Kao prvo i osnovna činjenica je da je Amar Osim najtrofejniji trener u Željinoj istoriji, i oko toga nema dvojbe. Kao drugo Amar Osim je trener i manager koji je rekorder i po napravljenim dugovima ostavljenim iza sebe. U oba svoja mandata.samoplavi je napisao/la:Jesu vas to nahajcali i da protiv Amara pisete. Stidite se misevi, noge vam vire iz anusa pojedinih ublehasa. Govorite o transparentnosti, a svi ko picke sutite na cinjenicu da nam igrace u klub dovode covjek koji se bavi "sopingom" i bankar. Vratite pare covjeku koji je od nas napravio najtrofejniji klub pa onda popujte. Stidite se i vi i oni koji vas hajcaju da ovakve bljuvotine pisete.Krvotok je napisao/la:Hm Amar je u Želji imao sve, i sve što je uložio je naplatio, ali mojne više da bude sve u Želji. Njegovim boravkom smo oba puta bili one-man show, u EVropi totalna ništica, a to ako želimo biti ozbiljan klub više nikada ne smije da se ponovi. I dijelio je plate, i dovodio pojačanja, koliko god je valjao toliko smo nazadovali po pitanu infrastrukture u klubu. Po prvi put ovaj klub od 1992-e ima UPRAVU.
S druge strane, koga Amar u ovoj ligi osim Želje može još trenirati, i gdje bi imao takvu podršku kakavu je imao u Željezničaru? Vjerujte da ga ne bi ni htjeli, ni Široki, ni Zrinja...Sloboda i Čelik da. Problem svih drugih trenera koji su bili u našoj sredini je bio taj što nisu imali ni deseti dio podrške i slobodne ruke kao što je to imao Amar. Njemu je bukvalno bilo dozvoljeno sve, pa samo se sjetite kako je otišao na "odmor" kada smo igrali Evropu prije koju godinu. Otiš'o lik da se odmara i sotavio sve pomoćniku!?? Zajebi, to je neozbiljno i krajnje nekorektno... Ili kada je otjerao Zebu pred potpisivanje seniorskog ugovora, naše dijete, a koji je u juniorskoj ligi bio najefikasniji napadač lige sa postignutih 22 gola...i onda tek nakon skoro deset godina vraća se u Želju.
Pa hajd' nek trenira Cibaliju ili Inter iz Hrvatske, ako je u stanju da se izbori sa malo jačom ligom od ove, samo tamo u Japanu gdje je prokrčen mu put od strane tate, slabo bi se natrenirao izvan ove lige ikoga. Željo treba da misli dalje od lokalnih taldžija i mešetara, vrijeme naplate i tuženja Željezničara od strane njegovih uposlenika mora da se završi, i tu potpuno podržavam transparentnost nove uprave. Hvala ti Amara, al' neka tebe i tvojih mušica, napalata i potraživanja, Željo mora gledati naprijed.
Nije svetac zapamtite. Ima aferima i te kako. Čovjek gore napisa iskren post i ništa slagao nije i neku neistinu rekao, sve stoji. Ja od početka prizivanja Amara imam želju da nešto slično napišem, ali ne da mi se dolaziti u konflikt sa svima, pa nisam. I još jedna stvar. Ne precjenjujte ga kao trenera. Da je neki vrhunski stručnjak napravio bi neke iskorake po pitanju svog transfera i treninga nekih klubova, ovako nema baš neki CV...