BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
E hvala u jebote sto ima zajebanih
ne moze ni TNS jer se inace prave nekakve regionalne grupe, tako da Velsane nikako ne mogu dobiti, to ce otprilike biti zemlje poput nezz Slovacke,Rumunije,Poljske,Izraela,Azerbejdzana itd. ugl nazovimo to jugoistok evropeakisarajevo92 je napisao/la:zajebao me komentator na BHT, a i Pero Stojkic sinoc izjavio da bi volio OlimpijuSignore je napisao/la:Maribor ima koeficijent 21.625, Olimpija 4.625, a nacionalni Slovenije 2.625 tako da je logicno da bi Maribor bio nositelj, a Olimpija nema sanse ni sa svojim, a pogotovo ne s nacionalnim koji je uvijek manji u odnosu na sve klubove koji su u posljednjih pet sezona bar jednom zaigrali Europu.![]()
od tih sto si ti naveo, TNS najbolja opcija

@bojler cak i sa ovim timom ne bi bilo nekih problema u prvom pretkolu, u to se smijem kladiti u zivot (osim MTK,Slavije iz Sofije, i Ordabasya, valjda ne bi bili toliki pehovi njih da dobijemo

Pyro is not a crime !
Evo sad malo da rijesimo dileme oko Sirokog i tog kolike su im sanse za mjesto nositelja u prvom pretkolu. U tom pretkolu ima 98 klubova sto znaci 49 nositelja. Od tih 49 mjesta njih 38 je vec ovjereno i slobodno je 11. Za tih 11 mjesta se bore 22 kluba medju kojima je i Siroki. Odmah u startu cemo od 11 slobodnih mjesta otpisati 5 jer pet klubova ima veci koeficijent od Sirokog sto znaci da Siroki ne moze ispred njih. Tako se za 6 mjesta bori ostalih 17, ali njih sedam ima koeficijente manje od Sirokog pa u borbi za 6 slobodnih mjesta ostaje 9 predstavnika + Siroki. Sirokom se od devet situacija mora poklopiti cetiri.
Idemo redom:
1. Luksemburg - Dudelange mora biti prvak (kolo prije kraja su prvi s dva boda viska)
2. Bugarska - Montana mora osvojiti kup (finale protiv CSKA Sofija)
3. Azerbajdzan - Garabag mora osvojiti kup (finale protiv Nefchija), AZAL PFK mora zavrsiti ispred Nefchija (kolo prije kraja zaostaje 3 boda)
4. Srbija - Radnicki Nis mora biti medju cetiri (kolo prije kraja peti s bodom minusa za cetvrtim i trecim)
5. Albanija - Laci mora osvojiti kup (finale protiv Kukesija), Kukesi mora zavrsiti cetvrti (kolo prije kraja treci s istim brojem bodova kao cetvrta Teuta)
6. Moldavija - Zaira mora osvojiti kup (finale protiv Milsami Orhei)
7. Albanija - Skenderbeu mora biti prvak (kolo prije kraja prvi s dva boda viska)
8. Armenija - Gandzasar Kapan mora biti treci (dva kola prije kraja zaostaju bod)
9. BiH - Radnik mora osvojiti kup (finale protiv Sarajeva)
Skenderbeu i Dudelange su mi sigurica. Ovo ostalo se mora poklopiti negdje.
Idemo redom:
1. Luksemburg - Dudelange mora biti prvak (kolo prije kraja su prvi s dva boda viska)
2. Bugarska - Montana mora osvojiti kup (finale protiv CSKA Sofija)
3. Azerbajdzan - Garabag mora osvojiti kup (finale protiv Nefchija), AZAL PFK mora zavrsiti ispred Nefchija (kolo prije kraja zaostaje 3 boda)
4. Srbija - Radnicki Nis mora biti medju cetiri (kolo prije kraja peti s bodom minusa za cetvrtim i trecim)
5. Albanija - Laci mora osvojiti kup (finale protiv Kukesija), Kukesi mora zavrsiti cetvrti (kolo prije kraja treci s istim brojem bodova kao cetvrta Teuta)
6. Moldavija - Zaira mora osvojiti kup (finale protiv Milsami Orhei)
7. Albanija - Skenderbeu mora biti prvak (kolo prije kraja prvi s dva boda viska)
8. Armenija - Gandzasar Kapan mora biti treci (dva kola prije kraja zaostaju bod)
9. BiH - Radnik mora osvojiti kup (finale protiv Sarajeva)
Skenderbeu i Dudelange su mi sigurica. Ovo ostalo se mora poklopiti negdje.
