Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?HeraklitMracni je napisao/la:Stadion Mladosti sniman dronom
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?HeraklitMracni je napisao/la:Stadion Mladosti sniman dronom
Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladostitale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
Možda su gazde kluba čitali forume i komentare pa se odlučili na to. Vizionarski i planski, svaka im čast.AnelZ je napisao/la:Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladostitale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
aha okAnelZ je napisao/la:Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladostitale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
Glavni razlog ovog poteza je kako bi pomocni teren dobio na sirini i mogao biti registovan za utakmice omladinskih kategrija. Pomocni teren je vec uveliko saniran, presijana je trava tako da svakim danom izgleda sve bolje i bolje. Pomjeranjem terena i zapadna tribina ce biti centrirana. Planirano je jos dva segmenta sa obe strane zapadne tribine, eh sad vidjet cemo kad ce se to raditi. Realno mi sad nemamo potrebu za tolikim kapacitetom. Klub treba da pocne da radi na marketingu da privuce sto vise ljudi na stadion...ali to je vec druga prica.AnelZ je napisao/la:Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladostitale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?Wolffire je napisao/la:Glavni razlog ovog poteza je kako bi pomocni teren dobio na sirini i mogao biti registovan za utakmice omladinskih kategrija. Pomocni teren je vec uveliko saniran, presijana je trava tako da svakim danom izgleda sve bolje i bolje. Pomjeranjem terena i zapadna tribina ce biti centrirana. Planirano je jos dva segmenta sa obe strane zapadne tribine, eh sad vidjet cemo kad ce se to raditi. Realno mi sad nemamo potrebu za tolikim kapacitetom. Klub treba da pocne da radi na marketingu da privuce sto vise ljudi na stadion...ali to je vec druga prica.AnelZ je napisao/la:Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladostitale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
Sve u svemu mnogo se uradilo, jos vise se prica da ce se raditi.
Mislim da sa dobrim rezultatima i kad bi se vecina raje iz grada aktiviriala siguran sam negdje oko 4000. Jer ako uzmes na otvaranju stadiona protiv Sarajeva je bilo oko 3200, ja sam siguran da je bilo puno vise jer bio veliki broj cura i djece koji ne placaju karte. Mladost jos nije prihvacena od citavog grada i tu treba da klub poradi po mom misljenju.tale07 je napisao/la: A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?
to sam vidio da je otprilike prosjek ove sezone bio oko 1000 gledalaca,ja iskreno i mislim da vama ne treba veci stadion, ali definitivno treba natkrivena tribina i dobar marketing da bi se taj prosjek povecao. Mislim generalno kad se pogleda taj prosjek za nasu ligu nije ni los, jer vidio sam da ste imali bolji prosjke od npr travnika, slavije,radnika koji su mnogo vece sredine ali svakako bez obzira na ligu mislim da svaki klub treba teziti tome da ima sto vecu posjetu.Wolffire je napisao/la:Kapacitet je oko 3400 trenutno cini mi se. Sa dva dododatna segmenta na zapadu dobili bi se jos oko 1100. Ove godine jedino protiv Sarajeva je bio pun stadion tad je i bilo otvaranje (negdje sam nasao inforamciju da nam je prosjek 1100 ove godine na nasem stadionu). Vidjet cemo kad pocne liga 12 mislim da ce se dodatno popraviti posjecenost.tale07 je napisao/la: A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?
Kazem ti nas najveci problem je sto vecina raje iz grada nema neke afinitete prema klubu. Ako se iz kluba potrude i budu radili na tome mislim da iduce godine mozemo ocekivat prosjek oko 2000 i vise siguran sam.tale07 je napisao/la:to sam vidio da je otprilike prosjek ove sezone bio oko 1000 gledalaca,ja iskreno i mislim da vama ne treba veci stadion, ali definitivno treba natkrivena tribina i dobar marketing da bi se taj prosjek povecao. Mislim generalno kad se pogleda taj prosjek za nasu ligu nije ni los, jer vidio sam da ste imali bolji prosjke od npr travnika, slavije,radnika koji su mnogo vece sredine ali svakako bez obzira na ligu mislim da svaki klub treba teziti tome da ima sto vecu posjetu.Wolffire je napisao/la:Kapacitet je oko 3400 trenutno cini mi se. Sa dva dododatna segmenta na zapadu dobili bi se jos oko 1100. Ove godine jedino protiv Sarajeva je bio pun stadion tad je i bilo otvaranje (negdje sam nasao inforamciju da nam je prosjek 1100 ove godine na nasem stadionu). Vidjet cemo kad pocne liga 12 mislim da ce se dodatno popraviti posjecenost.tale07 je napisao/la: A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?
