Monolog je napisao/la:Uh, moje simpatije idu na stranu Mexica i Uruguay-a. Želim vidjeti u kakvom je stanju mlađahni Dos Santos(nakon odlaska iz Barce i Tottenhama).
Kada je Uruguay u pitanju, imaju fenomenalan napad Cavani - Suarez - Forlan, pa mislim da će ih biti teško zaustaviti(barem u grupi).
Francuska me razočarala, kako u kvalifikacijama, tako i u baražu, a o nestručnosti Alfa na njihovoj klupi neću trošiti riječi. Njima idu bolji dani dolaskom Blanca(a tu ćemo mi ispaštati).
Domaćini će teško proći ovu grupu, bez obzira na to što postoji mogućnost da će im sudije gledati kroz prste.
Dakle, moja prognoza
1. Uruguay
2. Mexico
3. Francuska
4. JAR
Evo, ovo napisah pred sami početak SP-a, a kako stvari stoje, vrlo je vjerovatno da će se ovo obistiniti(dobro, možda Mexico i Uruguay zamijene mjesta).
Sinoć Francuzi bezidejni. Sramota, sramota, sramota. Kao što neko napisa, imaju sastav za polufinale, ali je to toliko raštimano, da je to za ne povjerovati. Pročitah prije par dana da su se Francuzi oprostili od fudbala nakon penzionisanja Zidanea, Makalelea i Thurama, a bgm to oni svojim igrama i pokazuju.
Domenech jeste krivac, ali su krivci i oni u nogometnom savezu. Dobro, kada niko ništa nije očekivao, bili su viceprvaci svijeta, onda su im apetiti porasli, a na Euru su se obrukali. Ne znam kako je tad spasio živu glavu! Kvalifikacije su prošli "s brda s dola", a o golu protiv Irske ne želim trošiti riječi. Podsjećaju me na Real iz Madrida sa Beckhamom, Carlosom, Raulom kada su bili totalno raštimani i spremni za popravak. Da je Blanc došao na klupu prije SP-a, sasvim sam siguran da bi posložio konce, barem za četvrtfinale. Ovaj Alf to nije u stanju. Izgleda da lik nema ni "a" od autoriteta, tako da...
Sve u svemu, drago mi je što će trikolori otići kući nakon grupne faze(čisto sumnjam da će pobijediti sa 3-4 gola razlike JAR, a tu je i mogući x Urugaya u Mexica). Naravno, taj x bi značio da Mexico ide na Argentinu, ali bolje i ići u osminu finala, negoli kući nakon prvog kruga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”