FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 22 apr 2016, 19:30

slika
Musemić, trofeji.
Musemić: Možemo uzeti oba trofeja, ali i ostati bez Evrope

FENA
19.4.2016. u 14:21
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 16 avg 2016, 00:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 24 apr 2016, 10:57

Mehidić presudio Olimpicu Sloboda i bez Zebe slavila na Otoci Piše: E. Škorić Jučer, 17:53 Nogometaši Slobode slavili su na Otoci protiv Olimpica s 1:0 u meču 26. kola Premijer lige BiH. Sloboda se ovom pobjedom izjednačila s vodećim Zrinjskim, te je ostala u igri za titulu. Crveno-crni su opravdali ulogu favorita na Otoci, a ujedno su Olimpic gurnuli prema Prvoj ligi Federacije BiH. Hadžić je u 23. minuti imao sjajnu šansu, ali je s pet metara pucao preko gola Slobode, a isti igrač nije bio precizan ni u 27. minuti. Stopostotnu šansu ne koristi Hebibović u 34. minuti. Išao je sam na Pirića, ali je golman Slobode fantastično odbranio. Tri minute kasnije Sloboda je imala veliku šansu. Veselinović je dvaput u istom napadu pogodio okvir domaćeg gola. Ipak, ono što nije uspio Veselinović, jest rezervista Mehidić u 40. minuti. Primio je loptu u kaznenom prostoru Olimpica, a onda je fantastično pogodio rašlje domaćeg gola. U finišu prvog dijela još jedna šansa za Mehidića, ali ostalo je 1:0 za goste. U nastavku je bilo nekoliko šansi na obje strane, ali je ostalo 1:0 za goste iz Tuzle, koji su proslavili još jedna vrijedna tri boda. Inače, dodajmo da je Sloboda igrala danas bez suspendovanog Zajka Zebe.
Stadion Otoka Sarajevo.Gledalaca 700.Sudija Dragan Skakić , Bosanska Gradiška.(ocjena 1)

Olimpic - Sloboda 0:1(0:1) (Mehidić 40)

Olimpic: Bandović, Milović, Radović, Vukomanović, Regoje, Muharemović, Hadžić, Hebibović, Karić, Anđušić, Handžić.
(Trener Faik Kolar)
Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić (Pršeš), Stjepanović (Mehidić), Ahmetović (Merzić), Veselinović.(trener Musemić)

slika

MUSEMIĆ, IVETIĆ,ORDAGIĆ.

FUKARE NA OTOCI 2 FOTOSA.
slika
slika
FUKARE NA OTOCI ,OLIMPIC - SLOBODA 0 : 1
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:13, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 apr 2016, 14:36

slika
HUSREF I AMBLEM KLUBA.
NAŠ HUSREF MUSEMIĆ.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 jun 2016, 18:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 apr 2016, 18:59

Zasjedala Prvostepena komisija za licenciranje I Sloboda dobila licencu za nastup u Evropi Piše: A. Beganović Danas, 18:46 Drugoplasirana ekipa Premijer lige i finalist Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sloboda, dobio je licencu za nastup u evropskim takmičenjima. Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH, održanoj danas u Sarajevu, donijete su odluke o licencama za učešće klubova koji su aplicirali za Premijer ligu BiH i UEFA klupska takmičenja u sezoni 2016/2017, navodi se na službenoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Željezničar“ Sarajevo, HŠK „Zrinjski“ Mostar, NK „Travnik“ Travnik, FK „Sloboda“ Tuzla, FK „Radnik“ Bijeljina i FK „Mladost“ Doboj-Kakanj. Klubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su: FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Željezničar“ Sarajevo, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor, FK „Olimpic“ Sarajevo, NK „Travnik“ Travnik, FK „Radnik“ Bijeljina, FK „Mladost“ Doboj-Kakanj, FK „Sloboda“ Tuzla, NK „Čelik“ Zenica i NK „Vitez“ Vitez. Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK „Borac“ Banja Luka, FK „Velež“ Mostar, FK „Slavija“ Istočno Sarajevo, NK „Čelik“ Zenica, FK „Olimpic“ Sarajevo, FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor i NK „Vitez“ Vitez. Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su: FK „Borac“ Banja Luka, FK „Slavija“ Istočno Sarajevo, FK „Drina“ Zvornik i FK „Velež“ Mostar. U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/i-slobod ... opi/192670

slika
HUSREF, HUSIĆ, VUGDALIĆ.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:19, ukupno mijenjano 12 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 apr 2016, 21:52

SRAMAN PORAZ SLOBODE 30. 4. 2016

SEZONA 2015/16, 27. KOLO . FK SLOBODA - FK DRINA 0 : 2 (0 : 0)

Drina iznenadila Slobodu Blagojević: Neobjašnjivo dobro smo odigrali Piše: E. Škorić Danas, 21:07 Trener Drine Cvijetin Blagojević napravio je senzaciju s Drinom. Njegova Drina porazila je na Tušnju Slobodu s 2:0 i tako, čini se, Tuzlacima onemogućila titulu. Zanimljivo da je Blagojević bivši igrač Slobode, pa mu nije bilo lako prihvatiti činjenicu da je srušio Slobodi snove u utakmici u kojoj za njegov tim nije bilo imperativa. "Pomiješane emocije... Profesionalno gledano, drago mi je da smo pobijedili, ali malo mi je teško što smo otežali Slobodi put do titule. Nismo vjerovali u pobjedu. Došli smo da se nadigravamo sa Slobodom. Vjerovatno je Sloboda najbolja ekipa u ligi, ali im je došla kriza. Neobjašnjivo smo odigrali dobro. Desi se takav dan, Bog nas pogleda i to je to", rekao je Blagojević.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/blagojev ... ali/192941
BLAGOJEVIĆ FOTOS.
slika

PRIJE 38 GODINA BLAGOJEVIĆ JE OTIŠAO U CRVENU ZVEZDU.(1978)
NAVIJAČI SLOBODE SU GA BURNO POZDRAVILI KAO DA JE TO BILO JUČER.

VELIKI ČOVJEK I MAJSTOR FUDBALA,NAŠ "CVELE" JE TO I ZASLUŽO.
.................................................................

Bolan poraz na Tušnju: Drina neočekivano savladala Slobodu 30.4.2016. u 19:49 U okviru 27. kola BHT Premijer lige na stadionu “Tušanj” fudbaleri Slobode su doživjeli težak i neočekivan poraz od ekipe Drine iz Zvornika koja je već preselila u niži rang. Zvorničani su odigrali rasterećeno i Tuzlacima nanijeli bolan poraz. Fudbaleri Slobode od početka susreta krenuli su ofanzivnije prema golu gostiju u namjeri da u što ranijoj fazi utakmice postignu pogodak. Ahmetović, Mehidić i Zeba pokušavali su savladati golmana Erića, ali svi pokušaji završavali su bez konkretne realizacije. U nastavku prvog poluvremena stekao se dojam da izabranicima Husrefa Musemića nedostaje svježine i ideje, jer sve napade domaćeg tima, odbrana Drine na vrijeme je osujetila. Blijedo izdanje prvog poluvremena okončano je rezultatom 0:0. Početak drugog poluvremena obilježio je ‘hladan tuš’ na Tušnju kada u 46. minuti susreta goste iz Zvornika u vodstvo dovodi Kuzmanović koji je pogodio za vodstvo svog tima. Nakon primljenog gola, fudbaleri Slobode su pokušali u nekoliko navrata anulirati prednost gostiju ali su pokušaji Govedarice, Krpića i Ahmetovića završavali jalovo. U 69. minuti novi šok na Tušnju. Nakon neuspjelog napada domaćeg tima, fudbaleri Drine izveli su uspješnu kontru a egzekutor za novo vodstvo Drine bio je Stefanović. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Zvorničani iz Tuzle odnose sva tri boda, a bolan i neočekivan poraz Slobode na Tušnju u velikoj mjeri otežao je put do titule. U narednom 28. kolu BHT Premijer lige fudbaleri Slobode gostuju kod ekipe Travnika dok će fudbaleri Drine na svom terenu dočekati ekipu Olimpica. (Foto: V. Živković | ****) | Preuzeto sa: http://****/sport/nogomet/bolan ... bodu-foto/

slika
ZEBA U KLIZEĆEM STARTU.
Husref Musemić: Ovo je dobar šamar!
@Vedran Jahić
Poraz od ausajdera iz Zvornika vjerovatno je bio najteži meč koji je Husref Musemić proživio na klupi Crveno-crnih. Još jednom se potvrdilo da je fudbal magična, ali i okrutna igra u kojoj je sve moguće, pogotovo kada prije početka utakmice upišete nova tri boda.
“Ovo je bio dobar šamar za nas i nadam se da će neko iz ovoga izvući pouku. Posebno mlađi igrači. Da shvate šta je fudbal i kakva je to igra. Ovo što se desilo nije dobro za nas, ali je dobro za bh. fudbal”, poručio je šef struke Crveno-crnih po okončanju utakmice.
O igri svog tima Musemić je rekao:
“Ne znam šta je bilo u glavama igrača, ali znam šta sam vidio na terenu. Vidio sam da nije bilo čvrstine, agresivnosti, žustrine, voljnog momenta. Djelovali su kao da će pobjeda doći sama od sebe. Veliki dio je i moje odgovornosti što sam nekima dao šansu. Istina, bili smo i primorani to uraditi, ali vidjelo se da nije bilo agresivnosti. Prvo poluvrijeme smo i odigrali dobro, no i tada nismo stvorili konkretne prilike. Sve su to bile polušanse, bez pretjerane opasnosti po goste.”
Nakon šokantnog poraza od tima koji već planira takmičenje u nižem rangu, šanse da se Crveno-crni vrate u igru za titulu su minimalne.
“Vjerovatno jeste okončana borba za titulu, ali mi moramo izvući pouke i okrenuti se narednim mečevima. Pred nama su važne utakmice”, zaključio je Musemić.

Ne znam koja budala stavi ovaj koeficijent na pobjedu Drine.
slika

slika
"DRINA".

