SP - Grupa A

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 22 jun 2010, 20:24.

Juzna Afrika
30
10%
Meksiko
73
23%
Urugvaj
114
36%
Francuska
96
31%

Ukupno glasova: 313

steve-o
Kontakt:

Re: SP - Grupa A

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 22:42

dubrava je napisao/la:
steve-o je napisao/la:offside je bio naravno, penal cist ko' suza vidi se kako ga je pokosio abidal :roll: ionako mi je drago da je francuska primila gol na takav nacin(offside), sve se vraca sve placa..
Mislim da nije bilo zaleđa, jer je napadač Meksika bio u ravnini, tako mi se nekako cini. A za penal, mislim da je Meksikanac poceo prije padati prije nego ga je ovaj pokosio.. neko moje viđenje...
bila je kasnije ona FIFA-na grafika, tu se vidi da je hernandez bio zamalo u offsideu. sto se tice penala, vidi se da je abidal pokosio barreru taman kad je ovaj pokusao da preskoci start abidala(veoma slican slucaj onome penalu sto je dosudjen italiji protiv australije 06'). moje misljenje naravno ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 jun 2010, 22:43

CollegeGunner je napisao/la:Ko je kriv? Domenech? Ne, vec Ribery, Evra i ostala bagra. Treba im svima pasti cijena za nekih 50%.
Sve kao odlicni igraci, najbolji LB na svijetu?! Izbaci ga Barrera ko dijete malo. :lol:
Moze njima cijena spadati do sutra, ali se igra reprezentacije nece popraviti.

Sad me vise interesuje sta ce Domenech uraditi na perss konferenciji. Prosli put, kada su ispali na EP, zaprosio djevojku. 8-) Covjek tacno ima recept, kako da izhebe francusku javnost.
#divovi

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 17 jun 2010, 22:44

Domenec je kreten, ali su igraci toliko u svadji da je to ocigledno. Ribery, ma uzas ne moze proci nikoga ! Sveukupno su grozni, losa igra, nemaju klasicnog napadaca, Anelka se vraca do centra i onda ostaje prazan prostor. Henry na klupi, jednostavno im fali paker igrac, koji samo trpa ! Jedno veliko nista za Francusku, nesloga, nezalaganje, bezidejnost su samo neke od karakteristika Francuskog nastupa na ovom mundijalu, dakle Francuzi se ovom utakmicom oprastaju od Svjetskog prvenstva. . .

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 22:44

dubrava je napisao/la:
steve-o je napisao/la:offside je bio naravno, penal cist ko' suza vidi se kako ga je pokosio abidal :roll: ionako mi je drago da je francuska primila gol na takav nacin(offside), sve se vraca sve placa..
Mislim da nije bilo zaleđa, jer je napadač Meksika bio u ravnini, tako mi se nekako cini. A za penal, mislim da je Meksikanac poceo prije padati prije nego ga je ovaj pokosio.. neko moje viđenje...
Beo je u ravnini,ostala je desna noga Abidalu sada sam bas gledao golove i cista linija.
Penal,hm,mislim da je ovde Abidal ispao pravo glup jer Meksikanac uopste nije mogao stici loptu tako da ga je mogao i pusteti ali sta je tu je.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 jun 2010, 22:44

drop je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:nevjerovatno je ali i sramotno sto je jos gore da jedna ovakva generacija igra ovako ocajno..pa ne moze sve biti toliko ni do trenera j**o ih trener..malouda i ribery u odnosu na one kad igraju za klub su nebo zemlja..strasno..

a konto sam navijati za njih u knock out fazi :o
Upravo je to iskljucivo do selektora i nikog drugog ;)

Trasimaco je dobro napisao... sad se i ja bojim da cemo baš kvalitetno i krvavo najebati u kvalifikacijama od francuza zbog ovih poniženja , sad kad im dođe Blanc...nedo Bog.
e pa ja smatram da nije do trenera iako je cudak da ga nema na svijetu, ali evo zasto smatram da on nije glavni razlog :

isti je taj domenech ih odveo u finale SP u Njemackoj, tj. on je bio trener..tako da ne znam kako se moze trener promijeniti i njegova filozofija jer sad ima mozda i bolju ekipu, a da su ovako katastrofalni..

