BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

jamesrodriguez
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la jamesrodriguez » 10 maj 2016, 15:02

Upravi se na **** sve zivo...pa koji su to idioti u pm. !!! :facepalm: Tri najbolja igrace klase otisla u najljuceg rivala , umjesto da na vrijeme zadrzimo najbolje igrace ..nesposobna uprava ceka da igrac udje u zadnju godinu ugovora.
Pa to ima samo u BvB -u...bitno je da kreteni dovode nekakve Merino..Mangale...pffujjjj!! :facepalm: :facepalm:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 10 maj 2016, 15:16

"Bio sam ponosan što sam nosio dres Borusije u proteklih osam i po godina. Pre nego što se vratim u svoj rodni grad, imam još jednu obavezu, a to je da učestvujem u osvajanju kupa Nemačke sa Borusijom"

Moze al sa tribina da gledas klošaru...

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 maj 2016, 15:20

Odlican posao Watzkea, jedan od boljih poteza :thumbup: Za igraca sa 28 godina koji ima jos samo godinu ugovora uzeti 35 miliona je za respekta. Humels je svoj vrhunac dostigao, bolje od ovog ne moze igrati, moze samo sad polako padati. Mnogi zaboravljaju njegovu losu proslu sezonu i prvi dio ove sezone, tek se od januara stabilizovao i ovih zadnjih 4 mjeseca je odigrao weltklasse. Da je neki drugi klub bio u pitanju poslao bi ga na klupu, ne bi niko trpio njegove kikseve poslije svjetskog. A Bayern je nivo iznad, tamo nema echte liebe, ako ucinak izostane slijedi klupa, bitan je samo rezultat. Boli nekog qrac tamo sto si ti Hummels. A njegovi nedostaci ce jos vise doci do izrazaja u Bayernu.

A za ove pare se moze naci odlicna zamjena, bice BVB opet masina i dogodine.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2016, 15:33

Klopp je napisao/la:Odlican posao Watzkea, jedan od boljih poteza :thumbup: Za igraca sa 28 godina koji ima jos samo godinu ugovora uzeti 35 miliona je za respekta. Humels je svoj vrhunac dostigao, bolje od ovog ne moze igrati, moze samo sad polako padati. Mnogi zaboravljaju njegovu losu proslu sezonu i prvi dio ove sezone, tek se od januara stabilizovao i ovih zadnjih 4 mjeseca je odigrao weltklasse. Da je neki drugi klub bio u pitanju poslao bi ga na klupu, ne bi niko trpio njegove kikseve poslije svjetskog. A Bayern je nivo iznad, tamo nema echte liebe, ako ucinak izostane slijedi klupa, bitan je samo rezultat. Boli nekog qrac tamo sto si ti Hummels. A njegovi nedostaci ce jos vise doci do izrazaja u Bayernu.

A za ove pare se moze naci odlicna zamjena, bice BVB opet masina i dogodine.
Kada se uzmu u obzir cijene igraca danas, ovo je itekako realna cifra. Otamendi, Mangala... pa i onaj raspali Benatija je Bajern kostao 30 miliona eura.

Ovaj transfer ima visestruku vrijednost. Bajern je ojacao svoje i oslabio redove glavnog rivala. Jednim metkom su usicali dva zeca. Opet su ponizili glavnog rivala, i ove godine im uzeli najboljeg igraca, kapitena... Mislim, strasno...

Slicno se desilo kada je Real doveo Figa. Pojacali su svoje i oslabili protivnicke redove. Pokazali da su najjaci, ponizili rivala itd. Psiholoski razoran udarac koji je Barsu itekako kostao u narednim sezonama.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 maj 2016, 15:55

To cemo jos vidjeti jesu li sebe pojacali a BVB oslabili. Evo primjera Gotzea, nakon tri godine mozemo reci da je to promasaj za njih. Medju placenijim igracima u timu, a niti jednu sezonu nije donosio prevagu niti je bio bitan kotac u ovim titulama. A vidi sta je BVB dobio njegovom prodajom, za te iste pare isto ljeto dovedeni Auba i Miki kao zamjene i pogledaj gdje su danas ova dvojica, mogu birati klub gdje ce igrati.