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:22, ukupno mijenjano 14 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 03 maj 2016, 20:52

Intervju/Musemić: Možemo u Kupu BiH odigrati devet utakmica, a da ostanemo bez trofeja!
May 3, 2016
Nogometaši Slobode sutra protiv Travnika „biju bitku svih bitaka“, kako bi ostali u konkurenciji za Evropsku ligu.
Titula prvaka je završena priča nakon tri poraza u posljednje četiri domaće utakmice. Ostalo je finale Kup BiH, ali Tuzlaci žele Evropu osigurati kroz plasman u Premijer ligi, o čemu je za Fenu govorio trener Slobode, Husref Musemić.
– U životu se dešavaju usponi i padovi. Jučer smo bili kandidati za prvaka, sada se borimo da ostanemo među prve tri ekipe. Zaboravilo se da je naš cilj u ovoj sezoni bio opstanak, jer se liga skraćuje. Krenulo nas je, ambicije su porasle, a onda nas je osvijestila Drina – kaže Musemić.
Je li Drina potcijenjena, da li su sigrači ušli u utakmicu s mišlju „lako ćemo“? Zvorničani su u drugom dijelu sezone osvojili 13 bodova, dakle samo tri manje od Slobode.
– Rekao sam da snovim dio krivice za poraz, jer sam ukazao povjerenje nekim igračima koji ga nisu opravdali. Stalno kukaju kako nemaju prilike igrati, a kada sam im dao šansu, vidjeli ste šta se desilo. Moram reći da smo igrali bez četvorice suspendovanih ili povrijeđenih igrača. Osim toga, kada vratim film, pokazalo se da je Drina dobra ekipa, s dosta kvalitetnih igrača. Tri utakmice su pobijedili na strani, dobili su Radnika. Ali, unatoč svemu, nije nam se smio desiti ovakav poraz.
Nisu zakazali samo igrači s klupe, nego i mnogi stariji, „pretplaćeni“ na mjesto u ekipi?
– Govorio sam o onima koji se stalno žale da malo igraju, ali svakako su zatajili i drugi. Recimo, Kenan Pirić je kriv kod prvog gola, prije toga loše je odigrao Haris Mehmedagić, pa Ivan Kostić i još neki. Mi smo se protiv Olimpica provukli, smijali su mi se kada sam upozoravao da je Velež težak protivnik, a jedva smo ih dobili. Moja savjest je čista.
Da li se u Slobodi prerano počelo slaviti, po sistemu ražanj spreman, a zec u šumi? Nakon pobjeda protiv Sarajeva i Željezničara u Kupu igrači su dočekivani kao da su prvaci svijeta. U tome su ih podsticali pojedinci iz klupske uprave, ali i pojedini mediji. Slažete li se s ovakvom ocjenom?
– Dočeci u Tuzli nisu mi se svidjeli, ali na to nisam mogao uticati. Stvorila se euforija koja nam nije bila saveznik. Stalno sam upozoravao da to nije dobro. To je za sve nas bio dodatni pritisak. Odigrali smo puno teških utakmica, već time su igrači bili preopterećeni. Ali, kažem, na neke stvari nisam mogao uticati.
Rekli ste da je poraz od Drine veliki šamar i opomena. Sutra igrate s Travnikom, može li Sloboda doći do bodova bez kojih Evropa ostaje prilično daleko?
– S razlogom smo dva dana prije utakmice došli u Vitez. Da se izolujemo od javnosti, osvježimo i pripremimo za Travnik. Imam na raspolaganju sve igrače, vjerujem da ćemo se dići kao protiv Viteza. Da će biti lako – sigurno neće. Travnik nije trebao izgubiti od Mladosti, protiv Željezničara su bez četiri igrača bili blizu remija, vidjeli smo kako su isprašili Veleža. Nama treba 6 bodova da bi bili u Evropskoj ligi. Nemamo izbora nego ići na pobjedu. Bit će jako, jako teško, ali sam po prirodi optimista. Ništa nije gotovo, dok nije gotovo.
Poslije svega, ostaju dvije utakmice u Kupu BiH protiv Radnika koji je, izgleda, sve karte bacio na osvajanje ovog trofeja, kao jedinog puta prema Evropi?
– U Kupu nismo bili miljenici žrijeba, uvijek smo dobijali najteže protivnike. I pobjeđivali smo. Sedam utakmica, šest pobjeda i remi. No, može se dogoditi da odigramo devet utakmica dobro, a da ne osvojimo trofej. Sve je moguće, tako je to u nogometu. Ja to znam, ali mnogi, na žalost, ne znaju. Ja ipak vjerujem da nećemo ostati kratkih rukava u sezoni koju smo znatno obogatili svojim igrama i rezultatima – zaključio je u razgovoru za Fenu trener Slobode, Husref Musemić. (Razgovarao Miroslav Petrović, FENA)
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 maj 2016, 11:47

NK TRAVNIK - FK SLOBODA 2:3 ( 1:2)

28. kolo PL BIH , sezona 2015/16, odigrano 04. MAJA 2016.,stadiom Pirota.

Premijer liga Golijada na Piroti: Travnik ispao, Sloboda još sanja titulu Piše: E. Škorić Jučer, 18:52 U sjajnoj utakmici 28. kola Premijer lige BiH na Piroti Sloboda je pobijedila Travnik s 3:2. Travnik je još matematički mogao da se spasi i zato je današnja utakmica bila jako važna za Vezire, dok je Tuzlacima ostalo da se nadaju čudu i tituli iako je jasno da su je izgubili nakon poraza od Drine na Tušnju. Stoga je današnji meč bio od velike važnosti i za jedne i za druge. No, unatoč tome, igralo se bez kalkulacija, nije se imalo više šta izgubiti... Sloboda je povela golom Krpića u 23. minuti, a samo minutu kasnije Čurić sjajnim udarcem donosi Travniku izjednačenje. I kada se čekao kraj prvog dijela, Perica Ivetić je preciznim udarcem sa 20ak metara savladao Nurkovića za novu radost Tuzlaka. U devetoj minuti nastavka novi pogodak. Travnik je s penala, golom Jelića, stigao do poravnanja, ali ne i do boda. Ordagić je u 83. minuti zabio za pobjedu Slobode, koja je ostala u igri za titulu, dok je Travnik danas i zvanično ispao iz lige. Travnik - Sloboda 2:3 (Čurić 24, Jelić 54 penal/ Krpić 23, Ivetić 45, Ordagić 82)

Travnik: Nurković, Nuhić, Kovač, Jašarević, Čurić, Zec, Varupa, Kouadio, Jelić, Aleksić, Smajić. Trener Boris Gavran

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić (Stjepanović), Zeba, Ivetić (Ahmetović), Sarić, Memedagić, Ordagić, Veselinović (Mehidić), Merzić.Trener Husref Musemić

slika

IVETIĆ IZVODI AUT.

slika

PERICA IVETIĆ STRIJELAC 2. GOLA ZA SLOBODU.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:24, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 maj 2016, 19:39

slika
logo fukara
Saopćenje za javnost Udruženja ”Fukare Fan Club” povodom nemilih događaja u Travniku /FOTO/
SportAutor: Dino Durmić - 5. Maj 2016. 19:25

Saopćenjem za javnost, zbog kako navode, nemilih događaja i brutalne torture specijalne policije nad navijačkom grupom ”Fukare” iz Tuzle nakon utakmice NK Travnik – FK Sloboda, saopćenjem za javnost danas se oglasilo Udruženje ”Fukare Fan Club”.
Saopćenje prenosimo u cjelosti.
Organizacija odlaska na gostujuću utakmicu NK Travnik – FK „ Sloboda“ , kao i sve potrebne mjere od strane Udruženja „ Fukare Fan Club“ odrađene su, kao i uvijek do sada, onako kako to policija nalaže, u skladu s pravilima i propisima odlaska na gostujuće utakmice.
Proces prijave odlaska navijača FK Sloboda, ( „Fukara“ ) izvršen je na vrijeme, sa svim potrebnim podacima, koji su dio uobičajene procedure svakog gostovanja. Prijavili smo broj navijača koji idu na utakmicu, registarsku tablicu i naziv prevoznika koji je obavljao prevoz naših navijača do Travnika.
Polazak iz Tuzle i dolazak navijača FK „ Sloboda“ u Travnik odvijao se uz prisustvo desetak lokalnih policajaca. Svih 90 minuta prije početka utakmice, kao i šetnja Travnikom, prošlo je bez ikakvih problema .
Pred sam početak utakmice, tačnije 45 minuta prije, bili smo na stadionu dok je autobus kojim smo stigli bio preparkiran na udaljenosti od jednog kilometra od stadiona na ” sigurno mjesto ” bez pratnje policije .
U toku utakmice sve je proteklo u najboljem redu . Na završetku utakmice nas zadržavaju na stadionu dok se domaći navijači ne raziđu .
Po izlasku sa stadiona dočekalo nas je pet puta više policajaca nego što ih je bilo u toku našeg dolaska. Nakon desetak minuta dolazi i naš autobus ali sa polupanim bočnim staklom. Bez ikakvog objašnjenja potrpali su nas autobus kao da se ništa nije desilo.
Krenuli smo lagano “obilaznicom” ka izlazu iz Travnika dok su nas “miroljubivi” Travničani, kao na strelištu kamenovali i razbijali stakla na autobusu .
Nakon četvrtog razbijenog stakla morali smo stati jer autobus u takvom stanju nije mogao dalje. Izašli smo iz autobusa jer nam je sigurnije bilo vani, nego u samom autobusu.
Nakon deseetak minuta policajci nas vraćaju u autobus, tvrdeći da smo sami sebi polupali stakla na autobusu . Također su nam rekli i da ne možemo s polupanim autobusom nastaviti put za Tuzlu.
Naočigled i u prisustvu policije u tom trenutku još jedna cigla pogađa autobus.
Ušavši u autobus i nastavili smo dalje uz obrazloženje policije da ćemo stati van grada da polijepimo polupana stakla.
Izašli smo iz centra grada i na prvom proširenju stigla nas je Specijalna policija zaustavši autobus bez ikakvog obrazloženja izveli su prvo vođu grupe, te su jednog po jednog izbacivali iz autobusa gazeći nas nogama i tijelima, udarajući pendrecima i taktičkim palicama po čemu stignu.
Ne birajući sredstva postavili su nas u klečeĆi položaj i na najbrutalniji način dok smo klečali na koljenima počeli su da nas maltretiraju, tuku, gaze i brutalno skaču po nama više od pola sata bez ikakvog razloga .
Šest navijača odveli su izvan mase sa namjerom da potpišu izjave za drsko i nasilničko ponašanje, što naravno nismo učinili. Ponovo su nas vratili u autobuse uz poruku :”Da se vozimo s njima jer smo ih sami polupali!!! „
U Zenici smo stali da polijepimo stakla u čemu su nam pomogli zenička policija i par momaka iz Zenice. Nakon toga vraćamo se kući šokirani i u nevjerici šta se sve dogodilo prilikom našeg odlaska u Travnik.
Godinama pratimo svaku utakmicu, navijamo i bodrimo naš voljeni klub, i dalje ćemo to činiti, s ponosom.
Nikada nam se nešto slično nije desilo niti smo ikada napravili ijedan incident.

