FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Nema svrhe se sad prepirati. KAd rezultati izostanu, mora doci do stvaranja ruzne slike sviju. Znaci od navijaca do uprave. Na kraju po logici uvijek strucni stab se zrtvuje. Mulalic je toga svjestan I trebao bi se ponasati u skladu sa tim, ipak je on trener u razvoju I treba da se zahvali za pruzenom prilikom, mozda je opet u buducnosti dobije.
Ako zele trofeje iduce sezone, moraju dovesti trenera koji je osvajao Premijer ligu ili kup. Znaci nista iskustvo bez osvajanja.
Jedina dva ozbiljna kandidata kojih ja vidim su Amar Osim I Dragan Jovic.
Ako zele trofeje iduce sezone, moraju dovesti trenera koji je osvajao Premijer ligu ili kup. Znaci nista iskustvo bez osvajanja.
-
- Kontakt:
samoposmatram je napisao/la:Nema svrhe se sad prepirati. KAd rezultati izostanu, mora doci do stvaranja ruzne slike sviju. Znaci od navijaca do uprave. Na kraju po logici uvijek strucni stab se zrtvuje. Mulalic je toga svjestan I trebao bi se ponasati u skladu sa tim, ipak je on trener u razvoju I treba da se zahvali za pruzenom prilikom, mozda je opet u buducnosti dobije.

On je takav tip, sad je ljut, kao ima nesto da kaze, proci ce i njega to za par dana.
Najbitnije od svega jeste da ljudi u klubu imaju plan i program i viziju sta i kako raditi na duze staze, po meni ovo nudjenje ostavki nepotrebno, i cistvo vjerujem da ce NO. te ostavke odbiti na sjednici u junu.
Ove radove na stadionu zavrsiti do kraja maja kako je i predvidjeno, a zatim krenuti u potragu za jos par pojacanja, nekima se igracima zahvaliti na saradnji i odraditi dobre pripreme, za ostalo se ja ama bas nista ne sikiram, jedino imam manjih nedoumica oko trenera.
Sve u svemu sami smo sebi krivi, jbg 6.godina zaredom igramo Evropu, moza jedna godina i bez Evrope cisto onako da se je zazelimo