-
- Kontakt:
najbolje bi bilo da se prvih osam poklopi i da Sloboda uzme kup, onda bi Bih imala dva nosioca
Moze li neko napisati ako je upoznati koji stadioni i do kojeg nivoa zadovoljavaju uefa standarde za odigravanje evropskih utakmica?
I drugo pitanje, da li nasi klubovi mogu igrati svoje evropske domace utakmice u drugim drzavama?
I drugo pitanje, da li nasi klubovi mogu igrati svoje evropske domace utakmice u drugim drzavama?
-
- Kontakt:
dobra pitanjatale07 je napisao/la:Moze li neko napisati ako je upoznati koji stadioni i do kojeg nivoa zadovoljavaju uefa standarde za odigravanje evropskih utakmica?

i mene to zanima
Igraj Široki, ti si najbolji !!
Olimpija je plutajuca mina. Ove sezone su se uigravali, potpuno nov tim i zavrsili su ispred Maribora a opet ce se znatno pojacati u narednom transfer roku. Svakako Zrinjski ne moze na njih ali neko bi mogao nayebati.akisarajevo92 je napisao/la:Zrinjski bi jedino protiv Olimpije imao bilo kakve sanse za prolazak u 3. pretkolo
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Beduin
- Kontakt:
Mozemo igrati utakmice u drugim drzavama, mislim da je vec bilo price o tome ovdje. A Evropske utakmice, mislim na grupnu fazu, daj Boze samo BP da zadovoljava, a mislim da u biti bi morali igrati u Hrvatskoj ili Srbiji grupnu fazu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
LPtale07 je napisao/la:Moze li neko napisati ako je upoznati koji stadioni i do kojeg nivoa zadovoljavaju uefa standarde za odigravanje evropskih utakmica?
cat2 - prvo i drugo pretkolo
cat3 - trece pretkolo
cat4 - play off, grupna faza, knocout faza do polufinala
EL
cat3 - trece pretkolo i play off
cat4 - grupna faza, knocout faza do polufinala
cat2 - Bijeli Brijeg, nakon rekonstrukcije Grbavica
cat3 - Pecara, BP, Banja Luka i mislim cak i Kosevo
Ne mogu. U drzavi imamo stadione koji zadovoljavaju kategoriju 3 i na takvim se mogu igrati sva pretkola izuzev play offa za LP. U slucaju da netko dodje do tog pretkola, on nece igrati u drugoj drzavi, igrat ce u BiH na stadionu koji je najuslovniji i koji je najblize ispunjavanju UEFA uslova za cat4. UEFA ce vjerojatno traziti da se neke stvari dorade, ali u svakom slucaju nece igrati u Hrvatskoj i Srbiji.tale07 je napisao/la: I drugo pitanje, da li nasi klubovi mogu igrati svoje evropske domace utakmice u drugim drzavama?
U drugim zemljama bi igrali ako ne bi imali BP, Pecaru ili stadion u BL. Ne znam koju kategoriju ima Kosevo. Ako bi nam svi stadioni bili kao stadion u Jajcu recimo, tad bi igrali negdje vani. Pa i Andora je jednom prilikom morala Englesku ugostiti u Barceloni pa su nakon toga dosli pameti i napravili pristojan stadion na kojem ni englezima nista ne fali.
To da je netko iz BiH igrao u stranoj drzavi nije tocno ili sam ja totalno neupucen. Klubovi iz Hrvatske su igrali po Sloveniji u toku rata, a i klubovi iz Izraela su znali igrati vani, cak i ne tako davno, u sezoni 14/15 Split je igrao s danasnjim prvakom, Hapoelom BS na Cipru jer je tad bilo nekih sukoba u pojasu Gaze. Ne mogu se sjetiti tko tocno je trebao igrati s Liverpoolom prije 6-7 godina, pamtim da je Maksimir bio opcija, ali su na kraju igrali u Kijevu ako se ne varam. Samo u takvim situacijama gdje je opasnost po zivot UEFA tjera van drzave.
