BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

AnelZ
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la AnelZ » 05 maj 2016, 03:18

Signore je napisao/la:Anele, daj nam ruski link od onog s onedrivea :mrgreen:
Vidim da je zatvorio englesku verziju ali ne znam iz kojeg tacno razloga. Nakon sto je dobio jednu sitnu kritiku od nekog tamo anonimusa napisao da je bio bug u formuli koju je ispravio te je nakon toga napisao da ta osoba moze se poceti radovati jer zatvara ovaj projekat na engleskom jeziku :wtf:

Evo link za ruski onedrive, sreca nasa pa mnogi u drzavi znaju cirilicu :)

https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... &app=Excel

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2016, 04:29

AnelZ je napisao/la:
Vidim da je zatvorio englesku verziju ali ne znam iz kojeg tacno razloga. Nakon sto je dobio jednu sitnu kritiku od nekog tamo anonimusa napisao da je bio bug u formuli koju je ispravio te je nakon toga napisao da ta osoba moze se poceti radovati jer zatvara ovaj projekat na engleskom jeziku :wtf:

Kod nas si polupismen ako ne znas cirilicu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2016, 10:32

AnelZ je napisao/la:

Prvo sto sam ja pomislio je to da je mene blokirao jer sam zadnjih dana bas puno kopirao. Kasnije sam negdje vidio komentare da je ugaseno, a svakako nisam mogao uci ni sa drugih uredjaja.

Ljudi su glupi zbog tih pregovaranja. Mogao je dobronamjerno covjeku reci da ima gresku. Sjecas se da si ti ove sezone mene nesto ispravio, a on nije zamjenio koeficijente srpskim klubovima koji su se smjenili pa je netko ostao u nositeljima, a ja to ipak primjetio i na forumu pisao suprotno od njega. I sad treba je*at covjeka zbog neke greske. To je ionako samo orijentacija koja se mijenja svaki dan.
MortemHz je napisao/la:
Kod nas si polupismen ako ne znas cirilicu.
Pa normalno, sluzbeno pismo :mrgreen: Najjaci su mi ovi sto se na forumu pohvale da ne znaju, a ja bih rado da znam i kinesko i japansko i arapsko pismo :lol:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 05 maj 2016, 12:26

Jesu Hrvati napredovali , osvajac Kupa im igra u 3 pretkolu EL a mi samo nazadovali :x
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 05 maj 2016, 12:30

Suki46 je napisao/la:Jesu Hrvati napredovali , osvajac Kupa im igra u 3 pretkolu EL a mi samo nazadovali :x
Koji to nas klub skoro svake godine igra LP ili EL ?
!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 maj 2016, 12:36

Suki46 je napisao/la:Jesu Hrvati napredovali , osvajac Kupa im igra u 3 pretkolu EL a mi samo nazadovali :x
Zvucis iznenadjeno. :mrgreen:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 05 maj 2016, 12:42

SlevinKelevra je napisao/la:
Zvucis iznenadjeno. :mrgreen:
Ma i nisam toliko , nego sam razocaran sto sigurno imamo potencijala , ali nekad nemamo srece a nekad sami sebe izbacimo .Bit ce bolje valjda nekad :mrgreen:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2016, 12:48

Kako se stvati razvijaju, nije iskljuceno da za 2-3 sezone Hrvatska ima dva kluba u kvalifikacijama LP i da dva zaigraju u trecem pretkolu EL.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 maj 2016, 14:41

Signore je napisao/la:Kako se stvati razvijaju, nije iskljuceno da za 2-3 sezone Hrvatska ima dva kluba u kvalifikacijama LP i da dva zaigraju u trecem pretkolu EL.
Zayebayesh me :shock:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 14:53

pa jbg sta je tu cudno, zadnjih sezona pored Dinama je tu i Rijeka i to je sasvim dovoljno, pa pogledajte ligu Lihtenstajna, ja ne znam ni da li postoji kako treba ali koeficijent im je veci nego nasa liga jer ih samo Vaduz predstavlja(a igraju u Svicarskoj ligi), ima tu jos primjera liga koje nisu kvalitetnije od nase ili je to u pet deka, kao Finska, ispred nas su a realno liga goli kur.ac ko i nasa, samo jbg njih HJK vadi, pa i Azerbejdzan do prosle godine je imao samo Qarabag koji im je dizao koeficijent, sad je tu i ona Gabala, prije dvije godine ih Siroki natamburao a prosle godine likovi Panathinaikos izbacili, dakle ono sto nama treba je barem jedan klub koji ce se progurati u evropi da bi i ostali mogli s vremenom napredovati

edit: ako ostane ovakvo stanje strah me je drugog pretkola pravo, ja se ne sjecam da je bilo ikad jace
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 05 maj 2016, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 05 maj 2016, 14:57

Besic je napisao/la:
Signore je napisao/la:Kako se stvati razvijaju, nije iskljuceno da za 2-3 sezone Hrvatska ima dva kluba u kvalifikacijama LP i da dva zaigraju u trecem pretkolu EL.
Dinamo prođe 3 pretkola, u LP dobije Arsenala i osim Bayerna u gostima ima egal utakmice sa svima, to je iskustvo. Dogodine će biti još više bodova
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 maj 2016, 15:10

Ma nema kod nas ko napraviti iskorak, ja ni u naredne dvije, tri godine ne vidim ekipu iz naše lige koja bi mogla dogurati do grupne faze nekog Uefa takmičenja.