Stadion Akademije Fudbala MGM Farm ima dimenzije 65×45 metara. Travnati tern ima dimenzije 64×43 metra. Rasvjetu sačinjavaju reflektori raspoređeni na četiri stupa sa po 4000 Wata, ukupno 16.000 Wata. Na terenu je moguće koristiti osam golova, od kojih su dva osnovna dimenzija 5×2 metra, dva mobilna dimenzija 7×2 metra i četiri rukometna gola za poprečno kotrištenje terena. Plastična trava je na gumenoj podlozi i po tome je prva i jedina takve vrste u BiH. Svlačionice se smještene na prostoru 18 x 12,5 metara. Ima ih ukupno šet. Dvije velike i četiri male. U istom prostotru je smještena i administrativna prostorija. U velikim svlačionicama se nalaze po četiri tuš kabine, ukupno osam kabina. U malim svlačionicama se nalaze po dvije tuš kabine, ukupno osam kabina. Zajedno u velikim i malim svlačionicama je 16 tuš kabina. Toplom vodom svlačionice snabdijeva četiri bojlera kapaciteta po 300 litara.Martinez8 je napisao/la:Zna li neko koje su dimenzije ovog terena sa umjetnom travom od Mladosti iz Kaknja?
Hvala!Wolffire je napisao/la:Stadion Akademije Fudbala MGM Farm ima dimenzije 65×45 metara. Travnati tern ima dimenzije 64×43 metra. Rasvjetu sačinjavaju reflektori raspoređeni na četiri stupa sa po 4000 Wata, ukupno 16.000 Wata. Na terenu je moguće koristiti osam golova, od kojih su dva osnovna dimenzija 5×2 metra, dva mobilna dimenzija 7×2 metra i četiri rukometna gola za poprečno kotrištenje terena. Plastična trava je na gumenoj podlozi i po tome je prva i jedina takve vrste u BiH. Svlačionice se smještene na prostoru 18 x 12,5 metara. Ima ih ukupno šet. Dvije velike i četiri male. U istom prostotru je smještena i administrativna prostorija. U velikim svlačionicama se nalaze po četiri tuš kabine, ukupno osam kabina. U malim svlačionicama se nalaze po dvije tuš kabine, ukupno osam kabina. Zajedno u velikim i malim svlačionicama je 16 tuš kabina. Toplom vodom svlačionice snabdijeva četiri bojlera kapaciteta po 300 litara.Martinez8 je napisao/la:Zna li neko koje su dimenzije ovog terena sa umjetnom travom od Mladosti iz Kaknja?
najssssAnelZ je napisao/la:
Ma previše je to dramatično, ispada da se stadion još malo pa raspada... Rješavanje prokišnjavanja na jednom manjem dijelu lože i nije neki veliki problem i aman-zaman trošak, pogotovo u odnosu na ono što se dosad sve uložilo... A što se tiče terena, jedino je problematičan onaj dio po kojem golman gazi 85 minuta na utakmici, čak mi se čini da su to jednom i mijenjali, ostatak je sasvim ok.JavierBosnia je napisao/la:Steta sto se BP ne odrzava, teren propada kao i prostorije, krov koji prokisnjava ..
Ništa nije OK! Gdje moze neko ko je mjenjao i radio nešto na krovu to naplatit,a krov ti prokišnjava? Nema tu mali dio ovo ono,uzeo si pare za krov a prokisnjavaEdol je napisao/la:Ma previše je to dramatično, ispada da se stadion još malo pa raspada... Rješavanje prokišnjavanja na jednom manjem dijelu lože i nije neki veliki problem i aman-zaman trošak, pogotovo u odnosu na ono što se dosad sve uložilo... A što se tiče terena, jedino je problematičan onaj dio po kojem golman gazi 85 minuta na utakmici, čak mi se čini da su to jednom i mijenjali, ostatak je sasvim ok.JavierBosnia je napisao/la:Steta sto se BP ne odrzava, teren propada kao i prostorije, krov koji prokisnjava ..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.