Znaci ipak imamo vise stadion u kategoriji 3. Kontao sam da samo BP ispunjava taj uslova pa sam kontao sta ako iz maticnog kluba ne bi dozvolili klubu koji je izborio evropu ili kada bi doslo do nekog vida ucjenjivanja u vidu iznosa koji traze za usluge koristenja stadion. Ali svakako je dobro sto imamo vise stadion u kategoriji 3.Signore je napisao/la:LPtale07 je napisao/la:Moze li neko napisati ako je upoznati koji stadioni i do kojeg nivoa zadovoljavaju uefa standarde za odigravanje evropskih utakmica?
cat3 - trece pretkolo
cat4 - play off, grupna faza, knocout faza do polufinala
EL
cat3 - trece pretkolo i play off
cat4 - grupna faza, knocout faza do polufinala
cat2 - Bijeli Brijeg, nakon rekonstrukcije Grbavica
cat3 - Pecara, BP, Banja Luka i mislim cak i Kosevo
Ne mogu. U drzavi imamo stadione koji zadovoljavaju kategoriju 3 i na takvim se mogu igrati sva pretkola izuzev play offa za LP. U slucaju da netko dodje do tog pretkola, on nece igrati u drugoj drzavi, igrat ce u BiH na stadionu koji je najuslovniji i koji je najblize ispunjavanju UEFA uslova za cat4. UEFA ce vjerojatno traziti da se neke stvari dorade, ali u svakom slucaju nece igrati u Hrvatskoj i Srbiji.tale07 je napisao/la: I drugo pitanje, da li nasi klubovi mogu igrati svoje evropske domace utakmice u drugim drzavama?
U drugim zemljama bi igrali ako ne bi imali BP, Pecaru ili stadion u BL. Ne znam koju kategoriju ima Kosevo. Ako bi nam svi stadioni bili kao stadion u Jajcu recimo, tad bi igrali negdje vani. Pa i Andora je jednom prilikom morala Englesku ugostiti u Barceloni pa su nakon toga dosli pameti i napravili pristojan stadion na kojem ni englezima nista ne fali.
To da je netko iz BiH igrao u stranoj drzavi nije tocno ili sam ja totalno neupucen. Klubovi iz Hrvatske su igrali po Sloveniji u toku rata, a i klubovi iz Izraela su znali igrati vani, cak i ne tako davno, u sezoni 14/15 Split je igrao s danasnjim prvakom, Hapoelom BS na Cipru jer je tad bilo nekih sukoba u pojasu Gaze. Ne mogu se sjetiti tko tocno je trebao igrati s Liverpoolom prije 6-7 godina, pamtim da je Maksimir bio opcija, ali su na kraju igrali u Kijevu ako se ne varam. Samo u takvim situacijama gdje je opasnost po zivot UEFA tjera van drzave.
Pecara i BL sigurno imaju cat3. Banja Luka trenutno nema nista jer nisu predali papire za licenciranje, a za Kosevo nisam bas siguran.
I nema sta maticni klub ucjenjivati. Moze te npr. Zeljo ucjenjivati za Grbavicu jer je Grbavica njihova, ali te ne moze ucjenjivati Celik, jer stadion nije Celikov. Stadion je u vlasnistvu Grada Zenice i Grad Zenica te jedino moze ucjenjivati, ali cisto sumnjam da hoce, jer im je u interesu da objekat bude sto cesce zakupljen, jer od tog jedino i zivi. Kada bi Zrinjski usao u grupe LP/EL mislim da bi igrali na BP i tko god bude protivnik sumnjam da ce biti manje od 10.000 ljudi, sto iz Zenice, sto iz Mostara, sto iz blize okolice i Gradu Zenici je u interesu da se te utakmice igraju na BP jer ce svi ti ljudi koji dodju potrositi neku marku, a uzet ce se i pare od najma stadiona.