slika
OŽILJCI TORTURE.
Ko je naredio upotrebu ove brutalne sile i torture?
Zašto? Ko komanduje ovim katilima ?
Na kraju čija je ovo policija i u čijem interesu radi?
Ne bole nas fizičke rane i povrede , koliko boli osjećaj mržnje tih ljudi prema nama, a oni su dio sistema ove države. Boli nas osjećaj sa kojim uživanjem nas tuku ti ljudi , maltretiraju i muče dok klečimo u blatu – kao da smo u logoru i čekamo egzekuciju , samo zato jer volimo i navijamo i živimo za našu svetinju .
Ubiti nas možete al’ Sloboda u nama će živjeti vječno !!!
Saopćenje za javnost Udruženja ”Fukare Fan Club”
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 avg 2016, 11:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 maj 2016, 10:29

slika

PLAKAT SLOBODA-SARAJEVO ,SVI NA TUŠANJ.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:25, ukupno mijenjano 7 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 maj 2016, 14:01

slika

pok.Borislav Begečki,rah. Bajro Džapo, Đorđe Gerum, Miroslav Petrović.Novinari sa Gerumom.1976 godine.
..............................................................
19.06.1977. Nedjelja za pamćenje.
PLASMAN U KUP UEFA, SLOBODA- RADNIČKI NIŠ 2:0

1976/77
1 Crvena Zvezda(Beograd) 34.... 20.... 10.... 4.... 67:37... 50
2 Dinamo (Zagreb).......... 34.... 15.... 11.... 8.... 52:36... 41
3 Sloboda (Tuzla)........... 34.... 14.... 11.... 9.... 43:32... 39 (Usp.57%)
4 Partizan (Beograd)....... 34.... 14.... 11.... 9.... 37:31... 39
5 NK Rijeka (Rijeka)........ 34.... 13.... 10... 11.... 43:29... 36
6 Borac (Banja Luka)....... 34.... 14.... 8.... 12.... 53:43 ... 36
7 Radnički (Niš)............. 34.... 13.... 8.... 13.... 40:43 ... 34
8 Hajduk (Split)............. 34.... 12.... 9.... 13.... 41:35 ... 33
9 Budućnost (Titograd)..... 34.... 11.... 11... 12.... 44:47... 33
10 NK Zagreb (Zagreb)..... 34.... 12.... 8..... 14.... 48:48... 32
11 Velež (Mostar)........... 34.... 11.... 10.... 13.... 46:48 .. 32
12 Olimpija (Ljubljana).... 34.... 10.... 12.... 12.... 36:42... 32
13 Čelik (Zenica)............ 34.... 11.... 9.... 14..... 33:38... 31
14 Vojvodina (Novi Sad).... 34.... 8.... 14.... 12..... 40:50... 30
15 OFK Beograd (Beograd). 34.... 9.... 12.... 13..... 39:51... 30
16 FK Sarajevo (Sarajevo). 34.... 10.... 10.... 14.... 40:55... 30
17 Napredak (Kruševac).... 34.... 10.... 8..... 16.... 38:55... 28
18 Željezničar (Sarajevo)... 34.... 8.... 10.... 16.... 33:53 ... 26

Ispali: Napredak (Kruševac) i Željezničar (Sarajevo)

slika
Na fotografiji su: stoje, s lijeva - Đ.Gerum(trener), rah. N.Verlašević, rah. K.Alibegović, J.Divanefendić, F.Mulahasanović, N.Mujezinović, rah. I.Hadžić, R.Jovičić, pok. R.Cakić, C.Blagojević, A.Miličić, S.Sabitović(fizioterapeut), rah. N.Šehić(pomoćni trener);
čuče,s lijeva - rah. M.Hukić, pok. J.Geca, M.Kovačević, S.Sarajlić, rah. E.Gec, S.Ibrić, S.Dijamant, E.Jašarević i Dž.Šećerbegović

. ..............................................................................................
U POSLJEDNJEM KOLU FUDBALERI SLOBODE ZASLUŽENO SAVLADALI NIŠKOG
RADNIČKOG SA 2:0 I OSVOJILI TREĆE MJESTO - SEZONA 1976/77,
34. KOLO, 19. 06. 1977. GODINE

SLOBODA U EVROPSKOJ ELITI

Sigurnom igrom protiv borbenih Nišlija Tuzlaci golovima
Gece i Kovačevića zasluženo trijumfovali - Oko 8000
Slobodinih navijača proslavili uspjeh svojih ljubimaca -
Igrači Slobode na zasluženom odmoru

SLOBODA - RADNIČKI 2:0 (2:0)

Prvenstvena utakmica 34. (posljednjeg) kola Prve savezne lige
Sloboda-Radnički 2:0. Stadion u Tušnju. Teren travnat i odličan
za igru. Vrijeme sunčano i toplo. Gledalaca oko 8 000. Strijelci:
Geca u 32. i Kovačević u 42. minutu. Sudija: Dušan Maksimović
(Novi Sad ) -9. Žutih i crvenih kartona nije bilo.

SLOBODA: Cakić 8, Hadžić 8, Miličić 7, Jašarević 8 (S. Ibrić -),
Verlašević 6, Alibegović 8, Kovačević 8 (Blagojević -),
Mulahasanović 8, Geca 8, Hukić 7, Šećerbegović 9.

RADNIČKI: Milenković 7, Stefanović 6, Z. Tasić 6, Kovačev 7,
Vojinović 7, Vasović 6, Pešić 6 (M. Petrović -), Đorđević 5,
Panajotović 6 (S. Petrović -), Antić 6, Milošević 6.

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

23.05.2009.
Sloboda treća na kraju sezone 2008/09.

TUZLARIJE - VIJESTI
23.05.2009.

Sloboda treća, ligu napuštaju Orašje i Posušje

Susretima 30. kola danas je okončana još jedna sezona u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Naslov prvaka ranije je osigurao mostarski Zrinjski, koji je u posljednjem kolu savladao Leotar sa 1:0. Zrinjski će u narednoj sezoni nastupati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
Slavija je pobjedom nad Sarajevom osvojila drugo mjesto i plasman u Evropsku ligu, u kojoj će nastupiti i trećeplasirana Sloboda. Kako se ove dvije ekipe sastaju u finalu Kupa BiH koji garantira mjesto u Evropskoj ligi, u pretkolu tog takmičenja nastupit će i četvrtoplasirano Sarajevo.

Rezultati susreta 30. kola nogometne premijer lige BiH:

Zvijezda - Orašje 3:1
Zrinjski - Leotar 1:0
Čelik - Borac 1:2
Slavija - Sarajevo 2:1
Posušje - Široki Brijeg 1:2
Željezničar -Travnik 2:1
Laktaši - Sloboda 1:0
Modriča - Velež 3:3

...............................................................................................................................................
Tabela ,sezona 2008/09.

1. Zrinjski .......... 30 18 3 9 50:37 57
-----------------------------------------
2. Slavija ........... 30 15 7 8 36:27 52
3. Sloboda ......... 30 15 5 10 32:25 50(Uspješnost 55 % )
---------------------------------------------
4. Sarajevo.......... 30 14 7 9 43:30 49
5. Borac ............ 30 15 4 11 44:26 49
6. Široki Brijeg..... 30 14 3 13 47:38 45
7. Zvijezda......... 30 11 10 9 43:38 43
8. Laktaši........... 30 12 6 12 43:39 42
9. Željezničar...... 30 13 3 14 30:35 42
10. Čelik............ 30 12 5 13 30:32 41
11. Leotar........... 30 12 3 15 32:43 39
12. Velež............. 30 11 4 15 42:45 37
13. Modriča.......... 30 10 7 13 37:41 37
14. Travnik.......... 30 11 4 13 38:53 37
---------------------------------------------
15. Orašje............ 30 9 7 14 33:43 34
16. Posušje........... 30 5 8 17 31:58 23

..................................................................................................

29. kolo sezona 2008/09 ,16. maja 2009

Sloboda – Modriča 3:0
Strijelci: 1:0 - Jolović (3ag), 2:0 - Tusunović (18), 3:0 - Prodanović (57)

TUZLA - Stadion Tušanj. Gledalaca: 400. Sudija: Mirko Buljan (Mostar.) Žuti kartoni: Tusunović
(Sloboda), Stokić (Modriča).

SLOBODA: Mujkić, Krasić, Kuduzović, Prodanović, Mikelini, Jahić, Hasić (od 61. Omić), Okanović (od 46. Zoletić), Bekić (od 65. Kasapović), Mujić, Tusunović. Trener: Sakib Malkočević.

MODRIČA:Petrović, Jolović, Bojić (od 26. Stokić), Kujundžić, Stajić, Bogičević, Miljković (od 73. Kuzmanović), Cekinović (od 60. Vasić), Matović, Vasiljević, Ristanić. Trener: Zoran Ćurguz.

slika
Stručno rukovodstvo i fudbaleri Slobode na "Zlaći". 25.januar, 2009.
Sakib Malkočević, Enver Hukić, Marijan Đurić i Mirsad Dedić . Golmani :Jović, Mujkić, Medić , zatim: E. Kuduzović, Mikelini, Prodanović,A.Rekić,Š. Redžepi, Divković, Krasić, Jahić, Omić, Zoletić, Okanović, Š.Hasić, Tosunović, Sarajlić, Mešić, Muhamed Mujić ,Slomić, Bekić, Kasapović, Borogovac, Mehmedović, Mujačić, Čačković, Rahmanović.

