Saurman je napisao/la:Čovjek odlazi kao luzer jer i vrabci na grani znaju zbog čega je doveden Guardiola a to je da odvede tim do finala CL.Preuzeo je tim koji je osvojio triple i pored toga su mu došli Lewandowski,Gotze,Vidal,Thiago.Flopao je tri sezone zaredom uz katastrofalnu igru u gostima bez pobjede i bez gola.
Osvajanje Bundeslige može samo donekle ublažiti njegovu eru u Bayernu.
Da je zbog tog doveden, davno bi dobio otkaz. On je doveden jer je bio najbolji trener na svijetu, koji je osvojio 14 trofeja u 3 godine. On "vuce" sponzore isto tako i zato je primamljiv , to je marketinski najisplativiji trener na svijetu uz Mourinha. I da je htio mogao je ostati jos 5 godina u Bayernu, oni bi mu to dopustili.
Ali uprkos tome , ko moze garantovati titulu LP pored ovako jake konkurencije uz koju je i sreca glavni faktor. Pita se nesto i Atletica, Reala, Barcelone. Vi ste u zadnjih 15 godina osvojili samo jednu titulu LP i ne treba vam biti to mjerilo. Bayern kao gigant jeste i uvijek ce biti u uzem krugu favorita za osvajanje LP , ali samo favorit, jer pod moranje osvojiti LP u prvoj sezoni nece biti ni Ancelottiju.
Individualno imate strasnu ekipu i sve velika imena i sigurno najsiru klupu na svijetu, ali bolja imena imaju npr Real Madrid i Barcelona, cak bi se usudio reci i PSG. Pa ne osvajaju svake godine klempu.
Mene samo zanima , ko ce biti krivac kad sljedece godine u polufinalu ispadne Ancelottijev Bayern. Vjerovatno Pep opet.
Pep je kriv samo zbog svoje tvrdoglavosti, gdje ne postoji plan B i to mu je bio problem i u Barceloni. Ja sam uvjeren da je mogao proci u finale i 2014 i sada , da je malo manje srljao u napad i igrao pametnije. Ali on nije jedini krivac i kada ode iz Bayerna ostat ce zapisan kao izuzetno uspjesan trener ovog kluba sto potvrdjuju titule. Jer kad jedan Sir Alex ima 2 LP u 26 godina, ne moze Pep imat 5 u 5.