SP - Grupa A

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 22 jun 2010, 20:24.

Juzna Afrika
30
10%
Meksiko
73
23%
Urugvaj
114
36%
Francuska
96
31%

Ukupno glasova: 313

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa A

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 23:12

@College.
Moze li jedno pitanje.
Da li ti uopste gledas igre Francuske reprezentacije ili samo napamet pises o igracima koji se tebi ne svidjaju.Ne mislim da je slucajno to sto su upravo ti losi igraci po tebi iz velikih rivala tvoga kluba(Chelsea i Manchester),a dizes u nebesa Diabya.Slucajno je to zar ne. :roll: Odmah da ti kazem ne kazem ja da je Diaby lose odigrao naprotiv,odigrao je veoma dobro jedan od najboljih ali da se toliko dize u nebesa stvarno nije potrebno.
Da li si gledao partiju Evre protiv Uruguaya,covek je uz Llorisa beo ubedljivo najbolji na terenu,prosao je 5-10 puta veoma lagano po levoj strani ali nema nikoga gore da da gol.U odbrani prekinuo niz pasova po desnoj strani.Totalno ustopao Suareza.Covek je beo na granici crvenoga kartona zbog stalne borbe sa napadom Uruguaya.Sudija mu je progledao kroz prste a trebao je dobeti crveni karton onde.
Danas mozda nije pruzeo partiju kakva se od njega ocekuje ali odmah ga krivita da se sprda po terenu je malo neukosnu od tebe mada iz prilozenih igara ko imalo prati fudbal da se videti da je covek uz Llorisa,Diabya,Toulalana najbolji na terenu za Francusku.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 23:12

omerbavarac je napisao/la:
harishp je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Jeb. ti sudije. :evil: :evil: :evil:

Penal nije bio, za ofsajd je diskutabilno.
Francuska nije nista pokazala, ali nije ni Meksiko. Dobili su poklonjene golove, iskoristili ih i mozda poslali Francuze kuci, ali ima jos jedno kolo, tako da nije jos sve gotovo. Krizaju se sa grupom B, pa i Uruguay i Mexiko moraju ici na pobjedu, da bi se izbjegli Argentinci.
Dok ima nade, treba vjerovati u nju. 8-)
:shock: :roll: Hajde sad nazad,u 2009.negdje u vrijeme kad smo mi igrali sa Portugalom u Zenici.
Pa nemoj biti Blatter ebo ga ti. :roll: :lol: :mrgreen:
P.S ako ne budemo prvi u grupi,svi igraci repke trebaju da se prebace na bocanje.A pape da otvori bravarsku radnju. 8-)
Vjerovatno mislis na utakmicu Francuske sa Ircima. Pa nisu zeleni bili ovoliko osteceni. :D

Dobro neko rece, nesreca je za nas sto ce Francuzi u kvalifikacijama biti tim po uzoru na onaj iz 1998. :| :|
A pitanje glasi ''sucim''.
Ovi meda ne mogu.Evropska kopija Obale Slonovace cak i su kopiju imali na klupi dok ga ne sutnuse. :mrgreen:
Sudija???Mexico garant ima zvijezda za gledati :roll: .Ni prvi ni zadji sa sudijskim greskama.
Da nisu bili onako indisponirani i sudija bi skontao.ko je na celu fudbalskih glava osim Blattera.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 jun 2010, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 17 jun 2010, 23:14

Evra njemu ne valja samo zato sto tim Arsenala naziva djecacima. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 17 jun 2010, 23:18

Nek su ispali Francuzi,nista nisu pokazali u ova dva meca,valjda JAR uzmu,ovaj kloc Domenek ne ubacuje Henrya,Cisse,a ubacuje Valbuenu i Gignaca.Mogu zamislit kako ce ga Francuzi docekat nakon povratka sa SP-a.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 23:19

