BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Signore
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Signore » 05 maj 2016, 18:01

Besic je napisao/la:Signore koliko je Dinamo inkasirao od Europe ove sezone ?
14 milijuna eura ulaskom
1.5 milijuna eura od pobjede protiv Arsenala
+ marketing, TV prava, ulaznice i slicno

I jos je donjeo jedan milijun eura koji su podijelili svi ostali HNL klubovi.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2016, 18:05

Skenderbeg je primjer da se planove prave na najmanje 5 godina. 5 godina moras ulagati dobar novac jer je to potrebno za osvajanje bilo koje lige (a cilj jeste svake godine igrati pretkola LP sto znaci 5 uazstopnih titula, a ne LE) i mozda ces se morati se zavaliti u dug kod banke koji ces vracati sa kamatama narednih 5-10 godina ili kod nekog iz uprave kluba. 5 godina ces pokusavati svim silama zadrzavati svoje najbolje igrace (samo vanredne talente prodavati jer njih jeste grijeh zadrzati predugo vrijeme) i poceti im nuditi mnogo vece plate kako ne bi odlazili u druge drzave ali ces zato nakon 5 godina odigrati grupnu fazu i najvjerovatnije ces biti u mogucnosti da isplatis vecinu duga koji si generirao, a usput ces usreciti svoje navijace.

Skenderbeg je ove sezone od ucesca u evropskim takmicenjima i to bez TV prava, dodatnih sponzora, ulaznica i sl. vec samo od nagrada od UEFA uzeo 6.310.000 €. Znaci sa TV pravima, sponzorima, ulaznicama to lagano ide na preko 8 miliona €.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 05 maj 2016, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2016, 18:11

Signore je napisao/la:
Besic je napisao/la:Signore koliko je Dinamo inkasirao od Europe ove sezone ?
14 milijuna eura ulaskom
1.5 milijuna eura od pobjede protiv Arsenala
+ marketing, TV prava, ulaznice i slicno

I jos je donjeo jedan milijun eura koji su podijelili svi ostali HNL klubovi.
Od TV prava se ocekuje oko 2 miliona € za Dinamo Zagreb. Maribor je prosle sezone inkasirao od istih 1,5 miliona €.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2016, 18:15

Da, znam. Mogli su nagurati najvise 2.5 tako da je i ovo dobro. Ja sam ocekivao u svakom slucaju minimalno kao u Maribora. Cifra je uglavnom blizu 20 milijuna eura, ali treba znati da igraci u Dinamu zaradjuju jako puno, da odrzavanje utakmica nije besplatno i da se dosta tog novca potrosilo. Taman i da je Dinamo potrosio sve pare i da je na nuli to je opet dobra stvar, jer nije isto kad Dinamo odigra grupe LP i zavrsi s nulom i kad Siroki igra dva pretkola i zavrsi s nulom.

Ipak, upitno je i to jel Dinamo zavrsio s nulom, ali u rosteru je toliki broj igraca koji mogu otici za visemilijunske cifre, a toliko ne bi vrijedili da nisu igrali LP.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 maj 2016, 18:51

Idalje sam pri tvrdnji da nema meda u Europi dok se ne poveća kvota stranaca , znam da ih tamo može igrati 18 ali dzaba kad si ti ograničen na 6 tokom cijele sezone , ko ce njih uigravat u junu kad dođu.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 19:03

pa ja sam otprilike slicno i rekao vezano za Skenderbeg, nisu oni nista specijalno ulozili ali to im je bilo dovoljno da osvajaju pet godinu ligu Albanije, tu sam mozda previse optimisticno isao pa rekao da trebas barem tri godine osvajati, a eto ako uzmemo Sarajevo i Zelju i trenutni koeficijent nisam daleko od istine, kad bi jedan od ova dva tima naredne tri godine osvajao titulu i igrao to drugo pretkolo, vec za dvije godine bi bili nosioci (mozda cak i naredne sezone,ovisi od toga da li ce sad igrati evropu i dokle ce doci) i uz malo srece bi se mogla dostici grupna faza, naravno upravu ste kad kazete da moras imati plan, i ne prodavati igrace svako malo, to stoji, mora se imati konstanta i u igrackom kadru i sa rezultatima, ovako ce nasi klubovi tesko napraviti nesto....eto prosle sezone bi Zeljo bio nosilac ali ipak nisu titulu uzeli, sad na ljeto bi Sarajevo bilo nosilac ali nece odbraniti titulu i to i jeste problem, iako igraju svake godine evropu ali kroz pretkola LP su mnogo vece sanse za ulazak u grupnu fazu nego kroz kvalifikacije za EL
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 05 maj 2016, 19:04, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 05 maj 2016, 19:04

Besic je napisao/la:Idalje sam pri tvrdnji da nema meda u Europi dok se ne poveća kvota stranaca , znam da ih tamo može igrati 18 ali dzaba kad si ti ograničen na 6 tokom cijele sezone , ko ce njih uigravat u junu kad dođu.
Ne znam za tekuću sezonu, ali znam da je u 2014. godini recimu u hrvatskoj za najviši rang takmičenja takođe moglo na jednoj utakmici nastupiti maksimalno 6 stranaca, u Rusiji je mislim sistem 7+4, mada znam da je Kapelo tražio i veći limit zbog repke itd...
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2016, 19:09

