Ova dva transfera kad sam vidio, pogotovo Sančeza pao sam u delirij.
Jer Karambu nam je bio želja, vidjeli smo šta može protiv nas, jak u duelu, jak defanzivno, brz, jak na lopti, eksplozivan, dobar u driblingu, radilica na terenu, ovaj transfer je TOP TOP, ovo je kupovina decenije, mali će dominirati Evropskom scenom, ne postoji ni 2%šanse da on ne uspije,
takav igrač se rijetko rađa, sa 18 godina je među najboljim veznjacima Evrope, svi su zaluđeni njegovim igrama,
a ovaj transfer ima snagu i s te strane, jer Bayern kao da je postao prva želja svih igrača, svi se tako lako odlučuju za Bayern, i na to moramo biti ponosni.
Nije ovo transfer Karla, kako neka budala piše, a danas svako ima pravo pisati, naši su ga zapazili protiv nas i naravno da su popričali i sa Karlom, a sad se predstavlja kao da je Karlo njih nazvao i rekao dovedite ga, dječija priča.
Nema sistema u kojem malac ne može igrati, a takav jedan što zna iznijeti loptu, učiniti tranziciju kroz sredinu svakom dobro dođe, biće ovo Esien iz najboljih dana.
Humelsa smo svi očekivali, tako da tu nismo puno iznenađeni, ali lijepo da takva 2 transfera u jednom danu se objave.
Što se odlazaka tiče, Goce 100%, Benatia 80%, Tijago 70%, Rode 90%, Starke 90%
i stvarno osjećam da će nas svih 5 napustiti.
Benatija nije najsretniji, a ima primanja velika za nekog ko je povrijeđen i za nekog stopera što sjedi na klupi, a još pri tome u dvije godine se nije dokazao. OK, znamo mi da je to vrsni stoper, ali džaba kad se nije dokazao. ja bi kao navijao da on ostane, ali onda pomislim na povrede i to da se nismo mogli uzdati u nj, onda je raskid tako logičan.
Goce, šta reći 12 mil plata za ništa, opet znamo šta je i šta može, ali 3 godine bez pravog dokaza, ne može se to istrpiti više, a pritom nije ni sretan kod nas.
Tijago se nije dokazao, pokazao se kao igrač koji zna s loptom sve, ali isto tako u ove 3 godine se pokazao kao neodgovoran kiks igrač, još su relativno velika primanja od 8 mil, a pored ovakve beton sredine sumnjam da bi imao neke želje. Ustavri možda bi on i uspio, nikad se ne zna, ali imao je 3 godine, a pritom je naša sredina ojačana i neko mora ići, a on od svih najmanje povjerenje ulijeva.
Rode je kvalitetan za rotacije, bio bi on dobar u mnogim utakmicama, ali 5 igrača sigurnih je već tu, gužva je velika, a momak zaslužuje više da igra.
Starke kao nije bitan, ali moramo ga ispoštovati. On je treći golman, nagađam možda ima milion primanja, za takvu ulogu je to previše, još ugovor ističe ove sezone, a svakako neko iz omladinskog pogona već ima to mjesto i najlogičnija opcija. ovih 10% sam ostavio u slučaju društeveno-moralnih razloga.
Vjerujem da za ove pobrojane možemo dobiti bar 80 mil., što bi se opet pokazao kao čudesan rad, jer smo osnažili kadar, a ni eura izgubili nismo, a još ćemo i na platama poprilično uštedjeti.
Pored svih ovih transfera, ne ukazuje ništa na to, ali moguće da nas napusti Rafinja i Bernat, ali tu me nemojte za riječ držati, to su želje,
nemamo još osjećaj da bi se takvo nešto moglo dogoditi.
Sa druge strane što se dolazaka tiče sve je moguće.