To će se jednom sigurno desiti, da li slučajno ili namjerno, zasluženo ili nezasluženo ali sigurno je da će se desiti. Moje neko mišljenje da bi nakon 2,3 godina igranja ove Lige 12 i podizanja kvaliteta same lige i klubova mogao doći taj iskorak u Europi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 05 maj 2016, 15:33

Dinamo i ulaze dosta novca u pojacanja,talente.
Kako ce nasi napraviti iskorak,kada je to neki nas klub kupio nekog igraca da vrijedi,doveo pravo pojacanje.
Nasi najbolji klubovi (Sarajevo i Zeljo)a bogami i svi ostali cim mogu uzeti neku paru prodaju najbolje da prezive.
Vecinom svi gledamo (za ligu ili evropu)da dovedemo slobodne igrace.
Onaj klub koji uspije zadrzati ekipu tri 4 godine na okupu nesto ce i napraviti.uz dva tri pojacanja naravno.
Ili onaj klub koji u pojacanja (strance)ulozi 3,4 miliona.i pokusa nesto na silu.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 15:38

Skenderbeg je primjer kako, nista oni nisu specijalno ulozili ali ko ceka taj i doceka, mora neki nas klub imati konstantu u ligi, barem 3 sezone zaredom titulu osvajati i nabijati koeficijent pa ce doci do statusa nosioca, no i pored toga mora se imati i srece kao sto je Albanci imali, jer ovdje sve i da hoces ne mozes uloziti 10 miliona u igracki kadar jer je problem infrastruktura i dzaba ti i velike pare vecina dobrih igraca sa strane nas ostavlja kao zadnju opciju ono ako bas sve propadne, dakle mora se popraviti stanje na stadionima prije svega da bi se mogli nadati cemu
Pyro is not a crime !

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 05 maj 2016, 16:09

THEC je napisao/la:Skenderbeg je primjer kako, nista oni nisu specijalno ulozili ali ko ceka taj i doceka, mora neki nas klub imati konstantu u ligi, barem 3 sezone zaredom titulu osvajati i nabijati koeficijent pa ce doci do statusa nosioca, no i pored toga mora se imati i srece kao sto je Albanci imali, jer ovdje sve i da hoces ne mozes uloziti 10 miliona u igracki kadar jer je problem infrastruktura i dzaba ti i velike pare vecina dobrih igraca sa strane nas ostavlja kao zadnju opciju ono ako bas sve propadne, dakle mora se popraviti stanje na stadionima prije svega da bi se mogli nadati cemu
Ima i toga naravno.Ja garantujem sa bi Zeljo prosao Standard na Grbavici.imam takav osjecaj jednostavno.
Sloboda igra u Zenici gdje ce max biti 5000 ljudi sve sa zenicanima.
A nije isto jbg igrati dole ili pred 10000 ljudi na Tusnju.
Sarajevo ima sve predispozicije da nesto napravi i nadam se da ce Tan ozbiljnije poceti ulagati (barem par pojacanja pred evropu iz Cardifa ili iz Belgije)jer time ce nas fudbal napredovati.
Sloboda je potpisala reprogram i nema prepreke za neke igrace.Na ljeto cemo vidjeti koliko je Azmir ozbiljan i hoce li biti kakvih pojacanja.
Zeljo ima top ekipu njihov Problem je trener.
Mulalic ima veliko srce i vidi se da voli klub ali nekada to nije dovoljno,jbg.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 16:16

pa eto vidjet cemo kako ce ovo ici sa ligom 12, ako se odluci savez na neki nacin pomoci klubovima( pa neka traze sadaku preko UEFE ako treba) da se i infrastruktura poboljsa, mozda bi za par godina i mogli da se nadamo cemu u evropi, dotad ce to biti dva pretkola, eventualno tri, desavalo se i prije, ali to je mislim najdalje sto se moze sa ovim sto imamo sad
Pyro is not a crime !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 maj 2016, 16:18

THEC je napisao/la:pa eto vidjet cemo kako ce ovo ici sa ligom 12, ako se odluci savez na neki nacin pomoci klubovima( pa neka traze sadaku preko UEFE ako treba) da se i infrastruktura poboljsa, mozda bi za par godina i mogli da se nadamo cemu u evropi, dotad ce to biti dva pretkola, eventualno tri, desavalo se i prije, ali to je mislim najdalje sto se moze sa ovim sto imamo sad
:rol: daj ba
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 05 maj 2016, 16:25

MortemHz je napisao/la:
THEC je napisao/la:pa eto vidjet cemo kako ce ovo ici sa ligom 12, ako se odluci savez na neki nacin pomoci klubovima( pa neka traze sadaku preko UEFE ako treba) da se i infrastruktura poboljsa, mozda bi za par godina i mogli da se nadamo cemu u evropi, dotad ce to biti dva pretkola, eventualno tri, desavalo se i prije, ali to je mislim najdalje sto se moze sa ovim sto imamo sad
:rol: daj ba
ama znam i ja da je to u domenu naucne fantastike al eto nada zadnja umire :lol: ...mislim i njihovoj guzici bi valjalo, nema vise dijaspore i ukoliko ne pocnu vise ulagati u domaci fudbal reprezentacija bi vrlo brzo mogla da se vrati u period kad je igranje velikih takmicenja bio samo san
Pyro is not a crime !

