SP - Grupa H

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide u 1/8?

Spanija
130
47%
Honduras
13
5%
Cile
77
28%
Svicarska
57
21%

Ukupno glasova: 277

Wolverine
Kontakt:

Re: SP - Grupa H

Post Postao/la Wolverine » 16 jun 2010, 19:35

Chologol je napisao/la:
Wolverine je napisao/la: nije ni tebi lako bogami.
Jesil ti zdrav djete drago?! Kakvim se to argumentima pokusavas braniti?

De mi reci molim te po cemu je Mata bolji od Reyesa, Llorente ili Pedro molim te?! Ajd bas da vidim koliko si ih pratio.
trojicu od cetvorice ovih gledam cijelu sezonu skoro, a oni btw igraju maltene istu poziciju koju igra i reyes.

bolji su po svemu od reyesa. i po statistici, i po igri na terenu. sta je to reyes uradio zadnjih godina? dao par golova, malo proigro ove sezone i odmah bolji od jednog navasa? mali pedro je najbolji od svih petero spomenutih u ovoj raspravi. odlicna tehnika, osjecaj za go, prodoran, brz, zna dodat. a o navasu i mati ne moram govorit. navas ponajbolje krilo u spaniji.

llorentea sam izostav io iz ovoga jer je covjek centarfor, i usporedjivat ga sa krilom nema nikakvog smisla.

btw. failer dana:

slika

treba znat i svom igracu klizeci uletit.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 jun 2010, 19:38

Cholo@ e ovako ja sam na ovom forumu vise od 2 god a ti si nov i ne znas kakvi si to likovi pa ti savjetujem samo ignore djeca su to :cry: ;) ovi hejteri svega Spanskog upravo govore o velicini Spanske moci u svijetu sporta 8-) lesinari jedva docekali neki kiks i to se moralo desiti nakon 100 pobjeda :lol: a por ellos !!
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 16 jun 2010, 19:43

juznjak> je napisao/la:Navas mora igrati u prvih 11 !!! dobro je dosao ovaj poraz da ih malo spusti na zemlju ;) ne sumnjam u prolaz 8-)
Navas nije imao nijedan dobar ubacaj u sesnaesterac!
KONGO je napisao/la:Spanci kita :mrgreen: :lol:
Jadnici
Papci
Nidje veze...

Svicarska, svaka im cast ostavili su srce na terenu i tako se igra za svoju zemlju. Onda dodje neki mangup pa kaze pogledajte gdje njihovi igraci igraju a gdje nasi. To uopste nije vazno, a dokaza je milion. Drago mi je sto Spanci padose, dabogda ispali u grupi samo zbog ovih sminkera iz cijelog svijeta koji misle da su oni neka sila. Vozdra :mrgreen:

P.S. Ovo je prvenstvo autsajdera, Urugvaj sampion. Vamo' La Celeste.
Da, da, zato sa ovim antifudbalom 50% nas ne voli gledati ovo Svjetsko jer su utakmice nikakve. U prvih osam minuta Svicarska je samo jednom presla centar sa loptom. 11 ih u odbrani.

Zato je Spanija osvojila Evropsko, pogledaj gdje su njihovi igraci. Svicarska nikad nije imala uspjeha u povijesti jer su tu muke od zemalja. Antinogomet!
effe_sa je napisao/la:ovde neko govori o svicarskom bunkeru??znaci jos jednom: ovde neko govori o svajcarskom bunkeru????pa svicarci su pogodili jos jednu stativu, igrali dosta pametno, imali opasne kontranapade....španiju sam vidio inace na ovom prvenstvu kao izuzetnu jaku, ali pokazalo se ako ekipa uloži maksimalni napor, pruzi totalnu borbenost i još odigra pametno onda se i španci pobjeđuju....mislim španija nakon onog eura možda sad opet bude morala čekati 20-30 godina do novog trofeja....imaju super ekipu al njihov mentalitet je čudna stvar....a jednostavno švicarci su bili fenomenalni i taktika hitzfelda bila je majstorija nad majstorijama....jedan je general bez sumnje :D
Da, zato Svicarci nikad nista nece osvojiti jer povuku cijeli tim u odbranu. Imaju srece sto Spanija nije uspjela povesti, a glavni razlog tomu je cinjenica da je najbolji napadac te momcadi u problemima sa povredom, pa je Villa igrao jedinog napadaca.

Ako ti mislis da je Hitzfeld sjajan nogometni strucnjak, onda ce on vjerovatno dogurati daleko sa ovom reprezentacijom. Ni Engleska nije uspjela nadigrati svog protivnika, Argentina je dobila 1:0, Brazil 2:1, i sve su to slabi rezultati. Ali sacekaj ove druge utakmice. Honduras je izgubio prvu i ako hoce dalje moraju napadati :lol: A kad napadaju ne mogu imati 11 u odbrani ko Svicarska

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 16 jun 2010, 19:49

jest zabavno slusati ova prepucavanja nakon neke utakmice... stvari kao antifudbal itd su malo glupe jer ako je taktika 4-3-3 onda je i ona koju su igrali svicarci... svicarci uopste nisu tako tehnicki jaki da bi se mogli nadigravati sa spancima a da je pobjeda zasluzena pa zasto da nije??? svicarci su se trudili i zasluzili su pobjedu a spanci se sada moraju koncentrisati na slijedeci mec ako zele ostati u igri ali ne vjerujem da ce honduras biti problem...