nego, moje misljenje je da francuska sad nema jednog zidanea, platinija, deschampsa koji ce sve igrace natjerati da igraju sa 110% mogucnosti..trener je tu sporedni faktor..francuzi su uvijek tako igrali na svjetskim prvenstvima i takve ekipe sa pravim stvarnim liderom i osvajaju najcesce mundijale..

a slazem se apsolutno da ce nas francuzi pojesti u kvalifikacijama kao i sve ostale ekipe, tako da ce nam drugo mjesto biti plafon :D
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 17 jun 2010, 22:45, ukupno mijenjano 3 puta.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jun 2010, 22:44

harishp je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Jeb. ti sudije. :evil: :evil: :evil:

Penal nije bio, za ofsajd je diskutabilno.
Francuska nije nista pokazala, ali nije ni Meksiko. Dobili su poklonjene golove, iskoristili ih i mozda poslali Francuze kuci, ali ima jos jedno kolo, tako da nije jos sve gotovo. Krizaju se sa grupom B, pa i Uruguay i Mexiko moraju ici na pobjedu, da bi se izbjegli Argentinci.
Dok ima nade, treba vjerovati u nju. 8-)
:shock: :roll: Hajde sad nazad,u 2009.negdje u vrijeme kad smo mi igrali sa Portugalom u Zenici.
Pa nemoj biti Blatter ebo ga ti. :roll: :lol: :mrgreen:
P.S ako ne budemo prvi u grupi,svi igraci repke trebaju da se prebace na bocanje.A pape da otvori bravarsku radnju. 8-)
Vjerovatno mislis na utakmicu Francuske sa Ircima. Pa nisu zeleni bili ovoliko osteceni. :D

Dobro neko rece, nesreca je za nas sto ce Francuzi u kvalifikacijama biti tim po uzoru na onaj iz 1998. :| :|
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 22:44

Cartman je napisao/la:
CollegeGunner je napisao/la:Ko je kriv? Domenech? Ne, vec Ribery, Evra i ostala bagra. Treba im svima pasti cijena za nekih 50%.
Sve kao odlicni igraci, najbolji LB na svijetu?! Izbaci ga Barrera ko dijete malo. :lol:
A Sagna i Gallas su inace bili sjajni? Evra je najbolji igrac Francuske i naravno da je najbolji ljevi bek Svijeta. U glavnom dovljno dobar da u istoj utakmici stavi malog Theoa u dzep, dok u napadu terorise Sagnu. Najveci problem Francuske je sto bazu ekipe cine bivsi i sadasnji igraci Arsenala. Pa svima je valjda poznato da su to najvece placipicke u danasnjem nogometu.
:lol: :lol: :lol:
Rekao sam da su svi bili grozni i da im svima treba pasti cijena(osim Diabya, Llorisa i Toulalana) , ali ova dvojica su unistili repku. Oni su unistili Gourcuffa i izbacili ga iz repke.
Fino je vidjeti da u nedostatku argumenata pises gluposti o Arsenalu. Znam da je tesko gledati vlastiti tim kako propada. :(
Evra najbolji igrac?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 jun 2010, 22:48

domenchu dozivotnu suspenziju iz fudbala treba dat.... :|

ne mogu da vjerujem da je covjek uopste u fudbalu a pogotovo da je selketor jedne francuske....a kad bolje razmislim...nije ni on kriv....nisu mi jasni idoti iz francuskog fudbalskog saveza koji su ga ostavili nakon EP 2008....ovo je dno dna sto sam vdio ikad od jednog trenera
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2010, 22:48

