FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 07 maj 2016, 09:05

samoplavi je napisao/la:
Krvotok je napisao/la:Hm Amar je u Želji imao sve, i sve što je uložio je naplatio, ali mojne više da bude sve u Želji. Njegovim boravkom smo oba puta bili one-man show, u EVropi totalna ništica, a to ako želimo biti ozbiljan klub više nikada ne smije da se ponovi. I dijelio je plate, i dovodio pojačanja, koliko god je valjao toliko smo nazadovali po pitanu infrastrukture u klubu. Po prvi put ovaj klub od 1992-e ima UPRAVU.
S druge strane, koga Amar u ovoj ligi osim Želje može još trenirati, i gdje bi imao takvu podršku kakavu je imao u Željezničaru? Vjerujte da ga ne bi ni htjeli, ni Široki, ni Zrinja...Sloboda i Čelik da. Problem svih drugih trenera koji su bili u našoj sredini je bio taj što nisu imali ni deseti dio podrške i slobodne ruke kao što je to imao Amar. Njemu je bukvalno bilo dozvoljeno sve, pa samo se sjetite kako je otišao na "odmor" kada smo igrali Evropu prije koju godinu. Otiš'o lik da se odmara i sotavio sve pomoćniku!?? Zajebi, to je neozbiljno i krajnje nekorektno... Ili kada je otjerao Zebu pred potpisivanje seniorskog ugovora, naše dijete, a koji je u juniorskoj ligi bio najefikasniji napadač lige sa postignutih 22 gola...i onda tek nakon skoro deset godina vraća se u Želju.
Pa hajd' nek trenira Cibaliju ili Inter iz Hrvatske, ako je u stanju da se izbori sa malo jačom ligom od ove, samo tamo u Japanu gdje je prokrčen mu put od strane tate, slabo bi se natrenirao izvan ove lige ikoga. Željo treba da misli dalje od lokalnih taldžija i mešetara, vrijeme naplate i tuženja Željezničara od strane njegovih uposlenika mora da se završi, i tu potpuno podržavam transparentnost nove uprave. Hvala ti Amara, al' neka tebe i tvojih mušica, napalata i potraživanja, Željo mora gledati naprijed.
Jesu vas to nahajcali i da protiv Amara pisete. Stidite se misevi, noge vam vire iz anusa pojedinih ublehasa. Govorite o transparentnosti, a svi ko picke sutite na cinjenicu da nam igrace u klub dovode covjek koji se bavi "sopingom" i bankar. Vratite pare covjeku koji je od nas napravio najtrofejniji klub pa onda popujte. Stidite se i vi i oni koji vas hajcaju da ovakve bljuvotine pisete.
Kao prvo i osnovna činjenica je da je Amar Osim najtrofejniji trener u Željinoj istoriji, i oko toga nema dvojbe. Kao drugo Amar Osim je trener i manager koji je rekorder i po napravljenim dugovima ostavljenim iza sebe. U oba svoja mandata.
Nije svetac zapamtite. Ima aferima i te kako. Čovjek gore napisa iskren post i ništa slagao nije i neku neistinu rekao, sve stoji. Ja od početka prizivanja Amara imam želju da nešto slično napišem, ali ne da mi se dolaziti u konflikt sa svima, pa nisam. I još jedna stvar. Ne precjenjujte ga kao trenera. Da je neki vrhunski stručnjak napravio bi neke iskorake po pitanju svog transfera i treninga nekih klubova, ovako nema baš neki CV...

alphabet80
Kontakt:

Post Postao/la alphabet80 » 07 maj 2016, 09:35

Monci je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:
Krvotok je napisao/la:Hm Amar je u Želji imao sve, i sve što je uložio je naplatio, ali mojne više da bude sve u Želji. Njegovim boravkom smo oba puta bili one-man show, u EVropi totalna ništica, a to ako želimo biti ozbiljan klub više nikada ne smije da se ponovi. I dijelio je plate, i dovodio pojačanja, koliko god je valjao toliko smo nazadovali po pitanu infrastrukture u klubu. Po prvi put ovaj klub od 1992-e ima UPRAVU.
S druge strane, koga Amar u ovoj ligi osim Želje može još trenirati, i gdje bi imao takvu podršku kakavu je imao u Željezničaru? Vjerujte da ga ne bi ni htjeli, ni Široki, ni Zrinja...Sloboda i Čelik da. Problem svih drugih trenera koji su bili u našoj sredini je bio taj što nisu imali ni deseti dio podrške i slobodne ruke kao što je to imao Amar. Njemu je bukvalno bilo dozvoljeno sve, pa samo se sjetite kako je otišao na "odmor" kada smo igrali Evropu prije koju godinu. Otiš'o lik da se odmara i sotavio sve pomoćniku!?? Zajebi, to je neozbiljno i krajnje nekorektno... Ili kada je otjerao Zebu pred potpisivanje seniorskog ugovora, naše dijete, a koji je u juniorskoj ligi bio najefikasniji napadač lige sa postignutih 22 gola...i onda tek nakon skoro deset godina vraća se u Želju.
Pa hajd' nek trenira Cibaliju ili Inter iz Hrvatske, ako je u stanju da se izbori sa malo jačom ligom od ove, samo tamo u Japanu gdje je prokrčen mu put od strane tate, slabo bi se natrenirao izvan ove lige ikoga. Željo treba da misli dalje od lokalnih taldžija i mešetara, vrijeme naplate i tuženja Željezničara od strane njegovih uposlenika mora da se završi, i tu potpuno podržavam transparentnost nove uprave. Hvala ti Amara, al' neka tebe i tvojih mušica, napalata i potraživanja, Željo mora gledati naprijed.
Jesu vas to nahajcali i da protiv Amara pisete. Stidite se misevi, noge vam vire iz anusa pojedinih ublehasa. Govorite o transparentnosti, a svi ko picke sutite na cinjenicu da nam igrace u klub dovode covjek koji se bavi "sopingom" i bankar. Vratite pare covjeku koji je od nas napravio najtrofejniji klub pa onda popujte. Stidite se i vi i oni koji vas hajcaju da ovakve bljuvotine pisete.
Kao prvo i osnovna činjenica je da je Amar Osim najtrofejniji trener u Željinoj istoriji, i oko toga nema dvojbe. Kao drugo Amar Osim je trener i manager koji je rekorder i po napravljenim dugovima ostavljenim iza sebe. U oba svoja mandata.
Nije svetac zapamtite. Ima aferima i te kako. Čovjek gore napisa iskren post i ništa slagao nije i neku neistinu rekao, sve stoji. Ja od početka prizivanja Amara imam želju da nešto slično napišem, ali ne da mi se dolaziti u konflikt sa svima, pa nisam. I još jedna stvar. Ne precjenjujte ga kao trenera. Da je neki vrhunski stručnjak napravio bi neke iskorake po pitanju svog transfera i treninga nekih klubova, ovako nema baš neki CV...
Amar jeste najtrofejniji menadžer i to je činjenica, u našem najboljem periodu 2000/2001 je harao sa Željom pa poslije kada se vratio učinio je isto...Ali nemoj zaboraviti par činjenica,u prvom mandatu je imao stručni štab sastavljen od pravih i dokazanih trenera,on je glavni bio samo po hijerarhiji...Odovic se dokazao u Premijer ligi kao pravi trener,vodio najbolje klubove,Kemal Alispahic osvojio Azijsku ligu prvaka,vodio reprezentaciju Tađzikistana,u Iranu radio...Nema je u stručnom štabu bio....imao je ekipu koja je sve za njega radila....o drugom mandatu ne želim ni pričati jer je nakon infirmativnog Razgovora kod istraznih organa i namještanju utakmica naprasno "otisao na odmor".... Nemam ništa protiv Amara...ali činjenice se moraju poštovati

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 07 maj 2016, 10:01

Monci je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:
Napravio dugove? Amar Osim je covjek za cijeg mandata su osvojeni gotovo svi trofeji u historiji naseg kluba. Bez Amara mi ne bismo bili ono sto danas jesmo, najtrofejniji fudbalski klub u drzavi i tu se moze staviti tacka na ovu diskusiju ali posto su vas nahajcali nastavimo dalje. Amaru Osimu se duguju ogromni novci i vidim da je krenula kuhinja od pojedinih ublehasa iz kluba kako bi se ocrnio na svakom koraku covjek bez kojeg mi ne bismo dsnas bili ono sto jesmo. Dalje, Amar Osim je covjek na osnovu cijeg rada se danas kurce pojedini ublehasi iz kluba. Zasto? Zato sto je Amar Osim covjek koji je u ime Zelje potpisao ugovore sa Bajicem i Hadziahmetovicem, covjek koji je prodao Sehica. To je milion i pol eura na osnovu kojih se pojedini ublehasi hvale za pozitivno poslovanje i slicne stvari. Amar je trosio, pravio pare i osvajao trofeje. Ocekujem to isto i od novih celnika kluba koji su me s ovom kampanjom udaranja po Amaru razocarali. Oni pare jos nisu poceli praviti. Ovo oko strucnih stabova i pitarske propagande oko toboze nekih informativnih razgovora nema potrebe komentarisati. To samo neznalice mogu napisati.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 maj 2016, 10:28