18.05.2009.
Licenca nije upitna, Tuzlaci igraju u Zenici

Po­bje­dom nad Mo­dri­ča Ma­ksi­mom no­go­me­ta­ši tu­zlan­ske Slo­bo­de i te­oret­ski su izbo­ri­li pla­sman u kva­li­fi­ka­ci­je Li­ge UEFA na­re­dne se­zo­ne. Me­đu­tim, vjer­ni na­vi­ja­či će svo­je lju­bim­ce u evrop­skim uta­kmi­ca­ma bo­dri­ti sa tri­bi­na Bi­li­nog Po­lja, jer sta­di­on Tu­šanj ne za­do­vo­lja­va ni mi­ni­mal­ne uslo­ve za odi­gra­va­nje uta­kmi­ca.
- Ima­mo naj­go­ri sta­di­on u BiH. Ni­je ri­ječ sa­mo o tri­bi­na­ma, ne­go i o trav­nja­ku. Znam da se ra­dni­ci na održa­va­nju tru­de, ali bez su­mnje mo­ra­ju se po­du­ze­ti ra­di­kal­ne mje­re ka­ko bi se Tuš­nju vra­tio sta­ri sjaj, bar ka­da je trav­njak u pi­ta­nju - ka­že tre­ner Tu­zla­ka Sa­kib Mal­ko­če­vić.
Upra­vo zbog pu­ta u Ze­ni­cu tre­ner Mal­ko­če­vić, ka­že ka­ko ta či­nje­ni­ca kva­ri uku­pni do­jam ko­jeg su os­tva­ri­li no­go­me­ta­ši na te­re­nu. Za­slu­ge za pla­sman u kva­li­fi­ka­ci­je Li­ge UEFA, Mal­ko­če­vić pri­pi­su­je is­klju­či­vo no­go­me­ta­ši­ma.
- Oni su ti ko­ji su u 29. ko­la izbo­ri­li taj re­zul­tat. Nji­ma pri­pa­da naj­ve­ća za­slu­ga, pa tek on­da do­la­zi ru­ko­vod­stvo i stru­čni štab.
Mal­ko­če­vić tvrdi ka­ko je po­bje­da na opro­šta­ju od vjer­nih na­vi­ja­ča mo­gla bi­ti zna­tno ubje­dlji­vi­ja. Me­đu­tim, nje­gov ko­le­ga Zo­ran Ćur­guz, tvrdi ka­ko je vi­so­koj po­bje­di Tu­zla­ka zna­ča­jan do­pri­nos dao i su­dac Bla­že­vić.
- Su­dac ni­je ni naj­ma­nje uti­cao na re­zul­tat. Mo­gli smo ubje­dlji­vi­je sla­vi­ti da smo ima­li vi­še kon­cen­tra­ci­je u za­vršni­ci. Na­ša po­bje­da ni u je­dnom tre­nut­ku ni­je do­la­zi­la u pi­ta­nje. Ka­da je ri­ječ o uta­kmi­ci sa La­kta­ši­ma ne­će­mo ni­šta kom­bi­no­va­ti i kal­ku­li­ra­ti - ka­že Mal­ko­če­vić.
Sve što su igra­či os­tva­ri­li na te­re­nu mo­že se po­ni­šti­ti admi­nis­tra­ti­vnom odlu­kom. Uko­li­ko Slo­bo­da ne do­bi­je li­cen­cu, od Evro­pe ne­ma ni­šta.
- Li­cen­cu do­bi­ja­mo u uto­rak. Sve smo do­go­vo­ri­li - re­kao nam je spor­tski di­re­ktor Enes Me­ša­no­vić, ko­ji je u su­bo­tu žu­rio na pri­ja­te­lje­vu sva­dbu.
Dug 3.2 mi­li­ona KM
Zna se da Slo­bo­da najvi­še du­gu­je Po­re­znoj upra­vi na ime ne­is­pla­će­nih po­re­za. Dug se pro­ci­je­nju­je na 3.2 mi­li­ona KM, a iz Slo­bo­de ka­žu ka­ko su ispo­slo­va­li no­vi re­pro­gram du­go­va­nja, ta­ko da će se igra­ti evrop­ske uta­kmi­ce tu­zlan­skih no­go­me­ta­ša u Ze­ni­ci.
...........................................................................................

Sloboda nema pravo na reprogramiranje duga
Član Izvršnog odbora Jozan Laštro iznio je na sjednici tvrdnje da je nadležna Porezna uprava izdavala Slobodi fiktivne potvrde kako bi klub iz Tuzle dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima. Laštro navodi da je Sloboda 30. maja 2008. godine napravila sporazum sa nadležnom Poreznom upravom da će 81.500 KM plaćati u mjesečnim ratama do 30. aprila 2011. godine. No, do sada nisu platili ništa. Time se, prema Laštrinom tumačenju člana 57 Zakona o Poreznoj upravi, poništava prethodni sporazum i nije moguće sklopiti novi o reprogramiranju duga. Sloboda duguje ukupno 3.200.000 KM.[/size]

..........................................................................................
21.05.2009.
Sloboda upozorava N/FSBiH

U povodu posljednjih dešavanja, te medijskih nagađanja u vezi odgođene sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NFSBiH na kojoj se trebala donijeti konačna odluka o izdavanju licence FK Sloboda, Upravni odbor ovog kluba se oglasio saopštenjem u kojem se kaže:
Odlučili smo se obratiti cjelokupnoj bh. javnosti, te i na ovaj način skrenuti pažnju na pritiske pod kojim se očigledno donose sve važnije odluke u našem nogometu. Izuzetak izgleda nije niti Komisija za licenciranje, sa kojom FK Sloboda ima odličnu saradnju još od samog procesa licenciranja, a koja pod uticajem nogometnih moćnika iz sjene, očigledno ne može raditi prema propisima koji važe za sve bh. klubove.
Naime, FK Sloboda je prema uputama Komisije za licenciranje prikupila svu potrebnu dokumentaciju, identičnu kao i drugi klubovi koji se nalaze u sličnoj situaciji, potpisanu od istih institucija i istih odgovornih osoba. Stoga smo s razlogom očekivali potvrdnu odluku Komisije za liceniranje, koja je očito pod raznim pritiscima, nije mogla donijeti očekivanu odluku.
Uvjereni smo da Sloboda ispunjava sve tražene uslove, a da nije tako Komisija bi kao i u ranijim slučajevima donijela negativnu odluku, a ne prolongirala sjednicu, što nam daje za pravo da sumnjamo u pozadinu svega.
Medijski istupi pojedinih članova Izvršnog odbora su nam bili znak, da pojedini klubovi žele mimo tabele i za zelenim stolom izboriti izlazak na evropsku scenu, ali smo ipak vjerovali u institucije NFSBiH-a. Međutim, na ovaj način želimo skrenuti pažnju na ovaj slučaj, da ne bi bilo prekasno.
Upozoravamo sve koji odlučuju o sudbini našeg ovosezonskog napora, da ukoliko popuste pod pritiscima, da će cijeli slučaj završiti na Sudu BiH, te relevantnim institucijama UEFA-e, koje će sigurno zanimati kako ne postoje isti aršini za sve klubove, koji manje-više opstaju po istom principu.
Pojedini klubovi nemaju dugovanja, ali imaju mnogo negativnosti u radu, kojima bi se ovdašnje institucije ozbiljno trebale pozabaviti. Igrati Premijer ligu, imati vlastiti stadion, konstantno igrati u Evropi, a imati samo tri zaposlena, je više nego nerealno, a ovdašnja liga nosi određeni broj takvih klubova.
Sloboda je klub sa tradicijom, sa naslijeđenom velikom aparaturom ljudi, koji su uz mnogo odricanja učinili velike napore da klub iz ponora vrate u vrh bh. nogometa. Zato nećemo dozvoliti, da evropske utakmice koje smo zaslužili, igra neko koga smo na sportskom terenu zasluženo porazili. Bez obzira na sve, vjerujemo da nam to i pored konstantnih pritisaka N/FSBiH neće uskratiti.
Upravni odbor FK Sloboda
...............................................................................................

26.05.2009.
Tuzlaci danas protestvuju pred N/FSBiH!

Odluka drugostepene Komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza da ne izda licencu za nastup u Evropskoj ligi Slobodi za iduću sezonu, u Tuzli je izazvala šok i ogorčenje, a sa Tušnja poručuju da se neće pomiriti s ovom odlukom.
Iz Fudbalskog kluba Sloboda su za danas u 11 sati najavili dolazak svih igrača, stručnog štaba, ali i velikog broja navijača pred zgradu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Naime, ogorčeni odlukom drugostepene Komisije za licenciranje, koja ranije danas nije izdala odobrenje tuzlanskom klubu za nastup u Evropi, Tuzlaci sutra dolaze u Sarajevo kako bi pred zgradom saveza odgovornima u N/FSBiH mogli reći šta misle o ovoj odluci.
Naime, izvor blizak Slobodi navodi kako iza svega stoji Široki, koji u slučaju da Sloboda zaista ne bude u mogućnosti igrati Evropsku ligu naredne sezone, dobiva pravo nastupa u Evropi, bez obzira što to pozicija na tabeli ne omogućuje. U Slobodi najavlju kako sutrašnji protesti pred zgradom Saveza neće prestati sve dok Komisija za licenciranje ne promijeni svoju odluku.
Revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine, koji je Sloboda trebala igrati u četvrtak u Lukavici, također je pod znakom pitanja. Sutra, sa početkom u 12 sati, u sarajevskom hotelu Holywood zakazana je konferencija za medije na kojoj će se čelnici i igrači Slobode obratiti javnosti.
.............................................................................................

