SP - Grupa A

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Anketa je završila: 22 jun 2010, 20:24.

Juzna Afrika
30
10%
Meksiko
73
23%
Urugvaj
114
36%
Francuska
96
31%

Ukupno glasova: 313

Principatus
Kontakt:

Re: SP - Grupa A

Post Postao/la Principatus » 17 jun 2010, 22:25

U Irskoj sada nacionalno slavlje. :D
Tako je to kad rukometom dodjes na SP. Uostalom ova Francuska pokazuje zasto je Srbija mogla da bude u svojoj grupi prva, a zasto protiv Gane nije pokazala nista.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2010, 22:27

Cartman je napisao/la:Hajmo Chicharito, srusi francuze. 8-)
Post napisan 31. maja. Vidite sto me slusa covjek. :D

Zao mi je samo Evre, a ostala bagra neka pati. Toliko defanzivna i jadna igra je jednostavno sramota. To se moze samo "oprostit" ekipama poput Sjeverne Koreje (a i oni su bolje odigrali od ovoga), ali jednoj na papiru sili kao Francuskoj nikad. Samo znam da imamo jedinstvenu priliku da budemo prvi u grupi. Nije ni Blanc Ferguson pa da ovo sredi za nekoliko dana.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 17 jun 2010, 22:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 jun 2010, 22:28

Baš je strašan Gignac, jedan dodir sa loptom. Zaista institucija za Velikog Henrya ;)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 jun 2010, 22:28

Ma citava Francuska = 0 poena...njima je ovo trening i održavanje forme u ljetnom periodu...cak mislim da su mnogi zamjerili selektoru na pozivu jer se planirali negdje odmor...boli njih briga, uvijek se mogu vaditi na trenera.
Zidane je najbolje opisao situaciju kod njih : Nema nikakve timske igre,niti zalaganja za nacionalni dres, sve se svodi na soliranje Riberyija i ovih zvijezda...Francuska danas lici na raštimani voz koji nema ni vozaca ni lokomotive i koji ne zna ni gdje ide :o - odlican opis :!:
A ovo javno brukanje svih ovih njihovih zvijezda jer pobjeda pravde nad nepravdom koju su nanijeli nesretnim Ircima.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 17 jun 2010, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 jun 2010, 22:28

Mexico bolji i zasluzeno najvjerovatnije idu dalje. Za domenecha mogu samo reci: Isuse Bože koji kreten...kakvu ekipu upropasti..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 22:29

steta so mi nismo bili u istoj grupi s francuzima za SP, otisli bi direktno i mi na SP 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jun 2010, 22:29

Jeb. ti sudije. :evil: :evil: :evil:

Penal nije bio, za ofsajd je diskutabilno.
Francuska nije nista pokazala, ali nije ni Meksiko. Dobili su poklonjene golove, iskoristili ih i mozda poslali Francuze kuci, ali ima jos jedno kolo, tako da nije jos sve gotovo. Krizaju se sa grupom B, pa i Uruguay i Mexiko moraju ici na pobjedu, da bi se izbjegli Argentinci.
Dok ima nade, treba vjerovati u nju. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 jun 2010, 22:32

nevjerovatno je ali i sramotno sto je jos gore da jedna ovakva generacija igra ovako ocajno..pa ne moze sve biti toliko ni do trenera j**o ih trener..malouda i ribery u odnosu na one kad igraju za klub su nebo zemlja..strasno..

a konto sam navijati za njih u knock out fazi :o
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 17 jun 2010, 22:33

Problem je sto ce Francuska protiv nas u kvalifikacijama biti u rangu one iz 1998. godine. Takve smo mi srece.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2010, 22:33

omerbavarac je napisao/la:Jeb. ti sudije. :evil: :evil: :evil:

Francuska nije nista pokazala, ali nije ni Meksiko. Dobili su poklonjene golove, iskoristili ih i mozda poslali Francuze kuci, ali ima jos jedno kolo, tako da nije jos sve gotovo. Krizaju se sa grupom B, pa i Uruguay i Mexiko moraju ici na pobjedu, da bi se izbjegli Argentinci.
Cuj meksiko nista nije pokazao, rastimao ih meksiko, dobro su jos francuzi prosli na kraju.
@Trasimaco - Slazem se.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 jun 2010, 22:34

offside je bio naravno, penal cist ko' suza vidi se kako ga je pokosio abidal :roll: ionako mi je drago da je francuska primila gol na takav nacin(offside), sve se vraca sve placa..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2010, 22:35

Zanimljiva tekma pogotovo drugo poluvreme.Meksikanci su apsolutno zasluzeli pobedu,Francuzi jedna velika 0.Domenech pokazao jos jednom kakav je levat od trenera sa svojom taktikom.DOk ga je Aguirre posteno ponizeo sa svojom veoma trkacom ekipom koja je pokrivala citav teren te i ne cudi 108 pretrcanih km.Po izboru FIFE Javier Hernandez je MOM.Sto je i zasluzeo jer je fakticki on doneo ovu pobedu svojim veoma efektnim golom.
Sudije ponovo ispravno prosudile.Kod onoga gola mislim da je Abidal ostao tamo na levoj strani sto se lepo vidi na onoj FIFI-noj grafici.Penal cist kao suza sto se lepo vidi kada se zumira u noge,opet Abidal kriv.
Smesna su vam predvidjanja da ce se igrati na nereseno mec URU-MEX.Kao sto vam je vec El-7 rekao obe repke cu se trudeti da izbegnu Argentinu u sledecoj rundi te pokusaju dogurati sto duze.
I da poredeti jednu instituciju Henry koji ove sezone nije nista poakzao sa Gignacom ove sezone je takodje veoma smesno.
Pa Gignac je ove sezone dao 10 golova u skoro 40 tekmi.Vukao je povredu tokom citave sezone i nije davao golove i ove sezone su tu negde.Oba igraca ispod svoga ocekivanja ove sezone i zbog toga govoreti da je Gignac trenutno bolji od Henrya ne pije vode.Takodje Gignac nema iskustva u ovakvim tekmama,dok ih je Henry odigrao pregrst.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 17 jun 2010, 22:36