@Devil
Ja nijednog igraca Chelsea nisam kritikovao.Jesam mozda nesto o Maloudi rekao?! Ja nedizem Diabya u nebesa, on je jedino odigrao kako se od njega i ocekuje uz Toulea i Llorisa. Jel tako?!
Uostalom, bez obzira na njegovo igru( koja je bila sve, samo ne onakva kakvom je vi predstavljate), upravo on i Ribery su narusavali odnose u repci. Jos je on kao kapiten. Gourcuff je jedan od najboljih i najperspektivnijih igraca Francuske i onda on ne igra zobg sebicnosti te dvojice. :roll:
Na kraju krajeva, da sam ja napisao da su najlosiji bili Ribery i Malouda vi ne biste ni reagovali. Vec vam je krivo sto se napada vas Evra. :roll: Ja mozda jesam pretjerao u nekim izjavama, al to je bilo radi kolege @Cartya, pa mi to i ne zamjeri. ;)
@Carty
Da se mi drzimo teme, ipak je ovo pdf SP. Kako ono Spanci odigrase? Jesi pogodio? :lol:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 23:24

CollegeGunner je napisao/la:@Devil
Ja nijednog igraca Chelsea nisam kritikovao.Jesam mozda nesto o Maloudi rekao?! Ja nedizem Diabya u nebesa, on je jedino odigrao kako se od njega i ocekuje uz Toulea i Llorisa. Jel tako?!
Uostalom, bez obzira na njegovo igru( koja je bila sve, samo ne onakva kakvom je vi predstavljate), upravo on i Ribery su narusavali odnose u repci. Jos je on kao kapiten. Gourcuff je jedan od najboljih i najperspektivnijih igraca Francuske i onda on ne igra zobg sebicnosti te dvojice. :roll:
Na kraju krajeva, da sam ja napisao da su najlosiji bili Ribery i Malouda vi ne biste ni reagovali. Vec vam je krivo sto se napada vas Evra. :roll: Ja mozda jesam pretjerao u nekim izjavama, al to je bilo radi kolege @Carty, pa mi to i ne zamjeri. ;)
@Carty
Da se mi drzimo teme, ipak je ovo pdf SP. Kako ono Spanci odigrase? Jesi pogodio? :lol:
1 bold.A sta je ovo,ili ja nisam upucen da je Anelka presao negde drugo.
a tu prednjace Ribery i Evra, mada ni Anelka nije daleko.
2.bold Tako je jos i Evra. ;)
3.bold Nije Evra narusavao odnose u repki vec Henry i Ribery koji su se koro pa za vrat hvatali sa Domenechom da igra Henry prvu postavu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 17 jun 2010, 23:24

Nisam siguran da li je bilo prerada ove slike, ali evo... Po meni nije bio ofsajd.

slika
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 17 jun 2010, 23:28

Velicanstvena noc! Hvala mexikancima na priredjenoj radosti i slavlju ;)

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 jun 2010, 23:29

Trasimaco je napisao/la:Nisam siguran da li je bilo prerada ove slike, ali evo... Po meni nije bio ofsajd.

slika
Naravno da nije,pogledaj desnu nogu ovog francuza
"Indija,Pakistan..."

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 23:29

@Devil
Zaboravih, al moras priznati da je i Anelka bio dosta sebican i da je dosta napada on unistio. Ionako mi je on najdrazi igrac Chelskog, tako da to sigurno nema veze s tim gdje on igra.
Zar Evra ne rece ono da nema klanova u repci, a ono dan kasnije ispade da su svi medjusobno posvadjani. On je kao kapiten morao poraditi na tome da ne dodje do toga, a ne prikloniti se Riberyu i co. Sjecas se da je na pitanje reprtera ; Sta je sa Gourcuffom? odgovorio; ja ga ni ne cujem. Kapitenski... :lol:
@Trasimaco
Nije bio ofsajd. ;)
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 jun 2010, 23:57

Propast ziva da ovakav skup kvalitetnih igraca dozivljava blamaze na najvecoj fudbalskoj smotri.
Ipak imena ne igraju, trener je vise nego vazna poluga u timu i kada tome dodas podjele u samoj ekipi, neslogu, nezalaganje, razdor i ost., ne treba cuditi za ovakav fijasko trikolora.
Vom Jäger zum Gejagten

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 18 jun 2010, 00:24

VIVA LA MEXICO :D :D :D :D
svoj ti pos'o !

