Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sloki
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sloki » 05 maj 2016, 14:13

pasica je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Igracki cestitke nasi supci nisu nista pokazali pogotovo Bekric prvi cu mu zvizdat ako bude igro ali zasto nas mrzite sta je razlog.Samo iskreno nema veze ni fudbal ni navijaci nego iskreno mrzite ljude iz Sarajva i znam mojne mi suplje.Samo budite iskreni i recite zasto.Mislim na Zenicu i Tuzlu.Sta sam ti ja naudio u zivotu da me mrzis.
Zadojeni seljaci, puse price kako njihove pare idu u Sarajevo :mrgreen:
Nisu price, nego fakti :thumbdown:
Sarajevski jalija za svoju Slobodu navija! / Svi u napad! Jedan je Aze!

High

Post Postao/la High » 05 maj 2016, 14:20

Čemu pravdanje hipokrizijom umotanim stanovnicima Tuzle? Željo i Sarajevo su dva kluba koja nikom ne trebaju polagati račune, pa tako ni njihovi navijači ovim ostalim, manjim, potlačenim čiji su klubovi godinama i godinama, neki, bogme, i vijekovima, bili tema viceva i pošalica. Sloboda je kao neki voajer, kao onaj zenički čudak, što iz pokrajka gleda kako im ostali, tradicijom i trofejima veći klubovi od nje, nadaleko bježe. Takvim ostaje samo onanija.

Pravdate se mekinjašima koji 97 godina ne znaju za svjetlost. Lovi ribu, Ahmete Šabo...
Zadnja izmjena: High, dana/u 05 maj 2016, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 05 maj 2016, 14:20

NYKnicks Fan je napisao/la:
ultra gitano je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:1000 :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Koga/Čega :rol: :urnebes: :rol: :urnebes:
Ne vjerujem :urnebes: i oni nekome pricaju o nekim posjetama i ostalim sranjima :facepalm: :urnebes:
Skup je put do Mostara ipak ste vi Fukare :urnebes: :urnebes: budemo vidjeli ako vas bude više od 50 :tokralju: :kafa:

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 05 maj 2016, 14:20

Sloki je napisao/la:
pasica je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Igracki cestitke nasi supci nisu nista pokazali pogotovo Bekric prvi cu mu zvizdat ako bude igro ali zasto nas mrzite sta je razlog.Samo iskreno nema veze ni fudbal ni navijaci nego iskreno mrzite ljude iz Sarajva i znam mojne mi suplje.Samo budite iskreni i recite zasto.Mislim na Zenicu i Tuzlu.Sta sam ti ja naudio u zivotu da me mrzis.
Nisu price, nego fakti :thumbdown:

Ovo su fakti:

Premijer KS kaže da je jedan od problema činjenica da svi gledaju šta se raspoređuje od prihoda, ali d aniko ne gleda koliko ko doprinosi, odnosno zarađuje.

“Mi smo uradili jednu studiju u kojoj se pokazalo da Sarajevo u četiri godine uplati tri milijarde KM više prihoda nego cijeli entitet RS. Uradili smo kalkulacije kada isključimo neka velika preduzeća u Vlasništvu FBiH kao što je Elektroprivreda BiH i BH Telecom i opet je ogromna razlika u uplati prihoda. Samo u 2015. mi smo uplatili oko 2,5 milijarde KM, a nama u KS se vrati 360 miliona KM, a općinama se vrati još nekih 50 do 60 miliona KM. Dakle, mi uplatimo 2,5 milijardi KM a vrati nam se maksimalno 450 miliona KM”, pojašnjava Konaković.

Kako se osjecas nakon spoznaje da na nasoj grbaci zivite?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 05 maj 2016, 14:23

Tuzla Sloboda - Čelik 4:2 Gledalaca: 1.000

Jah...
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tale07 » 05 maj 2016, 14:24

pasica je napisao/la:
Kad si vec to naveo, malo se raspitaj u danasnjem vremenu nije tesko doci do informacije
http://www.idpi.ba/raspodjela-neizravni ... -zupanija/

Sent from my MI 4W using Tapatalk

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 05 maj 2016, 14:25

Ne sikiraj se ti nista za nas, budemo vidjeli akoBogda :thumbup:

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tale07 » 05 maj 2016, 14:26

Zasto presveti najposteniji, najmoralniji navijaci na dunjaluku na BP od 90min navijanja jedno 70 je.bu zenicu :) ?

