FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Besic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Besic » 10 maj 2016, 21:38

Ma ja sam to samo kao primjer naveo . Može se napraviti Sarajevo II ali ne možemo funkcionisati kao svugdje u normalnom svetu.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 10 maj 2016, 22:10

Pa bilo je prije, ali...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 maj 2016, 22:21

A sta ce onda kad je bilo Sarajevo 2 pa kad se sjetim onih utakmica,pa realno bolje izmedju sebe lopte na treningu da igraju.Sta treba formira se ekipa i onda igra sa rekreativcima,bukvalno mi se sa foruma skupimo i igramo protiv njih na to su licile te utakmice u onoj ligii.Ni jedan igrač se nemoze nažalost razviti zdravo tako što će igrati nize lige kod nas.Ako se može završiti neka posudba u neki klub iz PL to je jedino rijesenje.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 10 maj 2016, 23:15

Popustite tu pricu nemamo ni Sarajevo kako treba a ne Sarajevo II
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 maj 2016, 23:20

Koje nize lige? Zar moze niza liga od ove u kojoj sad igramo? Ako igrac od 18, 19 godina nema kvalitet da igra ovu jad ligu, nikad onda nece ni biti kvalitet.
Ako neko valja, bez obzira na godine, on moze igrati.
Pa u Dinamu su Kovacic, Jedvaj, Pjaca i mnogi drugi poceli igrati sa 17 godina.
Catakovicu je vec 19 godina. Njegovi vrsnjaci u Europi vec imaju znacajne uloge u puno jacim klubovima.
On treba sllijedece sezone biti ili prva opcija u napadu ili treba otici i igrati za kantonalca.

Ovo se ne odnosi samo na Catakovica nego na sve.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 10 maj 2016, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 10 maj 2016, 23:25

Kazu idemo dalje na Eurosongu ako Sloboda osvoji kup

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 10 maj 2016, 23:39

zlo87 je napisao/la:Kazu idemo dalje na Eurosongu ako Sloboda osvoji kup
lazi me lazi vjerovat cu sveeeee
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 11 maj 2016, 00:01

Evolution87 je napisao/la:
Hahahahahahahahhahahah

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 01:11

Evolution87 je napisao/la:
@evolution laku noc :D :D

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 11 maj 2016, 06:30

Evander je napisao/la:Koje nize lige? Zar moze niza liga od ove u kojoj sad igramo? Ako igrac od 18, 19 godina nema kvalitet da igra ovu jad ligu, nikad onda nece ni biti kvalitet.
Catakovicu je vec 19 godina. Njegovi vrsnjaci u Europi vec imaju znacajne uloge u puno jacim klubovima.
On treba sllijedece sezone biti ili prva opcija u napadu ili treba otici i igrati za kantonalca.

Samo vi pljujte po Evanderu ali svaka mu je na mjestu.
Igrac sa 15-16 je talent a 20 je vec izgradjen igrac. A uzevsi u obzir (ne)kvalitet mase lige, sa 18 solidni igraci vec trebaju dobiti mjesto u prvom timu.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 11 maj 2016, 07:44

Evander je napisao/la:Koje nize lige? Zar moze niza liga od ove u kojoj sad igramo? Ako igrac od 18, 19 godina nema kvalitet da igra ovu jad ligu, nikad onda nece ni biti kvalitet.

Nista cudno, kod nas za igraca sa 22. god. kazu mlad igrac, talent, ima perspektivu. Ima ako je Dado Prso, inace je on vec davno trebao preci sa talenta na igracinu. Al nije to ni do igraca, nego do struke i nedostatka vizije i organizacije. Ako te stvari ne dovedemo u red, nista od akademije.
Zadnja izmjena: pasica, dana/u 11 maj 2016, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 11 maj 2016, 08:11

kengur je napisao/la:

Samo vi pljujte po Evanderu ali svaka mu je na mjestu.
Igrac sa 15-16 je talent a 20 je vec izgradjen igrac. A uzevsi u obzir (ne)kvalitet mase lige, sa 18 solidni igraci vec trebaju dobiti mjesto u prvom timu.
Malo je nekad preoštar za nečije ukuse, ali na kraju svaka stoji.

Što reče neko, jedino kod nas igrač sa 22-23 još uivjek "talent"... to se čak odnosi i na reprezentaciju, gdje je Pjanić još uvijek mladi talent... Naš mentalitet nas ubi kad krenemo subjektivno rezonovati.