Onaj tko ucjenjuje nekim iznosima je glup i nista drugo. Druga stvar ako je taj najam za sve isti, ali dignuti nekome cijenu samo da ne bi mogao igrati je smijesno. Uostalom, Siroki je vec ugostio Udinese na BP i nisam cuo da su se ista bunili i da su morali nesto puno placati. Ako te vec zaguli da ti se ne isplati onda bolje i ne igrat nikako. Istupi iz natjecanja i zdravo.
Mada, ne znam koliko je realno, ali bi Zrinjski mogao igrati i na Pecari. Jedino sto me mori je kapacitet iako je on UEFA-i na zadnjem mjestu. Mislim da Pecara nema neke vip loze, cak se cudim da su cat3 izganjali, ali OK.
I nema sta maticni klub ucjenjivati. Moze te npr. Zeljo ucjenjivati za Grbavicu jer je Grbavica njihova, ali te ne moze ucjenjivati Celik, jer stadion nije Celikov. Stadion je u vlasnistvu Grada Zenice i Grad Zenica te jedino moze ucjenjivati, ali cisto sumnjam da hoce, jer im je u interesu da objekat bude sto cesce zakupljen, jer od tog jedino i zivi. Kada bi Zrinjski usao u grupe LP/EL mislim da bi igrali na BP i tko god bude protivnik sumnjam da ce biti manje od 10.000 ljudi, sto iz Zenice, sto iz Mostara, sto iz blize okolice i Gradu Zenici je u interesu da se te utakmice igraju na BP jer ce svi ti ljudi koji dodju potrositi neku marku, a uzet ce se i pare od najma stadiona.
Onaj tko ucjenjuje nekim iznosima je glup i nista drugo. Druga stvar ako je taj najam za sve isti, ali dignuti nekome cijenu samo da ne bi mogao igrati je smijesno. Uostalom, Siroki je vec ugostio Udinese na BP i nisam cuo da su se ista bunili i da su morali nesto puno placati. Ako te vec zaguli da ti se ne isplati onda bolje i ne igrat nikako. Istupi iz natjecanja i zdravo.
Mada, ne znam koliko je realno, ali bi Zrinjski mogao igrati i na Pecari. Jedino sto me mori je kapacitet iako je on UEFA-i na zadnjem mjestu. Mislim da Pecara nema neke vip loze, cak se cudim da su cat3 izganjali, ali OK.
Sto se tice BP stadion je dat na koristenje klubu tako da klub odlucuje da ili ne. Mislim dobra je stvar sto je vise stadiona jer npr. ovi iz celika bi mogli doci i reci mi hocemo 50 000 a vi ako vam ne odgovara idite u hrvatsku ili srbiju. A ovo sto kazes ko ucjenjuje iznosima je glup i nista drugo, u ovoj drzavi je sve moguce tako da me ni to ne bi moglo iznenaditi.Pogledaj samo travnjak u Zenici dobijes sve samo trebas to odrzavati iSignore je napisao/la:Pecara i BL sigurno imaju cat3. Banja Luka trenutno nema nista jer nisu predali papire za licenciranje, a za Kosevo nisam bas siguran.

Intervenisala bi tada UEFA, u to sam siguran. Ako nista, pritisli bi nas savez da "porazgovaraju" sa vlasnikom stadiona i nemoralne cijene za izdavanje istog 

U drugoj drzavi se igra ako stadion ne zadovoljava ni minimum normalnih uslova.
U vecini slucajeva igra se na najboljem raspolozivom a kod nas je to Bilino.
Ukoliko bi se plasirali u grupe nasi klubovi bi igrali u Zenici.
U vecini slucajeva igra se na najboljem raspolozivom a kod nas je to Bilino.
Ukoliko bi se plasirali u grupe nasi klubovi bi igrali u Zenici.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA
ma realno ne moramo se mi brinuti oko toga, barem ne jos uvijek, ako neki nas tim uspije napraviti dominaciju u ligi par godina onda bi se mogli i nadati necemu u evropi, dotad je play off EL vrhunac
Pyro is not a crime !