Signore = Uefapedia
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2016, 19:16

Besic je napisao/la:Idalje sam pri tvrdnji da nema meda u Europi dok se ne poveća kvota stranaca , znam da ih tamo može igrati 18 ali dzaba kad si ti ograničen na 6 tokom cijele sezone , ko ce njih uigravat u junu kad dođu.
Ne. HNL takodjer ima kvotu da ne smjes imati vise od 6 stranaca, bas kao i u PL, s tim da se sad igraci iz EU ne broje pod strance. Problem je sto u HNL-u imas klubove koji zadrzavaju te strance, Dinamo ima strance po par sezona, a nakon pet sezona oni se broje pod domace igrace. Tako ti se u Sirokom Wagner ne broji pod stranca nego jer domaci igrac.

To povecanje kvote stranaca nece donijeti niceg dobrog. Svi kvalitetni mladi igraci ce igrati za nizeligase, a mijenjat ce ih nedokazani igraci sa strane. Jel to mozda neki klub u BiH ima sest vanserijskih stranaca i da mu fali jos pet da zaokruzi brojku i da budu jaki ko zemlja? Nema!!!

Kad neki klub imadne sest stranaca koji ce biti kvalitetom iznad ostatka ekipe, tj. domacih igraca, tad ce biti potrebno podici kvotu, mada ni tad nije toliko nuzno jer bi taj klub trebao biti u mogucnosti da zadrzi igrace vise sezona i da ti igraci dobiju drzavljanstvo i da vrijede za domaceg igraca.

PL treba klubove koji ce ulagati u omladinski pogon, jer je to buducnost svakog malog klub u Europi. Realno, Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i svi ostali nemaju tu moc da dovedu igrace iz inozemstva i s njima udju u grupnu fazu nekog eurotakmicenja iz prostog razloga sto postoji hrpa puno vecih i mocnijih klubova koji ce pokupiti sve kvalitetne igrace i oni ce igrati grupnu fazu, a ne netko nas. Ali zato nasi s vremenom mogu proizvesti mlade igrace i s njima napraviti nesto. Eto ti Cipar, par instant uspjeha i sad su sve losiji i losiji, za par sezona ce pasti ispod BiH. Zar zelis takvo nesto?? Skenderbeu ti je primjer planskog rada, a ne instant kluba zeljnog trenutnog uspjeha. Oni su u prvoj utakmici protiv Dinama u prvih 11 imali cak 7 albanaca, jednog igraca s Kosova, jednog iz Hrvatske i jednog iz Malija. To je cetiri, samo cetiri stranca. Na klupi jedan brazilac i jedan bugar. Sest ukupno. I igraju grupnu fazu. U uzvratu su igrala samo tri u prvih 11 dok je 8 bilo albanaca. I sad ti meni reci jel mislis da u Albaniji mogu proizvesti dovoljan broj igraca koji ce igrati za klub koji igra grupnu fazu, a u BiH ne mogu?? Zbog takvih razmisljanja i jesmo tu gdje smo. Uprave se smjenjuju iz godine u godinu i svaka trazi trenutan uspjeh. Zbog tog i infrastruktura jest takva kakva jest. Dodje na celo kluba, sve pare ulupa u igrace, osvoji kup/prvenstvo, napravu milijun maraka duga i ode. Misli da je heroj, a klubu nanjeo stetu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 05 maj 2016, 19:21

THEC je napisao/la:a eto ako uzmemo Sarajevo i Zelju i trenutni koeficijent nisam daleko od istine, kad bi jedan od ova dva tima naredne tri godine osvajao titulu i igrao to drugo pretkolo, vec za dvije godine bi bili nosioci (mozda cak i naredne sezone,ovisi od toga da li ce sad igrati evropu i dokle ce doci)
Pa FKS bi bilo nosilac da smo uzeli titulu ove sezone, isto tako i Zeljo
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 19:27

Mokes je napisao/la:
THEC je napisao/la:a eto ako uzmemo Sarajevo i Zelju i trenutni koeficijent nisam daleko od istine, kad bi jedan od ova dva tima naredne tri godine osvajao titulu i igrao to drugo pretkolo, vec za dvije godine bi bili nosioci (mozda cak i naredne sezone,ovisi od toga da li ce sad igrati evropu i dokle ce doci)
Pa FKS bi bilo nosilac da smo uzeli titulu ove sezone, isto tako i Zeljo
napisah to u nastavku, to i jeste problem, eto nekako se godinama nabere taj koeficijent pateci se u EL i onda u domacem prvenstvu zakazes, i kako da se nadamo necemu u evropi kad u ovakvoj jadnoj ligi ne mozes imati konstantu, i ne pricam samo o ova dva kluba, i za sve ostale koji konkurisu svake godine za evropu pricam, ovdje trebaju minimalna ulaganja u ekipu, tri-cetiri stranca, kvalitetna i iskusna prije svega je sasvim dovoljno uz domace igrace, sto one najmladje i najtalentovanije sto one malo starije koji imaju neku reputaciju u ovoj ligi i sasvim solidni igraci za rotacije, i to je to, svake godine ako moras prodati, prodas jednog talentovanog igraca i to ulozis ili da nadjes neku zamjenu ili da poboljsas uslove u omladinskom pogonu, no nema ovdje toga nazalost, cim se dodje do nekih para zine i guzica kod mnogih i gleda se samo licni interes
Pyro is not a crime !

