BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Desperado09
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Desperado09 » 10 maj 2016, 22:14

Najbolju u lopovluku. Dosije u čelnika ko u Cosa Nostre. Samo još nisu ubili nikog.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 maj 2016, 22:15

Nema najbolju upravu nego najvise para.Da su se nekad trebali ugasiti pito bi te ja.To sto sad i ako pljunu 50 mil a ispuse foru boli ih k.... to jee drugi par cipela.
Da su namazani jesu,ko i svaki krimos jbg...
Uostalom jbt ih daBogda svi pocrkali jel tako...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2016, 22:17

Yebeš pare ako nemaš sposobne ljude u upravi to se najbolje vidi na ostalim timovima u Evropi koliko ulupaju para i ništa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 maj 2016, 22:24

Uglavnom, Reus ostade trenutno najlojaniji igrac Dortmunda :mrgreen: odolio je zovu bavarskih šuški :mrgreen:
Vidjecemo hoce li ostati u Borusiji...a nije da nema ponuda.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 maj 2016, 22:29

let3 je napisao/la:Uglavnom, Reus ostade trenutno najlojaniji igrac Dortmunda :mrgreen: odolio je zovu bavarskih šuški :mrgreen:
Dobro on....Ali Grosskreutz je kod njih bio najveći Dortmundovac...Samo eto njega su se odrekli...Sad dal opravdano, neopravdano, prerano ili ne, ali čovjek im je gorio za tim.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 10 maj 2016, 22:53

effe_sa je napisao/la:
let3 je napisao/la:Uglavnom, Reus ostade trenutno najlojaniji igrac Dortmunda :mrgreen: odolio je zovu bavarskih šuški :mrgreen:
Dobro on....Ali Grosskreutz je kod njih bio najveći Dortmundovac...Samo eto njega su se odrekli...Sad dal opravdano, neopravdano, prerano ili ne, ali čovjek im je gorio za tim.... ;)
a moj effe šta da ti kažem kad sve znamo. Oni sad krive Hummelsa i ostale, a eto kako postupaju sa Groskrojcom, a poznat je i slučaj Dede.
Znamo svi da Groskrojc svim srcem Borusiju voli i da bi tu ostao i vodu nositi,
a Dede i kada je borusija bila u krizi odbijao je bogate ponude i ostao lojalan, a čim malo pade zatjeraše ga k'o kera,
ali neka, svakom po zasluzi, kako siješ tako i... ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 maj 2016, 23:27

Nije tacno.
Dedea bi ostavili na klupi a on je htio da igra.
To je to.A da su ga sutnuli ko kera ne bi i danas dan dolazio na druzenja...
Informisi se malo prije lupetanja.
Gross nema kvalitet za ovu ekipu a u najboljim godinama naravno hoce da igra.
Humels je piccic obicni.Dede i Gross sigurno ne bi presli tamo,sve i da su mogli.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 maj 2016, 23:32

Oj frankfurtu yebem li ti majnu - vidjaj moralista. :rol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 11 maj 2016, 08:01

Klopp je napisao/la:To cemo jos vidjeti jesu li sebe pojacali a BVB oslabili. Evo primjera Gotzea, nakon tri godine mozemo reci da je to promasaj za njih. Medju placenijim igracima u timu, a niti jednu sezonu nije donosio prevagu niti je bio bitan kotac u ovim titulama. A vidi sta je BVB dobio njegovom prodajom, za te iste pare isto ljeto dovedeni Auba i Miki kao zamjene i pogledaj gdje su danas ova dvojica, mogu birati klub gdje ce igrati.
Gece nije donio Bayernu nikakvu prevagu u odnosu na npr. španske klubove, ali jeste BVB osjetno slabiji od vremena kad je igrao Gece, jer otišao je i Lewat i još štošta. To što smo za pare od Gecea kupili Aubu i Mikija izgleda kao dobar posao, ali Miki je prve dvije sezone bio očajan, a Auba nedovoljan da zamijeni Lewata koji je otšao za džaba. Jeste Bayern bio najjači kad je i BVB bio jak, ali to njima ne znači ništa i oni i dalje nastavljaju sa politikom slabljenja konkurencije u BL. Jeste pozitivno što se za Humelsa uzima 35 miliona, ali ovo je i znak da u dogledno vrijeme BVB nema šanse da postane dugoročno ozbiljan kandidat za titule, a upitna je i njihova konkurentnost u Evropi oslanjajući se na potencijale, bez top klasa u timu. To je i ova sezona u LE pokazala.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 11 maj 2016, 08:16

