KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

elvir.vogosca
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la elvir.vogosca » 08 jul 2008, 21:51

Abe, nek je sa srecom...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 08 jul 2008, 23:28

elvir.vogosca je napisao/la:Abe, nek je sa srecom...
sa srecom! :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 12:11

BB kao i Ikonic najvjerovatnije odlazi...
Ikonic ima dobru ponudu Heliosa i Surguta i ako Bosna zeli da ga zadrzi mora brzo reagovatio
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2008, 13:06

BrigateBL je napisao/la:BB kao i Ikonic najvjerovatnije odlazi...
Ikonic ima dobru ponudu Heliosa i Surguta i ako Bosna zeli da ga zadrzi mora brzo reagovatio
za ikonu vec znam, a prepostavljam i oni, ali me nebi cudilo i da neznaju, samo za bb sam cuo da najvjerovatnije ostaje, ali vrag ce ti znati sa onim nasim ljevatima, uglavnom ako odu njih 2 ne ostaje ama bas niko iz one dobre bosne iz uleba i finala BiH
.ebote kada skontas koliko je bilo nosioca igre sa pocetka do kraja sezone: hill, bb, ikonica, lancea, greer-a, bavcica, djene, pa i pomoci veal-a, batine, kovacevica, kasnije jacksona i jeffersona niko nije ostao, pa to je kompletan tim

za sada je pravooooo mrsavo ako je ostao samo hajric koji je po meni samo za prljavih poslova, a ne za nosenje ekipe ni u kojem smislu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 13:13

To je nazalost tako .... U svim BH klubovima
Iako sam Zvezdas moram reci da je Partizan pravi primjer kako se radi. Svake sezone im osteje gro tima. Ove godine su morasli prodati tri najbolja igraca zbog finansijske krize ali je ipak osatlo osam igraca i za novu sezonu. Dok i u BiH ne krenu tako raditi nema razultata. Svake godine kupovati citav tim je rizicno i sigurno da ce se ekipe opeci kao Siroki prosle godine....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2008, 13:19

BrigateBL je napisao/la:To je nazalost tako .... U svim BH klubovima
Iako sam Zvezdas moram reci da je Partizan pravi primjer kako se radi. Svake sezone im osteje gro tima. Ove godine su morasli prodati tri najbolja igraca zbog finansijske krize ali je ipak osatlo osam igraca i za novu sezonu. Dok i u BiH ne krenu tako raditi nema razultata. Svake godine kupovati citav tim je rizicno i sigurno da ce se ekipe opeci kao Siroki prosle godine....
mene zanima bosna ove godine ima 3 igraca koje moze staviti medzu prvih 12, camdzic (plej), majstoric(bek) i klinac (centar), e sada mozda nece biti vrhunskog europskog nivoa,ali ako budu imali neku minutazu i ako im se posvjeti vremena mogu biti najmanje solidne zamjene, a jedan od njih mzda ce moci nastupati u prvoj 5, e sada da mi je to vidjeti

po meni jedi nacin za bih klubove je dobra skola kosarke koja ce davati 7-8 igraca ekipe, a da se dovode po 4-5 stranaca/iskusnih igraca, preciznije 2 nosioca i 2-3 solidna igraca tek tada ce moci nesto funkcionisati, dita je krenula tim putem, ali vec sada prodaju sta valja, samo jos im ostaju halilovic vrhunski talenat i jeftic solidan talenat + jovanovic-leric kao straiji i iskusniji igraci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 09 jul 2008, 14:27

nerminh74 je napisao/la:
BrigateBL je napisao/la:To je nazalost tako .... U svim BH klubovima
mene zanima bosna ove godine ima 3 igraca koje moze staviti medzu prvih 12, camdzic (plej), majstoric(bek) i klinac (centar), e sada mozda nece biti vrhunskog europskog nivoa,ali ako budu imali neku minutazu i ako im se posvjeti vremena mogu biti najmanje solidne zamjene, a jedan od njih mzda ce moci nastupati u prvoj 5, e sada da mi je to vidjeti

po meni jedi nacin za bih klubove je dobra skola kosarke koja ce davati 7-8 igraca ekipe, a da se dovode po 4-5 stranaca/iskusnih igraca, preciznije 2 nosioca i 2-3 solidna igraca tek tada ce moci nesto funkcionisati, dita je krenula tim putem, ali vec sada prodaju sta valja, samo jos im ostaju halilovic vrhunski talenat i jeftic solidan talenat + jovanovic-leric kao straiji i iskusniji igraci

izvini pasa al on je vrlo mlad :roll: ima 24 godine, tacnije rodjen je 1984
http://www.beobasket.co.yu/page/news/sr ... ectionId=1
Ivan Opacak, Elmedin Kikanovic, Henry Domercant, Kenan Bajramovic... mnogo smo jaki!