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 maj 2016, 17:49

Besic je napisao/la:
Ne. Pa HNL je trenutno 17. liga u Europi, a za to je potrebno biti 15. Na pocetku naredne sezone, kada se oduzmu bodove od prije pet sezona HNL ce biti 16. sa zaostatkom za Rumunjskom od 0.925. To su ti cetiri pobjede u kvalifikacijama ili dvije u grupnoj fazi. To znaci da ce HNL trebati samo malo bolji rezultat od Rumunjske. Austrija ce zaostajati 2.150 sto nije malo u ovom dijelu tablice, ali je ipak fina zaliha koju HNL moze zadrzati.
KingJamesMVP je napisao/la: Dinamo prođe 3 pretkola, u LP dobije Arsenala i osim Bayerna u gostima ima egal utakmice sa svima, to je iskustvo. Dogodine će biti još više bodova
Ako ova ekipa ostane na okupu, a po svemu sudeci hoce, Dinamo vise nece biti toliko pozeljan protivnik. Mozda ce opet izgubiti sest utakmica, ali tesko da ce itko zabiti pet komada. Naravno, sad ce Arsenal i slicni uci opreznije, ali ce zato i Dinamo protiv Olympiakosa i slicnih pametnije i tu ce se pokupiti poneki bod. Dinamo je mogao uzeti Olympiakosu cetiri boda, ali kasno da sad o tome pricamo, ja bih bio sretan i da su uzeli dva pa makar ispali na kraju kao cetvrti.
THEC je napisao/la:Skenderbeg je primjer kako, nista oni nisu specijalno ulozili ali ko ceka taj i doceka, mora neki nas klub imati konstantu u ligi, barem 3 sezone zaredom titulu osvajati i nabijati koeficijent pa ce doci do statusa nosioca, no i pored toga mora se imati i srece kao sto je Albanci imali, jer ovdje sve i da hoces ne mozes uloziti 10 miliona u igracki kadar jer je problem infrastruktura i dzaba ti i velike pare vecina dobrih igraca sa strane nas ostavlja kao zadnju opciju ono ako bas sve propadne, dakle mora se popraviti stanje na stadionima prije svega da bi se mogli nadati cemu
Skenderbeu je primjer kako se radi planski, a to je ono sto nasi klubovi ne rade. Igra se od sezone do sezone. Skenderbeu je osvojio ligu proslih pet sezona i na dobrom je putu da to ucini i ovu, sestu sezonu u nizu.

Na pocetku su bili losi sto je i logicno. Prvi put ih natamburao APOEL koji je kasnije igrao cetvrtfinale LP. Sezonu kasnije ih izbaci Debrecen kojeg ipak dobiju na domacem terenu. Onda malo srece i u trecem pokusaju prolaze u trece pretkolo odakle ih izbacuje Karagandy kojeg opet uspjevaju dobiti bar jednu utakmicu. Poslije tog idu u play off EL odakle ih tek nakon penala izbacuje Chernomorets koji kasnije u grupnoj fazi dva puta dobija Dinama kao i PSV u pola Eindhovena i prolaze grupu. Prosle sezone bolji je bio BATE i to na golove u gostima. Ove sezone ipak naplacuju sve uradjeno. Mjesto nositelja u drugom pretkolu i bez problema izbacuju Crusaders, u trecem malo srece, dobijaju Milsami i s 2-0, 0-2 bez problema idu dalje. U play offu je ipak prejak bio Dinamo kojem su pruzili solidan otpor u prvoj utakmici. U grupama svi znamo kako su prosli.

Sta pricati vise, klub koji ima bolji koeficijent od svih nasih klubova, imaju bolji koeficijent od Crvene Zvezde. Sad ce biti nositelji i realno je bar play off EL. U klubu se radi planski i smisleno. Sad su im kapnule fine pare od UEFA-e, a sigurno su privukli i nove sponzore. Klub koji ima sve predispozicije izdominirat Albaniju kao Dinamo Hrvatsku i s vremenom postati opasna prijetnja u zavrsnim pretkolima. Bilo bi previse da kazem da ce igrati stalno grupne faze, treba za to jako puno rada, Dinamo je puno jaci i s puno vise para krenuo u svoj pohod pa mu je opet trebalo vremena da se ustabili u grupnim fazama, a evo, jos uvijek ne mozemo sa sigurnoscu reci da ce proci grupu.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 maj 2016, 17:54

Signore koliko je Dinamo inkasirao od Europe ove sezone ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.