Rekonstrukcija stadiona u BiH

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la tale07 » 12 maj 2016, 23:20

HeraklitMracni je napisao/la:Stadion Mladosti sniman dronom
Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?

Sent from my MI 4W using Tapatalk

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 maj 2016, 23:23

tale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladosti :)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 maj 2016, 01:39

AnelZ je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Zna li se razlog zasto je ova tribina iza gola ovoliko pomjerena od terena?
Jer ce se sada na ljeto pomjerati teren do nje, sredisnja crta terena ce biti u ravni sa tunelom na glavnoj tribini sto trenutno nije slucaj. Veoma pametan potez Mladosti :)
Možda su gazde kluba čitali forume i komentare pa se odlučili na to. Vizionarski i planski, svaka im čast. :thumbup:
Hayley <3

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 13 maj 2016, 09:34

AnelZ je napisao/la:
aha ok :thumbup:
sljedecu stvar koju definitivno trebaju uraditi jeste krov na tribini.
Kod nas generalno se jedno 50% utakmica igra kada je kisa ili moguca kisa sto odbija gledaoce. A onako kontam da nije neka velika investicija neki "montazni" krov uraditi, a definitivno se puno dobija.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 maj 2016, 11:48

AnelZ je napisao/la:
Glavni razlog ovog poteza je kako bi pomocni teren dobio na sirini i mogao biti registovan za utakmice omladinskih kategrija. Pomocni teren je vec uveliko saniran, presijana je trava tako da svakim danom izgleda sve bolje i bolje. Pomjeranjem terena i zapadna tribina ce biti centrirana. Planirano je jos dva segmenta sa obe strane zapadne tribine, eh sad vidjet cemo kad ce se to raditi. Realno mi sad nemamo potrebu za tolikim kapacitetom. Klub treba da pocne da radi na marketingu da privuce sto vise ljudi na stadion...ali to je vec druga prica.
Sve u svemu mnogo se uradilo, jos vise se prica da ce se raditi.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 13 maj 2016, 12:10

Wolffire je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Glavni razlog ovog poteza je kako bi pomocni teren dobio na sirini i mogao biti registovan za utakmice omladinskih kategrija. Pomocni teren je vec uveliko saniran, presijana je trava tako da svakim danom izgleda sve bolje i bolje. Pomjeranjem terena i zapadna tribina ce biti centrirana. Planirano je jos dva segmenta sa obe strane zapadne tribine, eh sad vidjet cemo kad ce se to raditi. Realno mi sad nemamo potrebu za tolikim kapacitetom. Klub treba da pocne da radi na marketingu da privuce sto vise ljudi na stadion...ali to je vec druga prica.
Sve u svemu mnogo se uradilo, jos vise se prica da ce se raditi.
A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 maj 2016, 12:24

tale07 je napisao/la: A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?
Mislim da sa dobrim rezultatima i kad bi se vecina raje iz grada aktiviriala siguran sam negdje oko 4000. Jer ako uzmes na otvaranju stadiona protiv Sarajeva je bilo oko 3200, ja sam siguran da je bilo puno vise jer bio veliki broj cura i djece koji ne placaju karte. Mladost jos nije prihvacena od citavog grada i tu treba da klub poradi po mom misljenju.
Siguran sam da ce iduce sezone stadion biti pun protiv Celika, Sarajeva, Slobode i Zelje.
Zadnja izmjena: Wolffire, dana/u 13 maj 2016, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 13 maj 2016, 12:30

Wolffire je napisao/la:
tale07 je napisao/la: A koliki je neki realan kapacitet mladosti, tj sutra da su u vrhu i da je infrastruktura zadovoljavajuca koliki je moguci prosjek otprilike?
Kapacitet je oko 3400 trenutno cini mi se. Sa dva dododatna segmenta na zapadu dobili bi se jos oko 1100. Ove godine jedino protiv Sarajeva je bio pun stadion tad je i bilo otvaranje (negdje sam nasao inforamciju da nam je prosjek 1100 ove godine na nasem stadionu). Vidjet cemo kad pocne liga 12 mislim da ce se dodatno popraviti posjecenost.
to sam vidio da je otprilike prosjek ove sezone bio oko 1000 gledalaca,ja iskreno i mislim da vama ne treba veci stadion, ali definitivno treba natkrivena tribina i dobar marketing da bi se taj prosjek povecao. Mislim generalno kad se pogleda taj prosjek za nasu ligu nije ni los, jer vidio sam da ste imali bolji prosjke od npr travnika, slavije,radnika koji su mnogo vece sredine ali svakako bez obzira na ligu mislim da svaki klub treba teziti tome da ima sto vecu posjetu.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 maj 2016, 12:37

