Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

PERO1234
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la PERO1234 » 17 maj 2016, 18:43

sergejevic je napisao/la:Prije tacno tri minute se pozivas na zvanicni zapisnik i sada ti treba neki drugi dokaz da je momak pljunuo Vedrana. To je navedeno u zapisniku.
Zasjedale su te komisije i odatle izrecene kazne, nisu se oni sami od sebe kaznili.
Dalje, Zeba je prvo udario protivnickog igraca dok je ovaj bio na zemlji. Slazem se, mogao je dobiti manju kaznu, mada je i to veliki prekrsaj. Poslije toga je nekoliko minuta nasrtao na sudiju, psovao mu sta je stigao sto se jasno vidi jer je tek na kraju odlucio da pokrije usta. To nije sve, kada je sudija oznacio kraj utakmice on se ponovo vratio na teren iako nije smio biti na istom psovajuci opet sudiji, onda protivnickim igracima i na koncu treneru Slavku Petrovicu. Mogao je izazvati incident velikih razmjera da su ostali igraci krenuli njegovim stopama da tjeraju svoju pravdu i da se tuku po terenu.
Sto se tice Kjosevskog ja sam da se kaznjavaju i mnogo manje stvari od te kao sto su: nasrtanje na sudiju poslije svake odluke(sto smo mogli vidjeti od igraca Celika), zuti karton za svaki prigovor(kao sto vidimo na svakoj utakmici), udaranje protivnickih igraca(Amer Bekic), gadjanje bakljama sudije(navijaci Sarajeva), ganjanje sudija i igraca Radnika u Sirokom Brijegu gdje ljudi nisu smjeli kuci da odu, divljanje Musemica pored aut linije svaku utakmicu i obavezno komentarisanje sudjenja sto nije dozvoljeno, fasticki povici i simboli na stadionima(sto vidimo na vecini istih), razne afere "punac" ili barem kazniti lika koji bez dokaza optuzuje za nesto takvo, lika koji je suspendovan ali maltretira direktore drugih klubova, politicke reklame na stadionima(HDZ)...
Kao sto vidis ima mnogo toga, i sto je vaznije od svakog kluba nesto za kazniti. Mnogo toga prodje bez sankcije i sada se zaljepiti na jednu koja je mozda blago izrecena pored svih drugih je obicna glupost za mene.
Jesi bio ti na utakmici na Pecari ili ?
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 maj 2016, 18:45

PERO1234 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Prije tacno tri minute se pozivas na zvanicni zapisnik i sada ti treba neki drugi dokaz da je momak pljunuo Vedrana. To je navedeno u zapisniku.
Zasjedale su te komisije i odatle izrecene kazne, nisu se oni sami od sebe kaznili.
Dalje, Zeba je prvo udario protivnickog igraca dok je ovaj bio na zemlji. Slazem se, mogao je dobiti manju kaznu, mada je i to veliki prekrsaj. Poslije toga je nekoliko minuta nasrtao na sudiju, psovao mu sta je stigao sto se jasno vidi jer je tek na kraju odlucio da pokrije usta. To nije sve, kada je sudija oznacio kraj utakmice on se ponovo vratio na teren iako nije smio biti na istom psovajuci opet sudiji, onda protivnickim igracima i na koncu treneru Slavku Petrovicu. Mogao je izazvati incident velikih razmjera da su ostali igraci krenuli njegovim stopama da tjeraju svoju pravdu i da se tuku po terenu.
Sto se tice Kjosevskog ja sam da se kaznjavaju i mnogo manje stvari od te kao sto su: nasrtanje na sudiju poslije svake odluke(sto smo mogli vidjeti od igraca Celika), zuti karton za svaki prigovor(kao sto vidimo na svakoj utakmici), udaranje protivnickih igraca(Amer Bekic), gadjanje bakljama sudije(navijaci Sarajeva), ganjanje sudija i igraca Radnika u Sirokom Brijegu gdje ljudi nisu smjeli kuci da odu, divljanje Musemica pored aut linije svaku utakmicu i obavezno komentarisanje sudjenja sto nije dozvoljeno, fasticki povici i simboli na stadionima(sto vidimo na vecini istih), razne afere "punac" ili barem kazniti lika koji bez dokaza optuzuje za nesto takvo, lika koji je suspendovan ali maltretira direktore drugih klubova, politicke reklame na stadionima(HDZ)...
Kao sto vidis ima mnogo toga, i sto je vaznije od svakog kluba nesto za kazniti. Mnogo toga prodje bez sankcije i sada se zaljepiti na jednu koja je mozda blago izrecena pored svih drugih je obicna glupost za mene.
Jesi bio ti na utakmici na Pecari ili ?
Petrović je istakao da je sa svojim igračima bio primoran ostati na stadionu mnogo duže nego što je trebao. "Zbog neuspjeha Širokog Brijega vladala je velika nervoza, atmosfera je bila natrpeljiva i policija nas nije smjela pustiti da izađemo sa Pecare. Nakon utakmice smo ostali sat i po na stadionu. Moji igrači su dočekali noć u bermudama i svi smo se smrznuli. Zaista mi nije jasno zbog čega se domaći bune".

