Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Thetraphak1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Thetraphak1921 » 17 maj 2016, 17:50

ultrasstyle_tz je napisao/la:sta je stete napravio i para oprao preko zlatne generacije reperezentacije, dzepova napunio...napredovala liga...
Ne bi ni bilo te zlatne generacije da nije njega bilo, niti bi bilo SPa. Suspendovani smo bili, sjecas li se?
Ne bi nam ni klubovi EL ili LP igrali. Ali vas to toliko nije ni doticalo, stavise, bolio vas je ku.rac.

Zbog ovakvih postova, i to na ozbiljnoj temi a ne onoj na kojoj se pisu iskljucivo besmisleni postovi, sada me narocito raduje sto je dobio pet utakmica. Trebao je jos vise, to jedina zal osatje.

Opet prica o nekoj protekciji u savezu koje zapravo i nema. Pitari imaju svoje ljude u savezu i Zeljo je odlaskom Amara i na tom polju dobro pao. Zasto se niko ne zali jer je Bekic dobio dvije utakmice suspenzije, a uradio je isto sto i Vedran. Zapravo nije bas isto, nego je udario sakom u lice covjeka kojem je posao da bude na terenu. Zeljo ce uvijek imati odredjenu moc i u savezu i medijima, jer ima ponajvise navijaca u drzavi, najvise trofeja i tako je u svakoj zemlji, pa i ovdje.

Bit svega, a vi i dalje nas nastavite optuzivati za ovo, tacno nas sarajevski kurcevi zabole.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 17 maj 2016, 17:53

Kako je moguce da savez kazni Slobodu zbog propusta u organizaciji utakmice, (kup),a istu organizuje savez a ne Sloboda :?:
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 17 maj 2016, 17:54

SlevinKelevra je napisao/la:Zeba nije dobio pet tekmi samo radi kartona, vec i zbog seljackog ponasanja, prakticno napada na sudiju, ulazenja na teren iako je iskljucen, sukobljenja sa gostujucim trenerom itd.
Slazem se da izgleda prestrogo kad se uporedi sa Kosjevskim, ali treba kaznjavati seljacko ponasanje. Koliko god sudije bile lose, ipak zaslizuju minimum respekta, kao i radnici, a i kao ljudi.

Ja ne govorim ovdje o Kjosevskom. On je prica za sebe. Pogledaj dio klipa kad sudija pokusava dati igrcu Zelje crveni karton. Mislis da su tu pljustale pohvale ??? Slazem se da Zebu treba kazniti. Ja samo uporedjujem kazne za Zeljine igrace i kaznu za Zebu. Ako je kazna za Zebu 5 utakmica, najmanja kazna za Zeljine igrace i za ono ponasanje trebalo je ici od 10 utakmica pa na gore. O tome je ovdje rijec. Da su igraci Zelje kaznjeni na pravi nacin, mislim da se niko ne bi bunio na kaznu za Zebu. Ali davati kaznu istu za onakvo ponasanje i Zebi zbog verbalnog napada je smijesno. Pa na vakoj utakmici igracima jebu sve od reda, pa nista. Ovo je treniranje neke strogoce saveza na Slobodi !!!

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 17 maj 2016, 17:56

shalabajzer je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Zeba nije dobio pet tekmi samo radi kartona, vec i zbog seljackog ponasanja, prakticno napada na sudiju, ulazenja na teren iako je iskljucen, sukobljenja sa gostujucim trenerom itd.
Slazem se da izgleda prestrogo kad se uporedi sa Kosjevskim, ali treba kaznjavati seljacko ponasanje. Koliko god sudije bile lose, ipak zaslizuju minimum respekta, kao i radnici, a i kao ljudi.

Ja ne govorim ovdje o Kjosevskom. On je prica za sebe. Pogledaj dio klipa kad sudija pokusava dati igrcu Zelje crveni karton. Mislis da su tu pljustale pohvale ??? Slazem se da Zebu treba kazniti. Ja samo uporedjujem kazne za Zeljine igrace i kaznu za Zebu. Ako je kazna za Zebu 5 utakmica, najmanja kazna za Zeljine igrace i za ono ponasanje trebalo je ici od 10 utakmica pa na gore. O tome je ovdje rijec. Da su igraci Zelje kaznjeni na pravi nacin, mislim da se niko ne bi bunio na kaznu za Zebu. Ali davati kaznu istu za onakvo ponasanje i Zebi zbog verbalnog napada je smijesno. Pa na vakoj utakmici igracima jebu sve od reda, pa nista. Ovo je treniranje neke strogoce saveza na Slobodi !!!
Cim kazne Bekica kako Bog zapovijeda, neka i nase igrace kazne.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 maj 2016, 17:58

shalabajzer je napisao/la:

Ja sam za strogo kaznjavanje. To je sve.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 17 maj 2016, 18:00

Kazna za Zebu realna, za nase "huligane" sramotno nisko. Ovo ce ti reci svako ko je iskren i ko zeli dobro bh fudbalu.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 17 maj 2016, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 17 maj 2016, 18:00

sergejevic je napisao/la:@shalabajzer
Pa jel logicno da sudija ne smije dati crveni u takvom ambijentu jos pred navijacima ? Lahko je tebi i meni laprdati ovdje, a covjek je ispravno postupio, moglo ga je nesto pogoditi u glavu, moglo je dovesti do vecih nereda, ulijetanja u teren i slicno. Mogao je to sve uraditi u tunelu ili navesti u zapisnik pa nek savez kaznjava te igrace, kao sto je uradio. Uopste ne stoji prica da nije smio od igraca dati karton, onda isto nije smio Fenanu i polovici igraca Celika dati jos jedan karton nakon onog grupnog nasrtanja na sudiju. Je li to realna opcija bila ? Pogledaj malo i iz drugog ugla, najlakse je navaliti na nekoga i tjerati tako. Sta bi ti uradio da te neko pljune poslije poraza i vjerovatno gubitka Evrope ? Naravno, uopste nije smio uraditi nesto onako, ali ako realno pogledamo onaj tip uopste nije smio biti iza Vedranovog gola u tim trenucima, nije smio(kako je sam naveo) pjevati neke pjesme ispred momka jer je on uposlenik na stadionu, ima odgovornosti kao i Kjosevski, a niko o tome ne prica. Povrh svega pljunuti momka u lice i ispasti neka zrtva, da ne pricamo o konstantnom provociranju navijaca, drzanja za medjunozje(postoji i slika). Ja mislim da onakvog lika treba osuditi jer je mogao dovesti do mnogo gorih stvari svojim provociranjem.

Opet prica o nekoj protekciji u savezu koje zapravo i nema. Pitari imaju svoje ljude u savezu i Zeljo je odlaskom Amara i na tom polju dobro pao. Zasto se niko ne zali jer je Bekic dobio dvije utakmice suspenzije, a uradio je isto sto i Vedran. Zapravo nije bas isto, nego je udario sakom u lice covjeka kojem je posao da bude na terenu. Zeljo ce uvijek imati odredjenu moc i u savezu i medijima, jer ima ponajvise navijaca u drzavi, najvise trofeja i tako je u svakoj zemlji, pa i ovdje.
Logicno je da ne smije dati crveni u takvim uvjetima. To se slazem, al zato postoje ovi silni komiteti i komisije koje zasjedaju nakon utakmica ?? Il se ne slazemo u tome. Oni sluze za uzimanje dnevnica po tebi ???
Ja ti kazem na osnovu onoga sto sam vidio na TV-u. Mogao je i momak onaj izjaviti da ga je Kjosevski prvi pljunuo, a on vratio i pjevao mu onu pjesmu putuj Evropo ?? Da li igdje ima dokaz da je momak pljunuo Kjosevskog. Izjednaciti tu kaznu sa kaznom Zebi je u krajnju ruku degutantno i ja kazem da ce se obiti savezu kad tad' o glavu !!!

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 17 maj 2016, 18:02

plavousrcu je napisao/la:Kazna za Zebu realna, za nase "huligane" sramotno nisko. Ovo ce ti reci svako ko je iskren i ko zeli dobro bh fudbalu.
E o tome je riejc i ovo je jedini normalan komentar......Cijelo vrijeme to i pokusavam reci, al sa neozbiljnim komentatorima se ne da natezati. Slazem se da se treba stati u kraj i zastiti sudije maksimalno i sve aktere na terenu. Al javio sam se na ovu temu zbog likovanja navijaca Zelje koji izjednacavaju kazne Zebi i Kjosevskom i ostaloj skvadri huligana.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 maj 2016, 18:03

tacno kad bi nabrojao koliko puta su nas pokrali i ostetili ove godine, to bi bilo degutantno i mucno gledati...i opet drugo mjesto i prilika za trofej
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 maj 2016, 18:13

plavousrcu je napisao/la:Kazna za Zebu realna, za nase "huligane" sramotno nisko. Ovo ce ti reci svako ko je iskren i ko zeli dobro bh fudbalu.
To je to!!!