Sent from my MI 4W using Tapatalk

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 05 maj 2016, 14:27

pasica je napisao/la:Tuzla Sloboda - Čelik 4:2 Gledalaca: 1.000

Jah...
Glupko, snijeg do koljena, -10, utakmica pomjerena za 24 sata... :facepalm:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 05 maj 2016, 14:30

NYKnicks Fan je napisao/la: Glupko, snijeg do koljena, -10, utakmica pomjerena za 24 sata... :facepalm:
Pusti ba divove. Toliko su veliki i ogromni da ih prosto ne može od njihove veličine više stati na stadion. Došlo bi ih više al da se ne guraju...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 maj 2016, 14:32

let3 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Dajjj JEDITE VNAGO PICKE zenicke evo video sta je Edis uradio??????????? Beduin sta ti serees jbt imate li granica i mozga u glavi?? Blagojevic, Lendric i Kjosevski su u rangu ovih maloumnika sto su Edisa napali a ovo sto ste covjeka ovako napali pujjjjjjj gamad smrdljiva.

Ovo ko odobrava nek se upuca i prestane pratiti fudbal :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
O cemu ti rodjak? Losa haluga tunajt?

Pisem samo da osnovu prilozenog videa se vidi ko je inicijator svih nereda na zelenom terenu, a zatim i razlog napada na Mulalica. Njegovi igraci zasrali na terenu, htjeli se tuci sa igracima Celika, zatim sudiju napali, onda i redara pa i pripadnike Security agencije, zbog svega toga je zaplatio Edis. Da je publika bila u rangu igraca Zelje, onda bi odmah Edisa napali, pretukli ga ili sta li vec, a ne bi to uradili nakon svih sranja koje su pripredili igraci Zelje.
Sasvim je logicno bilo da ce isfrustrirana publika napasti suspendovanog trenera Zelje, nazalost, koji to nije zasluzio jer je profesionalno, ljudski se ponjeo na tribini i nakon tih napada, koje osudjujem i naravno da su neprimjereni i takodjer sramni od Zenicke publike. Cini mi se da se i na video moze vidjeti kako je Edis bio utucen nakon poraza i nemilih scena, sjedio je tuzan i zamisljen, a pri izlasku sa tribine je napadnut, nazalost.
Zašto je to logicno, sviju ti :shock: nidje veze

Ne opravdavam ponašanje igraca na terenu, sigurno ce ih kazniti - ali cime je Mulalić zaslužio one napade, gađanje, uvrede, onaj ga jedan hoce opaliti kišobranom :facepalm:

Cime ih je to izazvao? šta je uradio pogrešno? covjek sjedio sa strane (zajedno sa Karićem) citavu tekmu, nicim nije izazivao domacu publiku.
A kad je krenuo izlaziti onda ga napali mučki :puke: yebo više tako ponašanje...i to je kao normala, a Edis je kriv što se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme....jako loša opravdanja.
Pa logicno mi je iz razloga sto u nasoj ligi ne mozes rahat kao gost sjesti medju domacine i dobriti svoj klub, radovati se golu, nego moras sutiti i moliti Boga da te niko ne izofira. Ukoliko pobijedi domaci klub, tako ce i domaca publika biti miroljubiva prema tebi cak i ako skontaju da si "gost". Ukoliko 'pak domaci kiksaju, onda uci El Fatihu i zibje cim prije sa stadiona.
Tako je bilo i jucer, mozda je i tokom utakmice bilo kakvo dobacivanje Edisu, ne znam, ali je ocito da ga domacini nisu htjeli ni istuci, niti napasti, cak i na pocetku belaja na terenu on je mirno sjedio i niko ga nije napadao. Kad je sve eskaliralo na terenu, opca tuca, a onda i ono zvracanje bakljom igraca, normalno je naslutiti da ce ni kriv ni duzan nagrebusiti Edis koji je ustao i krenuo sa tribine. Nazalost, to je nasa realnost i odatle moja konkluzija "da je logicno bilo za ocekivati kako ce Edis izvuci najdeblji kralj, ni kriv ni duzan".