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/petrovic ... ama/191795

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 17 maj 2016, 18:46

sergejevic je napisao/la:Pa u cemu je onda problem ? Toliko stvari koje prolaze nekaznjeno i sada samo Vedran trebao dobiti vise. Kada sve bude kaznjeno i samo Vedranu progledano kroz prste onda ce to imati smisla. Evo ovaj Husic se zali nesto a covjeku treba opaliti kaznu da padne na dupe ako se ispostavi da nije tacno ono sto je pisao po medijima. Husref niti jednom nije kaznjen za ucestalo komentarisanje sudjenja i sada su kao samo oni ugrozeni. Svima je isto i to je jedina istina. Zapravo, samo pitari imaju svoje ljude u savezu i ako se potkrade neka greska na njihovu stetu sudija bude suspendovan nakon pola sata ili njihov igrac dobije 2 utakmice kazne, a Vedran pet.
Da se bogdom SIPA hoce pozabaviti sa svim lopovlucima u nasem fudbalu od Saveza pa nadalje, da dodju i do Husica i njegovih izjava. Kud i kamo bi svima nama bolje bilo. Dok oni rade sta hoce i po svome nama fudbal nikada nece napredovati koliko god ulagali u njega !!!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 maj 2016, 18:49

shalabajzer je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Pa u cemu je onda problem ? Toliko stvari koje prolaze nekaznjeno i sada samo Vedran trebao dobiti vise. Kada sve bude kaznjeno i samo Vedranu progledano kroz prste onda ce to imati smisla. Evo ovaj Husic se zali nesto a covjeku treba opaliti kaznu da padne na dupe ako se ispostavi da nije tacno ono sto je pisao po medijima. Husref niti jednom nije kaznjen za ucestalo komentarisanje sudjenja i sada su kao samo oni ugrozeni. Svima je isto i to je jedina istina. Zapravo, samo pitari imaju svoje ljude u savezu i ako se potkrade neka greska na njihovu stetu sudija bude suspendovan nakon pola sata ili njihov igrac dobije 2 utakmice kazne, a Vedran pet.
Da se bogdom SIPA hoce pozabaviti sa svim lopovlucima u nasem fudbalu od Saveza pa nadalje, da dodju i do Husica i njegovih izjava. Kud i kamo bi svima nama bolje bilo. Dok oni rade sta hoce i po svome nama fudbal nikada nece napredovati koliko god ulagali u njega !!!
Naravno, s tim se slazem u potpunosti. Malo je degutantno citati neke stvari gdje ispada svi su krivi, samo mi nismo. Niko ovdje nije cist, vise ili manje, ali svima nam je isto na kraju.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 17 maj 2016, 18:52

Da li je moguce da citam kako je Zeba zasluzio istu kaznu kao onaj ljakse sto se tuce po utakmicama :facepalm:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 maj 2016, 18:52