Opasno se kuha nesto. Par mjeseci nema ih i onda se pojavise i pocese plesti po Amaru. Nisu to cista posla ali da se vratimo utakmici. Treba se podici poljuljano samopouzdanje, dobiti Rudara i cekati rasplet u zadnjem kolu.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 07 maj 2016, 10:33

Ma nije važno šta pišem, smiješni su svi koji pored dokaza imaju neke teorije zavjere, fakat ljudi mijenjajte dilera, sada kada Amar davna prošlost a prizivaju vrijeme titula i trofeja koje preko Save, Une Drine i Neuma vrijede go qrac u evropskom i svjetskom fudbalu. Prati Vrbanjušu onda jbg pa se raduj lokalnim titulama...Kada je trebalo da se brani Amara od ulice branilo ga se, ratovalo i sa upravom... ma nije to više ni bitno, proš'o voz, isto k'o što je Amar otjerao zlatnu koku Bosnalijek itd. Trebamo kao klub imati viziju, u toj viziji ondašnji Amar se ne uklapa, bio je sve u klubu jer nismo imali kostur kluba, sada je tome kraj, a ta koncepcija jednog čovjeka koji nagrađuje, kažnjava, odlučuje je li dan, ili je noć je ako bog da iza nas, za sva vremena. Niko ne zatvara vrata Amaru, ali nadam se da više nikada neće biti organizacija u klubu kakav je bila za vrijeme njegovog vladanja, jer smo kao klub bili propali k'o kauč. Vi koji to ne vidite, niste zaista bitni ni klubu ni gradu, vama je bolje da se držite po strani, ne treba se više dozvoliti NIKAD da dođe dototalne devastacije kluba odlaskom jednog čovjeka! A to se desilo DVA PUTA! Ako ćemo pravo, mada se mnogi ne razumiju u to pa mogu baljezgati svašta, Plišek je za Amara bio doktor fudbala, samo mu progledajte rezultate a znamo kako je prošao ovdje i koliko mu je logistika kluba nedostajala. Boli me tuki k'o dovodi igrače, nadam se da više nikad neću gledati Sergeje Tice, defektne Lazare i slične fule...a držati radi opamećivanja na klupi mitraljez kao što je Coca jer eto čovjek hoće da ide van', ili upropaštenog Kerlu i mnoge druge koji su se zamjerili primadoni, jer klub nije u stanju da napravi pošten ugovor...
I za ove što misle da se ja mogu nahajcati, može mi ga nahajcati kakva dobra butre, na frajere se još nisam palio. Davno me prestalo biti briga šta misli tribina, tu se slabo misli. Srećom ovi nenehajcani na Amara, neki dan odbraniše igrače od zeničkih divljaka, sa cigarom ili bez nje sa tribina, dok su se igrači borili sa murijom, redarima, stolicama i stokom sa zapada... Kontam, koji qrac radiš tamo i praviš selfije, dok ti igrači doslovno vode rat sa gledaocima, redarima i murijom, bolje onda kući sjedit' i reć' nije ovo za mene, toliko o onima koji daju srce, (pluća, slezenu, bubrege, i sl.) za Želju Amaru niko ne zatvara vrata, ima itekako dobrih strana koje mu niko ne spori, može pomoći ako želi i uvijek ima mjesta, ali nikada više neće biti kao što je bilo, i kraj, ili nas nema. Ko se ne može pomiriti sa tim, neka makar ne odmaže u uzdizanju kluba iz palanačke zadruge u nešto veće, ozbiljnije, i što je najvažnije trajnije. I za deset godina, ponoviću ovo isto, ako se ne bude ništa mijenjalo.
p.s. I nije me bilo tačno dvije godine, od maja 2014, a ne par mjeseci...
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 07 maj 2016, 10:46