VOLIM TE ZELJO !!!!
1921'
Nemoj da se lazemo, nismo mitomani. Zasto ti nisi u Skupstini. Kakvi navijaci, pustite te price koje idu od nedodirljivih. U Skupstini su poslusnici, klimoglavci i samo takvi su mogli doci u Skupstinu. Prvo su par puta provjereni pa su ih onda izabrali.PipiDugaCarapa je napisao/la:Tako je, dostavili mu kamion igraca bez znanja i bez bilo kakvih konsultacija. Pa sam Edis je rekao da je hitno potreban remont cijelokupne ekipe, a i mi na tribinama smo toga svjesni bili. Da nije urađeno ono što je urađeno na pauzi, borili bi se za opstanak.samoplavi je napisao/la:Pipi, insistirao na toj trojici oni mu doveli jos desetoricu. Ponudili ostavke sami sebi. Pitarluk klasicni. U klubovima na cijem celu nisu iskompleksirani ublehasi pise klub je doveo tog i tog igraca, a ne Mujo i Haso.
Pa trazio si da preuzmu odgovornost gore, ne izvrci sad pricu. Preuzeli su odgovornost i iz moralnih razloga stavili mandat na raspolaganje Skupstini FK Zeljeznicar. Kao sto rekoh, navijaci ce im suditi.
Preuzeli su odgovornost i za prvu polusezonu, rekose javno da su ih zavarali nastupi na evropskoj sceni, za sta ne sumnjam da jesu. Pa i mene su zavarale utakmice protiv Ferenca i Standarda, mislio sam da trebamo dovesti jos jednog igraca u vrh glave i da cemo biti glavni favoriti za titulu. Znamo svi sta se desilo..
Kako mislis ponudili ostavke sami sebi? Pa nisu oni u Skupstini, vec oni sa kojima dijelimo juznu, sjevernu a i zapadnu tribinu naravno. Bar u vecini..
Svaka cast za post i zanimljive zelje za treneraScoutInternational je napisao/la:Apsurdno je bilo ocekivati od pripravnika da se napravi rezultat. TO je sve moglo trajati kratkoracno, da se iskoriste neki momenti, cisto radi vece motivacija u odnosu na protivnika, sto se upravo i desilo bilo. Vratili smo se kroz prvenstvo u igru za sve, a zapostavili primarni CILJ kup, i upravo ta borba na dva fronta je bila najveca pogreska ovog strucnog staba, jer nisu donjeli adekvatnu odluku o trenutnim mogucnostima ekipe. (Uredu imena igraca, ali bitna je forma i uigranost)
Dakle, vec sam pisao, uredu Adzem jer je tada stanje bilo katastrofa pa nisi mogao da platis nikoga boljeg, ali ako hoces rezultat, sada kada imas pare, tu mora biti PROFI strucni stab, ne pripravnici. Edisu savjetujem prijateljski, da sebi pronade angazman u nizeligaskom klubu kako bi ucio posao polako. U Zelju je trebao doci sa 5 godina plus iskustva i nekom jakom referencom, ali sta je, tu je. Zelio se kockati, i prokockao je povjerenje, a Zeljo ti je trebao biti odskocna daska za dalje. I da, posao se ne radi sa emocijama, tako treba razdvojiti EMOCIJE i BUSINESS. Nema EMOCIJE ne trebaju u strucnom stabu, vec hladna, skolovana i iskusna glava, zapravo glave. (Strucni stab)
Prije sam takoder pisao, ovo ce da bude pravi test za upravu tek, jer ako pokleknu na prvoj ozbiljnijoj prepreci onda nisu za ovoga. Nogometni klub nosi mnoge rizike u svim segmetnima rada jer preko noci se sitvacija zna promijeniti, a opet mozes imati sve super uredeno, ako te ne idu rezultati, nemas tu sta traziti. Naravno, ova uprava u nasem slucaju ima kredita, jer su jedini krenuli da izvedu Zelju iz amatera u profesionalni klub, i zbog toga im ne trebaju djetinjasti medijski ispadi i neki mandati. Bit cijele price je, da ne mogu ljudi koji nisu iz struke da dovode i namecu svoje u sportskom segmentu. Imate pare, tj finansijsku moc, dovedite strucan kadar za to i radite sto najbolje znate, a za sportski segmet platite ljude adekvatno koji ce snositi odgovornost a ne praviti emotivne ispade po medijima i stetiti ugledu kluba.