Rooney88 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:panjevi od Lesinara se bune kako u PL ima vise klubova iz Sarajeva, nego iz RS haha
Mislim da nisi procitao onu vijest dalje od naslova, priznaj? :mrgreen:

Krajnje realno su momci objasnili sta i kako. Krive savez RSa i ljude u klubu sto su fudbal u RSu i sam Borac sveli na izuzetno niske grane pa sam grad Sarajevo ima vise klubova u PL nego citav RS. Drugo je sto pojedine portale uredjuju koze pa se vijest tog tipa malo "prepakuje" da izgleda kako ovi optuzuju drzavu sto iz RSa iduce sezone imas samo dva kluba u PL.
ne, jer me ne zanima, iz naslova se da zakljucit' da su napisali neki debilan tekst
znam sta novinari rade i kako privlace da ljudi klikcu, ali ovaj tekst je blamiranje tesko

cudi me da nisu pozvali na referendum jer su cetiri "srpska" kluba ispala iz PL

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 maj 2016, 18:53

Probisvjet je napisao/la: Pa sto dobi on manje?
Jesi me upratio ranije na forumu? Je li mislis da sam clan diciplinske komisije pa da znam? :think:

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 maj 2016, 18:54

mozeli zeba igrati u utakmicama pretkola euro lige
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 17 maj 2016, 18:55

sergejevic je napisao/la:
shalabajzer je napisao/la:
Naravno, s tim se slazem u potpunosti. Malo je degutantno citati neke stvari gdje ispada svi su krivi, samo mi nismo. Niko ovdje nije cist, vise ili manje, ali svima nam je isto na kraju.
Ti si moje postove pogrenso shvatio ja nisam nigdje napao Zeljeznicar nego Savez i njihove komisije. Oni i jesu najveci lopovi i iza kulisa odredjuju sta i kako ce se raditi. Napao sam iz razloga sto se ne moze izjednacavati ovaj postupak Zebe i onaj pojedinih igraca Zeljeznicara. Oni su upravo to uradili. Daj Boze da imaju ovakav kriterij prema svima da nakon napada na sudiju se dobija crveni karton i nekoliko utakmica suspenzije, Onda bi se i igraci i klubovi vise obazirali na igru, a manje na pritiske prema sudijama. Ali te kazne moraju biti iste prema svima. A ne u 5 kola razmaka odrediti 3 kazne koje su u najmanju ruku smijesne, krenuvsi od Bekica, preko Kjosevskog i Lendrica do Zebe !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 maj 2016, 18:56

E jadni svi navijaci drugih ekipa i ovi ljudi iz saveza ako misle da ce nam ovako pokvariti spokoj i srecu. Ili da ce nekako poremetiti dobar rad Slobode ovom jednom suspenzijom

Kad se zna da cemo naredne sezone imati 10 Zeba i biti jaci nego ikad :lol:

Stvarno ono evo zaebani smo :lol:

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 17 maj 2016, 18:58

Ukoliko savez organizuje finale kupa,kako je moguce da kazne Slobodu zbog"lose organizacije".
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 17 maj 2016, 19:04