Ovdje je ocigledno da su pojedini pod instrukcijama pa stvaraju ljudima drugaciju sliku, pa sada peru "Edisa" preko Amara aludirajuci na to da je Amar imao strucni stab a Edis ne. Koliko god Vi pisali na bilo koji nacin i pokusali da umanjite njegov rezultat, on je to postigao kao prvi trener, tako mozes ti imati Guardiolu za pomocnika, ako si ti prvi trener, tvoja je odluka, na tebi je pritisak. Ova uprava radi dobro, ali rezultaski su u deficitu. Sve je fino, ali vodi se Zeljo, ne Visocka Bosna i trofeji su kljucni, a ne bude li toga, nece biti nicega, jer Zeljo nije firma. Pokrenuli su pricu o stadionu pa se moze zaboraviti rezultat, a sutra kada ne bude price o stadionu bit ce problem. Nemojte sada pogresno protumaciti, fudbalkskom klubo su potrebni rezultati jer to je ono sto privlaci ljudi na stadion, a ZELJO JE ZELJO! Ne moze se Zeljo zadovoljavati dobrim nizom, tj vadenjem iz "govana" jer je to ono sto se ocekuje od njega. Tko vodi Zelju uvijek mora da zna, da se ovdje sve zeli i trazi, sve sto je moguce i tako treba da ostane, a tko to nije u mogucnosti da ostvari, onda taj nije za ZElje.

A sto se Amara tice, vjerujte da nije vrijedno ulaska u raspravu, jer sve sto smo iza rata napravili, bilo je zbog njega i njegovog odnosa, i njegovog novca u drugom mandatu, a prvi je Bosnalijek finansirao dok je trajalo.

Dakle, ti tada novci su bili dovoljni samo za lokalnog uspjeha. Kako je nogomet uznapredovao a mi zestoko unazadovali u period od 2004 do 2008 ne znam sta se moglo Vise i ocekivati. Uostalom, Amar je igrao LIGU prvaka gdje teoretske sanse nemamo, a kada je igrao u EL, opet smo uspjeli proci mnogo jacu ekipu od nas u kojoj jedan igrac ima godisnju platu kao kod nas 6 zajedno sada, bili bare-bare sa Malagom, a ostalo je sve igrao protiv ekipa mnogo nadmocnijih od svoje.

Tako da, gospodo draga, Amar je da je imao ovakvu upravu (logistiku) kao sto sada imamo, imali bi predispoziciju za nesto, ovako, Edis vjerovatno odgovara svima, posebno menadzerima, pa zbog toga je tu, a Oda nije odgovarao zbog toga.

@Krvotok - Ja da sam Amar bio, Kerla, Coca i Zeba ne bi vise nikada prisli Grbavici na 100 m. zbog njihovog sramnog odnosa prema klubu i covjeku koji nam je sve donio i omogucio, a ti vjerovatno imas neke svoje ljude sada u upravi ili si agent koji nije mogao kod Amara primirisati ;) A ti reci tim svojim koji ti daju info, da se malo bolje potrude i zavrse spor sa SD drustvom kako ne bi imali period od 10 god. cekanja opet i porade na rezultatima. Neka makar osvoje prvo nesto na lokalnom nivou pa cemo onda pricati o Euro sceni.

Sto se tice danasnje utakmice, iskreno ne ocekujem nista. Remi me ne bi iznenadio kako igramo, a ni poraz iskreno jer vec znam kako cemo istrcati, u kojoj taktickoj postavci. PItanje je samo koliko ce Rudar biti motivisan za susret postu su vec ispali.

@Monci - Da spojis sve trenere iz nase lige, opet Amar ima bolji CV od njih. A ako gledas iz internacionalne perspektive, trenera sa jakim bas CV-om Zeljo ne moze platiti... ;)
Zadnja izmjena: ScoutInternational, dana/u 07 maj 2016, 11:02, ukupno mijenjano 1 put.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 07 maj 2016, 10:59

Ma ja Scoute, šta ćemo sad bez Violine u klubu, to je ta uprava gdje sam agent... :lol:

Zeba nije valjao, a? Nije garant ni Doktor valjao, pa ga nismo kupili onda za siću...