26.05.2009.
Žalba ide na adrese Uefa i Fifa

Fudbalski klub Sloboda ogorčen je načinom na koji im je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uskratio učešće u Evropskoj ligi naredne sezone. Podsjetimo, drugostepena Komisija za licenciranje N/FSBiH donijela je odluku prema kojoj Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle nema sve uredne papire za nastup u evropskim kupovima, te shodno tome nema ni pravo nastupa u Evropi naredne sezone.
U tom slučaju, iz Premijer lige Bosne i Hercegovine u Evropskoj ligi iduće sezone igrao bi Široki. Ova je odluka u Tuzli izazvala zaprepaštenje i nevjericu. Danas je povodom ovog u sarajevskom hotelu Holywood Sloboda održala konferenciju za medije.
- Nama ne preostaje ništa drugo nego da sa žalbom idemo na dalje institucije. Žalićemo se FIFA i UEFA, pa neka njihove specijalizovane komisije donesu odluku o svemu. Nama je sad nejasno da li uopšte da igramo revanš susret Kupa Bosne i Hercegovine, koji bi trebali odigrati sa Slavijom. Mislim da nema smisla. Ova odluka Disciplinske komisije dovodi u pitanje regularnost takmičenja u Premijer ligi, rekao je predsjednik tuzlanskog kluba Salih Šabović.
Iz Slobode su na danas zakazanu konferenciju za medije pozvali Nihada Hodžića, predsjednika Komsije za licenciranje i Muniba Ušanovića, v.d. generalnog sekretara Nogometnog/Fudbalksog saveza Bosne i Hercegovine, ali...
- Niko iz Saveza se nije pojavio. Normalno da nije, jer im je važnije finale Lige prvaka nego činjenica da im se u pitanje dovodi regularnost takmičenja u Premijer ligi. Ovo je sramota nad sramotama“, ogorčeni su u Slobodi.
....................................................................................................

slika

ŠABOVIĆ
..................................................................................................
29.05.2009.
Slaven Musa najozbiljniji kandidat
Široki Brijeg morati će vrlo brzo pronaći nasljednika Ivana Katalinića, budući da će prvu utakmicu u novoj sezoni neplanirano igrati mjesec dana ranije.
Naime, kako je Drugostupanjska komisija za licenciranje odbila dati Slobodi licencu za Europu, postalo je jasno da će Široki Brijeg predstojećeg ljeta opet igrati na međunarodnoj sceni. S obzirom da će krenuti u novu europsku avanturu krenuti od 1. pretkola novoformirane Europske lige, potraga za novim trenerom morati će trajati jako kratko. Prva utakmica Širokobriježane čeka već 2. srpnja, što znači da pripreme moraju početi za maksimalno desetak dana.
Na Pecari ne žele otkriti imena kandidata za novog trenera, ali procurilo je da čelnici Širokog Brijega ozbiljno razmišljaju o Slavenu Musu, 38-godišnjem treneru mostarskog drugoligaša Branitelja.

........................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:54, ukupno mijenjano 87 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2016, 20:05

07. MAJA 2016. 29. KOLO PL BIH , SEZONA 2015/16 ,FK SLOBODA - FK SARAJEVO 4:0 (2:0).

slika

I TUZLANSKA ZVONA ZVONE DA POZDRAVE ŠAMPIONE

slika

ČESTITAM PREDSJEDNIKU HUSIĆU, ŠEFU MUSEMIĆU,IGRAČIMA, SLOBODAŠIMA I POSEBNO FUKARAMA.

SLOBODA DRUGO MJESTO.
VICEPRVACI DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE U SEZONI 2015/16 I AKOBOGDA NASTUP U LIGI EVROPE 2016/17.

1. ZRINJSKI 29 20 6 3 66
2. SLOBODA 29 19 5 5 62 (USPJEŠNOST 69%)
3. ŠIROKI B. 29 17 7 5 58
4. SARAJEVO 29 18 3 8 57
5. ŽELJEZNI. 29 16 6 7 54

slika
FK SLOBODA TUZLA - PROLJEĆE 2016.(TRORED)
Gornji red sa lijeva :Todorović,Stjepanović,Veselinović,Pršeš,Efendić, Zeba (kapiten),Ordagić, Haurdić, Sarić i Govedarica.
Srednji red sa lijeva:Lakičević,Mehidić,Škahić, Ahmetović,Hamzabegović, Pirić,Muminović,Krpić,Kostić ,Merzić, Mehmedagić.
Sjede sa lijeva:Musić,Altumbababić(maser),Seferović(kondicioni tr.),Spahić(pom.trener),Musemić(Šef stručnog štaba),Omerović(pom.trener),Dedić(trener golmana),Sabitović(glavni fizioterapeut),(ekonom),i Salihović.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 20:57, ukupno mijenjano 27 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2016, 22:05

Premijer liga BiH Evropa sigurna na Tušnju: Sloboda opet bolja od Sarajeva
07. maja 2016 , piše E. Škorić 18:53
U jednom od derbija 29. kola Premijer lige snage su odmjerili Sloboda i Sarajevo. Sloboda je današnjom pobjedom nad Sarajevom (4:0) u 29. kolu Premijer lige BiH osigurala plasman u Evropu. Tuzlaci su imali šampionske ambicije, no nakon pobjede Zrinjskog nad Mladosti, moraju da se zadovolje drugim mjestom. Crveno-crni su još jednom u ovoj sezoni pobijedili bordo tim. Već u četvrtoj minuti Stjepanović sjajno šutira, ali Delač brani. Zeba u 11. minuti šutira iz slobodnjaka, Delač opet sjajno brani i izbacuje loptu u korner. Pet minuta kasnije prekid zbog bakljade, ali se utakmica koju minutu kasnije nastavila. Bekić je u 26. minuti neprecizan iz slobodnajaka, a u 30. minuti Delač spašava bordo tim nakon sjajnog udarca Kostića. I onda u samo tri minute dva gola domaćeg sastava. U 34. minuti Delač ruši Krpića, a Zeba s 11 metara zabija za 1:0. Tri minute nakon toga, Ivetić ubacuje s lijeve strane, Stjepanović šutira, Kovačević je u najboljoj namjeri loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Rezultat se više nije mijenjao do poluvremena, a u nastvku, ma koliko god Sarajevo krenulo ofanzivnije, dosta lošija predstav nego u prvom dijelu. Sloboda se zatvorila, svjesno je prepustila gostima incijativu i na kraju je došla do pobjede. Sloboda je do kraja zabila još dva gola, Veselinović i Sarić su dotukli goste s Koševa.

FK Sloboda -FK Sarajevo 4:0 (2:0)

Stadion Tušanj u Tuzli, gledalaca 6000.Sudije:Skakić (B.Gradiška), Drašković( I. Sarajevo), Ibrišimbegović (Travnik), 4. Sudija Bjelica (I. Sarajevo), 5 .Valjić i 6 Petrović (oba Banja Luka).

(Zeba 34 - penal, Kovačević 37 -ag(Stjepanović), Veselinović 84, Sarić 90 +).

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić(Ahmetović), Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić(Salihović), Ordagić(Veselinović), Stjepanović, Merzić. Trener Musemić

Sarajevo: Delač, Rustemović, Kovačević, Duljević, Mihojević, Al.Bekić, Benko, Barbarić, Am.Bekić, Kallasi, Radovac. Trener Hurtić

https://www.facebook.com/10000860395437 ... 514523199/ "Bravo tuzlaci".Nek ste ih ...
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:55, ukupno mijenjano 9 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2016, 22:27

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
10 FOTOSA PROTIV PITARA 4-0.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 avg 2016, 11:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2016, 22:40

07. maja 2016 FK Sloboda - FK Sarajevo 4:0 (2:0), 29. kolo PL BiH ,sezona 2015/16.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:56, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2016, 22:49

Azmir Husić za RTV Slon: Zašto je nakon istorijskog uspjeha izostao pozdrav igrača Slobode i ”Fukara” na Tušnju?
SportAutor: Dino Durmić - 7. Maj 2016. 21:21 3495

slika
HUSIĆ DAJE IZJAVU.
Nakon što je glavni arbitar sureta u Tuzli, svirao kraj utakmice između Slobode i Sarajeva, koja je podsjetimo završena rezultatom 4:0, a brojni navijači i simpatizeri počeli slavlje pobjede i izlazak na evropsku nogometnu scenu, dogodila se nesvakidašnja situacija u tuzlanskom hramu fudbala.

Naime, fudbaleri Slobode nisu otišli do Sjeverne tribine pozdraviti najvatrenije navijače kluba iz Rudarske 2, već su nakon završetka susreta otišli u klupske prostorije.

slika
FUKARE NA SJEVERU.

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Sloboda, samo za RTV Slon, pojašnjava zašto je donio ovu odluku.
”Ovo je lično bio moj zahtjev. Odluku sam donio jučer u poslijepodnevnim satima nakon treninga. Ja sam im rekao da znam da će u subotu pobijediti, jer vjerujem u njih, zato što su najbolji. Kazao sam svima: ”Vi to možete i svi ste važni”. Također sam rekao da nema razlike među nama, ni mene kao predsjednika, ni šefa stručnog štaba ni igrača i da smo svi u ovome zajedno od početka do kraja. Također sam rekao, kad pobjedite u subotu pravo na centar i sa centra pravo u svlačionicu! Ja se stvarno izvinjavam pravim ljudima i istinskim simpatizerima Slobode i ljudima koji vole Slobodu, od prve do zadnje minute i od prvog dana kada su počeli da vole fudbal i sve dok ga budu voljeli”, rekao je između ostalog Husić.

”Ja sam taj koji je rekao igračima da odu u svlačionicu nakon utakmice. Nakon svega što se dešava kada je Sloboda u pitanju, dvije godine pozitivne stvari i sva ljepota fudbala na domaćim i gostujućim utakmicama, podbacimo jednom i onda se skupi jedna grupa pojedinaca koja priča kako je utakmica protiv Drine na Tušnju prodata i kako je Husref Musemić izdajnik. Također, igračima se etiketira prodaja utakmice, da neće da igraju neće da igraju a spominjale su se i vulgarne riječi.

Ova ekipa to ne zaslužuje! Oni su najsvjetliji primjer u Tuzli ove godine i mislim da se moramo naučiti da ovdje nikoga ništa ne interusuje osim Slobodinih pobjeda i da sve što se desi na zelenom terenu dok sam ja tu, neće biti ništa osim fudbala”, istakao je on.

”Nadam se da će ovo biti zadnji put da Sloboda ostvari pobjedu, a da fudbaleri odu bez ikakvog pozdrava u svlačionicu. I oni su ljudi. Oni su momci koji donose radost.

Moramo naučiti da budemo jedni uz druge, a ako je neko kriv za ovo što se dogodilo nakon utakmice, onda sam ja jedini krivac!

Nemojmo dozvoliti ni u snu da se ovakve stvari događaju, a ponajmanje da se stručni štab i ovi zlatni momci omalovažavaju. Ja sam protiv toga”, kazao je za RTV nakon utakmice na Tušnju vidno uznemireni Azmir Husić – predsjednik FK Sloboda Tuzla.

Opširniji reportažni zapis sa utakmice Sloboda – Sarajevo, gledajte u nedjelju, u 19:45 sati u emisiji Sport plus, samo u programu RTV Slon.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 jun 2016, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 maj 2016, 14:26

14.05.2008.
Prva utakmica finala Kupa BiH u fudbalu

FK Sloboda – NK Zrinjski 2:1

Strijelci: 1:0 Huseinović (14), 1:1 Prodanović (67. – autogol), 2:1 Kasapović (90. iz jedanaestrca).
Stadion Tušanj. Gledalaca: 5.000. Sudija: Dragan Skakić (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Huseinović (Sloboda), Žižović (Zrinjski).