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2010, 00:28

Evo jedan od komentara sa goal.com:

Since 1998, France have played 3 tournaments without Zidane: WC 2002, Euro 2008, and WC 2010. They have played 8 matches in those tournaments (one left in this WC), losing 5 of the matches, drawing 3, and winning none. Oh, and they only scored one goal in those 8 matches. Long live the God of football.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 18 jun 2010, 00:39

Matematika (za neupucene):

1.Urugvaj 4 3:0
2.Mexico 4 3:1
3.Francuska 1 0:2
4.JAR 1 1:4

U sljedecem kolu igraju:
Urugvaj-Mexico
Francuska-JAR

Remijem Urugvaja i Mexica u ovoj grupi se sve rjesava 1.Urugvaj 2.Mexico

Najpovoljniji ishod po Francusku:
Urugvaj-Mexico 0:1
Francuska-JAR 4:0

1.Mexico 7 4:1
2.Francuska 4 4:2
3.Urugvaj 4 3:1
4.JAR 1 1:8

Najpovoljniji ishod po JAR:
Urugvaj-Mexico 1:0
Francuska-JAR 0:4

1.Urugvaj 7 4:0
2.JAR 4 5:4
3.Mexico 4 3:2
4.Francuska 1 0:6
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 jun 2010, 00:41

Meksikanci su zasluženo slavili, to je najbitnije za reći. Ofsajda nije bilo, o penalu bi se dalo pričati (kao što rekoh ovdje prije izvjesnog vremena, slobodno sudačko uvjerenje je najveće sra.nje u fudbalu), Francuzi evo za dvije utakmice nisu pokazali ništa i kako sad stvari stoje moglo bi se desiti da završe takmičenje bez postignutog gola isto kao i 2002. i 2008. Ne treba se čuditi tome što tim pun zvijezda ne zna gdje goni, jer Francuzi (po prirodi arogantni i prepotentni) dolaze na okupljanja preko neke stvari zbog toga što im se, blago rečeno, ne sviđa selektor, a tu su i egostične i razmažene zvjezdice (čitaj Gallas i sl). Ako bi se gledalo po kvalitetu, oni bi glat mogli do polufinala, ali nije u pitanju kvalitet nego činjenica da kod njih ne postoji hemija.
Domenech je počeo sra.ti čini mi se prije ep 2008. kad na pripreme nije zvao neke jako kvalitetne igrače tipa Trezeguet, Mexes, Flamini... i od tada je u tihom ratu sa svima, prvenstveno zbog Treze. Svi znamo kako su prošli u Švajcarskoj 2008., svi su bili za to da on ode sa klupe ali su mu tad ljudi iz Saveza dali jednoglasnu podršku :shock: , zbog čega, vjerovatno ni samom Domenechu nije jasno. E zato smatram da Domenech nije jedini krivac. Krivi su svi, po mom mišljenju igrači najviše, savez koji nije povlačio prave poteze (kad ga već nisu dirali nakon ep, trebali su ga skinuti u pola kvalifikacija i dovesti Blanca ili Deschampsa), a naravno i selektor. Ovako, opet im se cijeli svijet čudi i smije u lice. Ne bi me čudilo kad bi sad zijanili i od domaćina.

p.s.
Evo Irci izašli na ulice i skandiraju "kosmička pravda". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 18 jun 2010, 08:19

Volio bi da ovdje bude Meksiko prvi,samo da ne bude drugi pa da opet igra s Argentincima,kao na proslom SP.
Bas smo se namucili prosli put s Meksikancima. :D
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Grupa A

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2010, 09:01

Monolog je napisao/la:Uh, moje simpatije idu na stranu Mexica i Uruguay-a. Želim vidjeti u kakvom je stanju mlađahni Dos Santos(nakon odlaska iz Barce i Tottenhama).