:D Ljudi pratim malo i moram reci niste realni nimalo. Ja necu braniti blastite navijace, igrace, upravu ako su krivi. Nikada. Vama realno da dobiju Zeba i igraci Željezničara istu kaznu. Nemam nista protiv niti jednih, dragi su mi, ali iskreno meni nije realno. Spominju neki kako treba pokazati prevenciju prema psovki jer uce djeca to. A sto su ljudi moji mogli naučiti kada su vidjeli na Tv-u kako igrac Zeljeznicara saketa momka, ne ulazeci u razlog istog, kada su vidjeli kako drugi udara sluzbenu osobu nogom, kako treci vraca baklju gdje nedaj Boze je mogao oslijepiti dijete na tribini. Necu ulaziti u razlog kažem tko je kriv ali ipak iakreno mislim da je Zebi kazna prevelika, a da su igraci Zelje dobro prosli. Iskreno, ne vrijedjajuci nikoga. Stalno se potencira Siroki Brijeg takodjer kao nacionalisticko-fasisticko mjesto. Ali ja odgovorno tvrdim da je to najkulturnija sredina u drzavi. Pola onih malobrojnih navijaca su akademski obrazovani građani. Dosta ih je izaslo iz grupe, zasnovalo obitelji, i uzorni su gradjani Sirokog. Dobro se sjecam lani za Badnju vecer cura sa trenerkom i grbom Zeljinim u nas u centru grada, sa Sirokobrijezaninom na kuhanom vinu i kobasicama. Masa mladog svijeta. Nitko joj rijeci nije rekao.Dapace slikali se ljudi sa njom. Ja sam dobrodosao i u istocni i zapadni mostar, i u Sarajevo i Banjaluku jer pokusavam gledati sto realnije. Ne vjerujte sve sto vam mediji prenesu. Vidim momak spominje ganjanje igraca Radnika. Njih nitko napao nije niti pomislio a valjali su se kao nitko u povjesti sto je igrao na Pecari. Ljudi su sw doslovno smijali. A sudac pustao i cupao zivce igračima. Ljuti smo na suca bili i momci su se neki okupili poslije utakmice, više da prosvjeduju. I Petrovic, želeći se svidjeti nekima daje izjavu kakvu daje. Odgovorno tvrdim da je zeljo ostecen na Pecari za pobjedu protiv nas, ali oper smatram da sto su nami suci ucinili protiv Travnika i Zrinjskog, to je cudo. Osteceno je i Sarajevo za crveni na Pecari, ali istto tako prije tog crvenog je bio Kallasiju isto crveni. Zemlja smo razlicitosti, dobrih ljudi, da malo budemo posteniji prema sebi, i prema drugima stvorili bi drzavu blagostanja. Zar smo toliko glupi da nas sitnica kao nogomet razdvaja i razvija klicu mrznje prema drugima. A **** jesmo krivo nasadjeni. Pozdrav svim ljudima dobre volje od Rope. :D
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 17 maj 2016, 19:10

tareizo je napisao/la:mozeli zeba igrati u utakmicama pretkola euro lige
Ne moze, jer se igra u Zenici.
🔴⚫️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 maj 2016, 19:21

Agamemnon je napisao/la:Ukoliko savez organizuje finale kupa,kako je moguce da kazne Slobodu zbog"lose organizacije".
Ne organizuje savez, zasto mislis i da se igra dvije finalne utakmice? Kada bi bila jedna finalna utakmica, onda bi vjerovatno savez istu organizovao u svom trosku ali i sav prihod od iste uzeo :)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 maj 2016, 19:23

Sta ce im jedna utakmica kada su ovako u Tuzli pokupili 70 hiljada maraka +jos kazne daju. A podjelili nam ulaznice sa greskom..

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 17 maj 2016, 19:24

Usporedba zebe sa zeljinim igracima nije dobra,realnija je usporedba sa npr bekicem.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 17 maj 2016, 19:26

AnelZ je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Ukoliko savez organizuje finale kupa,kako je moguce da kazne Slobodu zbog"lose organizacije".
Ne organizuje savez, zasto mislis i da se igra dvije finalne utakmice? Kada bi bila jedna finalna utakmica, onda bi vjerovatno savez istu organizovao u svom trosku ali i sav prihod od iste uzeo :)
Neko je i ovdje cak iznosio link nemogu sada naci da savez organizuje finale.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 maj 2016, 19:28

Skver je napisao/la:
ne kontamm
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 17 maj 2016, 19:30

tareizo je napisao/la:
Skver je napisao/la:
ne kontamm
zato jer su igraci zelje pravili belaj u zenici

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 maj 2016, 19:31

Ne moze, jer se igra u Zenici.[/quote]

ne kontamm[/quote]
zato jer su igraci zelje pravili belaj u zenici[/quote]

neko dilere mora mijenjat il ja il vi
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.