FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Nagio
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Nagio » 11 maj 2016, 10:56

Nagio je napisao/la:
svetastrana je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Nešto razmišljam, nisu krivi talenti poput Radovca i sličnih što nakon određenog vremena stagniraju i nazaduju čak, nemamo mi dovoljno stručnih ljudi koji će raditi sa igračima. Prvo što treba jeste dovesti profesionalce, stručne ljude koji žive fudbal pa tek onda graditi ekipu.

Svaka čast juniorima, nadam se da će što više njih napraviti dobre karijere.

Skontaj malo. Kada se hoces usavrsavati onda ti je i obicni trener dovoljan. U slucaju ovog malog , presudna su bila nargila , menadjer i njegova zelja da preko noci udje u krug poznatih. Ima i do toga sto ti kazes ali vrlo malo. I on i Cimi su stasavali uz stopere od kojih mozes svasta nauciti. On stagniro , Cimi napredovo....
Ma u nasoj ligi cim se neki igrac malo pokaze treba ga prodat na vrijeme, i cimi je poceo stagnirat, evo sta se desava i sa duljevicem, primjer i kod kona kad brko nije pustio svraku, sta se njemu desilo a u repci dobro igro..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 maj 2016, 10:58

marconato je napisao/la:Nesto tu kod vas ozbiljno ne stima kada su u pitanju klinci! Ne postoji premlad igrac, samo dobar i los! Živković, Grujić, Mihajlović...su redom '96. godiste i ponajbolji igraci superlige, reprezentativni su kalibar! Pa mali Vlahović iz Partizana je 2000. a vec ima 15-ak nastupa za prvi tim... ;)
Cekaj malo, koliko Partizan dugo ulaze u omladinski fudbal i vlastitu akademiju? Citao sam jednu listu gdje se skola fudbala Partizana poredi i sa Ajaxovom i Soanjolskom skolom. Koliko su ti momci odigrali jakih turnira i kakve uslove imaju? E sada to uporedi sa skolama akademijom Sarajeva i Zelje. Sarajevo od dolaska Tana pravi veliki podvig s akademcima i kadeti apsolutno dominiraju i za njih tek treba da se cuje. Ne mozes porediti nekoga ko godinama ulaze u omladinski fudbal i nekoga ko je tek stigao na pravi put sto se tice kadeta prvenstveno. Polako, daj vremenu da odradi svoje pa cemo vidjeti kakav ce proizvod izaci. Mada cu reci da tu ima i dosta menadzerskog udjela ali je to vec druga tema.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 maj 2016, 11:06

Klub treba znati pravi momenat pa prodati igrača dok se moze sta uzeti za njega dok nije pobudalio.
Takav je naš bosnjački mentalitet, odma slava,kapitenska trka i par natpisa u novinam udari u glavu. Još ako da nekoliko golova ode u nebesa. Umisle se da su igrači i da ne trebaju ni trenirati više umjesto da treniraju duplo više. Trening profesionalca traje 5 h u toku dana podijeljen na dva dijela a kod nas je treing na nargili,kafi ili kladionici.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 maj 2016, 11:36

Rooney88 je napisao/la: Cekaj malo, koliko Partizan dugo ulaze u omladinski fudbal i vlastitu akademiju? Citao sam jednu listu gdje se skola fudbala Partizana poredi i sa Ajaxovom i Soanjolskom skolom. Koliko su ti momci odigrali jakih turnira i kakve uslove imaju? E sada to uporedi sa skolama akademijom Sarajeva i Zelje. Sarajevo od dolaska Tana pravi veliki podvig s akademcima i kadeti apsolutno dominiraju i za njih tek treba da se cuje. Ne mozes porediti nekoga ko godinama ulaze u omladinski fudbal i nekoga ko je tek stigao na pravi put sto se tice kadeta prvenstveno. Polako, daj vremenu da odradi svoje pa cemo vidjeti kakav ce proizvod izaci. Mada cu reci da tu ima i dosta menadzerskog udjela ali je to vec druga tema.
Naravno, ne stoji poredjenje Sarajeva sa Pfc, Cz ili Dinamom, koji imaju jedne od jacih skola fudbala u Evropi, ali hocu da kazem da se pravi greska generalno u BiH po pitanju shvatanja pojma "mlad igrac"!
Igrac od 22-23 god i nije vise tako mlad, nego maltene formiran vec sa ne mnogo prostora i mogucnosti za napredak i dalji razvoj, pa cak i oni od 19-20 god vec uveliko igraju u prvim timovima po Evropi. Malo su se granice pomjerile, pa se sada talenti vec sa 16-17 guraju u vatru... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 maj 2016, 11:46