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 14:38

To jeste najveci problem produkcija mladih igraca kojih je nazalost sve manje i kad se pojavi kakav talent on naravno ode...
Ovdje ste vodili polemiku oko slobode i Bosne i rada uprave. Pazite mnogo je lakse slobodi jer nije opterecena borbom za titulu, oni zavrse cetvrti izbace igraca i oni zadovoljni ,ajd da vasa uprava uradi tako da izbaci neke klince koji su sad pri prvom timu a da bude cetvrta cini mi se da bi ih 80 posto,ljudi ispljuvao jer nije osvojena titula.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 jul 2008, 14:42

Prvo treba donijeti normalan zakon o sportu, pa onda dalje. Talenata je uvijek bilo na Balkanu i bice.
Sport je lijek za tijelo i duh.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 09 jul 2008, 14:46

fiftisent, pravo volim kad neko misli isto kao ja da se ne moram truditi da pisem...

BrigateBL, apsolutno si u pravu, pa vidis da i kad osvojimotitulu nista ne valja, jer je nismo osvojili sa stilom :ugeek:
Kad bi bili cetvrti mislim da bi se ljudi poceli bacati sa zgrada od ocaja. Otkud taj osjecaj da je Bosna prirodno dominantnija od drugih ekipa i da mora biti prva svaki put (cak i kad ima protivnika za respekt), nije mi jasno

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 14:52

Ja to razumijem
sta ces ljudi vec na ime Bosna imaju taj filing da u BiH moraju biti prvi, ali realnost je da ce iz godine u godinu to biti sve teze, jer ce se ekipe pojacavati. Bosna je igrala u staroj ligi i ljudi je samo tako dozivljavaju kaio dominantnu
Kod nas u BL to je slucaj sa rukometnom , ako nisi prvi svejedno je da li si drugi ili sedmi na isto se svodi....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2008, 14:57

bosna mora uvoditi mlade igrace u igru, evo sada imamo onu 3 navedenih, njima kasnije mozemo dodati marica, andzelica, katanu i damjanovica, mislim da onoj trojici gore navedenih treba davati 5-10 min. u nlb ligi i po 15-20 u novom gradu, a mladzi da se kale u vogosci, ako od ove 7 dobijemo za 2 godine 4 solidna igraca, znaci ono sto vec pominjem 3 back-upa i 1 u prvoj petorci to bi bilo izvrsno, onda dodas jos 4 strana/iskusna igraca + 3-4 mlada koje opet treba tako kaliti, to je jedina nada za buducnost

i naravno bosna se MORA daleko bolje angazovati u skautiranju i dovodzenju mladih talenata, kao sto to partizan radi, da nam se ne ponove kikanovic, milosevici, halilovici i ostali koji ce biti veliki igraci, ali nikada nece biti u bosni

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 15:10

Skauting je katastrofalan u BiH...
Igraci se kupuju kao na pijaci pogledaju ga od oka. Ne samo u Bosni mi smo Borcu ranije nudili Gordica i Vrecu, koji su tada igrali u Leotaru. Ali, na njima niko ne moze zaraditi na pocetku. a treneri i uprave su u dilu sa menadzerima. Pa zna se ko dovodi igrace i u Bosnu i u Igokeu, a ko u Siroki