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 07 maj 2016, 11:04

Krvotok je napisao/la:Ma nije važno šta pišem, smiješni su svi koji pored dokaza imaju neke teorije zavjere, fakat ljudi mijenjajte dilera, sada kada Amar davna prošlost a prizivaju vrijeme titula i trofeja koje preko Save, Une Drine i Neuma vrijede go qrac u evropskom i svjetskom fudbalu. Prati Vrbanjušu onda jbg pa se raduj lokalnim titulama...Kada je trebalo da se brani Amara od ulice branilo ga se, ratovalo i sa upravom... ma nije to više ni bitno, proš'o voz, isto k'o što je Amar otjerao zlatnu koku Bosnalijek itd. Trebamo kao klub imati viziju, u toj viziji ondašnji Amar se ne uklapa, bio je sve u klubu jer nismo imali kostur kluba, sada je tome kraj, a ta koncepcija jednog čovjeka koji nagrađuje, kažnjava, odlučuje je li dan, ili je noć je ako bog da iza nas, za sva vremena. Niko ne zatvara vrata Amaru, ali nadam se da više nikada neće biti organizacija u klubu kakav je bila za vrijeme njegovog vladanja, jer smo kao klub bili propali k'o kauč. Vi koji to ne vidite, niste zaista bitni ni klubu ni gradu, vama je bolje da se držite po strani, ne treba se više dozvoliti NIKAD da dođe dototalne devastacije kluba odlaskom jednog čovjeka! A to se desilo DVA PUTA! Ako ćemo pravo, mada se mnogi ne razumiju u to pa mogu baljezgati svašta, Plišek je za Amara bio doktor fudbala, samo mu progledajte rezultate a znamo kako je prošao ovdje i koliko mu je logistika kluba nedostajala. Boli me tuki k'o dovodi igrače, nadam se da više nikad neću gledati Sergeje Tice, defektne Lazare i slične fule...a držati radi opamećivanja na klupi mitraljez kao što je Coca jer eto čovjek hoće da ide van', ili upropaštenog Kerlu i mnoge druge koji su se zamjerili primadoni, jer klub nije u stanju da napravi pošten ugovor...
I za ove što misle da se ja mogu nahajcati, može mi ga nahajcati kakva dobra butre, na frajere se još nisam palio. Davno me prestalo biti briga šta misli tribina, tu se slabo misli. Srećom ovi nenehajcani na Amara, neki dan odbraniše igrače od zeničkih divljaka, sa cigarom ili bez nje sa tribina, dok su se igrači borili sa murijom, redarima, stolicama i stokom sa zapada... Kontam, koji qrac radiš tamo i praviš selfije, dok ti igrači doslovno vode rat sa gledaocima, redarima i murijom, bolje onda kući sjedit' i reć' nije ovo za mene, toliko o onima koji daju srce, (pluća, slezenu, bubrege, i sl.) za Želju Amaru niko ne zatvara vrata, ima itekako dobrih strana koje mu niko ne spori, može pomoći ako želi i uvijek ima mjesta, ali nikada više neće biti kao što je bilo, i kraj, ili nas nema. Ko se ne može pomiriti sa tim, neka makar ne odmaže u uzdizanju kluba iz palanačke zadruge u nešto veće, ozbiljnije, i što je najvažnije trajnije. I za deset godina, ponoviću ovo isto, ako se ne bude ništa mijenjalo.
Nahajcan si ti, nahajcan si pricom o ratobornom Zelji, pitarskom demagogijom svi su protiv nas, srceparajucim objavama na zvanicnoj o pronalasku sredstva za ciscenje stolica, kulama i gradovima. Nahajcan si pricama o odbrani casti i o odbrani od zenickih divljaka iako hvala Allahu imas zdrave oci i sve si vidio kao i mi ostali. Jednu od najvecih bruka u historiji kluba pokusavas prodati kao herojski podvig znanih junaka. Udaranje policajca, redara, bacanje baklje s terena u publiku i divljacko ponasanje fudbalera naseg kluba predstavljas kao nesto veliko, kao pobjedu nas potlacenih. Dovoljno govori to o tvom razmisljanju i nadam se da ste svi takvi koji se guse u smradu anusa pojedinih ublehasa iz kluba. Zivio ti meni, a ja cu i dalje biti ponosan na titule, pehare koje je mom klubu donio Amar Osim. I onako usput cu se na poslu kurciti sa brojkama osvojenih pehara, kurcit cu se sa Lazom, a ti se kurci sa Zahirovicem i otvori sampanjac ako nam se poklope rezultati pa cudom do Evrope dodjemo. I na kraju mozda da upitas Dogana i sve zaposlene strucne ljude u klubu kakva je sad koncepcija. Doduse, nije jednog covjeka, Tata i Sin se sad za sve pitaju pa i za transfere igraca. Uvijek su dvije glave pametnije od jedne :).
Zadnja izmjena: samoplavi, dana/u 07 maj 2016, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 07 maj 2016, 11:08

