Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Jedino rjesenje u zamjeni kulera ak ne uspijes spustiti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ne znam da li je ovo prava tema, ali da pokusam
.
Zna li neko kako i da li se uopce moze skinuti patch za PS?. Konkretno za PS2?. Naidjem na patch, ali ja blage veze nemam kako to da skinem i koristim. Ako ima neko da zna, neka molim ga kaze.
Recimo, gledao sam ovo: http://www.pes-patch.com/2015/10/pes-20 ... akdad.html

Zna li neko kako i da li se uopce moze skinuti patch za PS?. Konkretno za PS2?. Naidjem na patch, ali ja blage veze nemam kako to da skinem i koristim. Ako ima neko da zna, neka molim ga kaze.
Recimo, gledao sam ovo: http://www.pes-patch.com/2015/10/pes-20 ... akdad.html
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ako moze neko ko se razumije da mi pomogne koji laptop da kupim. Imam ponudjenje DELL, i5 procesor, 2,67 GHz, 4 GB RAM, 512 graficka i Lenovo sa istim karakteristikama i grafickom 256 MB "+moze se dignuti u biosu da uzima od rama" (tako mi covjek rekao, nemam pojma sta to znaci). DELL je 350 KM, Lenovo 320 KM.
Da sebi kupujem - bio bi DELL. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Malo sam pogledao na netu, i viđoh da je ovaj dolazio sa 32-bitnim sistemom, a na njemu je trenutno 64-bitni..Asteriks je napisao/la:.
Koliko ulogu igra to sta mislis?
Kako bi bilo da stavim 32 bitnu verziju?
Mia San Mia
Sve novije igre traze 64-bitni sistem.R32 je napisao/la:Malo sam pogledao na netu, i viđoh da je ovaj dolazio sa 32-bitnim sistemom, a na njemu je trenutno 64-bitni..
Koliko ulogu igra to sta mislis?
Kako bi bilo da stavim 32 bitnu verziju?
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
64-bitna verzija ti uzima vise rama, al' msm da to ne bi trebao biti problem. Pa ja sam koristi tu verziju prije dvije godine na 2 GB.
Mozes osjeiti probleme sa sistemom, nekompatibilnost odredjenih programa, procesa,...
Udji u event viewer pa pogledaj da li imas kakvih errora.
Da, upravo zahtjevnije igre kao sto ovaj rece, jer brze obradjuju vece kolicine memorije.
Mozes osjeiti probleme sa sistemom, nekompatibilnost odredjenih programa, procesa,...
Udji u event viewer pa pogledaj da li imas kakvih errora.
Da, upravo zahtjevnije igre kao sto ovaj rece, jer brze obradjuju vece kolicine memorije.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 maj 2016, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.
Ma jasno je meni to, ali eto bitnije je da radi normalno, jer ovako u svaku igru kad se uđe restartuje se.
Do sad sam ovaj problem rjesavao sa zamjenom paste, i ciscenjem, a na racunaru i sa novim kulerom i uredu sve.
Samo sto je za laptop teze naci kuler.
Pogledat cu i to onda detaljno, mada do sad sto sam pratio, ne jede nista procesor, 30% ga koristi, na netu i normalnom radu.
Mozda ima kakve veze i graficka, da je nesto poremeceno, jer samo u igri se automatski gasi, cim se pokrene igra, u ovom slucaju nsf u2, koja nije zahtjevna uopste,a duze izdrzi na PES-u 11 msm... Isto tako na skype se gasi poprilicno brzo.
Do sad sam ovaj problem rjesavao sa zamjenom paste, i ciscenjem, a na racunaru i sa novim kulerom i uredu sve.
Samo sto je za laptop teze naci kuler.
Pogledat cu i to onda detaljno, mada do sad sto sam pratio, ne jede nista procesor, 30% ga koristi, na netu i normalnom radu.
Mozda ima kakve veze i graficka, da je nesto poremeceno, jer samo u igri se automatski gasi, cim se pokrene igra, u ovom slucaju nsf u2, koja nije zahtjevna uopste,a duze izdrzi na PES-u 11 msm... Isto tako na skype se gasi poprilicno brzo.
Zadnja izmjena: R32, dana/u 11 maj 2016, 10:28, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia
Restartuje se zbog toga sto je procesor podesen do odredjene temperature gdje pravi spoj, da bi se zastitio od ostecenja, dugorocno gledano.
Znaci iz svega prilozenog, osnovni problem je u nemogucnosti kulera da obavlja svoj zadatak.
Grafe na laptasima su smece po pitanju jacih igara.
Jednostavno, gamer pc ima ogroman kuler, jako napajanje, prostor za cirkulisanje vazduha i kvalitetne graficke sa posebnim hladjenjem (aktivno il pasvino).
Laptop je namjenjen za te neke igre srednje zahtjevnosti.