Ide liga 12, kvalitet ce sam skociti u startu kao i apetiti mnogih. Ovi sto mute i stele, ce vjerovatno kroz godinu dvije, sami otpasti jer neme moci pratiti sam ritam. Ekipa ce bolje ulaziti u EURO tekme, u tu vidim ogromnu prednenost. Bice svakakvih utakmica, ali bukvalno se treba navici, da jednu mozes dobiti, drugi izgubiti (kuci/na strani), i treba dosta dobrih i kvalitetnih igraca koji ce toci moci izgurati sve.
Moje neke zelje i zamisli po pitanju trenera su sljedece jer Misimovic sigurno ima finansijsku moc:
1. Amar Osim,
2. Igor Tudor, i
3. Aleksandar Stanojevic.
EDIT: Ovi supci iz SD znaju da nam treba kompletan plato ispred ISTOCNE TRIBINE da bude cisti, radom samom projekta koji to predvida, i vidjeli su svoju zivotnu sansu. Sada imamo priliku da se maksimalno posvetimo tom problemu i jednom za kraj se rijesimo ostavstina iz socijalistickog sistema.
- amazon
- Kontakt:
Gracic da se povlaci iz kluba ne bi se oni ovako borili za ostanak u ligi.Nece on nigdje svakako pere pare preko kluba.LockScroll je napisao/la:Hocemo, ali ocekivati da Sarajevo zbog Olimpika ostane bez Evrope, je u domenu naucne fantastike, radije ce Olimpik u drugu ligu, svakako se Gracic povlaci iz klubaJavster je napisao/la:Ukoliko pobijedimo Slaviju, a Olimpic pobijedi na kosevu, hocemo li biti četvrti zbog boljeg medjusobnog omjera ( 2x1:0) ili ce torpedo biti četvrti zbog bolje gol razlike?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Treba nam taj ekstra kvalitet u sredini odbrane. Kao kad je u svoje vrijeme dolazio Bogicevic I Vasilic. Na sredini nam fali odgovoran dominantan I ruzan igrac tipa Culum.LockScroll je napisao/la:samoposmatram je napisao/la:Nema svrhe se sad prepirati. KAd rezultati izostanu, mora doci do stvaranja ruzne slike sviju. Znaci od navijaca do uprave. Na kraju po logici uvijek strucni stab se zrtvuje. Mulalic je toga svjestan I trebao bi se ponasati u skladu sa tim, ipak je on trener u razvoju I treba da se zahvali za pruzenom prilikom, mozda je opet u buducnosti dobije.
Jedina dva ozbiljna kandidata kojih ja vidim su Amar Osim I Dragan Jovic.![]()
On je takav tip, sad je ljut, kao ima nesto da kaze, proci ce i njega to za par dana.
Najbitnije od svega jeste da ljudi u klubu imaju plan i program i viziju sta i kako raditi na duze staze, po meni ovo nudjenje ostavki nepotrebno, i cistvo vjerujem da ce NO. te ostavke odbiti na sjednici u junu.
Ove radove na stadionu zavrsiti do kraja maja kako je i predvidjeno, a zatim krenuti u potragu za jos par pojacanja, nekima se igracima zahvaliti na saradnji i odraditi dobre pripreme, za ostalo se ja ama bas nista ne sikiram, jedino imam manjih nedoumica oko trenera.
Sve u svemu sami smo sebi krivi, jbg 6.godina zaredom igramo Evropu, moza jedna godina i bez Evrope cisto onako da se je zazelimo![]()
VOLIM TE ZELJO !!!!
Za napad bi dao priliku Beganovicu, jer momak bi mogao biti vece blago od Baijca.