Normalno da ne opravdavam takvo ponasanje publike, zao mi je Edisa i drago mi je da je onako stoicki i profesionalno se ponjeo pri izlasku sa tribine i napadu na njega. Pogotovo sto svi znamo kakav je on "jalijas" i koliko sve srcem radi, a ovaj put je sve to iskulirao, vjerovatno i utucen neplaniranim rezultatom. Ali je mogao i morao ranije izaci, da smiri svoje igrace one blamaze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 maj 2016, 14:34

Ma opušteno rodjaci,šošone malo uzdrmao poraz pa sad opraše po forumu i internetu opcenito,standardna šuplja priča,.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 05 maj 2016, 14:35

Zadojeni seljaci, puse price kako njihove pare idu u Sarajevo :mrgreen:[/quote]

Nisu price, nego fakti :thumbdown:[/quote]

Ovo su fakti:

Premijer KS kaže da je jedan od problema činjenica da svi gledaju šta se raspoređuje od prihoda, ali d aniko ne gleda koliko ko doprinosi, odnosno zarađuje.

“Mi smo uradili jednu studiju u kojoj se pokazalo da Sarajevo u četiri godine uplati tri milijarde KM više prihoda nego cijeli entitet RS. Uradili smo kalkulacije kada isključimo neka velika preduzeća u Vlasništvu FBiH kao što je Elektroprivreda BiH i BH Telecom i opet je ogromna razlika u uplati prihoda. Samo u 2015. mi smo uplatili oko 2,5 milijarde KM, a nama u KS se vrati 360 miliona KM, a općinama se vrati još nekih 50 do 60 miliona KM. Dakle, mi uplatimo 2,5 milijardi KM a vrati nam se maksimalno 450 miliona KM”, pojašnjava Konaković.

Kako se osjecas nakon spoznaje da na nasoj grbaci zivite?[/quote]

Ekonomija je prosta stvar koliko proizvedes pa koliko prodas to i zaradis, a ovo nije zarada, nemoj te se provaljivati kao vas kosarkas..vi ste administrativni centar drzave pa zato imate te brojeve...ali taj novac mora neko proizvest...it'd. ...ne zelim da kvarim ovu temu pa da ti objasnjavam detalje i da sirim diskusiju, ali cu samo dodati da ekonomiju cijele BiH koja je na klimavim nogama drzi dijaspora.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 05 maj 2016, 14:36

Beduin je napisao/la:Pa logicno mi je iz razloga sto u nasoj ligi ne mozes rahat kao gost sjesti medju domacine i dobriti svoj klub, radovati se golu, nego moras sutiti i moliti Boga da te niko ne izofira. Ukoliko pobijedi domaci klub, tako ce i domaca publika biti miroljubiva prema tebi cak i ako skontaju da si "gost". Ukoliko 'pak domaci kiksaju, onda uci El Fatihu i zibje cim prije sa stadiona.
Evo jesenas protiv Slobode, u sektoru A5 bilo barem tuce navijača Slobode, trojica sjedila dva prazna mjesta do mene, malo onako poluneofirno dobacivali sudiji i Bekićima... Niko im ništa tad (period prije nego je kamiondžija udario blaćenjem FKS i uništio takve odnose) nije ni uradio ni rekao, bili do 80. minute i otišli.
Samo Saraj'vo.