Kada je Uruguay u pitanju, imaju fenomenalan napad Cavani - Suarez - Forlan, pa mislim da će ih biti teško zaustaviti(barem u grupi).

Francuska me razočarala, kako u kvalifikacijama, tako i u baražu, a o nestručnosti Alfa na njihovoj klupi neću trošiti riječi. Njima idu bolji dani dolaskom Blanca(a tu ćemo mi ispaštati).

Domaćini će teško proći ovu grupu, bez obzira na to što postoji mogućnost da će im sudije gledati kroz prste.

Dakle, moja prognoza

1. Uruguay
2. Mexico
3. Francuska
4. JAR
Evo, ovo napisah pred sami početak SP-a, a kako stvari stoje, vrlo je vjerovatno da će se ovo obistiniti(dobro, možda Mexico i Uruguay zamijene mjesta).
Sinoć Francuzi bezidejni. Sramota, sramota, sramota. Kao što neko napisa, imaju sastav za polufinale, ali je to toliko raštimano, da je to za ne povjerovati. Pročitah prije par dana da su se Francuzi oprostili od fudbala nakon penzionisanja Zidanea, Makalelea i Thurama, a bgm to oni svojim igrama i pokazuju.

Domenech jeste krivac, ali su krivci i oni u nogometnom savezu. Dobro, kada niko ništa nije očekivao, bili su viceprvaci svijeta, onda su im apetiti porasli, a na Euru su se obrukali. Ne znam kako je tad spasio živu glavu! Kvalifikacije su prošli "s brda s dola", a o golu protiv Irske ne želim trošiti riječi. Podsjećaju me na Real iz Madrida sa Beckhamom, Carlosom, Raulom kada su bili totalno raštimani i spremni za popravak. Da je Blanc došao na klupu prije SP-a, sasvim sam siguran da bi posložio konce, barem za četvrtfinale. Ovaj Alf to nije u stanju. Izgleda da lik nema ni "a" od autoriteta, tako da...

Sve u svemu, drago mi je što će trikolori otići kući nakon grupne faze(čisto sumnjam da će pobijediti sa 3-4 gola razlike JAR, a tu je i mogući x Urugaya u Mexica). Naravno, taj x bi značio da Mexico ide na Argentinu, ali bolje i ići u osminu finala, negoli kući nakon prvog kruga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 18 jun 2010, 09:23

Platini im je i pomagao da dodju na SP,uveo coj˙k jakosne skupine u barazu,jer je znao da nebi otisli na SP
ali eto mu kita sad nemoze se portiv Blatera.

PS:al su mexicki navijaci sinoc se ubili alkoholom na stadionu.Kako je uopste moguce unjeti alkohol na utakmicu SP?
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 18 jun 2010, 09:24

Alkohol se unutra prodaje :lol:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 18 jun 2010, 10:19

Neka mi netko riješi ovu matematičku zagonetku, koja se, hipotetski, moze dogoditi. Znači, trenutačno stanje na tablici je slijedeće:

1.Urugvaj 4 3:0
2.Mexico 4 3:1
3.Francuska 1 0:2
4.JAR 1 1:4

Zadnje kolo igraju Francuska - JAR i Urugvaj - Meksiko. E sad, mene zanima slijedeće. Šta ako Francuska tuče JAR sa 3:0, a Meksiko dobije Urugvaj sa 2:0??! U tom slučaju Francuska i Urugvaj bi imali po 4 boda i identicnu gol razliku (3:2), a medusobno su odigrali 0:0. Šta ce se dogoditi u tom slučaju??! Hoce mozda biti neko zdrijebanje, izvlacenje??!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.