Samo ovo je realnost.
Na jednoj strani oni koji saketaju Bekic i zeljini huligani vs Zeba

Na kraju kod podjele kazni umjesto pravde imamo sramotu i dvostruke arsine za timove iz Sarajeva i za tim iz Tuzle
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 17 maj 2016, 18:13

Mislim da Uprava Slobode mora uložiti žalbu na ovu kaznu. Ovo je sramota iz razloga jer svi znamo šta se sve dešavalo u Zenici.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 maj 2016, 18:14

Prije tacno tri minute se pozivas na zvanicni zapisnik i sada ti treba neki drugi dokaz da je momak pljunuo Vedrana. To je navedeno u zapisniku.
Zasjedale su te komisije i odatle izrecene kazne, nisu se oni sami od sebe kaznili.
Dalje, Zeba je prvo udario protivnickog igraca dok je ovaj bio na zemlji. Slazem se, mogao je dobiti manju kaznu, mada je i to veliki prekrsaj. Poslije toga je nekoliko minuta nasrtao na sudiju, psovao mu sta je stigao sto se jasno vidi jer je tek na kraju odlucio da pokrije usta. To nije sve, kada je sudija oznacio kraj utakmice on se ponovo vratio na teren iako nije smio biti na istom psovajuci opet sudiji, onda protivnickim igracima i na koncu treneru Slavku Petrovicu. Mogao je izazvati incident velikih razmjera da su ostali igraci krenuli njegovim stopama da tjeraju svoju pravdu i da se tuku po terenu.
Sto se tice Kjosevskog ja sam da se kaznjavaju i mnogo manje stvari od te kao sto su: nasrtanje na sudiju poslije svake odluke(sto smo mogli vidjeti od igraca Celika), zuti karton za svaki prigovor(kao sto vidimo na svakoj utakmici), udaranje protivnickih igraca(Amer Bekic), gadjanje bakljama sudije(navijaci Sarajeva), ganjanje sudija i igraca Radnika u Sirokom Brijegu gdje ljudi nisu smjeli kuci da odu, divljanje Musemica pored aut linije svaku utakmicu i obavezno komentarisanje sudjenja sto nije dozvoljeno, fasticki povici i simboli na stadionima(sto vidimo na vecini istih), razne afere "punac" ili barem kazniti lika koji bez dokaza optuzuje za nesto takvo, lika koji je suspendovan ali maltretira direktore drugih klubova, politicke reklame na stadionima(HDZ)...
Kao sto vidis ima mnogo toga, i sto je vaznije od svakog kluba nesto za kazniti. Mnogo toga prodje bez sankcije i sada se zaljepiti na jednu koja je mozda blago izrecena pored svih drugih je obicna glupost za mene.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 17 maj 2016, 18:17

Memara je napisao/la:Mislim da Uprava Slobode mora uložiti žalbu na ovu kaznu. Ovo je sramota iz razloga jer svi znamo šta se sve dešavalo u Zenici.
Ja se iskreno nadam da hoce.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

shalabajzer
Kontakt:

Post Postao/la shalabajzer » 17 maj 2016, 18:24

sergejevic je napisao/la:Prije tacno tri minute se pozivas na zvanicni zapisnik i sada ti treba neki drugi dokaz da je momak pljunuo Vedrana. To je navedeno u zapisniku.
Zasjedale su te komisije i odatle izrecene kazne, nisu se oni sami od sebe kaznili.
Dalje, Zeba je prvo udario protivnickog igraca dok je ovaj bio na zemlji. Slazem se, mogao je dobiti manju kaznu, mada je i to veliki prekrsaj. Poslije toga je nekoliko minuta nasrtao na sudiju, psovao mu sta je stigao sto se jasno vidi jer je tek na kraju odlucio da pokrije usta. To nije sve, kada je sudija oznacio kraj utakmice on se ponovo vratio na teren iako nije smio biti na istom psovajuci opet sudiji, onda protivnickim igracima i na koncu treneru Slavku Petrovicu. Mogao je izazvati incident velikih razmjera da su ostali igraci krenuli njegovim stopama da tjeraju svoju pravdu i da se tuku po terenu.
Sto se tice Kjosevskog ja sam da se kaznjavaju i mnogo manje stvari od te kao sto su: nasrtanje na sudiju poslije svake odluke(sto smo mogli vidjeti od igraca Celika), zuti karton za svaki prigovor(kao sto vidimo na svakoj utakmici), udaranje protivnickih igraca(Amer Bekic), gadjanje bakljama sudije(navijaci Sarajeva), ganjanje sudija i igraca Radnika u Sirokom Brijegu gdje ljudi nisu smjeli kuci da odu, divljanje Musemica pored aut linije svaku utakmicu i obavezno komentarisanje sudjenja sto nije dozvoljeno, fasticki povici i simboli na stadionima(sto vidimo na vecini istih), razne afere "punac" ili barem kazniti lika koji bez dokaza optuzuje za nesto takvo, lika koji je suspendovan ali maltretira direktore drugih klubova, politicke reklame na stadionima(HDZ)...
Kao sto vidis ima mnogo toga, i sto je vaznije od svakog kluba nesto za kazniti. Mnogo toga prodje bez sankcije i sada se zaljepiti na jednu koja je mozda blago izrecena pored svih drugih je obicna glupost za mene.
U zapisnik su usle samo rijeci Kjosevskog i ja opet kazem mogao je izjaviti sta je htio, sto je normalno da ce izjaviti bilo sta da on ispadne manje kriv. Ostalo je to da sudija nije pokazao crveni karton jer nije smio, a ta komisija dade smijesne kazne igracima Zelje.