Znaci iz svega prilozenog, osnovni problem je u nemogucnosti kulera da obavlja svoj zadatak.
Grafe na laptasima su smece po pitanju jacih igara.
Jednostavno, gamer pc ima ogroman kuler, jako napajanje, prostor za cirkulisanje vazduha i kvalitetne graficke sa posebnim hladjenjem (aktivno il pasvino).
Laptop je namjenjen za te neke igre srednje zahtjevnosti.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 maj 2016, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.
Pa na to sve i vuce, nego nikako ne mogu pronaci kuler za ovaj laptop hp probook 6540b mislim da je.
Ma zato je i namijenjen, za srednje igre, Pes nikada nije bio zahtjevan.
Znaci nesto osnovno po netu, neke igre te i eto.
Ma zato je i namijenjen, za srednje igre, Pes nikada nije bio zahtjevan.
Znaci nesto osnovno po netu, neke igre te i eto.
Mia San Mia
Probaj preko servisa, jer kuleri u sustini nisu skupi.
Cisto sumnjam da imas neko ostecenje procesora, mada ni to ne bi trebalo iskljuciti.
Opet, nabijanje temperature moze, kao sto si i sam gore napisao biti posljedica drugih hardwer problema, pa da se manifestuje na taj nacin, jer svaka nepravilnost stvara pritisak na procesor.
Cisto sumnjam da imas neko ostecenje procesora, mada ni to ne bi trebalo iskljuciti.
Opet, nabijanje temperature moze, kao sto si i sam gore napisao biti posljedica drugih hardwer problema, pa da se manifestuje na taj nacin, jer svaka nepravilnost stvara pritisak na procesor.
Pokusat cu tako, a i probat cu neki dr. kuler staviti direktno odozgo, jer je pristupacno sve, samo se tastatura skine i tu je odmah,
Detaljno ponovo sve ocistiti, i pregledati moguce greske. Ako ne uspijem odnijet cu na servis i gotovo.
Hvala vama
Detaljno ponovo sve ocistiti, i pregledati moguce greske. Ako ne uspijem odnijet cu na servis i gotovo.
Hvala vama
Mia San Mia
Testiraj ram sa memtest i hard disk sa tune up hd il nekim slicnim, tak da mozes iskljucit te dvije komponente. Onda ti ostaju jos grafa i sam procesor (kuler).
A u event vieweru ti sve fino zapisuje, pa bi ga trebao pogledati, pocev od nepravilnosti tokom podizanja sistema do raznih errora.
A u event vieweru ti sve fino zapisuje, pa bi ga trebao pogledati, pocev od nepravilnosti tokom podizanja sistema do raznih errora.
Raja imam problem sa monitorom.. Kad upalim komp samo se na sekundu pokaze slika (ono starting windows) i gasi se monitor, a komp i dalje radi i pali se standardno...
Ponekad se to i ne desi (nakon nekih 4,5 pokusaja paljenja) pa onda radi normalno sve dok ga ne ugasim..
Pretpostavljam da je monitor, nadam se da nije neki kvar u centralnoj, pa da pitam zna li ko o cemu je rijec i da li je iko imao slican problem?
Hvala..
Ponekad se to i ne desi (nakon nekih 4,5 pokusaja paljenja) pa onda radi normalno sve dok ga ne ugasim..
Pretpostavljam da je monitor, nadam se da nije neki kvar u centralnoj, pa da pitam zna li ko o cemu je rijec i da li je iko imao slican problem?
Hvala..
Imao isti problem kod mene bilo do kabla.Smalling je napisao/la:Raja imam problem sa monitorom.. Kad upalim komp samo se na sekundu pokaze slika (ono starting windows) i gasi se monitor, a komp i dalje radi i pali se standardno...
Hvala..
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
I ja sam pretpostavio da je do toga, nafatat cu neki kabal pa cu vidjeti.. Hvala brateBvB09 je napisao/la:Imao isti problem kod mene bilo do kabla.Smalling je napisao/la:Raja imam problem sa monitorom.. Kad upalim komp samo se na sekundu pokaze slika (ono starting windows) i gasi se monitor, a komp i dalje radi i pali se standardno...
Hvala..
- JoseeMourinho
- Kontakt:
@Asteriks
Eh ovako na pc-u neće klix, sportsport i sl., na mobu hoce
Isto tako Google, YouTube, GMail hoće,
Ovo iskoči kao error

Sta bi moglo biti?
I da najednom se desilo
Eh ovako na pc-u neće klix, sportsport i sl., na mobu hoce
Isto tako Google, YouTube, GMail hoće,
Ovo iskoči kao error

Sta bi moglo biti?
I da najednom se desilo

Ja sam imao slican problem, i bilo je do modema, kao blokiran nesto u tom fazonu.
I to rijesili ovi iz telekoma xd.
I to rijesili ovi iz telekoma xd.
Mia San Mia
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.