SLOBODA: Jović, Mikelini, Jahić, Prodanović, Čejvanović, Omić, Okanović /od 66. Brđanović/, Lamešić /od 85. Kuduzović/, Osmanhodžić /od 51. Kasapović/, Huseinović, Tosunović. Trener: Sakib Malkočević.

ZRINJSKI: Mitrović, Karađa, Džidić, Janković, Nikolić, Landeka, Pezo, Selimović /od 54. Smajić/, Đurić, Žižović, Matko /od 90. Peraica/. Trener: Dragan Jović.

slika

Igrači Slobode prate intoniranje državne himne uči finala

slika
Igrači Slobode prate intoniranje državne himne uči finala na Tušnju protiv Zrinjskog.

U prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine večeras na Tušnju fudbaleri Slobode zahvaljujući golu iz penala u 90. minutu pobijedili su Zrinjski, rezultatom 2:1. Ostvarili su tako minimalnu prednost pred revanš koji se igra 4. juna u Mostaru.
Sloboda je dobro otvorila utakmicu terenskom inicijativom ka golu Romea Mitrovića. Najveće prijetnje u prvih 10 minutu susreta za gol Mostaraca bili su centaršutevi iskusnog Adnana Osmanhodžića, za što gosti nisu imali rješenja, pa su nesigurno inetervenisali. Iz jedne takve akcije u 13. minutu Prodanović je za malo bio neprecizan sa metar od gola Zrinjskog. No, sreća još dugo nije pratila plemiće, pa su 50-ak sekundi kasnije vadili loptu iz mreže.
1:0 Huseinović (14). Kardinalno je pogriješio Karađa. U želji da izbije loptu iz šesnaesterca Zrinjskog, pogodio je Tosunovića. Do nje je došao Huseinović, neometan, okrenuo se, te sa ivice peterca «špicem» šutirao po zemlji. Lopta je prošla kroz noge nemoćnog golmana Mitrovića i završila u mreži gostiju. Na tribinama erupcija oduševljenja oko 5.000 domaćih navijača, koji su napravili bakljadu zbog čega je utakmica prekinuta dvije minute dok se dimna zavjesa nije razišla.
Potom je pritisak Tuzlaka popustio, što umalo da iskoristi Selimović, deset minuta nakon što se njegov tim našao u rezultatskom deficitu. Prodanović je oklijevao da izbije loptu. U svom petercu loše je loptu primio na grudi, a u trku snažno iz voleja šutirao Selimović, no visoko iznad prečke Jovićevog gola.
Zrinjski tada potpuno preuzima konce igre na sredini terenera. Sve više su gosti bili i pred golom Jovića. Nakon centaršuta Ivankovića u 31. minutu, u posljednji tren Prodanović je izbio loptu u korner ispred Matka. Šest minuta kasnije Ivanković je šutirao sa 30 metara, no Jović nije imao potrebu za spašavanje svoje mreže. U 40. minutu, Huseinović je platio danak neiskustvu i bez ikakve potrebe napadač Slobode dobio je opravdano žuti karton. Sudija Skakić signalizirao je očigledan ofsajd u kojem se našao, a nakon njegovog zvižduka «nabio» je loptu, smatrajući kako nije iza leđa odbrane Zrinjskog.
No, dva minuta poslije Tuzlaci mogu sreći zahvaliti što nisu primili gol. Ivanković je razantno centrirao iz kornera, najviši u skoku bio Pezo, ali nakon njegovog udarca glavom, lopta je pogodila prečku Slobodinog gola. Odbila se do Matka, a ovaj iz okreta pucao preko gola. «Rupu» u igri domaćih prekinuo je Osmanhodžić. U sudijskom vremenu prvog dijela igre sa 18 metara šutira, a lopta je na njegovu i žalost Slobodinih igrača i navijača «prohujala» pored desne stative Mitrovićevog gola.
U nastavku Zrinjski je zaprijetio već u 50. minutu. Žižović je šutirao, a Jović vrhovima prstiju iz donjeg desnog ugla svog gola, loptu izbacio u korner, nakon kojeg je odbrana «crveno-crnih» lako otklonila opasnost.
Sloboda kao da i nije imala želje da ozbiljnije ugrozi gol Zrinjskog. To im se i osvetilo. Mostarci su bili opasniji i bolji na terenu, sve od 15. minuta i to su «naplatili». Ipak, prije izjednačenja, Žižović se, nakon što je Matko sve uradio, našao u 100 postotnoj šansi. Sa četiri metra od gola iz gužve šutira, a Jović brani nemoguće i spašava Slobodu. No, na kratko...
1:1 Prodanović (67. – autogol). Zrinjski je, poslije ulaska rezerviste Smajića, bio sve aktivniji po desnoj strani napada ka golu Tuzlaka. Iz jedne od takvih akcija Ivanković je ubacio, Prodanović pokušao izbiti sa prve stative, ali mu lopta odlazi «preko noge». Promijenila je smjer, istrčali Jović bio na «krivoj nozi», loše intervenisao i lopta je odskakutala u gol za egal na travnjaku Tušnja.
I tek nakon što je Jović morao vaditi loptu iz gola, Sloboda, ponovo odlučnije kreće u napade. Obruč oko šesnaesterca gostiju se sve više stezao, ali je odbrana Mostaraca u svakoj kritičnijoj situaciji po njih bila sigurna i dobro obavljala posao, no sve do 90. minuta. Ipak, Sloboda tada dolazi do pobjede.
2:1 Kasapović (90. – iz jedanaestrca). Huseinović je ušao u kazneni prostor gostiju, a Ivanković ga sapleo. Sudija Skakić pokazao je na bijelu tačku na opšte nezadovoljstvo Mostaraca. Kasapović je uzeo loptu, šutirao u desnu stranu, a Mitrović otišao u lijevu i bilo je to konačnih 2:1.
Do kraja nije bilo prilika, a utakmica je bila izuzetno korektna.
Po završetku susreta igrači Zrinjskog okružili su Skakića, nezadovoljni jer je dosudio penal za Slobodu u 90. minutu. Nakon kraćih protesta, trener Jović smirio ih je i poslao u svlačionicu.
......................................................................................
04.06.2008.
Odoše Fukare za Mostar

slika

Sudeći prema izvještajima o dešavanjima prije i poslije fudbalskih utakmice nema sumnje da utakmice spadaju u događaje visokog rizika. Navijači Slobode, "Fukare" krenuli su danas iz Tuzle, bučno uz petarde i vatromet ... i policijsku pratnju.
slika
Putuju za Mostar da daju podršku svojim ljubimcima koje očekuje najvažnija utakmica u istoriji Kluba, revanš u finalu KUP-a BiH sa Zrinjskim.
Sretno i igračima i navijačima. Navijači, lijepo se igrajte, navijajte i zabavite ali nemojte frku praviti ni dozvoliti da u nju budete uvučeni.

...........................................................................................

Zrinjski osvajač Kupa BiH 2008

HŠK ZRINJSKI - FK SLOBODA 2:1 (1:0) , (4:1) na penale , 04. 6. 2008

Mostar.Stadion pod Bijelim brigom.Gledalaca 4 000.Sudija Mrković, pom.Tutun i Lepir. Žuti kartoni :Đurić (Zrinjski) i Prodanović (Sloboda).
Strelci: 1:0 Džidić 4, 1:1 Tosunović 55, 2:1 Landeka 67.

NK ZRINJSKI : Mitrović, Džidić, Nikolić, Landeka, Matko, Selimović(Smajić), Ivanković, Pezu(Perajica), Žižović, Karadža i Đurić.Trener Dragan Jović.

FK SLOBODA: Jović, Prodanović, Mikelini, Čejvanović, I.Babić, Okanović, Zoletić, Jahić, Kasapović(Lamešić), Tosunović i Huseinović.Trener Sakib Malkočević.

penali
1:1 Ivanković i Osmanhodžić iskoristili prvu seriju.
2:1 Đurić pogodio za Zrinjski, Tosunović šutirao preko gola
3:1................................,Huseinović promašio gol.
4:1 KRAJ! Davor Landeka je pogodio odlučujući penal za Zrinjski

slika
IGRAČIMA SLOBODE SREBRNE MEDALJE ( NIKOLA MIKELINI ).

-20:10 Započela je revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Slobode. Na tribinama se sada nalazi oko 2000 gledalaca, ali sigurno je da će, sada kada je u Mostaru stala kiša, tribine biti sve bolje ispunjene. Očekuje se i dolazak čak 15 autobusa gostujućih navijača.
-GOOOOL! Zrinjski vodi 1:0! Ivanković je izveo prvi korner na utakmici, u šesnaestercu se sjajno snašao Ivica Džidić i već u 4. minuti doveo domaće u vodstvo. Inače, ovo je posljednja utakmica Ivice Džidića za Plemiće, obzirom da će od ovog ljeta karijeru nastaviti u Belgiji.
-Zrinjski i nakon gola ima blagu terensku inicijativu. Sloboda bi morala krenuti svim silama prema Mitrovićevom golu, ali za sada ništa od toga. Jedinu polupriliku vidjeli smo pred golom gostiju, kada je Žižović sa dvadesetak metara šutirao malo iznad gola.
-Igra se rasplamsala i gledamo mnogo bolji fudbal u Mostaru. Po žuti karton zaradili su Đurić kod Zrinjskog i Prodanović kod Slobode, a oba zbog grube igre. Sloboda se malo otvorila, no još uvijek bez prave konkretne prilike. S druge strane sa 20-tak metara iz slobodnog udarca pokušao Ivanković i pogodio vanjski dio mreže. Gledalaca sve više, sada već oko 4000.
-Mladen Žižović za sada je najbolji igrač na terenu, a upravo on je bio akter jedne sporne situacije. U kaznenom prostoru srušio ga je Prodanović, ali sudija Mrković pokazao je da se igra nastavi. Utakmica sve bolja, obzirom da i jedni i drugi žele do gola, koji bi i jednima i drugima donio veliku prednost.
-KRAJ PRVOG POLUVREMENA Zrinjski je na odmor otišao s vodstvom 1:0, do kojeg su došli već u 4. minuti kada je centaršut Ivankovića iz kornera u gol pretvorio kapiten Mostaraca Ivica Džidić. U prvom dijelu bolji su bili domaći, imali više od igre, mada je jasno da se ni Sloboda neće predati i da će do posljednjeg minuta pokušati izjednačiti.
-1:1 Gosti su u prvoj pravoj prilici došli do izjednačenja. Kasapović je ubacio u peterac, tamo je jako loše reagovala domaća odbrana što je iskoristio Tosunović i donio izjednačenje, koje za Slobodu znači osvajanje Kupa ako ovako završi.
-Zrinjski nema više izbora, mora se otvoriti maksimalno, pa je tako Jović na teren poslao Perajicu i Smajića umjesto Peze i Selimovića. S druge strane, Malkočević je zamijenio Kasapovića, a na teren posla nekadašnjeg mladog reprezentativca Marija Lamešića.
-GOOOOOL! 2:1 Sve je ponovo na nuli, sve je na samom početku. 67. minut bio je kada se Landeka dobro oslobodio, iskoristio jednu rupu u odbrani Slobode i pogodio za vodstvo koje je ustvari samo izjednačenje.
-ZRINJSKI - SLOBODA 2:1 - Penali će odlučiti pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2007/08 . Solidna utakmica za naše uslove, no na kraju ipak ružne scene, igrači su se zakratko sukobili na terenu, srećom bez većih posljedica. Također, domaći protestuju kod sudija, za koje smatraju da su slabo odradile svoj poso.
-Nakon 2:1 u regularnom toku revanš utakmice finala Kupa BiH nogometaši Zrinjskog boljim izvođenjem penala došao je do pobjede i osvojio pehar namjenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine, prvi put u istoriji. Tako će Plemići u narednoj sezoni igrati u Kupu UEFA.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 21:00, ukupno mijenjano 32 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 maj 2016, 00:11