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 maj 2016, 20:26

AnelZ je napisao/la:Skenderbeg je primjer da se planove prave na najmanje 5 godina. 5 godina moras ulagati dobar novac jer je to potrebno za osvajanje bilo koje lige (a cilj jeste svake godine igrati pretkola LP sto znaci 5 uazstopnih titula, a ne LE) i mozda ces se morati se zavaliti u dug kod banke koji ces vracati sa kamatama narednih 5-10 godina ili kod nekog iz uprave kluba.
Osim ako nisi Zvezda! :) Mi smo to za jedan prelazni rok odradili :mrgreen: :kafa:

@Signore

Mozemo li mi dobiti ovaj Skenderbeu, jer kazes da imaju jaci koeficijent od nas ili su i oni kao i mi nepovlasceni u trecem pretkolu?!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 20:36

marconato je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Skenderbeg je primjer da se planove prave na najmanje 5 godina. 5 godina moras ulagati dobar novac jer je to potrebno za osvajanje bilo koje lige (a cilj jeste svake godine igrati pretkola LP sto znaci 5 uazstopnih titula, a ne LE) i mozda ces se morati se zavaliti u dug kod banke koji ces vracati sa kamatama narednih 5-10 godina ili kod nekog iz uprave kluba.
Osim ako nisi Zvezda! :) Mi smo to za jedan prelazni rok odradili :mrgreen: :kafa:

@Signore

Mozemo li mi dobiti ovaj Skenderbeu, jer kazes da imaju jaci koeficijent od nas ili su i oni kao i mi nepovlasceni u trecem pretkolu?!

ne mozete, imaju bolji koeficijent al nije to velika razlika oko 0.700 tako da ni oni ne mogu biti nosioci u 3.pretkolu, sad za sad su tu Dinamo,Ludogorec,Kopenhagen,Legia,Bate,Apoel,Celtic,Salzburg,Plzen i Olimpijakos
Pyro is not a crime !

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 maj 2016, 20:51

Znam za ove ostale, al reko da nisu i oni...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2016, 21:49

marconato je napisao/la:Znam za ove ostale, al reko da nisu i oni...
cldraw.ru

Evo ti nosioci i nenosioci (na Ruskom je i osvjezava se svako kolo) pa mozes vidjeti otprilike ko za sada bi bio u kojem pretkolu. U trecem pretkolu se ide od pretpostavke da ce svi nosioci iz drugog pretkola pobjediti, to znaci ukoliko nenosioc pobjedi u drugom pretkolu on preuzima samo za to trece pretkolo mjesto ekipe koju je izbacio :)

P.S. Pa Zvezda opet ima solidne rezultate iz proteklih pet godina pa je oduvijek bila nosioc u drugom pretkolu LP ali opet ja nisam siguran da cete proci u grupnu fazu LE. Imam neki gadan osjecaj da cete izvuci nekog od jacih nosioca u trecem pretkolu dok je play-off LE kada si nenosioc veoma tezak za prolazak...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 maj 2016, 22:24

@Anele

Hvala za ovaj link, bas cu pogledati kakva je situacija...

Ma mi po pravilu dobijamo najteze moguce protivnike! U periodu od 2000 do 2006 kada smo imali extra ekipu, dobijali smo u kvalifikacijama za LŠ najteze moguce rivalu u tom momentu - Dinamo Kyev (godinu pre polufinalista LŠ), Bayer Leverkusen (te godine finalista), PSV (polufinalista), Milan (osvajac). Da smo imali malo vise srece pri zrijebu, igrali bi barem 2-3 x LŠ u tom periodu... ;)
Sad opet imamo solidnu ekipu i uz par pojacanja i malo srece mozemo do LŠ, ali nema tog navijaca Zvezde koji odmah sada ne bi potpisao LE, najvise iz gore navedenih razloga...Augentaler nam je yebo kevu za sva vremena :mrgreen:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 maj 2016, 22:35

marconato je napisao/la: :mrgreen:
Koliki je kapacitet sjevera kod vas na Mari ? :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 maj 2016, 22:53

Besic je napisao/la:
Oko 13-14 000...

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 06 maj 2016, 03:11

marconato je napisao/la:
Besic je napisao/la:
Oko 13-14 000...
Stolica naravno :mrgreen:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 maj 2016, 07:53

DoeTz je napisao/la: Stolica naravno :mrgreen:
Podrazumijeva se, s tim da sad nakon ova poslednja 2-3 derbija fali najmanje 1000 stolica :mrgreen: :facepalm:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.