Ne znam otkud vam ta prica o ucjenama. Proturit cete pricu pa ce sutra izaci u havazu i na raznim portalima zeljnih klikova da Zenica / BP ucjenjuju klubove za stadion. Nikad niko nije ucjenjen.. od Modrice, Siroko, Zepca, pa nadalje..tale07 je napisao/la:Sto se tice BP stadion je dat na koristenje klubu tako da klub odlucuje da ili ne. Mislim dobra je stvar sto je vise stadiona jer npr. ovi iz celika bi mogli doci i reci mi hocemo 50 000 a vi ako vam ne odgovara idite u hrvatsku ili srbiju. A ovo sto kazes ko ucjenjuje iznosima je glup i nista drugo, u ovoj drzavi je sve moguce tako da me ni to ne bi moglo iznenaditi.Pogledaj samo travnjak u Zenici dobijes sve samo trebas to odrzavati iSignore je napisao/la:Pecara i BL sigurno imaju cat3. Banja Luka trenutno nema nista jer nisu predali papire za licenciranje, a za Kosevo nisam bas siguran.
A ovo jel BP pripada gradu Zenici ili klubu, to je jos jedna finta..
Stadion pripada gradu, ali je dat na raspolaganje Celiku, kojeg ponovo nadzire grad Zenica, odnosno ljudi u Celiku kojeg je postavio grad..
Uglavnom u svakom momentu stadion je od grada Zenice, ali u svakom momentu nije od Zenice vec od Celika, sve po potrebi..
Jos jedna finta uprave.. Hamko !
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ako je stadion u Elbasanu bio dovoljan Skenderbegu, ako je ona rupa s umjetnom tribinom bila dovoljna Skontu u prvoj sezoni Europa lige, može i BP biti dovoljan našim predstavnicima. Dosta je uloženo, a reprezentacija tamo igra svoje utakmice za koje se isto prolazi licenciranje. Uz to, ne vjerujem da bi UEFA dopustila klubu iz BiH da igra u Srbiji ili Hrvatskoj (i obrnuto).
Ali, prije svega, daj Bože da netko od četiri predstavnika ulovi skupinu. To je jedna od stvari koje želim doživjeti, bosanskohercegovački klub u jesenskom dijelu europskog natjecanja.
Ali, prije svega, daj Bože da netko od četiri predstavnika ulovi skupinu. To je jedna od stvari koje želim doživjeti, bosanskohercegovački klub u jesenskom dijelu europskog natjecanja.

Hayley <3
Ventspils je igrao, ali u Rigi na stadionu Skonta
Nije to los stadion ako usporedimo s nasim, ali doista, ako se tamo igralo onda ce se igrati i na Pecari s kapacitetom manjim od 8.000, a ne na BP koje je blizu cat4. Na vecoj rupi od Rige je igrao Skonto.

Nije to los stadion ako usporedimo s nasim, ali doista, ako se tamo igralo onda ce se igrati i na Pecari s kapacitetom manjim od 8.000, a ne na BP koje je blizu cat4. Na vecoj rupi od Rige je igrao Skonto.
De ovo objasni .Signore je napisao/la: cat4 - play off, grupna faza, knocout faza do polufinala
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
šta nema? šta je problem loža na Pecari? misliš na broj mjesta?Signore je napisao/la:Pecara i BL sigurno imaju cat3. Banja Luka trenutno nema nista jer nisu predali papire za licenciranje, a za Kosevo nisam bas siguran.
Široki je ugostio Udinese na BP jedino iz razloga što komisija nije dolazila da dodijeli cat3 Širokom za Pecaru jer je od ranije što je bila dala neke zadatke da se odrade koji su se odradili..Koliko se sjećam iz pisanja tadašnjih..Isto tako su iz Udinesea rekli da nemaju ništa protiv da se igra na Pecari jer su bili tu protiv Irtysha kad smo igrali..Al UEFA kenja malo..
Mi smo zadnja rupa na sviralu i nama se sve gleda, a nemate pojma na kakvim stadionima se igraju pretkola..To je tuga..Ali su lige, savezi itd utjecajniji i to sve uredno prolazi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.