13.05.2009.
Sloboda igrala šest finala kup takmičenja

˝Crveno-crni˝ trofej čekaju 90 godina

U 6 finala bolji od Slobode su bili Crvena Zvezda (1971), Čelik (1995 i 1996), Sarajevo (1998), Željezničar (2000) i Zrinjski (2008)

Ekipa Slobode u našem nogometu sigurno drži jedan nepopularni rekord. Naime, „crveno-crni“ su u svojoj historiji odigrali čak šest finala kupa takmičenja ali niti jednom se nisu uspjeli radovati. Da li je u pitanju neki usud ili puka slučajnost, mogli bi znati već u naredna dva susreta sa Slavijom. Do tada ćemo se podsjetiti dosadašnjih pokušaja Slobode da se uspije domoći svog prvog trofeja u svojoj devedesetogodišnjoj historiji.
Prošlogodišnje razočarenje u Mostaru
Priča sa finalnim utakmicama je počela još daleke 1971. godine kada su Tuzlaci igrali finale sa Crvenom Zvezdom. U dvije utakmice bilo je 0:6 u korist Beograđana koji su tu sezonu završili na šestom mjestu, a u dvomeču sa Tuzlacima spašavali ugled. Ekipa pod vođstvom Dušana Varagića nije mogla ništa više od na kraju upisanog rezultata. Stariji poznavaoci tuzlanskog nogometa se sjećaju da su tadašnju generaciju činili Mešković, Miličić, Jovičić, Avdičević, Jusić, Hatunić, Jovanović...
Do osamostaljenja BiH, tuzlanski „crveno-crni“ više nisu imali priliku doći tako blizu osvajanju trofeja najmasovnijeg takmičenja pa su prvu narednu priliku imali 1995. godine kada su u Tuzli igrali finale sa ekipom zeničkog Čelika, koja je u tom peiodu bila neprikosnovena na ovdašnjim prostorima.
U polufinalu su Tuzlaci golovima Ćosića, Sakića, Jašarevića i Mešanovića sa 4:0 bili bolji od Veleža, a u finalu ih je na Tušnju savlado Čelik, jedinim golom kojeg je sa 11 metara dao Bujak. Zanimljivo je da su u toj utakmmici nastupili Sakib Malkočević i Enes Mešanović, a tuzlanskim navijačima dobro su poznata imena njhovih saigrača kao što su Hasić, Omer Joldić, Omerović, Krešić, Musić, Isić i drugi.
Naredne godine isti protivnici su se ponovo sastali u finalu ovog takmičenja, a mjesto odigravanja je bila sarajevska Grbavica. Zeničani su i ovaj put bili bolji rezultatom 2:1. Pobjednički gol je iz penala u drugom produžetku postigao Tumbić, a jedini gol za Slobodu dao je Nedim Omerović, danas trener pionira tuzlanskog premijerligaša.
Dvije godine kasnije Sloboda je ponovo u finalu, a po prvi put na drugoj strani je bila ekipa Sarajeva. Odlična generacija Slobode je tada imala priliku napokon krunisati zajedničke godine igranja. Međutim, Granov je u produžetcima presudio Slobodi u njenom petom finalu.
Doigravanje za osvajača Kupa BiH 2000. godine bilo je uvertira za zajedničku ligu BiH u kojoj su te godine učestvovale samo ekipe iz većeg bh. entiteta. U prvom krugu gdje se plasiralo šest ekipa, Sloboda je bila bolja od Kiseljaka, a u finalu gdje su po prilično čudnom sistemu igrale tri ekipe, u društvu visočke Bosne i Željezničara, Sloboda je bila druga. Pobjedili su Visočake sa 2:1, ali poraženi od Željezničara sa 3:1, te tako ostali kratkih rukava i u svom četvrtom finalu. Te godine ekipu je sa klupe vodio Nihad Mujezinović, a nosioci igre bili Osmanhodžić, Karić, Muslimović, Bajrović, Malkočević...
Prošle godine Malkočevićevi izabranici su nakon dužeg vremena došli na korak do podizanja pehara pobjednika kupa BiH. Ovaj put u pitanju nisu bili produžetci, ali je nakon dva identična rezultata od 2:1 u dvije utakmice, Zrinjski boljim izvođenjem jedanaesteraca uspio slaviti. Za šestu ispuštenu priliku, sa bijele tačke su bili neprecizni Huseinović i Tosunović.
Treća sreća je davno prošla, tako da igračima Slobode u duelu sa Slavijom ostaje jedino da se uzdaju u svoje znanje i zalaganje i uspiju ući u klupsku historiju kao prva generacija koja je uspjela srušiti neugodnu tradiciju.
Sedmorica iz prošlog finala
U ovosezonskoj ekipi Slobode igra sedmorica igrača koji su nastupili u prošlogodišnjem finalu. Ponovo će priliku imati Mikelini, Prodanović, Okanović, Zoletić, Jahić, Kasapović i Tosunović. U finalu sa Zrinjskim su nastupili još Jović, Babić, Čejvanović, Brđanović i Huseinović, dok je Osamanhodžić danas trener u Stručnom štabu Slobode.

..........................................................................................
SLOBODA SEDMI PUTA U FINALU KUPA
13.05.2009.
Sloboda slavila u prvom meču finala Kupa BiH

FK SLOBODA : FK SLAVIJA 2 : 0 ( 0:0)
Stadion Tušanj u Tuzli .Gledalaca 4 000.Sudija Novo Panić Doboj.Crveni karton Mešić Mirza Sloboda( 90+).
U prvoj utakmici finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine Sloboda je danas u Tuzli pobijedila Slaviju sa 2:0 (0:0). Strijelci za Slobodu bili su Mikelini (50.) i Prodanović (79.).

SLOBODA: Mujkić, Krasić, Kuduzović, Prodanović, Michellini,
Okanović, Omić (Tosunović), Mujić (Kasapović 73),
Jahić (Zoletić 85), Hasić, Mešić.Trener Malkočević.

SLAVIJA: Lučić, Arsenijević, Stanković, Regoje, Ćirka,
Jovanović, Šćepanović, Simić, Spalević, Zimonjić
(Muskalu 68), Kutalija.Trener Erbez.

Pogodcima Mikelinija u 50. i Prodanovića u 79. minuti susreta, fudbaleri Slobode ostvarili su na Tušnju, pred domaćom publikom, pobjedu od 2:0 u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine.Domaći fudbaleri zvižducima oko 4.000 gledalaca ispraćeni su u svlačionicu na kraju prvog poluvremena. Naime, Tuzlaci u prvih 45 minuta nisu stvorili niti jednu ozbiljniju šansu. Tako su već u petnaestoj minuti gosti zaprijetili iz slobodnog udarca, a odličan šut Zimonjića brani Mujkić. Sloboda je uzvratila u 36. minuti, a šut Okanovića sa 25 metara brani golman gostiju.Početak drugog poluvremena donosi vodstvo Slobode. Nakon kornera sa lijeve strane u 50. minuti kojeg izvodi Okanović, najviši u skoku je stoper Slobode Nikola Mikelini, koji posprema loptu u mrežu. U narednom napadu odlična prilka za domaće. Bio je to kontranapad tri na dva. Mešić je prošao po sredini, imao slobodne Hasića i Tosunovića, ali se odlučio na šut sa ruba šesnaesterca, i lopta je otišla pored lijeve stative gola Slavije.
igrači slobode i slavije himna
slika
13. Maj 2009. godine (FOTOGRAFIJA IGRAČI SLOBODE I SLAVIJE)
FK "Sloboda" Tuzla - FK "Slavija" I. Sarajevo
Prva finalna utakmica Kupa BiH 08/09

................................................................................
14.05.2009.
Malkočević: ima još 90 minuta igre

Fudbaleri tuzlanske Slobode u prvom su susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine došli do vrijedne pobjede (2:0) nad Slavijom čime su izabranici trenera Sakiba Malkočevića došli nadomak osvajanja trofeja. Slavija se na Tušnju predstavila u veoma dobrom svijetlu, a domaći su fudbaleri bili u podređenom položaju u prvom dijelu utakmice.

Upravo zato, trener tuzlanske ekipe Sakib Malkočević nije mogao biti zadovoljan igrom svojih izabranika u prvih 45 minuta utakmice, ali je na poluvremenu strateg Slobode bolje postavio igru, što se Tuzlacima u nastavku isplatilo sa dva gola.

- Naši gosti su se predstavili u veoma dobrom svijetlu. U prvom poluvremenu su odigrali zaista kvalitetno i prava je sreća što u tom periodu igre nismo primili gol. Međutim, u nastavku smo zaigrali mnogo bolje i angažovanije, a iskoristili smo svoje najjače oružje, igru iz prekida, i došli do dva važna pogotka. Međutim, ne smije nas zavarati prednost koju smo stekli. Da bi osvojili Kup BiH potrebno je da u visokom ritmu odigramo i preostalih 90 minuta u Lukavici, kazao je trener Slobode Sakib Malkočević.