tale07 je napisao/la:
Wolffire je napisao/la:
Kapacitet je oko 3400 trenutno cini mi se. Sa dva dododatna segmenta na zapadu dobili bi se jos oko 1100. Ove godine jedino protiv Sarajeva je bio pun stadion tad je i bilo otvaranje (negdje sam nasao inforamciju da nam je prosjek 1100 ove godine na nasem stadionu). Vidjet cemo kad pocne liga 12 mislim da ce se dodatno popraviti posjecenost.
to sam vidio da je otprilike prosjek ove sezone bio oko 1000 gledalaca,ja iskreno i mislim da vama ne treba veci stadion, ali definitivno treba natkrivena tribina i dobar marketing da bi se taj prosjek povecao. Mislim generalno kad se pogleda taj prosjek za nasu ligu nije ni los, jer vidio sam da ste imali bolji prosjke od npr travnika, slavije,radnika koji su mnogo vece sredine ali svakako bez obzira na ligu mislim da svaki klub treba teziti tome da ima sto vecu posjetu.
Kazem ti nas najveci problem je sto vecina raje iz grada nema neke afinitete prema klubu. Ako se iz kluba potrude i budu radili na tome mislim da iduce godine mozemo ocekivat prosjek oko 2000 i vise siguran sam.
Sto se tice radova na stadionu cini mi se da je sljedece uredjenje podtribinskog prosora, svlacionice, mokri cvor i ostalo. Radi se na fanshopu u starom bunekeru pored tribine.
Za dalje cemo vidjeti ....

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 13 maj 2016, 13:12

slika

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 13 maj 2016, 13:42

Zna li neko koje su dimenzije ovog terena sa umjetnom travom od Mladosti iz Kaknja?

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 maj 2016, 15:08

Martinez8 je napisao/la:Zna li neko koje su dimenzije ovog terena sa umjetnom travom od Mladosti iz Kaknja?
Stadion Akademije Fudbala MGM Farm ima dimenzije 65×45 metara. Travnati tern ima dimenzije 64×43 metra. Rasvjetu sačinjavaju reflektori raspoređeni na četiri stupa sa po 4000 Wata, ukupno 16.000 Wata. Na terenu je moguće koristiti osam golova, od kojih su dva osnovna dimenzija 5×2 metra, dva mobilna dimenzija 7×2 metra i četiri rukometna gola za poprečno kotrištenje terena. Plastična trava je na gumenoj podlozi i po tome je prva i jedina takve vrste u BiH. Svlačionice se smještene na prostoru 18 x 12,5 metara. Ima ih ukupno šet. Dvije velike i četiri male. U istom prostotru je smještena i administrativna prostorija. U velikim svlačionicama se nalaze po četiri tuš kabine, ukupno osam kabina. U malim svlačionicama se nalaze po dvije tuš kabine, ukupno osam kabina. Zajedno u velikim i malim svlačionicama je 16 tuš kabina. Toplom vodom svlačionice snabdijeva četiri bojlera kapaciteta po 300 litara.

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 13 maj 2016, 23:27

Wolffire je napisao/la:
Martinez8 je napisao/la:Zna li neko koje su dimenzije ovog terena sa umjetnom travom od Mladosti iz Kaknja?
Stadion Akademije Fudbala MGM Farm ima dimenzije 65×45 metara. Travnati tern ima dimenzije 64×43 metra. Rasvjetu sačinjavaju reflektori raspoređeni na četiri stupa sa po 4000 Wata, ukupno 16.000 Wata. Na terenu je moguće koristiti osam golova, od kojih su dva osnovna dimenzija 5×2 metra, dva mobilna dimenzija 7×2 metra i četiri rukometna gola za poprečno kotrištenje terena. Plastična trava je na gumenoj podlozi i po tome je prva i jedina takve vrste u BiH. Svlačionice se smještene na prostoru 18 x 12,5 metara. Ima ih ukupno šet. Dvije velike i četiri male. U istom prostotru je smještena i administrativna prostorija. U velikim svlačionicama se nalaze po četiri tuš kabine, ukupno osam kabina. U malim svlačionicama se nalaze po dvije tuš kabine, ukupno osam kabina. Zajedno u velikim i malim svlačionicama je 16 tuš kabina. Toplom vodom svlačionice snabdijeva četiri bojlera kapaciteta po 300 litara.
Hvala!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 maj 2016, 00:43