Kompanija Wortmann metal d.o.o. danas je započela radove na rekonstrukciji zapadne tribine Stadiona Grbavica. Radovi podrazumijevaju uklanjanje postojeće drvene konstrukcije tribina Zapad A i Zapad B, a u narednim danima će se pristupiti procesu postavljanja čelične konstrukcije te montaže novih stolica.Projekat evropske Grbavice se nastavlja te će svi radovi biti završeni do 31.05.2016.
http://fkzeljeznicar.ba/zapoceli-radovi ... ine/20057/
Svaka cast upravi

Ocekujem uskoro jos jedno veliko pojacanje. Sve vidjeno kod anamonjih u bliskoj proslosti samo sto su oni i pehare osvajali.Omar500 je napisao/la:
Kompanija Wortmann metal d.o.o. danas je započela radove na rekonstrukciji zapadne tribine Stadiona Grbavica. Radovi podrazumijevaju uklanjanje postojeće drvene konstrukcije tribina Zapad A i Zapad B, a u narednim danima će se pristupiti procesu postavljanja čelične konstrukcije te montaže novih stolica.Projekat evropske Grbavice se nastavlja te će svi radovi biti završeni do 31.05.2016.
http://fkzeljeznicar.ba/zapoceli-radovi ... ine/20057/
Svaka cast upravi
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Sta, i oni su zapadnu tribinu rekonstruisali?
Prestanimo dovoditi pojacanja, jer to smije samo FK Sarajevo raditi. Ako dovodimo pojacanja, isti smo kao oni.
Prestanimo dovoditi pojacanja, jer to smije samo FK Sarajevo raditi. Ako dovodimo pojacanja, isti smo kao oni.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Nisu, oni su kao napravili najbolji trening centar u ovom dijelu Evrope, a mi kao pravimo evropsku Grbavicu. Oni su nakon svakog loseg rezultata ili dovodili velika pojacanja ili potpisivali nove sponzorske ugovore ciju pravu vrijednost niko ne zna. Ako smo se odlucivali prepisivati trebali smo od nekog drugog jer kod njih se dokazalo da to ne pali.PipiDugaCarapa je napisao/la:Sta, i oni su zapadnu tribinu rekonstruisali?
Samoplavi, sta ima kod tebe?
-
- Kontakt:
S**** i pametujes konstantno svaki post ti je isti, mislim da si provaljensamoplavi je napisao/la:Nisu, oni su kao napravili najbolji trening centar u ovom dijelu Evrope, a mi kao pravimo evropsku Grbavicu. Oni su nakon svakog loseg rezultata ili dovodili velika pojacanja ili potpisivali nove sponzorske ugovore ciju pravu vrijednost niko ne zna. Ako smo se odlucivali prepisivati trebali smo od nekog drugog jer kod njih se dokazalo da to ne pali.PipiDugaCarapa je napisao/la:Sta, i oni su zapadnu tribinu rekonstruisali?

Planovi rekonstrukcije stadiona nisu od jucer ili danas, vec od prije par mjeseci, po tvom su tada znali da necemo u Evropu pa kao raji sada zamazuju oci, a sto se tice sponzorskih ugovora oni se potpisuju u toku sezone, onda kada uspijes dovesti sponzora i sa njim se dogovoriti, vidi se da pojma nemas kako jedan klub odnosno u ovom slucaju FKZ. funkcionise

1921'
Tegobno pravo, kod tebe. Ti zadovoljan vidim?tm1921 je napisao/la:Samoplavi, sta ima kod tebe?
Zadovoljan cim vidim da polusvijet i mediokriteti poput tebe nemaju nikakvog uticaja na konacno ispravnu putanju kojom nam voljeni klub ide konacno, oslobodjen od takvih kao sto si ti milane.samoplavi je napisao/la:Tegobno pravo, kod tebe. Ti zadovoljan vidim?tm1921 je napisao/la:Samoplavi, sta ima kod tebe?

Povratak sveznalica. Pustite nas da uzivamo ili je cilj i polusvijet ubijediti da ne misli svojom glavom.tm1921 je napisao/la:Zadovoljan cim vidim da polusvijet i mediokriteti poput tebe nemaju nikakvog uticaja na konacno ispravnu putanju kojom nam voljeni klub ide konacno, oslobodjen od takvih kao sto si ti milane.samoplavi je napisao/la:Tegobno pravo, kod tebe. Ti zadovoljan vidim?tm1921 je napisao/la:Samoplavi, sta ima kod tebe?