Što se tiče Saje ja bih volio da istrči a teren da Koševo poludi, ali Sajo nam ne smije biti zakrpa.
Samo Saraj'vo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 maj 2016, 08:17

Nesto tu kod vas ozbiljno ne stima kada su u pitanju klinci! Ne postoji premlad igrac, samo dobar i los! Živković, Grujić, Mihajlović...su redom '96. godiste i ponajbolji igraci superlige, reprezentativni su kalibar! Pa mali Vlahović iz Partizana je 2000. a vec ima 15-ak nastupa za prvi tim... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 11 maj 2016, 09:27

Jbg, postoji razlika izmedju juniora i seniora. Pa makar i u fizickim predispozicijama. A ja bi dodao i iskustvo. Tako da taj prelaz iz juniora u seniore i nije tako jednostavan.
Dalje, supertalenta mozes izbaciti jednom u 3, 4 godine, ali on je i dalje - talent. Sa njim treba raditi, dakle mora se istrpiti, jer su utakmice 'ono pravo', i tu se stice iskustvo.
@zvezdas
Nije belaj da se neko gura, igrao je i Radovac sa 17 god u prvoj postavi, i forsiran do bola, pa gdje je sad sa 20 - po meni nije na nivou na kojem smo ga ocekivali. Mozemo mi i kadetu Hadzicu dati da igra za prvi tim, ali otpuhali bi ga stoperi, jer mu je fizika losa.
Po meni je logicno da se prodje i juniorska selekcija, pa onda u prvi tim. Ali se opet postavlja pitanje: Sta sa 5 igraca iz juniorske selekcije, koji ne mogu igrati vise za juniore, a bili su nosioci u juniorskoj selekciji??? Ne mogu svi u prvi tim, a imaju 19 god i pokazuju strasan potencijal. Fali im iskustva, utakmica, igranja sa jacim od sebe (fizicki).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 maj 2016, 09:39

Ne, ja pricam generalno za mlade igrace! Ne sumnjam da i kod vas postoje talenti i igraci s odlicnim predispozicijama, ali se s njima ocigledno ne radi dobro, cim s 18-20 god. nisu ni fizicki ni takticki zreli da igraju za prvi tim, a pogotovo da budu nosioci igre!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 11 maj 2016, 09:39

Poslat ih na posudbu

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 11 maj 2016, 09:52

Kup, kup, kup je naaš! :tralala: :tralala: :tralala: :opaopa: :opaopa:
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 11 maj 2016, 10:29

marconato je napisao/la:Ne, ja pricam generalno za mlade igrace! Ne sumnjam da i kod vas postoje talenti i igraci s odlicnim predispozicijama, ali se s njima ocigledno ne radi dobro, cim s 18-20 god. nisu ni fizicki ni takticki zreli da igraju za prvi tim, a pogotovo da budu nosioci igre!
Ma kod nas ljudi nisu upuceni u vezi toga,vec sad treba gurnut mlade igrace da bi sa 21 il 22 bili iskusni u svakom pogledu

svetastrana
Kontakt:

Post Postao/la svetastrana » 11 maj 2016, 10:42

SiouxLukavac je napisao/la:Nešto razmišljam, nisu krivi talenti poput Radovca i sličnih što nakon određenog vremena stagniraju i nazaduju čak, nemamo mi dovoljno stručnih ljudi koji će raditi sa igračima. Prvo što treba jeste dovesti profesionalce, stručne ljude koji žive fudbal pa tek onda graditi ekipu.

Svaka čast juniorima, nadam se da će što više njih napraviti dobre karijere.

Skontaj malo. Kada se hoces usavrsavati onda ti je i obicni trener dovoljan. U slucaju ovog malog , presudna su bila nargila , menadjer i njegova zelja da preko noci udje u krug poznatih. Ima i do toga sto ti kazes ali vrlo malo. I on i Cimi su stasavali uz stopere od kojih mozes svasta nauciti. On stagniro , Cimi napredovo....

Nagio
Kontakt:

Post Postao/la Nagio » 11 maj 2016, 10:48

svetastrana je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Nešto razmišljam, nisu krivi talenti poput Radovca i sličnih što nakon određenog vremena stagniraju i nazaduju čak, nemamo mi dovoljno stručnih ljudi koji će raditi sa igračima. Prvo što treba jeste dovesti profesionalce, stručne ljude koji žive fudbal pa tek onda graditi ekipu.

Svaka čast juniorima, nadam se da će što više njih napraviti dobre karijere.

Skontaj malo. Kada se hoces usavrsavati onda ti je i obicni trener dovoljan. U slucaju ovog malog , presudna su bila nargila , menadjer i njegova zelja da preko noci udje u krug poznatih. Ima i do toga sto ti kazes ali vrlo malo. I on i Cimi su stasavali uz stopere od kojih mozes svasta nauciti. On stagniro , Cimi napredovo....
Ma u nasoj ligi cim se neki igrac malo pokaze treba ga prodat na vrijeme, i cimi je poceo stagnirat, evo sta se desava i sa duljevicem, primjer i kod kona kad brko pustio svraku, sta se njemu desilo a u repci dobro igro..

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, head88, PingoFTW, riki46, ristagrad i 54 gosta.