marconato je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: Cekaj malo, koliko Partizan dugo ulaze u omladinski fudbal i vlastitu akademiju? Citao sam jednu listu gdje se skola fudbala Partizana poredi i sa Ajaxovom i Soanjolskom skolom. Koliko su ti momci odigrali jakih turnira i kakve uslove imaju? E sada to uporedi sa skolama akademijom Sarajeva i Zelje. Sarajevo od dolaska Tana pravi veliki podvig s akademcima i kadeti apsolutno dominiraju i za njih tek treba da se cuje. Ne mozes porediti nekoga ko godinama ulaze u omladinski fudbal i nekoga ko je tek stigao na pravi put sto se tice kadeta prvenstveno. Polako, daj vremenu da odradi svoje pa cemo vidjeti kakav ce proizvod izaci. Mada cu reci da tu ima i dosta menadzerskog udjela ali je to vec druga tema.
Naravno, ne stoji poredjenje Sarajeva sa Pfc, Cz ili Dinamom, koji imaju jedne od jacih skola fudbala u Evropi, ali hocu da kazem da se pravi greska generalno u BiH po pitanju shvatanja pojma "mlad igrac"!
Igrac od 22-23 god i nije vise tako mlad, nego maltene formiran vec sa ne mnogo prostora i mogucnosti za napredak i dalji razvoj, pa cak i oni od 19-20 god vec uveliko igraju u prvim timovima po Evropi. Malo su se granice pomjerile, pa se sada talenti vec sa 16-17 guraju u vatru... ;)
Ma dobro, to je vec stara prica. Imas igraca od 20 godina koji su okosnice timova u Ligama petice. Igrac sa 23 godine nije star ali je na doborm putu da postane onaj "vjeciti talenat". Ja sam samo stekao utisak da se pokusava osporiti uopste rad sa mladim igracima u Sarajevu (mislim na grad) a to moze onaj ko nije ni milimetra upucen u pricu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 12:01

Znaci Tan mora izabrati ko ce u Evropu, mi ili Kortrijk... Nema onda od nas nista.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 11 maj 2016, 12:08

Gdje to cu ti, gdje to pise.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 11 maj 2016, 12:09

AdiFKS je napisao/la:Gdje to cu ti, gdje to pise.
Pise u zakonu Uefe.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 maj 2016, 12:10

Tan nije vlasnik klub nigdje u papirima.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 maj 2016, 12:33

Znaci ako jedan covjek ima dva ili vise klubova u svom vlasnistvu,a izborili su nastup u evro-kupovima,samo jedan moze imati pravo nastupa???

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 12:35

zagorski je napisao/la:Znaci ako jedan covjek ima dva ili vise klubova u svom vlasnistvu,a izborili su nastup u evro-kupovima,samo jedan moze imati pravo nastupa???
Tako je objavljeno. Nadam se sa ima neka kvaka.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 maj 2016, 12:38

Tan nije vlasnik Sarajeva, Sarajevo je i dalje U.G.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 12:40