Ja cu samo reci! Imate mahanje. :wave: :wave:

slika

slika

A zbog ovoga vec imate kompleks vjerovatno, jer ovi tvoji Evrope vidjeti nece.

slika
Zadnja izmjena: ScoutInternational, dana/u 07 maj 2016, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

dzabula
Kontakt:

Post Postao/la dzabula » 07 maj 2016, 11:10

Krvotok je napisao/la:Ma nije važno šta pišem, smiješni su svi koji pored dokaza imaju neke teorije zavjere, fakat ljudi mijenjajte dilera, sada kada Amar davna prošlost a prizivaju vrijeme titula i trofeja koje preko Save, Une Drine i Neuma vrijede go qrac u evropskom i svjetskom fudbalu. Prati Vrbanjušu onda jbg pa se raduj lokalnim titulama...Kada je trebalo da se brani Amara od ulice branilo ga se, ratovalo i sa upravom... ma nije to više ni bitno, proš'o voz, isto k'o što je Amar otjerao zlatnu koku Bosnalijek itd. Trebamo kao klub imati viziju, u toj viziji ondašnji Amar se ne uklapa, bio je sve u klubu jer nismo imali kostur kluba, sada je tome kraj, a ta koncepcija jednog čovjeka koji nagrađuje, kažnjava, odlučuje je li dan, ili je noć je ako bog da iza nas, za sva vremena. Niko ne zatvara vrata Amaru, ali nadam se da više nikada neće biti organizacija u klubu kakav je bila za vrijeme njegovog vladanja, jer smo kao klub bili propali k'o kauč. Vi koji to ne vidite, niste zaista bitni ni klubu ni gradu, vama je bolje da se držite po strani, ne treba se više dozvoliti NIKAD da dođe dototalne devastacije kluba odlaskom jednog čovjeka! A to se desilo DVA PUTA! Ako ćemo pravo, mada se mnogi ne razumiju u to pa mogu baljezgati svašta, Plišek je za Amara bio doktor fudbala, samo mu progledajte rezultate a znamo kako je prošao ovdje i koliko mu je logistika kluba nedostajala. Boli me tuki k'o dovodi igrače, nadam se da više nikad neću gledati Sergeje Tice, defektne Lazare i slične fule...a držati radi opamećivanja na klupi mitraljez kao što je Coca jer eto čovjek hoće da ide van', ili upropaštenog Kerlu i mnoge druge koji su se zamjerili primadoni, jer klub nije u stanju da napravi pošten ugovor...
Oooo Ahmedbegovicu,nisam te prepozno.Povedi kuci i Zebu i Kerlu i Pliseka.
A pehari su tu aa hvala Bogu takvih ko ti ima samo na drustvenim mrezama tipa ovde.
P.s. o kakvom Partizanu i sestici pricas.Znas ti dobro ko je bio na klupi tu utakmicu.Zato ublehasu odjavi se dok jevakat bezze postajes predmet sprdancije.
Zadnja izmjena: dzabula, dana/u 07 maj 2016, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 07 maj 2016, 11:11

ScoutInternational je napisao/la: A sad adiooooo, a sad adioooooo, i ko zna gdje, i ko zna kaaaaad :wave:

slika

slika

Dobar, dobar...pluskvamperfekat

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 07 maj 2016, 11:31

Abd pobijedimo Rudara, a "razmišljanja" ovdje nema, ovo je postao klub obožavatelja Amara. 'ebo vas on, bolje iskopajte onda Milana Ribara, eno ga na Barama, on je stvorio ime i reputaciju Željezničaru, samo od toga klub ne živi...
Glupima je i Sunce na nebu "znak", a ne tek zvijezda zbog koje je bilo prilike da nastane život na Zemlji.

