Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 06 maj 2016, 16:08

KayserSose je napisao/la:Weinzierl bi mogao biti novi trener Gladbacha. Mislim da bi taj kombo pasao objema stranama.
plaćenički članak Bilda da bi se ekipa destabilizirala pred ove dvije odlučujuće tekme, indiciram da se radi vjerovatno o nekom novinarćiću koji spava u šalkeovim boksericama :) ... I danas je na presici Eberl još jednom potvrdio da stoji iza Šubija ...

Sutra protiv Levera koji je u strašnom naletu, ali mora i njihova serija nekad biti zaustavljena... Kod njih je rasterećena situacija, dolaze bez povrijeđenog Taha i kartoniranog Bellarabia... Kod kuće smo sila i vjerujem u odličnu utakmicu sutra i našu pobjedu na kraju :pray:

Opraštaju se sutra pred utakmicu od Borussie: Brouwers, Stranzl, Hrgota, Nordtveit, Hinterreger :salut: Bit će to vjerovatno vrlo emotivan oproštaj za neke od njih

slika

Borussia ist das erste Team der Bundesliga-Historie, das trotz fünf Niederlagen an den ersten fünf Spieltagen noch in das internationale Geschäft eingezogen ist.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 maj 2016, 18:01

slika

99,99 % smo u kvalama za ligu prvaka :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Mi dobili , zabili pred kraj meča za pobjedu, konkurencija kiksala! Nevjerovatno, kao neki film izrežiran od strane nekog navijača Gladbacha :mrgreen: !!! Darmstadt pred kraj okreće u Berlinu :thumbup: a šlag na sve : Schalke ga prima u sudijskoj nadoknadi :lolno: :opaopa:

Utakmica nevjerovatna, ludnica ... Obe ekipe sa dosta rizika, mnogo šansi na obje strane ... Gladbach odlično ušao u meč, no onda se nekakva nervoza uvukla i Lever dolazi do vodstva, ali zahvaljajući Hahnu ekipa režira preokret :opaopa: ... Hahn nevjerovatan, vidi se da lik ima fantastičnu psihu, volju i mentalitet kada se na ovkakv način vraća nakon one jezive povrede. Igra odlično u špicu i sjajno mu paše ovaj sistem igre, njegovi golovi u posljednih mjesec dana su nam faktički i donijeli 4. mjesto :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Izgleda da je napokon pronađen taj špic koji će trpati i koji će odgovarati sitemu igre :pray:
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 maj 2016, 20:45

Pale_Companion je napisao/la:slika

99,99 % smo u kvalama za ligu prvaka :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Mi dobili , zabili pred kraj meča za pobjedu, konkurencija kiksala! Nevjerovatno, kao neki film izrežiran od strane nekog navijača Gladbacha :mrgreen: !!! Darmstadt pred kraj okreće u Berlinu :thumbup: a šlag na sve : Schalke ga prima u sudijskoj nadoknadi :lolno: :opaopa:

Utakmica nevjerovatna, ludnica ... Obe ekipe sa dosta rizika, mnogo šansi na obje strane ... Gladbach odlično ušao u meč, no onda se nekakva nervoza uvukla i Lever dolazi do vodstva, ali zahvaljajući Hahnu ekipa režira preokret :opaopa: ... Hahn nevjerovatan, vidi se da lik ima fantastičnu psihu, volju i mentalitet kada se na ovkakv način vraća nakon one jezive povrede. Igra odlično u špicu i sjajno mu paše ovaj sistem igre, njegovi golovi u posljednih mjesec dana su nam faktički i donijeli 4. mjesto :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Izgleda da je napokon pronađen taj špic koji će trpati i koji će odgovarati sitemu igre :pray:
kao sto sam ti rekao prije par mjeseci ....kad dodzu prelomne tekme nasa smijurija od trenera ce zakazat i vi ce te to iskoristit....nisam vidovita dzemila ali poznajem mentalni sklop trenera poput breitenreitera

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 maj 2016, 21:17

@gruezi, znaš i ti počesto dobro prognozirati, što jest jest ;) ....

ja stvarno nisam forsirao nikakvu pilu naopako,jednostavno nisam vjerovao (pogotovo nakon blamaže protiv hannovera) da možemo izvući LP na kraju, EL je već bio veliki uspjeh, (kao šta sam i ranije naveo, prva smo ekipa u historiji lige koja je nakon pet početnih poraza na kraju sezone završila na mjestu koje vodi u evropu) mada ovo je mega stvar i nadilazi sva očekivanja ...

Vama će bolje krenuti kroz naredne sezone sa Heidelom, i moguće novim trenerom ;)
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 maj 2016, 01:29

@ pale

cestitike na izborenim kvalifikacijama za LP :clap: :clap: i nadam se da cete naredne sezone imati vise srece kada je zrijeb u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 10 maj 2016, 22:40

Taman sam neki dan razmišljao kako bi vi mogli osnažiti vezni red, i što lakše amortizovati odlazak Xhake.