Stoga samo sabura vrijeme ce sve pokazati. A to stoji da je ovo ponizenje, to je nesto sto ubija u pojam. Al ako ostavimo emocije po strani i sve shvatimo kao biznis onda ovo i nije los posao. Mene je mnogo iznenadila vijest nedavno da Humels hoce u Bayern i bio sam ljut i psovao mu sve, al kad covjek malo razmisli onda ovo i nije tako los posao. Ne vrijedi da se nerviram, BVB je bio i prije Humelsa i bice i poslije. Ja tvrdim da Bayern nece biti nista stabilniji u odbrani sa Humelsom a isto tvrdim da se s ovim parama moze naci super zamjena. Jer Tuchel ne pravi gresku kao Klopp da vjezba i igra samo jedan sistem i dovede se u situaciju da previse ovisi o jednom igracu, primjer Lewandowski. Cijelu igru je bazirao na Robertu i sta se desi kad ovaj ode, ovaj opet sve isto nastavlja, i formaciju i taktiku a zaboravlja da u napadu ne igra Robert nego panj Ciro koji ni u snu ne moze ono sto je Robert radio. Tuchel stalno rotira, experimentise, ne zeli da se dovede u poziciju da zavisi od dva igraca, mijenja sisteme, igrace i ko god dodje nece se osjetiti nedostatak Humelsa. Dogodine BVB ima velike sanse da uzme titulu, vece nego Bayern, jer Anceloti nije Pep da uzima ove male s lakocom.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 maj 2016, 16:02

Niko ne zivi od ljubavi, ni Hummels, ni BvB, ni Bayern, vec svi iskljucivo od novca. Vezati se za neke price o ljubavi i predanosti su gluposti, vec bi dosad trebali shvatiti da niko ozbiljan ne pusi te patetike, nigdje. BvB je prece tih 38 mil nego li to sto Hummels ljubi grb u svojoj 28 godini. Svako se moze zamijeniti, a namaci 38 mil + njegovu platu i pomladiti ga jako, jako tesko.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 10 maj 2016, 16:06

Samo Sule. Nikakvi Omeri, Manolasi pm. Mustafi isto moze, ali mislim da Valencia za njega hoce 50 mil.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 10 maj 2016, 16:10

Sro se tice. Gundoguzana za njega se znalo, da ide to je pokazivao i produzenjem ugovora na samo jednu godinu !!
Nije mi ga uopste zao , jer se znalo da ide , ali kako se sada stvari odvijaju, sto se tice njegove povrede koljena.
Bit ce van terena minimalno 3-5 mjeseci , vece su sanse da potpise novi ugovor nego da ode u M.city.
Ali ovaj put ako bude potpisivao to moze biti samo na 5.god..ako nece onda ga otjetati na tribine.
Sto je dosta..vala dosta je na nekom se ledja moraju slomiti da drugi znaju sta ih isto ceka.
Da se vratim na slucaj nase ne sposobne uprave i Mikia, prve dvije sezone Miki je flopo, razmisljalo se da ga se proda ma da smo dali velike novce za Armenca..negdje oko 28€
Sta se desava dolazi Tuchel i daje sansu Mikiu, isti odigra najbolju sezonu u BvB -u po meni najbolji igrac ove sezone
Dalje isti ulazi u zadnju godinu ugovora , ugovorom se veze do 2017 , uprava je mislila da ce flopati i ovu sezonu i da izvuce maksumalno sto vise novaca za njega.
Mislim da se spominjalo nesto oko 18€.
Ali Miki je razvalio ovu sezonu ..njegova cjena je porasla na tm.sada vrijedi 30€.
Sad nasa uprava razbija glavu kako ga zadrzati , kako produziti novi ugivor s njim.
Para ima ponuditi mu dobar ugovor i vezati ga narednih 5.god , za Hummia pkasu smo dobuli 38€ sad da vidimo upravu sto ce uraditi i koga ce dovesti.
Samo da ne budu ona dva kloca Toprak i Mustafi :facepalm:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 10 maj 2016, 18:01

Za mene je ovo u datim okolnostima odlicno odradjeno. 38 mio eura je pristojna cijena. Jest da je Fatzke zasro sto je uopste dozvoilo da Mats udje u prezadnju godinu ugovora, al je na kraju izvukao maksimum. Dijelim misljenje da nam je ovih 38 mio vrijednije nego Mats, koji je vec pokazao jednu dozu zasicenosti i da zamjenu za njega vec imamo u Ginteru stim da vise i neigramo sa klasicnim stoperima nego sa igracima koji imaju "njuh" i smisao za otvoriti situaciju (pasigra, pregled, jaka tehnika). Jest da je gubitak Matsov odlazak ali nam pruza veliku sansu da, ako budemo pametni, budemo jaci. Napr. dovest Rodrigeza za lijevu stranu, koji moze igraiti i lijevo beka, lijevo krilo a i lijevog stopera u formaciji 3-5-2/3-4-3. Uz Sokratisa, Gintera i Bendera samo jos dovest nekog u21 igraca (Süle) koji bi u dogledno vrijeme mogao eksplodirat.