'ebo vaše "mišljenje", mišljenje je k'o i sranje, svako ga može imati.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 07 maj 2016, 11:36

Iz vlastitog iskustva govoris :). Gdje Kerla danas igra, Wolfsburg, Rennes ili Young Boys?

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 07 maj 2016, 11:49

Amar je sinonim za trofeje... otkad je prvi put otisao nista nismo osvojili dok se nije vratio... kad je opet otisao nista nismo osvojili...

Pametnom dosta..... jer nam Adzemi, Mulalici i sl koliko god voljeli Zelju nece donijeti trofeje... to je i pticama na grani jasno.... ali dzaba je to isaretiti drugom....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 07 maj 2016, 11:59

Peace je napisao/la:Amar je sinonim za trofeje... otkad je prvi put otisao nista nismo osvojili dok se nije vratio... kad je opet otisao nista nismo osvojili...

Pametnom dosta..... jer nam Adzemi, Mulalici i sl koliko god voljeli Zelju nece donijeti trofeje... to je i pticama na grani jasno.... ali dzaba je to isaretiti drugom....
Vecina nas je svjesna toga samo covjeku bude krivo jer nazalost vjetrovi pusu iz vrha kluba. Amar to nije zasluzio i ne treba nam ovo. Jos jednom neka se stide oni koji ove bljuvotine iznose na forumu kao i one koji su im nalogodavci.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 07 maj 2016, 12:35

samoplavi je napisao/la:
Peace je napisao/la:Amar je sinonim za trofeje... otkad je prvi put otisao nista nismo osvojili dok se nije vratio... kad je opet otisao nista nismo osvojili...

Vecina nas je svjesna toga samo covjeku bude krivo jer nazalost vjetrovi pusu iz vrha kluba. Amar to nije zasluzio i ne treba nam ovo. Jos jednom neka se stide oni koji ove bljuvotine iznose na forumu kao i one koji su im nalogodavci.
paša moj solidni, sada je 2016-a! Sve je krenulo u qrac kada se Amar nakon tekme sa Viktorijom Plzen u ljeto 2013. godine onako mahalaški naljutio i na do tada neviđen potez - otiš'o lol na jednomjesečni odmor usred početka sezone u Premijer ligi, a klub ko 'ebe! Njegovo mjesto privremeno je zauzeo Dino Đurbuzović, a kasnije se ispostavilo da odmor nije trajao jedan mjesec i da Đurbuzović nije bio samo privremeno rješenje. Amar Osim se vratio nazad ali ne na klupu, već je postao menadžer kluba odgovoran za neke druge radnje u klubu sa Grbavice. i tako godinu i po...i šta je bilo, je li bilo titule? Nije al' je bio Tuborg kod Magarca :lol:
Potom je nakon te godine i po, preko, da ne spominjem koga, uvaljen u Katar Al-Kharaitiyu. Neka je, halal...i Dino je prodan, hvala mu za sve što je radio kao sjenka u klubu, zaslužio je da se dobro unovči nakon godina i godina tavorenja u klubu.
Kakvi ba nalogodavci, ne pijte djeco ako vam ne prija, i ne miješajte piće sa tabletama, volite Željezničar ako hoćete, klub više nije i ako bog da neće nikada više biti jedan čovjek.

dzabula
Kontakt:

Post Postao/la dzabula » 07 maj 2016, 12:56

paša moj solidni, sada je 2016-a! Sve je krenulo u qrac kada se Amar nakon tekme sa Viktorijom Plzen u ljeto 2013. godine onako mahalaški naljutio i na do tada neviđen potez - otiš'o lol na jednomjesečni odmor usred početka sezone u Premijer ligi, a klub ko 'ebe! Njegovo mjesto privremeno je zauzeo Dino Đurbuzović, a kasnije se ispostavilo da odmor nije trajao jedan mjesec i da Đurbuzović nije bio samo privremeno rješenje. Amar Osim se vratio nazad ali ne na klupu, već je postao menadžer kluba odgovoran za neke druge radnje u klubu sa Grbavice. i tako godinu i po...i šta je bilo, je li bilo titule? Nije al' je bio Tuborg kod Magarca :lol:
Potom je nakon te godine i po, preko, da ne spominjem koga, uvaljen u Katar Al-Kharaitiyu. Neka je, halal...i Dino je prodan, hvala mu za sve što je radio kao sjenka u klubu, zaslužio je da se dobro unovči nakon godina i godina tavorenja u klubu.
Kakvi ba nalogodavci, ne pijte djeco ako vam ne prija, i ne miješajte piće sa tabletama, volite Željezničar ako hoćete, klub više nije i ako bog da neće nikada više biti jedan čovjek.