AnelZ je napisao/la:slika
najssss :mrgreen:

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 16 maj 2016, 22:43

ima li još ikakvi najava za rekonstrukciju,željo će odraditi ovaj posao i imat će kategoriju 2, koševo bi isto trebalo staviti malo krova jer se spominjalo da će za 3. kategoriju trebat imati 3000 natkrivenih mjesta, zrinjski mora završiti krov ali će zato morati napraviti novi kavez za gostujuće navijače jer se neće ništa ogozgar vidjeti,široki kad je stavio krov koštao je oko 400.000KM tako se pričalo, a krov je sa stubovima na tribinama dok pod bijelim brijegom je započet bez stubova na tribini što ga čini skupljima,a tribina je zakrivljena i duža od sjeverne tribine pecare pa ja mislim da završe donju tribinu trebati će minumum 500-600tisuća maraka,a onda treba i novi box znači bar iza gola tribinu i još minimum pola milje,mladost će pomjerit teren i bilo bi dobro da se navijači malo organiziraju i skupe sredstva i donacije za krov moglo bi se to uradit ja mislim za 200.000KM jer nije im tribina do kraja terena,što se tiče viteza bar svečanu ložu natkrit da nije sve onako golo,a hoće li išta radnik učinit na svom stadionu biće zanimljivo,dobili su novi semafor,ali ja mislim da će oni dogodine završit kao olimpic znači jednu sezonu u europi a drugu za opstanak i ako radnik izbori europu vjerovatno će u banja luci igrati,a sloboda me razočarala neke su projekte najavljivali a sad ništa i vjerovatno će tako i ostati ali nikad se nezna sa husićom...a što se tiče pecare vjerovatno ćemo nabavit novi semafor jer je ovi crkao...

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 maj 2016, 23:19

Steta sto se BP ne odrzava, teren propada kao i prostorije, krov koji prokisnjava ..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 maj 2016, 00:09

JavierBosnia je napisao/la:Steta sto se BP ne odrzava, teren propada kao i prostorije, krov koji prokisnjava ..
Ma previše je to dramatično, ispada da se stadion još malo pa raspada... Rješavanje prokišnjavanja na jednom manjem dijelu lože i nije neki veliki problem i aman-zaman trošak, pogotovo u odnosu na ono što se dosad sve uložilo... A što se tiče terena, jedino je problematičan onaj dio po kojem golman gazi 85 minuta na utakmici, čak mi se čini da su to jednom i mijenjali, ostatak je sasvim ok.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 17 maj 2016, 09:51

Edol je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Steta sto se BP ne odrzava, teren propada kao i prostorije, krov koji prokisnjava ..
Ma previše je to dramatično, ispada da se stadion još malo pa raspada... Rješavanje prokišnjavanja na jednom manjem dijelu lože i nije neki veliki problem i aman-zaman trošak, pogotovo u odnosu na ono što se dosad sve uložilo... A što se tiče terena, jedino je problematičan onaj dio po kojem golman gazi 85 minuta na utakmici, čak mi se čini da su to jednom i mijenjali, ostatak je sasvim ok.
Ništa nije OK! Gdje moze neko ko je mjenjao i radio nešto na krovu to naplatit,a krov ti prokišnjava? Nema tu mali dio ovo ono,uzeo si pare za krov a prokisnjava :D Ma marš,vrati pare stoko! A teren je druga prica..Dranaza je jako losa jer u nedjelju je bila kisa al ne tolikog inteziteta da se teren natopi onoliko...Znaci vrlo lose uradjeno..Ono u Engleskoj je nemoguce da se desi..Teren ubrzano i rapidno propada od kako ga firma za smeče uzela da odrzava! Smečari odrzavaju teren Bilinog tako da i to zna cijela BIH! A što se tice prostora ispred golmana,taj problem se rijesi za dan...Tako da to i ne ubrajam uopste u problem....
::::SAMO ČELIK::::

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.