CollegeGunner je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
A Sagna i Gallas su inace bili sjajni? Evra je najbolji igrac Francuske i naravno da je najbolji ljevi bek Svijeta. U glavnom dovljno dobar da u istoj utakmici stavi malog Theoa u dzep, dok u napadu terorise Sagnu. Najveci problem Francuske je sto bazu ekipe cine bivsi i sadasnji igraci Arsenala. Pa svima je valjda poznato da su to najvece placipicke u danasnjem nogometu.
:lol: :lol: :lol:
Rekao sam da su svi bili grozni i da im svima treba pasti cijena(osim Diabya, Llorisa i Toulalana) , ali ova dvojica su unistili repku. Oni su unistili Gourcuffa i izbacili ga iz repke.
Fino je vidjeti da u nedostatku argumenata pises gluposti o Arsenalu. Znam da je tesko gledati vlastiti tim kako propada. :(
Evra najbolji igrac?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Haha koji tim propada? United? Pa jadan, sta onda Arsenal radi? :lol:

Ne brini, mozda osvojite Liga Kup. Ali naravno sljedece sezone, kad "talenti" dobiju malo iskustva. Evo ceka se ta velika titula 5 godina, sad ce, sad ce.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 17 jun 2010, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 22:48

Do penala uopste nebi doslo da nije igrao Evra. Igrac UNAM-a ga je izbacio bez problema. Dalje Abidal nista drugo nije mogao ni uraditi. Drugi gol ide na dusu najlosije Lb-u na svijetu. Zalosno, al istinito znam Cartman. :cry:
Drzi se teme Carto, mogo bi bezveze ban zbog svoje ljubomore dobiti. ;)
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 17 jun 2010, 22:51

Cescinho, aj se malo smiri i ne pisi gluposti.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2010, 22:53

CollegeGunner je napisao/la:Do penala uopste nebi doslo da nije igrao Evra. Igrac UNAM-a ga je izbacio bez problema. Dalje Abidal nista drugo nije mogao ni uraditi. Drugi gol ide na dusu najlosije Lb-u na svijetu. Zalosno, al istinito znam Cartman. :cry:
Pa dobro kako ne bi bio ljubomoran na klub koji godinama nista nije osvojio, i sto se redovno osramoti na svom terenu dok im dodje malo ozbiljnija ekipa. Pa za Arsenal je Ji-Sung Park Svjetska klasa, a ne Evra. :lol:

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 22:55

Cartman je napisao/la:
CollegeGunner je napisao/la:Do penala uopste nebi doslo da nije igrao Evra. Igrac UNAM-a ga je izbacio bez problema. Dalje Abidal nista drugo nije mogao ni uraditi. Drugi gol ide na dusu najlosije Lb-u na svijetu. Zalosno, al istinito znam Cartman. :cry:
Pa dobro kako ne bi bio ljubomoran na klub koji godinama nista nije osvojio, i sto se redovno osramoti na svom terenu dok im dodje malo ozbiljnija ekipa. Pa za Arsenal je Ji-Sung Park Svjetska klasa, a ne Evra. :lol:
slika

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 jun 2010, 22:59

Gunner...nema to veze gdje ko igra i u kojem klubu nastupaju francuzi.
Ovo je jedna velika zajebancija na terenu koja se odvijala pred ocima njihovog selektora.
Pa više entuzijazma i zalaganja za pobjedom imaju ovi moji sa termina (mada veze nemamo sa fudbalom, iskreno receno :lol: :lol: ) ali barem se borimo i ne šetamo po terenu kao francuske nafurane zvijezde.
Direktni i jedini krivac za ovakva poniženja svjetske sile (a francuzi to sigurno jesu, ma kako sad to zvucalo) jeste "selektor" Domenech...veceg debila na tako odgovornom mjestu ,nema na svijetu.
Trebaš biti baš veliki talenat pa da sa ovakvim igracima doživljavaš ovakva javna poniženja... ovo je veceras samo naplata racuna , a najvece poniženje su imali kad su igrali rukometa protiv Irske.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 17 jun 2010, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2010, 23:01

