tel Avivu, kako bi razgledao grad i upoznao se sa njegovim kulturama.
Međutim, tamošnji mediji prenose kako bi naš reprezentativac trebao otići na pregovore sa čelnicima Maccabi Tel Aviva, o eventualnoj suradnji.

Maccabi je ove sezone kao treći u prvenstvu izborio nastup u Europskoj ligi, te je odmah krenuo u potragu za pojačanjima. Procurile su informacije da je Medunjanin već potpisao ugovor sa izraelskim klubom na pet godina, međutim, sve je još nezvanično.

Ove sezone Medunjanin je u 24 nastupa za Valladolid postigao pet pogodaka te upisao dvije asistencije, ali utakmice koje je čitave odigrao ne mogu se nabrojati na prstima jedne ruke. U karijeri je igrao još za AZ Alkmaar i Spartu Rotterdam, a bio je i član mlade reprezentacije Holandije, koja je prije 4 godine osvojila Europsko prvenstvo.

Prošle godine je izrazio želju da igra za naš A nacionalni tim, a svoj debi je stekao u baraž utakmici protiv Portugala ove godine, kao starter u Zenici (0:1). Pod vodstvom selektora Sušića odigrao je dvije utakmice, onu protiv Gane (2:1) i protiv Švedske (2:4).
Ode Haris u zidove :mrgreen: :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jun 2010, 00:53

Ne trebaju nam igrači koji igraju u takvoj ligi i za takve klubove. Fuj ako tamo ode.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jun 2010, 01:06

Neutral je napisao/la:Ne trebaju nam igrači koji igraju u takvoj ligi i za takve klubove. Fuj ako tamo ode.
Slazem se 100%. A i liga tamo je nula, a i on je qurac od igraca. Vec imamo previse igraca sto uopste ne trce i ne bore se dovoljno. A on jos totalno izgubljen i u napadu, tako da samo smeta i kao da igramo sa 10 igraca kad je on na terenu. Mrs kod ****, nama ne trebas Mudonja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 jun 2010, 01:10

Neutral je napisao/la:Ne trebaju nam igrači koji igraju u takvoj ligi i za takve klubove. Fuj ako tamo ode.
Nek upita,treba li im golman :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 16 jun 2010, 01:41

jeli i meho kodro igrao nekada za ovaj maccabi?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 jun 2010, 01:46

steve-o je napisao/la:jeli i meho kodro igrao nekada za ovaj maccabi?
Jeste,bas ovaj Maccabi. 8-) Zadnji mu igracki klub u karijeri bio. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 16 jun 2010, 01:47

harishp je napisao/la:
steve-o je napisao/la:jeli i meho kodro igrao nekada za ovaj maccabi?
Jeste,bas ovaj Maccabi. 8-) Zadnji mu igracki klub u karijeri bio. :mrgreen:
nije onda trebao mudonja ici tamo da vidi grad i kako se zivi etc, trebao je samo zovnuti mehu :)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 jun 2010, 02:35

Cartman je napisao/la:
Slazem se 100%. A i liga tamo je nula, a i on je qurac od igraca. Vec imamo previse igraca sto uopste ne trce i ne bore se dovoljno. A on jos totalno izgubljen i u napadu, tako da samo smeta i kao da igramo sa 10 igraca kad je on na terenu. Mrs kod ****, nama ne trebas Mudonja.
jebote, da predje u Zvezdu ne biste se toliko bunili. joj sranja u Ruandi... pardon u Palestini.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2010, 10:20

Kodro: Papetovi momci su bolji i mogu pobijediti Francusku
Problemi u igri Francuza su očigledni, ali niko ne smije zaboraviti činjenicu da „trikolori“ imaju niz dobrih igrača, koji se u svakom trenutku mogu probuditi I odigrati dobru utakmicu ili niz utakmica, kaže bivši selektor reprzentacije

Bivši selektor našeg državnog tima Meho Kodro, koji je u minuloj sezoni vodio juniorski tim Real Sosijedada, u predstojećoj će biti šef stručnog štaba drugog tima kluba iz San Sebastijana. Podsjetimo, Real Sosijedad je u prošloj takmičarskoj godini izborio plasman u Primeru, a drugu ekipu će voditi bivši legendarni napadač Veleža, Barse, Real Sosijedada... u Drugoj „B“ ligi.

- Ostalo, manje-više, nema nekih promjena, kaže bivši legendarni napadač Veleža, Barse, Real Sosijedada...

Polako, ali sigurno, napredujete?

- Ma dobro, vidjet ćemo kako će ići dalje, kroz smijeh kaže uvijek skromni Kodro.

Prerano za zaključke

Pratite li Mundijal?

- Zbog klupskih obaveza nisam gledao baš sve utakmice, ali jesam dobar dio.

Ko je na Vas ostavio najjači utisak u prvim utakmicama?