Ja koliko znam Misimovic se pita za sve i on je taj covjek.opet lupetas gluposti.
Gdje pehar, gdje igra.
I odgovori ko je vodio Zelju u utakmici protiv Partizana.Amar nije

LockScroll
Kontakt:

Post Postao/la LockScroll » 07 maj 2016, 13:45

Prvo vas par pojedinaca koji pisete protiv Amara treba odstraniti sa ovog foruma, pisete protiv najtrofejnijeg bh. trenera a zatim i trenera u historiji kluba, dali to svjesno ili nesvjesno radite u to necu da ulazim.
Po vama bi dolazak covjeka koji je klubu donio vise od pet trofeja poslije rata bio "korak unazad", besmisleno i krajnije nperijateljski receno i prema klubu, navijacima i onome sto klub predstavlja.
Predstavljate se kao strucnjaci, palamudite, pametujete a ustvari nemate nikakvu podlogu, niti znate poentu nekih stvari niti srz onoga sto pisete, zato je ova tema i otisla u k****.

Amar dok je bio u klubu bio je trener, vodio je racuna o ekipi i igracima, placama fudbalera pa sve do stanja terena, mozda vi pojedinci to niste znali ali evo sada znate, i tako 6.godina, sto je normalno do toga dovelo da se covjek zasiti svega i jednostavno digne sidro, spominjete kako je svoj boravak fino naplatio a ne spominjete da je dolaskom 2009. i 2010. svoj vlastiti novac ulagao, Amar je strucnjak i trener a dokaz tome jesu titule prvaka i pehari KUP-a ko god to pokusao poljuljati ima problema sa samim sobom.

Ocito da ima par pojedinaca na ovom forumu koje sam upratio a koji svjesno podbadaju praveci se da su navijaci najtrofejnijeg bh. kluba, ali polako ...

Sto se tice danasnje tekme, iskreno ocekujem tesku i tvrdu utakmicu, realno u ove dvije utakmice trebamo dati makismum i pruziti podrsku ekipi, pa sta nam bude, kakav je fudbal dovoljno govori da nas taj jedan poraz protiv Celika moze kostati Evrope, i tu nam dolazi na naplatu prvi dio sezone koji ce nas na kraju vjerovatno kostati glave.
Ali opet sta god da bude ne treba ocajavati, imamo ekipu za ligu 12. uz jos dva tri vrhunska pojacanja mozemo biti glavni konurenti za titulu u slijedecoj sezoni, prvenstveno sto ce ova ekipa za godinu biti iskusnija i uigranija.

Tesko ali ipak 3:1 ...
1921'

LockScroll
Kontakt:

Post Postao/la LockScroll » 07 maj 2016, 13:47

dzabula je napisao/la:paša moj solidni, sada je 2016-a! Sve je krenulo u qrac kada se Amar nakon tekme sa Viktorijom Plzen u ljeto 2013. godine onako mahalaški naljutio i na do tada neviđen potez - otiš'o lol na jednomjesečni odmor usred početka sezone u Premijer ligi, a klub ko 'ebe! Njegovo mjesto privremeno je zauzeo Dino Đurbuzović, a kasnije se ispostavilo da odmor nije trajao jedan mjesec i da Đurbuzović nije bio samo privremeno rješenje. Amar Osim se vratio nazad ali ne na klupu, već je postao menadžer kluba odgovoran za neke druge radnje u klubu sa Grbavice. i tako godinu i po...i šta je bilo, je li bilo titule? Nije al' je bio Tuborg kod Magarca :lol:

Ja koliko znam Misimovic se pita za sve i on je taj covjek.opet lupetas gluposti.
Gdje pehar, gdje igra.
I odgovori ko je vodio Zelju u utakmici protiv Partizana.Amar nije
Ti nisi navijac Zelje zato ne pisi na ovoj temi,a ostatak posla neka obavi moderacija ;)
1921'

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 07 maj 2016, 13:55

AMAR OSIM
Sta se sve neces procitati ovdje, kome li ovaj pamet soli. Ko je bolji od Amara za Zelju? Navedi, reci ili napisi da I mi znamo.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.