OUT:
Hummels 38mio
Subotic 12mio
IN:
Rodriguez 25mio
Süle 15mio

Zamjena za Gündogana ce vec biti teza. Pored Götze trebalo bi mozda razmisliti i o Thiagu. Jak je na lopti, ima pregled i lucidan je, brz. Nije miljenik u minkenu, uz to mu Pep ode. Vrijedilo bi pokusat ako bi cijena bila do 20-25mio.

OUT:
Gündogan 25mio
Leitner 2mio
IN:
Götze/Thiago 25mio
Merino 5mio

U napadu je nasa najveca "baustela". Pored Aubame, koji i sam ima mana, nemamo pravog napadaca. Nema zamjene niti konkurencije za Aubame. Ramkan koliko god blistao u zadnjim tekmama nije taj kalibar. Dobro bi nam dosao igrac koji bi za godinu dvije mogao eksplodirat i zamijenit Aubame. Uz tog napadaca treba nam minimum jos jedno prodorno krilo, igrac tipa Costa koji voli ici u duel, dribling na sut, bez oklijevanja, nemiran i pozitivno bezobrazan. Tu bi nam Dembele legao kao kec na desetku.

OUT:
Ramos 8mio
Hofman 8mio
Kuba 5mio
IN:
Volland/Werner 10mio ili skuplja varianta sa Jarmolenkom 25mio
Dembele 15mio
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2016, 19:35

Klopp je napisao/la:To cemo jos vidjeti jesu li sebe pojacali a BVB oslabili. Evo primjera Gotzea, nakon tri godine mozemo reci da je to promasaj za njih. Medju placenijim igracima u timu, a niti jednu sezonu nije donosio prevagu niti je bio bitan kotac u ovim titulama. A vidi sta je BVB dobio njegovom prodajom, za te iste pare isto ljeto dovedeni Auba i Miki kao zamjene i pogledaj gdje su danas ova dvojica, mogu birati klub gdje ce igrati.

Stoga samo sabura vrijeme ce sve pokazati. A to stoji da je ovo ponizenje, to je nesto sto ubija u pojam. Al ako ostavimo emocije po strani i sve shvatimo kao biznis onda ovo i nije los posao. Mene je mnogo iznenadila vijest nedavno da Humels hoce u Bayern i bio sam ljut i psovao mu sve, al kad covjek malo razmisli onda ovo i nije tako los posao. Ne vrijedi da se nerviram, BVB je bio i prije Humelsa i bice i poslije. Ja tvrdim da Bayern nece biti nista stabilniji u odbrani sa Humelsom a isto tvrdim da se s ovim parama moze naci super zamjena. Jer Tuchel ne pravi gresku kao Klopp da vjezba i igra samo jedan sistem i dovede se u situaciju da previse ovisi o jednom igracu, primjer Lewandowski. Cijelu igru je bazirao na Robertu i sta se desi kad ovaj ode, ovaj opet sve isto nastavlja, i formaciju i taktiku a zaboravlja da u napadu ne igra Robert nego panj Ciro koji ni u snu ne moze ono sto je Robert radio. Tuchel stalno rotira, experimentise, ne zeli da se dovede u poziciju da zavisi od dva igraca, mijenja sisteme, igrace i ko god dodje nece se osjetiti nedostatak Humelsa. Dogodine BVB ima velike sanse da uzme titulu, vece nego Bayern, jer Anceloti nije Pep da uzima ove male s lakocom.
Sa Geceom je Dortmund bio jaci nego sa Mikijem i Aubom. Bolje su izgledali na terenu u sezoni kada je igrao Gece. Neuporedivo bolje.

Bajern nije dobio previse sa njim, ali zato jeste oslabio Dortmund. I to je za njih dovoljno.

Onda su doveli Levandovskog koji je u Bajernu eksplodirao. Tim poslom su sebe drasticno ojacali a Dortmund unazadili.

Sada slicno rade sa Humelsom.

To je odlicna poslovna taktika. Tako rade recimo veliki trzni centri. Njima se bolje isplati kupiti neki manji, konkurentski trzni centar, nego otvoriti potpuno novi.

Ovako su nekada u Jugi radili Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk. Pokupuju sve najbolje igrace, ne misle previse hoce li kod njih uspjeti ili ne. Takva politika im garantuje vrh tabele i ekstra prihode.