Moje mišljenje, Pale, da bi vama Rode dobro došao, a sada se tu nešto i ozbiljnije radi.
Također sam mišljenja da bi od Leverkusena mogli dobiti Kramera za nekih 15 mil., jer on se tamo nije najbolje snašao, niti se u prvom planu na njega računa tamo gdje je najjači, a Leverkusen je lak na takvoj prodaji, pogotovo što oni razmišljaju na način:"nije nas ništa koštao, u plusu smo 15 mil., zašto da ne.
A vjerujem nakon jedne ne tako dobre sezone da ne biste imali neku konkurenciju za njegov potpis. ;)

Usput drago mi je da idete u LP, na kraju ste od ovih konkurenata najviše to i zaslužili,
a pogotovo mi je dargo jer od svih njih imate ubjedljivo najjaču upravu, koja će sigurno opet raditi na imenima koja će biti osvježenje.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 maj 2016, 01:12

@Klare

Baš je danas izašao jedan članak RP-a, i spominju se Rode i Kramer kao moguće akvizicije veznog reda :)
Protiv njih dvojice ništa ne bih imao, dobra i dokazana imena lige koja bi se vrlo vjerovatno uklopila u sistem igre. Za Rode-a sam i siguran da će biti prodan ovoga ljeta, i mislim da Gladbach ima poprilično dobre šanse da ga uzme, ali za Kramera nije još nekih naznaka bilo, niti da bi apotekari prodavali niti da bi se on kod nas vratio ...

Danas i prve ozbiljnije informacije vezane za Xhaku, također od RP-a koji donosi da je poslana i službena ponuda od Arsenala u iznosu od 42 mil + bonusi i da će Eberl to vrlo vjerovatno i prihvatiti ... Navodno Eberl želi da se sve završi do početka evropskog prvenstva da može dalje da radi i slaže kadar... Nažalost koliko god svi željeli da Granit ostane barem još jednu sezonu transfer je sve izvjesniji. Xhaka je zaslužio da ispuni svoj san, mnogo nas je zadužio i ako misli da je došlo vrijeme za transfer ne treba mu stajati na putu :salut: ... Nakon Stranzla otići će još jedan vođa, kapiten stoga se Eberl mora i time pozabaviti, pored igračkih kvaliteta potreban je određen karakter ...

I što prije, ako je ikako moguće produžiti ugovor sa Dahoudom !

@amer

Hvala i valjda i nas sreća jednom pogleda kod tog ždrijeba mada će to biti opet stara pjesma. Dao bih se kladit da će to biti Pep i njegov City, ili Villarreal ... Vrlo vjerovatno smo opet u onom drugom, slabijem potu, dosta iznenađenja bi se morala desiti u trećem pretkolu da bi se našli u prvom...
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 11 maj 2016, 08:23

42m za Šipca bi bila super ponuda. Samo da ga ne "zamjene" kao Hoffa Firmina ili Wob De Bruynea.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 11 maj 2016, 13:34

Kakav je Xhaka kao igrač? Mislim u čemu ćemo moći uživati, šta najviše cijenite kod njega? Ja sam premalo utakmica BMGa gledao da bih iole imao pojma, a ono što nadjem na youtubu mi se svidja al' yt ionako ima za cilj da prikažu samo najbolje strane igrača.

Ima li potencijala da bude world class igrač kao Schweinsteiger s kojim ga je Hitzfeld uporedio?

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 maj 2016, 14:56

Dobar je Xhaka , već je on na jakom dobrom nivou , jedan od najboljih veznjaka bundeslige a to je dovoljno za reći.

Duel igra, požrtvovnost , pokrivanje prostora , građenje igre i duge lopte su mu jača strana , balkanska ćud mu je minus.

Nekad zna gubit bezveze lopte ako je indisponiran ili ako na njega konstantan presing vrše više igrača. Potrebna mu je i bezrezervna podrška trenera i saigrača, njemu to mnogo znaci.
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 maj 2016, 16:06

AKo će Nordtveita i Xhaku mjenjati Rodeom i Kramerom onda je to jako dobar posao. Ako još dovedu i Vollanda onda se imaju čemu nadati.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 maj 2016, 17:30

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 maj 2016, 14:50

ZTE postaje jedan od pod-sponzora.