Patite pužojedci antipatični....patite zbog one ruke protiv Iraca...... pati Platini **** zbog "nositelja" u dodatnim kvalifikacijama.
Ima pravde ponekad i u nogometu.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 jun 2010, 22:36

Amar Dzeko je napisao/la:nevjerovatno je ali i sramotno sto je jos gore da jedna ovakva generacija igra ovako ocajno..pa ne moze sve biti toliko ni do trenera j**o ih trener..malouda i ribery u odnosu na one kad igraju za klub su nebo zemlja..strasno..

a konto sam navijati za njih u knock out fazi :o
Upravo je to iskljucivo do selektora i nikog drugog ;)

Trasimaco je dobro napisao... sad se i ja bojim da cemo baš kvalitetno i krvavo najebati u kvalifikacijama od francuza zbog ovih poniženja , sad kad im dođe Blanc...nedo Bog.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 17 jun 2010, 22:37

Ko je kriv? Domenech? Ne, vec Ribery, Evra i ostala bagra. Treba im svima pasti cijena za nekih 50%.
Sve kao odlicni igraci, najbolji LB na svijetu?! Izbaci ga Barrera ko dijete malo. :lol:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2010, 22:38

Devil je napisao/la:Zanimljiva tekma pogotovo drugo poluvreme.Meksikanci su apsolutno zasluzeli pobedu,Francuzi jedna velika 0.Domenech pokazao jos jednom kakav je levat od trenera sa svojom taktikom.DOk ga je Aguirre posteno ponizeo sa svojom veoma trkacom ekipom koja je pokrivala citav teren te i ne cudi 108 pretrcanih km.Po izboru FIFE Javier Hernandez je MOM.Sto je i zasluzeo jer je fakticki on doneo ovu pobedu svojim veoma efektnim golom.
Sudije ponovo ispravno prosudile.Kod onoga gola mislim da je Abidal ostao tamo na levoj strani sto se lepo vidi na onoj FIFI-noj grafici.Penal cist kao suza sto se lepo vidi kada se zumira u noge,opet Abidal kriv.
Smesna su vam predvidjanja da ce se igrati na nereseno mec URU-MEX.Kao sto vam je vec El-7 rekao obe repke cu se trudeti da izbegnu Argentinu u sledecoj rundi te pokusaju dogurati sto duze.
I da poredeti jednu instituciju Henry koji ove sezone nije nista poakzao sa Gignacom ove sezone je takodje veoma smesno.
Pa Gignac je ove sezone dao 10 golova u skoro 40 tekmi.Vukao je povredu tokom citave sezone i nije davao golove i ove sezone su tu negde.Oba igraca ispod svoga ocekivanja ove sezone i zbog toga govoreti da je Gignac trenutno bolji od Henrya ne pije vode.Takodje Gignac nema iskustva u ovakvim tekmama,dok ih je Henry odigrao pregrst.
Slazem se ali se Henry "pokazao" protiv Urugvaja. Sa ovakvim klocom od trenera njima ni Maradona ne bi pomogao.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jun 2010, 22:39

omerbavarac je napisao/la:Jeb. ti sudije. :evil: :evil: :evil:

:shock: :roll: Hajde sad nazad,u 2009.negdje u vrijeme kad smo mi igrali sa Portugalom u Zenici.
Pa nemoj biti Blatter ebo ga ti. :roll: :lol: :mrgreen:
P.S ako ne budemo prvi u grupi,svi igraci repke trebaju da se prebace na bocanje.A pape da otvori bravarsku radnju. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 jun 2010, 22:39

steve-o je napisao/la:offside je bio naravno, penal cist ko' suza vidi se kako ga je pokosio abidal :roll: ionako mi je drago da je francuska primila gol na takav nacin(offside), sve se vraca sve placa..
Mislim da nije bilo zaleđa, jer je napadač Meksika bio u ravnini, tako mi se nekako cini. A za penal, mislim da je Meksikanac poceo prije padati prije nego ga je ovaj pokosio.. neko moje viđenje...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2010, 22:40

CollegeGunner je napisao/la:Ko je kriv? Domenech? Ne, vec Ribery, Evra i ostala bagra. Treba im svima pasti cijena za nekih 50%.
Sve kao odlicni igraci, najbolji LB na svijetu?! Izbaci ga Barrera ko dijete malo. :lol:
A Sagna i Gallas su inace bili sjajni? Evra je najbolji igrac Francuske i naravno da je najbolji ljevi bek Svijeta. U glavnom dovljno dobar da u istoj utakmici stavi malog Theoa u dzep, dok u napadu terorise Sagnu. Najveci problem Francuske je sto bazu ekipe cine bivsi i sadasnji igraci Arsenala. Pa svima je valjda poznato da su to najvece placipicke u danasnjem nogometu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 jun 2010, 22:40

Sad je valjda svima jasno zašto je jedna prosjecna Srbija završila ispred njih u kvalifikacijama i otišla direktno na SP ,a francuzi u baraž.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.