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 09 jul 2008, 15:17

Svaka cast nermine, ali koji to klub stanca igrace na taj nacin i jos da ocekuje neki uspjeh...
Slazem se da je scouting bitan, ali fol je u tome da neki igraci jednostavno nece da predju u Bosnu iz ovih ili onih razloga, pa eto posjlednji primjer je kikanovic, koji je otisao u CZ zbog sujete klupskih celnika Slobode...
Tesko je dovesti dobro mladog igraca, osim bajramovica (menso sredio) mi fakticki nikog mladog nismo ni doveli... neki nece, neki skupi i tako...
Fakat, mi bi da izbacujemo 2-3 igraca godisnje i plus da smo medju 4 ekipe GYL...
Koji klub u vrhu GYL ili EL izbacuje 2-3 igraca godisnje (iz svog omladinskog pogona, ne racunam kad dovedu igraca sa 17g kao npr. Djedovic u Barcu sto ode), a da osvaja trofeje?
Fiftisent je fino rekao, "ne mere" i jare i pare. Ili podrediti sve rezultatu, ili zrtvovati rezultat dvjie tri sezone da bi dobili 5-6 igraca od toga barem dva vrhunska iz omladinskog pogona..Ali onda gubis sponzore, nece ti niko dati lovu ako te nema u eurotakmicenjima ili barem u NLB..Sve je to jedan zacarani krug..

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 15:23

Kod nas je problem sto ljudi kad kazu da ce dve tri sezone gurati mlade urade upravo suprotno i to im je samo izgovor za neuspjeh, kao imamo plan i treba biti strpljiv...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2008, 15:35

biskitt je napisao/la:Svaka cast nermine, ali koji to klub stanca igrace na taj nacin i jos da ocekuje neki uspjeh...
Slazem se da je scouting bitan, ali fol je u tome da neki igraci jednostavno nece da predju u Bosnu iz ovih ili onih razloga, pa eto posjlednji primjer je kikanovic, koji je otisao u CZ zbog sujete klupskih celnika Slobode...
Tesko je dovesti dobro mladog igraca, osim bajramovica (menso sredio) mi fakticki nikog mladog nismo ni doveli... neki nece, neki skupi i tako...
Fakat, mi bi da izbacujemo 2-3 igraca godisnje i plus da smo medju 4 ekipe GYL...
Koji klub u vrhu GYL ili EL izbacuje 2-3 igraca godisnje (iz svog omladinskog pogona, ne racunam kad dovedu igraca sa 17g kao npr. Djedovic u Barcu sto ode), a da osvaja trofeje?
Fiftisent je fino rekao, "ne mere" i jare i pare. Ili podrediti sve rezultatu, ili zrtvovati rezultat dvjie tri sezone da bi dobili 5-6 igraca od toga barem dva vrhunska iz omladinskog pogona..Ali onda gubis sponzore, nece ti niko dati lovu ako te nema u eurotakmicenjima ili barem u NLB..Sve je to jedan zacarani krug..
vidis ne slazem se, sto se tice skautinga, kikanovica smo imali sansu uzeti prije 2 godine, ali je bosna imala dzentlmenski dogovor sa slobodom o ne uzimanju mladih igraca i onda su ga popusili od iste te uprave, za gordica se iz aviona vidjelo da je talenat i to kakav, pa niko prstom nije mrdnuo a sa leotarom imamo izvrsnu saradnju, pa od njih smo uzeli ikonica, kasnije djurasovica, sloboda je prosle godine opet uzela jeftica iz istog kluba, dok je jedan vreac otisao u megaishranu, a daleko je talentovaniji od pasalica, ....
sto se tice uvodzenja mladzih igraca, evo sada je bosna dokazala da barem neko vrjeme vise nema ambicija boriti se na 2 fronta (uleb-nlb), da bi imali solidne rezultate u nlb trebaju ti 7-8 dobrih igraca, e sada tu mladi mogu imati svoju sansu, sto nebi mogao recimo jedan camdzic mjenjati nekih 5-10 minuta u krajem 2 ili u 3/4 prvog pleja, pogotovu ako bude pasalic 2 plej, ista prica za majstorica i klinca, tu rezultat nesto ne trpi i onako se ne borimo za F4 NLB lige ili ulazak u ULEB, a kada dodze liga 8, onda dovesti jos 2 jaka igraca kao siroki ili igokea, tako ne trpi budzet, mladi se razvijaju, a nebi trebali ni izgubiti titulu
ne trazim ja zrtvovanje na principu sve za pomladzivanje, nego kao sto koristi princip partizan koji je skolovao jednog perovica uz jednog milojevica, pa kasnije i njega i pekovica uz drobnjaka, ili tepica uz cumigsa, kasnije palacia, pa recimi jesuli izgubili rezultat, to isto moze i bosna ali na nesto nizem nivou, barem za sada
problem kod nas je sto je vlasnicka struktura apsolutno nesredzena, kada se privatizuje klub .urac ce se toliko hapati i raditi u tudzem interesu jer ce vlasnik htjeti da njegovo vlasnistvo napreduje, a ne pojedinci, barem se nadam da ce biti bolje
a ponavljam bas me zanima kako ce ova tri navedena igraca imati tretman, da ne zavrsi kao zimic ili neki drugi igraci