Ovaj post kopiram na teme Sarajeva i Zelje, mada mu je mjesto na temi 'forum'. Ali eto, da ga primjetite.
ko god se pojavi sa razlicitim misljenjem krenu prozivanja i prijave. Molim vas da to ne radite. Ne morate se svi slagati, cak bi bilo jako cudno i sumnjivo da svi mislite isto.
Ovo vrijedi i za Sarajevo I za Zelju, jedina razlika je sto kod jednih ne smijes biti zadovoljan, a kod drugih ne smijes biti nezadovoljan.
Forum je tu za razmjenu misljenja, logicno je da su razlicita. Ko to ne moze I ne zeli svariti, nije za foruma. Molim vas da se okrenemo diskusijama, a ne medjusobnim prozivanjima.
ko god se pojavi sa razlicitim misljenjem krenu prozivanja i prijave. Molim vas da to ne radite. Ne morate se svi slagati, cak bi bilo jako cudno i sumnjivo da svi mislite isto.
Ovo vrijedi i za Sarajevo I za Zelju, jedina razlika je sto kod jednih ne smijes biti zadovoljan, a kod drugih ne smijes biti nezadovoljan.
Forum je tu za razmjenu misljenja, logicno je da su razlicita. Ko to ne moze I ne zeli svariti, nije za foruma. Molim vas da se okrenemo diskusijama, a ne medjusobnim prozivanjima.
Ti nisi navijac Zelje zato ne pisi na ovoj temi,a ostatak posla neka obavi moderacijaLockScroll je napisao/la:dzabula je napisao/la:paša moj solidni, sada je 2016-a! Sve je krenulo u qrac kada se Amar nakon tekme sa Viktorijom Plzen u ljeto 2013. godine onako mahalaški naljutio i na do tada neviđen potez - otiš'o lol na jednomjesečni odmor usred početka sezone u Premijer ligi, a klub ko 'ebe! Njegovo mjesto privremeno je zauzeo Dino Đurbuzović, a kasnije se ispostavilo da odmor nije trajao jedan mjesec i da Đurbuzović nije bio samo privremeno rješenje. Amar Osim se vratio nazad ali ne na klupu, već je postao menadžer kluba odgovoran za neke druge radnje u klubu sa Grbavice. i tako godinu i po...i šta je bilo, je li bilo titule? Nije al' je bio Tuborg kod Magarca![]()
Potom je nakon te godine i po, preko, da ne spominjem koga, uvaljen u Katar Al-Kharaitiyu. Neka je, halal...i Dino je prodan, hvala mu za sve što je radio kao sjenka u klubu, zaslužio je da se dobro unovči nakon godina i godina tavorenja u klubu.
Kakvi ba nalogodavci, ne pijte djeco ako vam ne prija, i ne miješajte piće sa tabletama, volite Željezničar ako hoćete, klub više nije i ako bog da neće nikada više biti jedan čovjek.
Ja koliko znam Misimovic se pita za sve i on je taj covjek.opet lupetas gluposti.
Gdje pehar, gdje igra.
I odgovori ko je vodio Zelju u utakmici protiv Partizana.Amar nije

Ispade da sam ja gornji dio teksta pisao a nisam.nisi pravilno citirao.Donji dio je moj,jer sam vodio diskusiju sa njim u vezi Gospodara Familije
-
- Kontakt:
@dzabula, moguce moja greska 
Tema je koliko vidim malo prociscena, pa dajmo da se vratimo normalnim stvarima i duskusiji !

Tema je koliko vidim malo prociscena, pa dajmo da se vratimo normalnim stvarima i duskusiji !
1921'
-
- Kontakt:
Španac Hervas sutra potpisuje ugovor sa FK Željezničar
Španac Javier Hervás treće je igračko pojačanje Fudbalskog kluba Željezničar za sezonu 2016/2017.
U dosadašnjoj karijeri Hervas je igrao za Cordobu, Sevillu, Hercules i Sabadellu, a u Željezničar dolazi iz australskog Brisbane Roara.
Dvadesetšestogodišnji Hervás igra na poziciji veznog fudbalera i bit će prvi španski državljanin koji će nastupati za FK Željezničar.
Tim povodom FK Željezničar će održati konferenciju za novinara u ponedjeljak, 9. maja u 15 sati u hotel Courtyard Sarajevo (Skenderija 1), "Sala Dean".
Prije zvaničnog predstavljanja Javiera Hervasa, predstavnici FK Željezničar će potpisati ugovor o saradnji sa novim sponzorom kluba, Fitness Universe.
1921'
- plavousrcu
- Kontakt:
Fudbal je **** i zato je bitno dobiti u subotu. Nikad se ne zna sta ce biti na drugim tetenima. Pogotovo jer Olimpicu treba pobjeda a pitari su ocajni. Sto se tice ove diskusije koja se bila razvils mislim da je Admin u pravu. Ne bi valjalo da svi isto mislimo.
Trenutno korisnika/ca: Levin, MoSaZeLjo1921, voltron30 i 28 gostiju.