Sloboda je napravila veliki posao u prvom susretu finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su svoju mrežu uspjeli sačuvati, a postigli su dva gola, što znači da bi im u revanšu u Lukavici najvjerovatnije i jedan gol donio naslov najboljih u najmasovnijem klupskom fudbalskom takmičenju u državi.

........................................................................................
SLAVIJA OSVAJAČ KUPA ZA 2009
SLOBODA PORAŽENA I U SEDMOM FINALU KUPA
28.05.2009.
Slavija preokrenula u finišu.U revanš utakmici finala Kupa BIH Slavija pobijedila Slobodu 2:0 (0:0)

FK SLAVIJA : FK SLOBODA 2 : 0 (0 : 0), 4 : 3 NA PENALE.

Stadion SRC Slavija, Istočno Sarajevo.Gledalaca 3 000.Sudija ,Rusmir Mrković (Sarajevo).
Crveni karton: Vuksanović (Slavija) 65. Jahić (Sloboda) 55.
Strelci: 1:0 Todorović 72, 2:0 Spalević 87.
penali: Spalević, Zimonjić, Kutalija, Arsenijević (Slavija),
.........Okanović, Zoletić, Kuduzović (Sloboda)

SLAVIJA: Lučić, Regoje (Beganović), Simić, Spalević, Arsenijević,
Šelija (Zimonjić 85), Vuksanović, Kutalija, Stanković,
Muskalu (Todorović 22), Ćirka. Trener Erbez.

SLOBODA: Mujkić, Krasić (Zoletić 85), Kuduzović, Michellini,
Prodanović, Jahić, Okanović, Mujić (Omić 56), Mešić
(Tosunović 73). Trener Malkočević.

1:1--Spalević, Okanović
2:2--Zimonjić, Zoletić
3:2--Kutalija ,Tosunović -stativa.
3:3--Stanković- promašuje ,E.Kuduzović pogađa
4:3--Arsenijević, Prodanovićev šut brani golman Lučić.

Slavija je slavila na penale rezultatom 4-3, ukupan rezultat glasio je 6-3, Slavija je na taj način postala šampion kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2008/2009.

Nogometaši Slavije su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca ukupnim rezultatom iz obje utakmice 6-5 pobjedili ekipu Slobode te su na taj način postali novi osvajači kupa Bosne i Hercegovine. Iako je Sloboda u Istočno Sarajevo došla sa prednosti od 2-0, nisu uspjeli osvojiti kup BiH. Slavija je preko Todorovića i Spalevića došla do vodstva od 2-0.
Nakon ukupnih 2-2 iz obje utakmice pristupilo se izvođenju penala gdje su igrači Slavije bili uspješniji, na kraju je odbranom penala Iliji Prodanoviću mladi golman Slavije, Lučić donio trofej kupa u vitrine kluba iz Istočnog Sarajeva.
Već od samog početka utakmice igrači Slavije jurišali su na gol Slobode kako bi što prije nadoknadili minus od dva gola iz Tuzle. U 4. minuti bilježimo prvu priliku za domaće, šutirao je Kutalija ali mreža Slobode nije se zatresla.U nastavku smo gledali prilično lošu utakmicu bez mnogo prilika.
Sloboda je u 19. minuti imala dobru priliku da povede, nakon što je na ivici šesnaesterca srušen Bekić, slobodni udarac izveo je Tarik Okanović ali sjajno je odbranio mladi golman Slavije, Lučić. U nastavku je kapiten Slavije, Bojan Regoje napustio igru zbog povrede koju je zadobio nakon što je srušio Bekića, umjesto njega u igru je ušao Benović.
Pred kraj prvog poluvremena, Slavija je mogla doći u vodstvo, Spalević je dobro šutirao ali gol Slobode spasio je Mujkić. U drugo poluvrijeme Slavija je ponovo krenula ofanzivno, ali odbrana Slobode bila je na svom mjestu. Navijači Slavije su početkom drugog poluvremena ubacili arsenal petardi i ostale pirotehnike u teren zbog čege je utakmica na kratko prekinuta, osim ovog prekida nije bilo većih incidenata tokom utakmice, i ekipa Slobode imala je podršku oko 400 navijača koji su doputovali iz Tuzle.
U 54. minuti Tuzlaci su ostali sa igračem manje nakon što je Jahić dobio crveni karton. Zanimljivo, Mrković je Jahiću pokazao put u svlačionicu tek nakon što je Kutalija nad kojim je napravljen prekršaj, za kratko ostao bez svijesti. Slavija je nastavila ofanzivu na gol Slobode, u 58. minuti bilježimo odličan šut Vuksanovića ali golman Slobode, Denis Mujkić i ovaj put je spasio svoju mrežu.
Slavija je u 69. minuti svoj pritisak krunisala pogodkom, koji je poništen, Spalević je glavom zatresao mrežu Slobode ali sudija Mrković je svirao faul u napadu nad Iijom Prodanovićem.
Domaći igrači su burno reagovali na ovu odluku sudije, a zbog toga je Vukasnović dobio crveni karton, obje ekipe su nastavile sa 10 igarača. U 72. minuti Todorović je doveo Slaviju u vodstvo, odbrana Slobode ga je ostavila samog u srcu kaznenog prostora a on je uspio iskoristiti poklon Tuzlaka.
Sakib Malkočević je umjesto Mirze Mešića u igru uveo Damira Tosunovića kako bi uspio napraviti nešto više u napadu. Treba istaći da je ekipa Slavije posljednjih 20 minuta vršila konstantni pritisak na gol Slobode, Tuzlaci su tek nekoliko puta uspjeli doći do kaznenog prostora Slavije.
I kada se činilo da će Sloboda doći do svog prvog trofeja, Spalević je pogodio za 2-0 te na taj način anulirao prednost Slobode koju su stekli u Tuzli. Mikelini je napravio kardinalnu grešku, pokušao je izbiti loptu na kojoj je već bio golman Mujkić ali greškom je dodao Darku Spalaeviću koji pogađa prazan gol Slobode. Imala je Sloboda dosta sreće do kraja, mogli su igrači Slavije i do svog trećeg gola ali je golman Slobode imao sreće jer su predhodno neprecizni bili Arsenijević i Spalević.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 19 dec 2016, 09:00, ukupno mijenjano 25 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 maj 2016, 22:41

slika
MUSEMIĆ I ZEBA.
Musemić i Zeba pozivaju navijače na Tušanj: “Njihova podrška nam je uvijek motiv više da odigramo još bolje” Nakon sedam godina FK Sloboda ponovo ima priliku i da se bori za titulu osvajača Kupa BiH. Na Gradskom stadionu Tušanj Crveno – crni će u prvom meču finala dočekati bijeljinski Radnik. “Ovu uspješnu sezonu želimo učiniti još uspješnijom. Sloboda ima negativan skor kada su u pitanju finala Kupa BiH, ali ja se nadam da ćemo mi biti ta generacija koja će prekinuti tu negativnu tradiciju. Da ćemo mi biti ti koji će ući u istoriju kao ekipa koja je osvojila Kup“, poručio je na današnjoj konferenciji za medije Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih. Naš protivnik je Radnik, ekipa koja je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja bh. fudbala. U ligi smo dva puta slavili protiv Bijeljinaca pobjedama 1:0, tako da među timovima nema tajni. Musemić je dobro prostudirao igru suparnika: “Radnik je tim koji puno trči i igra čvrst fudbal. Moramo biti oprezni protiv njih. Kažu da su se osvježili za nas, no to nas previše ne interesuje. Važno je kakvi ćemo mi biti na terenu. Uspjeh će nam biti svaka pobjeda bez primljenog gola“, naglasio je Musemić. Crveno – crni će prvu rundu dočekati bez tri standardna prvotimca. Veselinović i Sarić imaju po tri žuta kartona, a Mehmedagić će zbog povrede prepona ranije završiti sezonu i više neće biti u kombinacijama za mečeve. Koga nema bez njega se mora i može. Po Radnik opasnost će sigurno predstavljati sjajna forma našeg kapitena Zebe. “Do sada smo veće utakmice igrali bolje i nadam se da će tako biti i ovoga puta. Ovo je tek prvo poluvrijeme finala. Očekujem našu dobru igru. Ako budemo na našem nivou, ne bi trebalo biti problema da slavimo pobjedu. Radnik je koliko vidim odmarao glavne igrače dvije – tri sedmice, ali bez obzira na to znamo da kada smo u svom elementu teško ko se može nositi s nama“, istakao je Zeba. Musemić i Zeba iskoristili su priliku da pozovu navijače na Tušanj. “Njihova nam je podrška uvijek motiv više da odigramo još bolje. Do sada smo uvijek pružali svoj maksimum i tako će biti i ovoga puta. Pozivamo sve navijače da dođu na Tušanj i da budu naša velika podrška. Uvijek su bili uz nas i siguran sam da će tako biti i protiv Radnika“, zaključio je kapiten Crveno – crnih. Utakmica Sloboda – Radnik igra se sutra (srijeda, 11. Maj) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 20 sati.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 jun 2016, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 maj 2016, 23:17

Radnik juri prvi trofej u Kupu BiH

Radnik juri prvi trofej u Kupu Bosne i Hercegovine. Odličnu sezonu bijeljinski tim ima priliku da kruniše na pravi način -da izbori plasman u Evropska takmičenje.
Trener Slavko Petrović prednost daje Slobodi zbog sjajne forme , većeg izbora igrača kao i tradicije. Ipak nada se većoj želji svojih igrača
Na strani Radnika je i činjenica da su u potpunosti bili orjentisani na osvajanje kupa pa su odmarali tim.
Za ovaj duel trener Slavko Petrović ne može da računa na Jocu Stokića i Dejana Jankovića jer su već igrali za druge kllubove. Takođe, Nenad Srećković je povrijeđen dok se u tim vraća kapiten Stanko Ostojić. Meč u Tuzli igra se u 20 časova a vodiće ga Admir Šehović. Revanš meč je sedam dana kasnije u Bijeljini.

slika
SLAVKO PETROVIĆ IZ MLAĐIH DANA
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 avg 2016, 18:57, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 maj 2016, 13:33

slika

PLAKAT SLOBODA-RADNIK ,SVI NA TUŠANJ.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 nov 2018, 21:01, ukupno mijenjano 9 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.