FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Rahma
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rahma » 11 maj 2016, 13:46

Ja mislim da je ovo velika glupost, cuj ne otici u Europu zbog ovoga.
Amer Dupovac!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 11 maj 2016, 14:01

Jel ima negdje snimak jucerasnje utakmice? Hvala

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 11 maj 2016, 14:13

Sta ljudi lupaju,kod nas ne postoji vlasnik jer kod nas nema tog zakona da se klub privatizuje malo citajte

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 maj 2016, 14:17

zagor1987 je napisao/la:Sta ljudi lupaju,kod nas ne postoji vlasnik jer kod nas nema tog zakona da se klub privatizuje malo citajte
kako nema promjenili smo statut, Tan kupio dionice i njegovo je vlasnistvo ,ne smije da dira ime i grb ,boju kluba ,ostalo ima pravo sta god hoce da radi e sad da li se bas vodi na njemu licno to ne znam . kako god ja bi volio da neki nas covjek ili nasa neka korporacija otkupi dionice od Tana ne vezano za ovo al bi volio da se vrati klub u nase vlasnistvo :salut:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 11 maj 2016, 14:18

bordobijeli je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Sta ljudi lupaju,kod nas ne postoji vlasnik jer kod nas nema tog zakona da se klub privatizuje malo citajte
kako nema promjenili smo statut, Tan kupio dionice i njegovo je vlasnistvo ,ne smije da dira ime i grb ,boju kluba ,ostalo ima pravo sta god hoce da radi e sad da li se bas vodi na njemu licno to ne znam . kako god ja bi volio da neki nas covjek ili nasa neka korporacija otkupi dionice od Tana ne vezano za ovo al bi volio da se vrati klub u nase vlasnistvo :salut:
Razlika je uloziti,i kupiti dionice kod nas po zakonu o sportnu ne postoji vlasnik nit moze privatizovat klub i tu je kraj price vjeruj mi

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 maj 2016, 14:20

Ne postoje ni dionice klub nije dioničko društvo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 maj 2016, 14:22

club21 je napisao/la:Ne postoje ni dionice klub nije dioničko društvo.
pa sta je tan kupio ,na osnovu cega je on vlasnik :?:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 maj 2016, 14:25

Ne lupajte gluposti, da bi kupio dionice mora klub preci sa UG na DD a to nije moguce jer ne postoji zkon o sportu. Tan u papirma i po zakonu nije vlasnik niceg i ide se milion % u Evropu ako se izbori. Ovi sto prave kalkulacije nek si prvo izbore Evropu na terenu i nek paznju usmjere ka vlastitoj problematici a ne da im placeni spin majstori misli okrecu ka Belgiji.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 maj 2016, 14:27

bordobijeli je napisao/la:
club21 je napisao/la:Ne postoje ni dionice klub nije dioničko društvo.
pa sta je tan kupio ,na osnovu cega je on vlasnik :?:
upravljačka prava.

High

Post Postao/la High » 11 maj 2016, 14:28

A jeste naivni. :oops:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 11 maj 2016, 14:29

opet nasjedate na gurbetske podvale
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 maj 2016, 14:32

pa dobro svi znamo da je on vlasnik , upravljacka prava to znaci da ima vecinu u skupstini ,upravi ,znaci on upravlja klubom . ne vezano za ovo sad oko kotrika i evrope ,mislim da ima dosta nejasni stvari u klubu skupstina bi mogla puno zanimljivog donijeti ,cak su vec i rekli da ce biti govora o sistemu upravljanja kluba i daljeg poslovanja . sta znace upravljacka prava , kako da ih ja kupim npr

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 11 maj 2016, 14:37

The UEFA Rules were brought in following a high profile case in 2000 and were first established for the 2000/01 season. The rule prohibits two football clubs in which a person or a company has an interest from being admitted into the same UEFA club competition.

What is meant as having an interest in another club?

Having an interest in another football club has been defined as meaning the following:

The majority of the shareholders’ voting rights in another club in the same UEFA club competition

The right to appoint or remove a majority of the directors in another club in the same UEFA club competition

The majority of the shareholders’ voting rights (through a shareholders’ agreement) in another club in the same UEFA club competition

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 11 maj 2016, 14:40

Prvo nas blati nakon seljinog poraza u Zenici, danas ponovo udara a nasi ocigledno nasjedaju...
Lakoste je to sve fino objasnio, i da Kortrijk izbori evropu mi i dalje idemo, naravno ako istu izborimo.

Sinane, pametnije bi ti bilo napisati koji tekst zasto nece biti evrope na grbavici?

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 11 maj 2016, 14:44

HausMan je napisao/la:The UEFA Rules were brought in following a high profile case in 2000 and were first established for the 2000/01 season. The rule prohibits two football clubs in which a person or a company has an interest from being admitted into the same UEFA club competition.

What is meant as having an interest in another club?

Having an interest in another football club has been defined as meaning the following:

The majority of the shareholders’ voting rights in another club in the same UEFA club competition

The right to appoint or remove a majority of the directors in another club in the same UEFA club competition

The majority of the shareholders’ voting rights (through a shareholders’ agreement) in another club in the same UEFA club competition
Ne vazi ovo za nas, mogu sam kurzcu svirati :)

osgood
Kontakt:

Post Postao/la osgood » 11 maj 2016, 14:50

Zbog rigoroznih zakona UEFA Sarajevo bi moglo ostati bez nastupa u Evropi, iako isti izbori na terenu, a problem je što je većinski vlasnik malezijski biznismen, Vincen Tan, piše belgijski Dhent.
Krovna kuća evropskog fudbala ne dozvoljava da isti vlasnik prijavi dva kluba u UEFA takmičenjima, a budući da je Tan većinski vlasnik upravljačkih prava Bordo kluba, te većinski vlasnik belgijskog Kortrijka vjerovatno će morati birati.

Sarajevo ima šanse da se plasira u Evropu. Bordo tim mora savladati Olimpic, no moraju se poklopiti još neke stvari - da Sloboda osvoji Kup Bosne i Hercegovine ili da Široki Brijeg ne savlada Radnik.

Kortrijk je završio play off na prvom mjestu i u dodatnom doigravanju igrat će protiv Charleroi, te ukoliko bude uspješniji plasirat će se u Evropsku ligu. Joseph Allijns, predsjednik ovog kluba, istakao je da vjeruje da će Tan dati prednost Kortrijku, ukoliko oba njegova kluba ostvare plasman u Evropu.

Ukoliko se Tan ne bi mogao odlučiti, UEFA bi dala mjesto u Evropi klubu koji ima bolji plasman u domaćem prvenstvu, a to je bi moglo biti Sarajevo, jer postoji mogućnost da završi na trećem mjestu.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 maj 2016, 14:54

Ponadali se navijaci Misketove prčije! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 11 maj 2016, 14:57

joker90 je napisao/la:Ponadali se navijaci Misketove prčije! :kafa:
Pozdrav za iste :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz:
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 11 maj 2016, 15:00

mislim da bi ranking klubova bio presudan u toj prichi,a mi valjda imamo bolji[WHITE SMILING FACE]

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 11 maj 2016, 15:06

nukleusmember je napisao/la:mislim da bi ranking klubova bio presudan u toj prichi,a mi valjda imamo bolji[WHITE SMILING FACE]

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
ne pishi vishe sviju ti :facepalm:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Haksss i 63 gosta.