Bajern se vodi tom taktikom vec dugo. Razvalili su Leverkuzen, razvalili su Verder, razvalit ce i ovo Borusiju. Dok im Dortmund ne postane finansijski konkurentan ovo ce se desavati, jer to je njihova taktika. Cim se malo krenes dizati, obore te, da ne bi dosao na njihov nivo. Pametno, nema sta!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 maj 2016, 19:46

Pametno ovo Dortmund radi....sve ove igrace su doveli za sicu ili besplatno, a sad ih prodaju za desetine miliona.
Evo npr. Hummels, šta je on bio prije Dortmunda :?: otpadak iz Bayerna, anonimus....sad ga bavarci vracaju nazad za 30-40 miliona.
Gundogan - i njega su negdje nafatali za siću, sad ce ga složiti za 30-tak miliona.
Jedino su se zayebali na Lewandowskom što se tice para, ali su istjerali svoje, cijedili ga do isteka ugovora kad je poljak vec odlucio da ne produži ugovor.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 10 maj 2016, 19:49, ukupno mijenjano 2 puta.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2016, 19:46

Dobar posao uprave...38 miliona za jednu godinu ugovora je ok i da Hummels nije su.pak kakav jest pa da je otisao van Njemacke,ne bi se uopste ni vodila polemika.

Danas se vidjelo koliko je tesko biti konkurentan Bayernu...ljudi u sat vremena dadose preko 75 miliona eura.Nekad su se oni protiv onih najjacih borili dosta drugacije,danas je to ista prica kao City,Psg,Chelsea...jednostavno tesko je protiv eura.
Valencia je napisao/la: Cim se malo krenes dizati, obore te, da ne bi dosao na njihov nivo. Pametno, nema sta!
Pametno za dominaciju u okvirima Njemacke...u evropi ce nastaviti ispadati u 1/2 finalima i ranije.Nije slucajno najjaci Bayern bio 2013.-e...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 maj 2016, 20:18

Kakve su vam to priče kao super odrađen posao uprave ovo ono, kao da vam je drago što Hummels odlazi, ali ne zamjerim..klasičan mehanizam odbrane.
Mehanizmi odbrane su postupci kojima se čovekovo JA brani od ugrožavajućih spoljašnjih opasnosti i od sopstvenih neprihvatljivih želja.
Ljudi ih koriste u raznim situacijama, i najčešće nisu ni svjesni da to rade.

"Racionalizacija ili “Sladak limun-kiselo grožđe” – je odbrambeni mehanizam koji omogućava pojedincu da sačuva samopoštovanje na taj način što traži razne izgovore kako bi opravdao neuspjeh ili neki neprikladan postupak. Pošto su potisnuti pravi razlozi svog ponašanja, traže se neki drugi koji bi nam bili prihvatljiviji. Riječ je uvijek o nesvjesnoj samoobmani pri kojoj pojedinac stvarno vjeruje u to što govori i nema svjesnu namjeru da nekoga obmanjuje. Ovaj mehanizam odbrane koristimo kada beznačajne uspehe prikazujemo kao velike (sladak limun)- recimo kada djelimičan uspjeh u sportu nastojimo sebi i drugima da objasnimo kao veliki i značajan, ili obrnuto, kada o nedostižnom cilju pričamo sa omalovažavanjem (kiselo grošđe)

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 10 maj 2016, 20:45

Na stranu što ide u nama mrski Bauern, ovo jest maksimum iz ove situacije. Van Persie je kao najbolji igrač lige plaćen 30 mil s godinom ugovora iz Topnika u Jedinstvo. Cca 20 mil ispod tržišne vrijednosti. Mi smo uzeli 38 mil za igrača koji je veći dio života upravo proveo u Bauernu. Dakle, za njihovog igrača, za njihovo dijete smo ih ogasulili. :kafa: Na kraju krajeva izbora nije bilo. Otpad se međusobno privlači. Gdje ćeš drugo utopit otpad nego na smetlištu. :kafa:

BVB 2016/2017

Burki - Piszseck (Durm), Sule (Bender), Ginter (Sokratis) Schmelzer - Weigl, Sahin (Merino) - Miki (
Kagawa), Reus (Pulisic), Dembele (Gabriel) - Auba (Werner)

slika

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2016, 21:00

Kad vec zeli da ide,dobar posao je odredjen...
Desperado09 je napisao/la: Na kraju krajeva izbora nije bilo. Otpad se međusobno privlači. Gdje ćeš drugo utopit otpad nego na smetlištu. :kafa:
:lol: :lol: :salut:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 maj 2016, 21:09

A još će vam doći Toprak, pa onda sve super...... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 maj 2016, 21:18

Jah,nakon vise od godinu da postam.
Zbog oKlade sa seckom nakon koje sam rekao da vise nikad necu napisati na ovom forumu,aj reko...bolje vako nego praviti novi profil...mislim da sam ispostovao poprilicno.