Amer Bekic i Kjosevski su trebali dobiti drasticno velike kazne, onda bi ova Zebina kazna i imala smisla. Ovako ispada da sarajevski klubovi imaju neki vid protekcije.

Za ostalo se sve slazem, politicke poruke, nacionalisticke povike, nasrtanje na sudije i sl., treba strogo kaznjavati, ali imati neki pravilnik za kazne, a ne svaki put izmisljati neke nove kazne i onda dodje do ovakvih situacija da su kazne smijesne. Isto tako treba poostriti i kazne prema sudijama. Ima i sudija koji dovedu do situacije da ga neko napada. Sve u svemu opet kazem, kakav savez, takva nam je i liga.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 17 maj 2016, 18:26

Sabinho je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:panjevi od Lesinara se bune kako u PL ima vise klubova iz Sarajeva, nego iz RS haha
A ne osvrnu se na to da su svi srpski klubovi u PL dobili duplo manje love od vlade nego oni, i da su direktno timr uticali na ispadanje.
@pappy progovori, obraz nacije je u pitanju!
Ma zaboli me, pravo da ti kažem. Neka svako svoju muku brine. Banjalučani su ti koji imaju najmanje razloga da seru, jer su imali sve u svojim rukama. Bruku love od prešjednika, sudije na svojoj strani, i u posljednjem kolu su sami odlučivali o svojoj sudbini. Nije im kriv niko drugi. Nemoj samo da se oni brinu za fudbal i sport u RS, jer su SD Borac i Igokea ti koji su upropastili sport RS. Slavija da ima godišnji proračun kao Borac igrala bi Evropu, ili bi se barem borila za istu, jer za razliku od njih uvijek nađemo dobre srbijance koji stvarno doprinesu kvalitetu ekipe, a za mala pare.

Al' neka svako brine svoju brigu, i piše saopštenja, mi sada imamo druge prioritete.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 maj 2016, 18:30

Jel seljacko bacanje zapaljene baklje na tribinu od strane igraca? :urnebes: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 maj 2016, 18:32

Probisvjet je napisao/la:
Jel seljacko bacanje zapaljene baklje na tribinu od strane igraca? :urnebes: :rol:
Jeste.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 maj 2016, 18:33

SlevinKelevra je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
Jeste.
Pa sto dobi on manje?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 17 maj 2016, 18:39

Rekao bih da je Zeba zasluzeno kaznjen ali kad vidim da je Zeba tek nesto malo ozbiljnije kaznjen od igraca Zelje koji su spasavali zivu glavu onda je 5 utakmica smijesna kazna. Minimalno 10, iako mislim da se za onakav seljakluk Zebu treba suspendirati za cijelu iducu sezonu a Slobodu izbaciti u drugu ligu, ili u najmanju ruku odrediti im da cijelu sezonu igraju bez gledalaca, popularnih Hordi Zla...ovaj Fukara.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 maj 2016, 18:41

Pa u cemu je onda problem ? Toliko stvari koje prolaze nekaznjeno i sada samo Vedran trebao dobiti vise. Kada sve bude kaznjeno i samo Vedranu progledano kroz prste onda ce to imati smisla. Evo ovaj Husic se zali nesto a covjeku treba opaliti kaznu da padne na dupe ako se ispostavi da nije tacno ono sto je pisao po medijima. Husref niti jednom nije kaznjen za ucestalo komentarisanje sudjenja i sada su kao samo oni ugrozeni. Svima je isto i to je jedina istina. Zapravo, samo pitari imaju svoje ljude u savezu i ako se potkrade neka greska na njihovu stetu sudija bude suspendovan nakon pola sata ili njihov igrac dobije 2 utakmice kazne, a Vedran pet.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.