Sačekajmo ljeto da vidimo koga će se sve dovesti pa ćemo biti pametniji. Mi lovom ne možemo parirati ovim tajkunskim igračkama tipa Buyern ili PSG, ali možemo pametnim radom, a u tom pogledu zasad dobro stojimo. Ovo je najuspješniji period u povijesti kluba i nema razloga za pljuvačinu.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 maj 2016, 09:01

KayserSose je napisao/la:Sačekajmo ljeto da vidimo koga će se sve dovesti pa ćemo biti pametniji. Mi lovom ne možemo parirati ovim tajkunskim igračkama tipa Buyern ili PSG, ali možemo pametnim radom, a u tom pogledu zasad dobro stojimo. Ovo je najuspješniji period u povijesti kluba i nema razloga za pljuvačinu.
Mi pricamo ovdje o pariranju kao da smo klub koji nema 10 eura u kasi,radi se o imenu brendu kluba a mi iz godine u godinu gubimo to i postajemo filijala Bayernu.
Nije uopste vazno sto smo dobro prosli sa ovim zadnjim transferom vazno je sto u svakom momentu moze doci klub poput Bayerna i uzeti nam igraca i to je zalosno.
Ima puno vise klubova koji su siromasniji od nas ali imaju dostojanstvo i kredibilitet,i kada naprave transfer odnosno kada prodaju igraca zemlja se trese i niko ih ne cerupa kao nas.
Nekako mi Borussia sve vise lici na Ajax napravi igraca dodje ponuda ode igrac,za mene kao navijaca je ponizavajuce ovo sto se desava, ne mozes kupiti dres sa imenom igraca jer ne znas hoce li otici na kraju sezone toliko smo mocni i stabilni.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 11 maj 2016, 11:13

opel je napisao/la:
Klopp je napisao/la:To cemo jos vidjeti jesu li sebe pojacali a BVB oslabili. Evo primjera Gotzea, nakon tri godine mozemo reci da je to promasaj za njih. Medju placenijim igracima u timu, a niti jednu sezonu nije donosio prevagu niti je bio bitan kotac u ovim titulama. A vidi sta je BVB dobio njegovom prodajom, za te iste pare isto ljeto dovedeni Auba i Miki kao zamjene i pogledaj gdje su danas ova dvojica, mogu birati klub gdje ce igrati.
Gece nije donio Bayernu nikakvu prevagu u odnosu na npr. španske klubove, ali jeste BVB osjetno slabiji od vremena kad je igrao Gece, jer otišao je i Lewat i još štošta. To što smo za pare od Gecea kupili Aubu i Mikija izgleda kao dobar posao, ali Miki je prve dvije sezone bio očajan, a Auba nedovoljan da zamijeni Lewata koji je otšao za džaba. Jeste Bayern bio najjači kad je i BVB bio jak, ali to njima ne znači ništa i oni i dalje nastavljaju sa politikom slabljenja konkurencije u BL. Jeste pozitivno što se za Humelsa uzima 35 miliona, ali ovo je i znak da u dogledno vrijeme BVB nema šanse da postane dugoročno ozbiljan kandidat za titule, a upitna je i njihova konkurentnost u Evropi oslanjajući se na potencijale, bez top klasa u timu. To je i ova sezona u LE pokazala.
Nije tacno da je BVB slabiji u odnosu kad je Gotze igrao. Bio je Gotze i Lewandowski 2013 u timu pa na kraju smo imali 66 bodova a koliko sad imas? Da Bayern igra istu sezonu kao 2012 uzela bi i ova ekipa titulu ako ti je to argument. Ne mozes porediti po titulama, jer Bayern je toliko jaci i nadmocniji u odnsou na period 11 i 12 sezone da nisi imao ni procenat sanse da ih ugrozis, iako smo eto do ovog kola igrali najbolju sezonu u historiji.

I Auba nije doveden da zamijeni Lewandowskog, vec zajedno s Mikijem da kompenzira Gotzea.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 11 maj 2016, 11:13

Pa mi smo danas uistinu moćan klub i na financijskom i na sportskom planu, ali od nas ima i nekih moćnijih. Naši igrači su odlazili upravo u takve - Real, Buyern i SAF-ov MUFC. Trenutni omjer snaga u svijetu nogometa je taj da imaš na vrhu Barcu, Real i Bayern, a ispod njih dolaze superbogati PSG i nekoliko klubova iz Prema. Tek nakon toga dolaze (bar po meni) Juve, Atletico i BVB (kao klubovi određene financijske moći i pružanja sportskog izazova), pri čemu u tom trojcu (opet po meni) mi najlošije kotiramo (Juve je jače ime, a Madrid puno privlačniji od Dortmunda za neke nacije koje su talentiranije za nogomet).