Ukratko,pratio sam svakodnevno desavanja na ovoj temi...Sve po starom,Ado,Sema dominiraju,Hare isto al kad naleti...jos par momaka, a dezurni kontrasi kao veliki poznavaoci BvB-a(cak i bolji negoli ljudi koji rade u klubu) su tu u fazonu.
Pored njih jajare mrtve...ko kakve tetkice vise ovdje,cirkusanti pravi...Naravno s izuzecima tipa effe-a mada ih na prste mos izbrojati.
Secko vec pominjani moRe proci,od onakvih glava ne boli.Idol jajarama tipa anelicjajarac itd. koji bacaju drkicu na tzv amidzu.
I klasa za sebe james,hahahaha...

Ne brinuti za "kapetana".Ni ja nisam vjerovao ali siisice nam ne trebaju u ekipi.Sam je sebi skocio u stomak a da je pogrijesio vrijeme ce pokazati.Ko ga kara...
Pozz zuto crnoj braci.
Echte Liebe BvB.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 10 maj 2016, 21:22

let3 je napisao/la:Pametno ovo Dortmund radi....sve ove igrace su doveli za sicu ili besplatno, a sad ih prodaju za desetine miliona.
Evo npr. Hummels, šta je on bio prije Dortmunda :?: otpadak iz Bayerna, anonimus....sad ga bavarci vracaju nazad za 30-40 miliona.
Gundogan - i njega su negdje nafatali za siću, sad ce ga složiti za 30-tak miliona.
Jedino su se zayebali na Lewandowskom što se tice para, ali su istjerali svoje, cijedili ga do isteka ugovora kad je poljak vec odlucio da ne produži ugovor.
Meni je iskreno zao Hummelsa sto odlazi,ma koliko dobro smo to unovcili nekako se srodio sa nama bio i bio je vodja te neke buntovnicke Borussije,ali eto ipak zavrsio je tamo gdje su i ovi koje je najvise kritikovao.
Mada ipak mislim da je ovdje novac igrao najmanju ulogu,ipak je Minhen njegov grad i vjerovatno nije bilo ni njemu ni najmanje lagano da donese ovakvu odluku.
Sve u svemu najvecu je stetu sebi napravio umjesto da bude legenda jednog kluba postace izdajica, a u drugom klubu ce biti samo statistika nije uopste bitno da li ce osvojiti LP ili ne pored tolikih zvjezda u Bayernu sumnjam da ce se navijaci kroz par godina bas njega sjecati i velicati ali eto...tako je izabrao.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2016, 21:56

adnan24 je napisao/la:Dobar posao uprave...38 miliona za jednu godinu ugovora je ok i da Hummels nije su.pak kakav jest pa da je otisao van Njemacke,ne bi se uopste ni vodila polemika.

Danas se vidjelo koliko je tesko biti konkurentan Bayernu...ljudi u sat vremena dadose preko 75 miliona eura.Nekad su se oni protiv onih najjacih borili dosta drugacije,danas je to ista prica kao City,Psg,Chelsea...jednostavno tesko je protiv eura.
Valencia je napisao/la: Cim se malo krenes dizati, obore te, da ne bi dosao na njihov nivo. Pametno, nema sta!
Pametno za dominaciju u okvirima Njemacke...u evropi ce nastaviti ispadati u 1/2 finalima i ranije.Nije slucajno najjaci Bayern bio 2013.-e...
To je tacno.

Al Svabo je Svabo, bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Svako bi radio isto na njihovom mjestu.

Dinamo radi isto u Hrvatskoj, Seltik u Skotskoj itd.

Nikako se ne mogu nacuditi kako najjaca ekonomija u Evropi, gdje je fudbal najpopularniji sport, ne moze imati finansijski jacu ligu. Ne kontam kako nemaju jos dva-tri priblizno jaka kluba kao sto je Bajern...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2016, 22:06

Ne mogu ostali biti kao Bayern jer ovo je dugotrajan proces stvaranja moćnog kluba, Bayern ima najbolju upravu ne samo u Njemačkoj nego i u Evropi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.