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 jul 2008, 15:40

kod nas je problem i struke jer moram priznati da izuzev kisica u Leotaru nisam sreo trenera koji ima volju da istrpi mladog igraca. Razumijem da je njima frka jer je u pitanju posao i rezultat, ali zaista mladi bas i ne dobijaju sansu koju su zasluzili.
Dule Vujosevic je godinama cekao Pekovica, zatim sta je sve trpio sa Perovicem i Tepicem ali ce od njih napraviti igrace. On zeli da se igraci trude a greske su sastavni dijelovi sporta. Kod nas prva greska i prikuju te za klupu

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 09 jul 2008, 15:54

Mislim je je postavljenje Abaza za trenera Kk Bosne dobar potez uz angažman Parežanina i redžića kao pomoćnika.
također, bi po meni trebalo angažovati i Seju Bukvu za dodatni rad sa centrima Zimićem,Klincem i ako ostaje Suljagićem.
Po onome što sam pročitao izgleda da je CILJ oformiti okosnicu tima od mladih domaćih igrača koji su doista jako talentovani(Majstorić,Pašalić,Šehović,Čamdžić,Zimić,Đurasović,Marić,Anđelić) i sa iskusnim igraćima kao što su Hajrić,Bavčić (ostaje ako ne dobije neku super jaku ponudu iz ekipe koja igra Uleb),(Ikonić ide u Helios za boljim parama,toliko o njegovom patriotizmu ;) ) i koja bi bila bolje plasirana od zadnjeg mjesta u NLB Ligi.
Nužno je, po meni, dovesti dva kvalitetna Amera, ako ostane BB onda samo treba dovesti PF-C koji bi bio potpora našim centrima i sa kojima bi naši mladi igrači brže sazrili, i tu Uprava ne bi trebala da cjepidlači sa Eurima.
Također ,mislim da nije loše i vratiti Prašovića (84god) jer bi koristio za poziciju 3 sa Đurasevićem i Bavketom, dok ne dođe neki kvalitetan igrač iz juniora ili kadeta Kk Bosne na tu poziciju.
I na primjeru Kadića(86god.) kojeg su naši vrli treneri šikanirali kao i ostale naše mlade igrače ,dok su uredno dovodili propalitete kao što su Tomovići,Čirići,Gajići,Sokolovi,Panići,Rahimići i drugi,a koji je sada potpisao za Slo ligaša, se može viditi sva pogubnost loše politike koju je vodila Bosna u prošlom periodu sa M.Bajramovićem i Zdovcom u ulozi trenera.
Smatram da, ako već ne možemo imati buđet od 2mil Eura, da je ispravnije forsirati i istrpiti mlade talentovane domaće igrače i za godinu dobiti vrhunsku ekipu koja bi po meni bila među 5-6 najkvalitetnijih u NLB, nego KAO I PROŠLIH SEZONA dovoditi prosječene ili ispod prosječne igrače iz Srbije ili USA, SA KOJIMA U KONAČNICI BUDEMO 10-11 U NLB i na jedvite jade prvaci BiH, a koji zauzmu mjesto našim mladim igračima.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2008, 16:20

fiftisent je napisao/la:nermine, kako se ne borimo za uleb?

pa dovoljno je biti možda čak i sedmi za garantovan prolaz u uleb. a i rezultati u nlb ligi imaće velikog uticaja na dobivanje pozivnice za slijedeću sezonu. pa nije kraj svijeta ako ovaj put nije bilo mjesta za nas.
ove godine sa samo malo boljim lobiranjem mogli smo igrati kvalifikacije, ali su nasi procjenili da je to sa ovim budzetom neprofitabilno, pogotovu kada jedan juventut nije napunio dvoranu da pokrije troskove za put tamo, pa sto mislis sto nam se u pola sezone slomila finansiska konstrukcija
mislim da ce prioritet ove godine vratiti 2 predstavnika BiH da olaksaju domace prvenstvo, a sekundarno napad na uleb kroz dobar plasman

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 09 jul 2008, 21:59

Uzeti Tubaka na posudbu za centra?!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: TefalTava i 14 gostiju.