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 17 jun 2010, 23:03

mozete me sad citirat kolko hocete, po meni vise nego ocekivan rezultat, i oznacio sam da ce urugvaj i mexiko proc
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 23:04

drop je napisao/la:Gunner...nema to veze gdje to igra i u kojem klubu nastupaju francuzi.
Ovo je jedna velika zajebancija na terenu koja se odvijala pred ocima njihovog selektora.
Pa više entuzijazma i zalaganja za pobjedom imaju ovi moji sa termina (mada veze nemamo sa fudbalom, iskreno receno :lol: :lol: ) ali barem se borimo i ne šetamo po terenu kao francuske nafurane zvijezde.
Direktni i jedini krivac za ovakva poniženja svjetske sile (a francuzi to sigurno jesu, ma kako sad to zvucalo) jeste "selektor" Domenech...veceg debila na tako odgovornom mjestu ,nema na svijetu.
Trebaš biti baš veliki talenat pa da sa ovakvim igracima doživljavaš ovakva javna poniženja... ovo je veceras samo naplata racuna , a najvece poniženje su imali kad su igrali rukometa protiv Irske.
Donekle si upravu, al opet koji glupan od igraca moras biti da ovako useres nastup na, ni manje ni vise, SP-u. Mozes misliti kako su ovi pametni kad su se nasli zahebavati na SP-u, a tu prednjace Ribery i Evra, mada ni Anelka nije daleko. Domenech jeste kalun, al oni su profesionalci, ne mogu se tako ponasati. ;)
Sto je najgore, Gourcuffa koji je ovo ozbiljno shvatio su jos uspjeli izbaciti iz repke. Mada im se nepise dobro jer kad dodje Blanc kaznice sve(Ribery i Evra) koji su dirali njegovog miljenika. :D

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 23:06

@Carty
Ne volim ostajati duzan
[youtube][/youtube]
Izvoli prijatelju. :lol:
Steta sto Nasri nije igrao, vec onaj poluamater Evra. Mozda bi Francuzi i dobili. :(

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 jun 2010, 23:09

CollegeGunner je napisao/la:
drop je napisao/la:Gunner...nema to veze gdje to igra i u kojem klubu nastupaju francuzi.
Donekle si upravu, al opet koji glupan od igraca moras biti da ovako useres nastup na, ni manje ni vise, SP-u. Mozes misliti kako su ovi pametni kad su se nasli zahebavati na SP-u, a tu prednjace Ribery i Evra, mada ni Anelka nije daleko. Domenech jeste kalun, al oni su profesionalci, ne mogu se tako ponasati. ;)
Sto je najgore, Gourcuffa koji je ovo ozbiljno shvatio su jos uspjeli izbaciti iz repke. Mada im se nepise dobro jer kad dodje Blanc kaznice sve(Ribery i Evra) koji su dirali njegovog miljenika. :D
Pa isto ovako su nastupali i na EP prije 2 godine...isti pristup = ko sline.
Ono 2006 je vukao Zidan, ludak se zainatio i sam vukao ekipu (bio je tad i Viera, Pires i ovi malo iskusniji) nisu ni slušali ovog klovna vec velikog Zizoua ,pa su opet došli do finala.
Francuski savez je trebao ovog kretena otjerati odmah , ali joook francuzi ga trpili prvo EP (a znalo se da ce ih uništiti svojim "vizijama" ) pa mu dali opet mandat da ih vodi i na SP (a grupu su završili iza prosjecne Srbije i otišli u baraž)...pa pametnom dosta.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2010, 23:11

CollegeGunner je napisao/la:@Carty
Ne volim ostajati duzan
[youtube][/youtube]
Izvoli prijatelju. :lol:
Steta sto Nasri nije igrao, vec onaj poluamater Evra. Mozda bi Francuzi i dobili. :(
Haha, da sigurno bi dobili da je rezerva Arsenala bila na terenu. A ko je ono osvojio ligu te sezone kad je Nasri dozivio najveci trenutak u svojoj karijeri?

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.