Potpisan je ugovor na dvije godine i kinezi će plaćati milijun eura godišnje (prema pisanju nekih medeija, mada neki tvrdfe da je cifra i viša).
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 12 maj 2016, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

Total
Kontakt:

Post Postao/la Total » 12 maj 2016, 16:59

S pravom bih rekao, uz žutu Borussiu najzdravija ekipa BuLi. Big like za upravu, a i stručni stožer i igrače. Nakon vrlo lošeg starta sezone, uz Šubija ekipa se potpuno probudila, i na kraju postigla najviše domete, i najvjerovatnije kvalifikacije za LŠ. :thumbup:

Eventualnim odlaskom Xhake, i ne vidim sad baš taj neki "potop", jer posjedujete perfektan skauting, i vjerujem u odličan odabir, pogotovo što će Arsenal keširati vrlo visoku cifru, pa škart i neće biti doveden. :P

Pročitah Rode i Kramer, hm, nisam baš pozitivnog mišljenja, ponajviše zbog neigranja u tekućoj sezoni, većinom bench igrači, pogotovo prvonavedeni. Eh, eventualnim povratkom u formu, doći ćemo do totalnog transformansa mog mišljenja, jer se ipak radi o višoj klasi. :D

+ Dahoud. Huh, ekipa bez mane. :cool:
Klassenerhalt - Na klar doch !

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 maj 2016, 14:45

Dočekasmo i napokon tu pobjedu u gostima, prva nakon novembra. Hahn zabija kao na traci, njemu sigurno nije drago sto sezona završava , ja ne pamtim njegova izdanja. Novinari forsiraju da ga Low uzme za EP , sumnjam da će se to desiti.

Ako je i bilo ikakve sumnje vezano za odlazak Xhake nakon njegove jucerasnje izjave nakon utakmice te izjave Eberla jasno je da nas on napušta. Do početka evropskog bi trebalo biti i službeno. Navodno se čeka sa objavom jer Eberl završava posao oko transfera igrača koji bi trebao zamjeniti Xhaku. Jedan od kandidata je i Tielmans.
Agieren statt reagieren

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 17 maj 2016, 12:55

Klopp je napisao/la:Ja kako ce ovaj Gladbach krahirati ove sezone, to je nevjerovatno. U ligi nece biti medju prvih 6, za ligu prvaka treba sacekati grupe pa dati neku prognozu, mada mislim da ce tesko u osminu. Otisla dva jako bitna igraca, dosla dvojica koja im nisu ni do koljena. Sad ce Pale reci kako su to odlicne zamjene a ja bih ovu dvojicu doveo samo kao back up, znaci malo da se kadar prosiri a ne da budu nosioci igre kao sto se planira. Pre pre siromasan kadar, pa ne mozes uvijek imati srece sa povredama kao ove sezone, nek se dvojica iz prvog tima povrijede na malo duzi period eto ti belaja. I ovaj stil koji on fura ne moze dugorocno biti uspjesan, jbg dodje do zasicenja od te silne trke i presinga.

@Pale, ako fulim prognozu i ipak upadnu u prvih 6, citiraj me tamo u maju a ja cu javno priznati gresku i reci da nemam veze o fudbalu i trajno se banovati :D
Sto me ne citiras Pale :)

Pogrijesio sam, nemam veze o fudbalu, mislio sam da ce Gladbach krahirati a oni poderase ovu sezonu :) Eto kao sto sam i obecao, banujem se trajno, izgubio sam kredibilitet, i nema svrhe da ista vise pisem o fudbalu, jer ocito je da veze nemam o fudbalu :)
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 maj 2016, 15:00

@kloppo

Nisam htio ništa da spominjem, ne želim da ideš , dobar si momak. Sto se mene tiče zaboravi na to [emoji6] . Svi mi lupetamo ponekad, svašta se napise a bome i pročita. I ja sam tvrdio da će Elf krahirat u brazilu a ljudi osvojise , a evo me laprdam i dalje ... [emoji3]
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 maj 2016, 07:40

Pale otkud Hrgote juce u ekipi (dao i gol), zar on nije bivsi, posto mu ugovor istjece?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 maj 2016, 13:04

Ekipa je na turneji po švicarskoj , igra se nekoliko prijateljskih . Hrgota ima važeći ugovor do kraja juna stoga je on još uvijek igrač Gladbacha. I Stranzl, Brouwers te Nordtveit takoder igraju. Ovo i dode njima kao i neki dodatni oproštaj od ekipe u ovoj jednosedmicnoj posjeti švici.
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 maj 2016, 09:54

Dazu will Eberl unbedingt Sebastian Rode (25) für 8 Millionen von Bayern loseisen, um Mo Dahoud (20) im Mittelfeld einen erfahrenen Mann an die Seite zu stellen.
Eine Rückhol-Aktion von Christoph Kramer (26) aus Leverkusen rückt ebenfalls näher.

Was dafür spricht: Kramer kennt Borussia in und auswendig. Und der Weltmeister hat schon bewiesen, dass er eine Mannschaft führen kann!
Kakav ce vezni red Gladbach imati naredne sezone :tokralju: :tokralju:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.