Sloki
Kontakt:

Post Postao/la Sloki » 05 maj 2016, 14:38

pasica je napisao/la: Ovo su fakti:

Kako se osjecas nakon spoznaje da na nasoj grbaci zivite?
Nije ti ovo trebalo :D

To je "studija" koji je podastrao Muhamed Kozarda preko Dine Konakovica i koji je ilegalan pa krenimo:

Godisnjak stranica 391 i 392 http://www.fzs.ba/SG2015.pdf

U TK zaposlenih 81.588 neto place 739KM x 12 mjeseci = 723.522.384KM dakle oko 720 miliona

U ZDK zaposlenih 69.668 neto place 725KM x 12 mjeseci = 606.111.600 KM dakle oko 600 miliona

U KS zaposenih 125.184 neto place 1.036KM x 12 mjeseci = 1.556.287.488 dakle preko milijardu i po.

Vrlo rado zaposlite kod nas administraciju koja zaradjuje godisnje milijardu i pol, pa cemo i mi uplacivati porez.

Ili ajde da drzavne firme i banke placaju porez zasnovano na tome gdje su napravile profit
a ne gdje su registrovane, tj u glavnom gradu
(drzavna firma ti je i EP, gdje Tuzlanski kanton izveze 0 km struje, a koliko proizvede?)

ili da agencija za vodno podrucje rijeke save NE BUDE u ebenoj ulici Hamdije Cemerlica bb.

Sve vodne naknade 4.4 miliona ide na troskove rade agencije zaposlene u Sarajevu i znas koliko ima takvih agencija?
Recimo drzavna agencija za zdravlje bilja u Radicevoj ulici a da zakon o javnog dugu i zaduzivanjima uopce ne spominjem
Federalna vlada digne kredit potrosi ga u Sarajevu i Mostaru a onda kad se dug vraca odbije se iz zajednicke kasice pa se onda tek rasporedjuje i tako da TK vraca najvise duga koji se uopce na nasoj teritoriji ne pravi!

I btw, u tuzli se uplati preko 60% svog poreza uplacenog u TK a vraca se u Tuzlu 25%. Da li bi ti smatrao da je posteno da mi dobijamo vise samo radi toga samo zato sto su kod nas firme registrovane? Inace dijelimo sa cijelim kantonom proporcionalno.

Ne proizvodite nikakvu novu vrijednost, valjda ti je jasno da ste grad parazit. Kako se osjecas povodom toga?

Dovoljno? :D
Sarajevski jalija za svoju Slobodu navija! / Svi u napad! Jedan je Aze!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 05 maj 2016, 14:39

slana_krv je napisao/la:ali cu samo dodati da ekonomiju cijele BiH koja je na klimavim nogama drzi dijaspora.
Totalna neistina, više od pola tog novca koji dolazi "s vana" ustvari zarađuju npr. domaći freelanceri (uključujući evo recimo mene), samo što se to pripisuje toj nekoj dijaspori, jer našim glupavim agencijama sve što dolazi iz vana je "od dijaspore", ostatak komentara ti neću ni komentarisati jer si samog sebe pobio. :salut:
Samo Saraj'vo.

newborn
Kontakt:

Post Postao/la newborn » 05 maj 2016, 14:40

eki ovog političara :rol: ovo je sportski forum kozo :kafa:
Franto je ustvari Faraon, obojica su neuspješno prikriveni mrzitelji islama
slika
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 maj 2016, 14:43

Jel pocela hitna sjednica saveza kazu u 14 sati.Da vidimo kako CE Nas oderat.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 05 maj 2016, 14:44

PitarBordo je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:ali cu samo dodati da ekonomiju cijele BiH koja je na klimavim nogama drzi dijaspora.
Totalna neistina, više od pola tog novca koji dolazi "s vana" ustvari zarađuju npr. domaći freelanceri (uključujući evo recimo mene), samo što se to pripisuje toj nekoj dijaspori, jer našim glupavim agencijama sve što dolazi iz vana je "od dijaspore", ostatak komentara ti neću ni komentarisati jer si samog sebe pobio. :salut:
:e :facepalm: OK ti si upravu
Zadnja izmjena: slana_krv, dana/u 05 maj 2016, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 05 maj 2016, 14:45

newborn je napisao/la:eki ovog političara :rol: ovo je sportski forum kozo :kafa:
Franto je ustvari Faraon, obojica su neuspješno prikriveni mrzitelji islama
slika
Jeste jebla mu 1945 sve od do.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.