Ja vjerujem da će napokon odmorni igrači Slobode završiti posao u Bijeljini kako valja.Na utakmici u srijedu igrači su dali sve od sebe.Naravno uzevši u obzir umor od Travnika u srijedu i Sarajeva u subotu.Radnik je i Prvenstvo i Kup napravio neregularnim.Puštao je srpskim klubovima,Borcu, Slaviji pa Zrinjskom itd.Oni su jednostavno odlučili kad će i kako završiti prvenstvo.Bacili su sve karte na Kup.U utakmici u Tuzli oni su odigrali sa 120 % mogućnosti.Ja sam njihovu igru vidio kao "pit bul terijer" taktiku,Destrukcija i samo destrukcija.Mi smo bili vidno smoreni i igrali smo na maksimum 70% od svojih mogućnosti.U utakmicama protiv selje i sarajeva pokazali smo koji je naš stvarni domet.Bez obzira na 1-1 sa Tušnja oni su ti kojima se tresu gaće.Onaj njihov "tuljan"što glumi velikog stručnjaka morat će da nauči svoje "ratare" kako sada podrljati ono što su naorali u Tuzli.Sloboda je superioran tim u odnosu na priučene igrače Radnika.Njihov šablon lako puca pred istinskim znalcima a onda se vidi njihova panika ,strah, nesigurnost a posebno ih spopadne "padavica".Naš posjed lopte je bio uvjerljiv uprkos kidisanju živiničana i ostalih priučenih fudbalera.U revanš utakmici mi ćemo biti odmorni a kada smo odmorni nema toga u ovoj bh ligi ko nam se može suprostaviti.Pred očima mi je utakmica u Travniku, oni su bili slika i prilika Radnika, ali džaba.Kako smo poslije smrskali sarajevo to je za istoriju.Naravno treća uzakmica u 7dana pod isti uslovima, kiša i težak ,teren bila je na ruku protivniku koji se dobro odmorio.U Bijeljini će istina na bijel dan.Ne može ekipa sa svim obilježjem seoske, izdržati fudbalsku superiornost Slobode iz Tuzle.Onaj ko je gurnuo ove Slobodine igrače da ganjaju dva kolosijeka ogriješio se kod Boga i zbog igrača i zbog navijača.Taj se očito ne razumije u fudbal.Tuzlak04 je napisao/la:.. . ne vjerujem . . .sloboda72 je napisao/la:
ĆUP JE NAŠ.
Fudbaleri su to morali stoički podnositi.NESRETNO DOVOĐENJE KONDICIONOG "STRUČNJAKA"I NAPORI KOJIM SU BILI IZLOŽENI DONIELI SU BROJNE POVREDE,Lani izuzimajući masakr na Koševu i Morankića mi smo igrali gotovo bez povreda.Sada je to počelo već u Antaliji.Priželjkujem da u Bijeljinu dođe mala ali odabrana četa slobodaša.Onih 100-150 fukara i još 100 solista.To će biti pravi ambijemt.Nagledao sam se "invazija"ovog proljeća pa neka tako i ostane.Kakve invazije kakvi bakrači.I onaj pun Tušanj kad ga prosiješ ,ima jedno 1500 istinskih slobodaša.Oni drugi dođu ko na vašer.
Nije ni čudo da na strani ovog proljeća nemamo poraza.Bolji je poluprazan stadion istinskih zalubljenika fudbala nego pun neznalica i nezainteresovanih" zalutalih" menekena.
Usrijedu 18 .maja u Bijeljini će fudbaleri Slobode dati 120% sebe i dokazati i pokazati živiničkim i ostalim Bijeljinskim ratarima ko je Sloboda a ko Radnik.Dobro je da neće imati" pritisak TUŠANJSKIH VAŠER GLEDALACA.Onih što prate kakve i koje pjesme pjevaju Fukare.Ne znam kako samo stignu obratit pažnju i na to.Fukare, idemo u Bijeljinu jer tamo će biti izloženo nešto što pripada nama.Ovaj Ćup ćemo osvojiti zajedno sa našim vitezovima.
p.s.U proljetnom dijelu prvenstva Sloboda je osvojila 22 boda a Radnik 10.