Amin.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 maj 2016, 12:40

marconato je napisao/la:Nesto tu kod vas ozbiljno ne stima kada su u pitanju klinci! Ne postoji premlad igrac, samo dobar i los! Živković, Grujić, Mihajlović...su redom '96. godiste i ponajbolji igraci superlige, reprezentativni su kalibar! Pa mali Vlahović iz Partizana je 2000. a vec ima 15-ak nastupa za prvi tim... ;)
MENTALITET , najtezi dres na svijetu je dres FK Sarajeva ,to su osjetili u dvije sezone Jesic,Jarni,Musemic,Uscuplic ,Hurtic,Kodro ,Petrovic, od igraca Radovac ,Bilbija ,velkoski,stojcev,berberovic,puzigaca kramar ,rustemovic,kadusic ,okic, itd itd od rata na ovamo 2 covjeka nisu popljuvana a to su zeka turkovic i said huseinovic . tesko objasnjivo ali to je takav pritisak ne znam ni sam zasto

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 maj 2016, 12:57

Lakoste je napisao/la:Tan nije vlasnik Sarajeva, Sarajevo je i dalje U.G.
Mislim da to ne pije puno vode.
#divovi

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 maj 2016, 13:00

moustapha je napisao/la:
Normalno da pije vode, jer ti kad saljes dokumentaciju za u savez za licenciranje saljes sve iz kluba. Ni u jednom papiru Tan se ne spominje kao vlasnik kluba jer je klub registrovan kao UG i tako ce i dalje biti. Cak ni u skupstini Tan se ne vodi kao vlasnik uloga nego imas ljude iz sjene.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 maj 2016, 13:02

nije tacno , da je tesko nositi dres Sarajeva , publika ko publika pa psuje imas to svugdje , nego kod nas publika sastavlja i dovodi igrace , sve znaju od plate do ko mu je djevojka , jer ta djevojka za njega ili nije , sve ovdje se pitaju navijaci e tu stvara problem , navijaci na upravu uprava na igrace i eto pritiska , gdje mladi igrac rekne sam sebi dosta mi je ovog , odo ja u provod , jer on se trudi a neko mu psuje , pa njemu to ispada da su svi nezahvalni i da nema snage se boriti sa vjetrenjacama ... kad uprava se ogradi od navijaca i puno podrsku da nekom igracu e onda ce taj igrac dobiti vjetar u ledja ...

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 11 maj 2016, 13:21

UEFA kaze ovako:

The UEFA Rules were brought in following a high profile case in 2000 and were first established for the 2000/01 season. The rule prohibits two football clubs in which a person or a company has an interest from being admitted into the same UEFA club competition.

Having an interest in another football club has been defined as meaning the following:
- The majority of the shareholders’ voting rights in another club in the same UEFA club competition
- The right to appoint or remove a majority of the directors in another club in the same UEFA club competition
- The majority of the shareholders’ voting rights (through a shareholders’ agreement) in another club in the same UEFA club competition

Tan naravno nije zaveden kao vlasnik jer kod nas nikad nije ni donesen zakon o sportu, ali je na bazi novcanih uloga i participaciji u novcu stekao dominantna upravljacka i glasacka prava.
Vidjecemo...sve zavisi koliko bi UEFU ovaj slucaj zainteresovao, ako se zainate mogu oni naci sta pozele. Najbolje bi bilo da ovaj Kortijk izgubi ovaj play off da se uopste oko toga ne brinemo :)
P.S. da smo prvaci bolila bi nas neka stvar, bili bi sigurni u ligi prvaka...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 maj 2016, 13:27

Lakoste je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
Normalno da pije vode, jer ti kad saljes dokumentaciju za u savez za licenciranje saljes sve iz kluba. Ni u jednom papiru Tan se ne spominje kao vlasnik kluba jer je klub registrovan kao UG i tako ce i dalje biti. Cak ni u skupstini Tan se ne vodi kao vlasnik uloga nego imas ljude iz sjene.
Kamo srece da to ne budemo morali dokazivati. Sama cinjenica da isti covjek sjedi u nadzornom odboru dva kluba dovodi nas u vezu sa belgijancima. Iskreno se nadam da ce se naci rjesenje za ovo.
#divovi

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 11 maj 2016, 13:38

Pustite gluposti Sportcentra ili koji je ono portal već napisao. Tan nije vlasnik Sarajeva,ti nije moguće jer mi nemamo još uvijek zakon o sportu...
Sabrine mi moje!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.