- Teško je u ovom momentu iznositi bilo kakve zaključke, jer je prerano. Također, nisam još gledao Brazil i još nekoliko selekcija. S druge strane, Njemačka je odlično odigrala u 1. kolu, ali teško se upuštati u neke prognoze i poređenja, jer ne poznajem dobro Australiju, ne znam koliko je jaka ekipa. Također, Argentina je odigrala dobru utakmicu protiv Nigerije. Nisu ostvarili ubjedljivu pobjedu (1:0), ali imali su dosta šansi.

Kakav dojam su na Vas ostavili Francuzi, koji će biti protivnik našeg državnog tima u kvalifikacijama za Euro 2012.?

- Nisu pokazali ništa naročito. Zbog toga i ne čude brojne kritike, kako unutar, tako i izvan ekipe. Jednostavno, ekipa ne igra onako kako bi željela francuska javnost. Problemi u njihovoj igri su očigledni, ali niko ne smije zaboraviti činjenicu da „trikolori“ imaju niz dobrih igrača, koji se u svakom trenutku mogu probuditi i odigrati dobru utakmicu ili niz utakmica. Ne znam može li se to porediti, ali sjetite se da su „trikolori“ loše otvorili Mundijal 1998. godine u Francuskoj, a na kraju su se popeli na krov svijeta. „Trikolore“ tradicionalno kritikuju na startu nekog takmičenja, od igre, koncepta, zalaganja igrača, do svega ostalog. Međutim, oni imaju kvalitetne igrače, koji mogu izdržati svaki pritisak, te na kraju napraviti dobar rezultat.

Može li se naš državni tim uspješno suprotstaviti favorizovanim „trikolorima“?

- Naravno. Mi se možemo nositi sa svakim protivnikom. Možda ima nekoliko svjetskih ekipa koje su tradicionalno nezgodne i koji igraju fudbal koji nam ne odgovara, ali tu ne spadaju „trikolori“.

Iskoristiti promjene

Francuzi imaju puno brži tim od nas.

- To je relativna stvar, jer protiv brze igre, odnosno brzih igrača, postoji lijek. I mi ga imamo. Međutim, kod njih će sigurno doći do transformacije ekipe, jer nakon Mundijala u Južnoj Africi dolazi novi selektor (Loran Blan - op. a.), a kod bilo kojih promjena treba vremena da sve dođe na svoje mjesto i uigra tim. Da li ćemo mi to iskoristiti, to je sad drugo pitanje. Također, to je pitanje za nekog drugog.

U svakom slučaju, treba razmišljati u tom pravcu da mi možemo parirati Francuzima, te da sa optimizmom možemo ući u predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Jeste li gledali posljednja dva kontrolna meča reprezentacije BiH (Švedska 2:4, Njemačka 1:3)?

- Nisam, jer nisam imao mogućnost i priliku, ali sam putem interneta čitao komentare i pratio šta se dešava. Pape ne treba previše da se obazire na kritike, jer njih će uvijek biti. Mislim da on ima dovoljno iskustva, te da dobro zna šta hoće. Zbog toga sam uvjeren da će odigrane utakmice poslužiti da vidi otprilike gdje je trenutno, te šta treba uraditi sa ekipom. A u kojim uslovima igra naša reprezentacija, to je druga priča - za kraj kaže Kodro, koji će u subotu doći na odmor u rodni Mostar.

Španija je jednu stepenicu ispred Brazila

Na koga tipujete na Mundijalu 2010?

- Otprilike, favorite treba tražiti između Španije, Brazila, a niko ne smije zapostaviti ni Argentinu. Još ne mogu da procijenim pravu snagu Njemačke. Ne znam da li je baš sve to istina što o njima posljednjih dana prenose evropski mediji?

Ipak, treba imati na umu da Španija igra izvanredan fudbal, te da je Brazil jednu stepenicu iza nje. Argentina može iznenaditi, a tu je i Italija, koja je jaka i standardno nezgodan protivnik. Međutim, teško je prognozirati koji je njen krajnji domet.

Apsolutna podrška

Kao i u svakom razgovoru sa Kodrom, neizbježna tema je Mostar, Velež, naše reprezentativne selekcije, Premijer liga BiH... Međutim, legenda našeg fudbala je nekoliko puta podvukla da apsolutno podržava selektora Safeta Sušića.

- Smiješno mi je kritikovati bilo koji Papetov potez, jer on je tek ušao u naš državni tim. Vidi se da on zna šta hoće, a normalno, da bi se to sve ostvarilo treba vremena kaže Kodro.

- Papetu svi mi, koji želimo dobro našem fudbalu, moramo dati podršku.

Avaz
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DzemoSmjecanin, FerdinandF, JackW, Muumii, Proximic, Uknaac, UtdBiH21 i 55 gostiju.