Sahin i Juda su imali klauzule koje su ugovarane kad je klub bio daleko od današnje pozicije, a Lewa je čekao istek ugovora. Kagawa je prodan jer se dogovorilo s boljim Reusom. Znači za svaki transfer postoji neko obrazloženje. Dummels sad odlazi u Buyern i nama je tu puno toga nejasno, ali možda su oni bili jedini koji su pristali ponuditi popriličnu svotu love za stopera u zadnjoj godini ugovora (k tome još i sklonog ozljedama). Transferi zvijezda nisu nužno loši, jer nekada zna doći i do zasićenja kod igrača, pa imaš samo preplaćeno ime koje ne pruža ni blizu onoga što se očekivalo. Atletico je kao i mi izgubio dosta igrača, pa ove sezone opet igra finale LP.

Slažem se da nije lijepo da nam 3 igrača odu u rivala, ali to je veća sramota za ligu nego za sam klub. U BL je jednostavno okvir za djelovanje krivo nasađen i favorizira jedan klub. Dovoljno novca da tome doskočimo u dogledno vrijeme vjerovatno nećemo imati, te nam ostaje da pameću anuliramo tu razliku u financijskoj moći.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 11 maj 2016, 11:57

KayserSose je napisao/la:Sačekajmo ljeto da vidimo koga će se sve dovesti pa ćemo biti pametniji. Mi lovom ne možemo parirati ovim tajkunskim igračkama tipa Buyern ili PSG, ali možemo pametnim radom, a u tom pogledu zasad dobro stojimo. Ovo je najuspješniji period u povijesti kluba i nema razloga za pljuvačinu.
Da sačekamo koga će dovesti i ko će još otići, odnosno neće produžiti ugovor. A najuspješniji period je bio od 1995-2002, tada su bile tri titule u BL, osvojena LP i jedno polufinale LP. A gle slučajnosti i tada je nakon osvojene LP otišao dvostruki strijelac iz finala K.H. Riedle u Liverpul, a Hitzfeld otšao u FCB (interesantno). Da ne bude opet ponavljanje istorije, jer je nakon ovog najuspješnijeg perioda od sedam godina nastao period pada koji je podugo trajao. Vjerovatno je sad to mnogo manje realno, ali ja malo i statistički razmišljam.

@Klopp
Gece i Lewat su igrali 2013 i tad smo imali 66 bodova u BL i igrali finale LP, razvalili Real, MC itd itd. Je li nam tad više skočio ugled ili sad kad u BL idemo na 80 bodova, a u LP nas nema nikako. O zaradi u ovoj paraleli da i ne govorim.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 11 maj 2016, 16:59

opel je napisao/la:

@Klopp
Gece i Lewat su igrali 2013 i tad smo imali 66 bodova u BL i igrali finale LP, razvalili Real, MC itd itd. Je li nam tad više skočio ugled ili sad kad u BL idemo na 80 bodova, a u LP nas nema nikako. O zaradi u ovoj paraleli da i ne govorim.
Pa jel pricamo o ugledu ili o snazi kluba? Nemoj sad ugled mijesati u ovo.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 11 maj 2016, 18:10

Miki peti u evropi po ucinku (gol+asist). Ispred njega krema svjetskog fudbala. Suarez, Messi, CR7 i Ibrakadabra, pa slijedi Miki, Neymar itd.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 12 maj 2016, 07:09

Klopp je napisao/la:
@Klopp
Pa jel pricamo o ugledu ili o snazi kluba? Nemoj sad ugled mijesati u ovo.[/quote]

Pričamo o finalu LP i ispadanju u četvrtfinalu LE, o parama koje to donosi i ne donosi, o ugledu i snazi kluba koji proizilazi iz jednog i drugog.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 maj 2016, 14:48

Koliko sam upratio, Watzke je postavio ultimatum Gundoganu, ili produzenje ugovora (koje nece biti na godinu dana) ili moze pakovati stvari.

Mislim da je to jedino realno rjesenje, produzi ugovor, odigraj dvije super sezone, prodaj se za 50miliona...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 12 maj 2016, 15:35

Dembele potpisao!!! To je zvanično.

Uskoro ce biti objavljeni detalji transfera.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 maj 2016, 15:40

Cestitke. Nije ni legla rata od Hummelsa a vec ste se razletili. Samo, koliko bi mogao trajati ugovor da vidimo kad da planiramo Riberija u penziju? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.