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 16 jun 2010, 20:02

sad ce hondruas zbog svicarske da plati posteno,vidjecete da ce spanci ove dvije utakmice lako dobiti,mozda nisu mogli zabiti gol svicarcima,kako i bi kad onah hitsveld il kako se vec pise postavi taktiku :mrgreen: ,dajte ljudi ipak mi ovdje pricamo o spaniji ne o albaniji ;)
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 16 jun 2010, 20:03

e2_ze je napisao/la:jest zabavno slusati ova prepucavanja nakon neke utakmice... stvari kao antifudbal itd su malo glupe jer ako je taktika 4-3-3 onda je i ona koju su igrali svicarci... svicarci uopste nisu tako tehnicki jaki da bi se mogli nadigravati sa spancima a da je pobjeda zasluzena pa zasto da nije??? svicarci su se trudili i zasluzili su pobjedu a spanci se sada moraju koncentrisati na slijedeci mec ako zele ostati u igri ali ne vjerujem da ce honduras biti problem...
Nece biti Honduras, ali ce Čile biti problem...Španija je vec kiksala i zaostaje za Čileom i Švicom dobro 3 boda (trenutno su na 0) ...šta garantruje da ce španci pobjediti Čile?? ništa...isto kao što nije garantovalo da ce Švica danas mlatnuti špance iz ukupno dva šuta prema golu protivnika...Čile im vec bježi 3 boda, a još dva kola imaju za popravni....i ja volim njihov napadacki fudbal, ali treba biti realan i reci Španija je danas napravila veelikii veliki korak unazad i znato sama sebi smanjila šanse za prolaz dalje.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 16 jun 2010, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 16 jun 2010, 20:16

Wolverine je napisao/la:
Chologol je napisao/la:
Wolverine je napisao/la: nije ni tebi lako bogami.
Jesil ti zdrav djete drago?! Kakvim se to argumentima pokusavas braniti?

De mi reci molim te po cemu je Mata bolji od Reyesa, Llorente ili Pedro molim te?! Ajd bas da vidim koliko si ih pratio.
trojicu od cetvorice ovih gledam cijelu sezonu skoro, a oni btw igraju maltene istu poziciju koju igra i reyes.

bolji su po svemu od reyesa. i po statistici, i po igri na terenu. sta je to reyes uradio zadnjih godina? dao par golova, malo proigro ove sezone i odmah bolji od jednog navasa? mali pedro je najbolji od svih petero spomenutih u ovoj raspravi. odlicna tehnika, osjecaj za go, prodoran, brz, zna dodat. a o navasu i mati ne moram govorit. navas ponajbolje krilo u spaniji.

llorentea sam izostav io iz ovoga jer je covjek centarfor, i usporedjivat ga sa krilom nema nikakvog smisla.

btw. failer dana:

slika

treba znat i svom igracu klizeci uletit.
Ma ja sta je to Reyes uradio zadnjih godina... Realu donio titulu prvaka Lige, Benfici Kupa, a da ga nebi bogami ni Atleti nebi osvojio Europa ligu i dosao u finale CdL.

Po igri na terenu bolji? hahhahahahaha, e moje djete drago imas li ti oci? Reyes je bar 10x prodorniji i od Mate i Navasa, brzi od obojice, i ima bolji pas, bolji centarsut, bolji je dribler od njih, i ima bolji osjecaj za gol.
Uostalom vidimo ko gdje igra Navas: Sevilla. Reyes: Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid :roll: :oops:

iii, Raul je bolji od Llorentea.
Rey de la furia española...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 jun 2010, 20:18

Danas dvije odlicne utakmice....cile pokazao snagu i sasvim zasluzeno pobjedio honduras

druga utakmica....brilijantana taktika i postavka velikog trenera otmara hitzfelda koji je u potpunosti neutralisao glavne spanske igrace i onemogucio njihovu prepoznatljivu igru..nesto slicno kao mourinho protiv barce...spanci imali loptu al jalovi napadi koji nisu mogli probiti cvrstu svicarsku odbranu.....velika i zasluzena pobjeda svicaraca

drugo kolo...zao mi je sto se spanija sastaje sa hondurasom a ne cileom..jer da igraju sa chileom mozda bi se mogao ocekivati kiks koji bi ih definitivno izbacio sa takmicenja..ovako ce zadnje kolo odlucivati..u svakom slucaju...ova grupa se kriza sa grupom G...i sigurno ce biti jedan veliki duel u osmini finala...

Sigurno dosada nabolji fudbal je prikazan bas u ovoj grupi i bice zanimljivo do kraja
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 16 jun 2010, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2010, 20:18

@brnjoo: ma da trebao sam reci da je hitzfeld loš trener sa 2 osvojene titule lige prvaka s 2 razlicita tima, pa nije svicarcima u planu da dodju do finala oni zele do osmine finala...al ovo je udarac spaniji da ih svicarska pobijedi, sa peterostruko slabijim timom hitzfeld pobijedi španiju i realno je da je španija navikla na rana ispadanja...ovu će grupu proci jer ako je ne prodju onda ce postati gori nego sto su prije eura 2008 godine bili....a ti nabrajas rezultate nekih timova samo zaboravljas da je njemacka pobijedila sa 4-0 i siguran sam da nijemci idu do kraja a da će ove rane faze biti kraj za nekoliko velikana, za neke vec grupa za neke osmina finala
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 16 jun 2010, 20:32

Chologol je napisao/la:Po igri na terenu bolji? hahhahahahaha, e moje djete drago imas li ti oci? Reyes je bar 10x prodorniji i od Mate i Navasa, brzi od obojice, i ima bolji pas, bolji centarsut, bolji je dribler od njih, i ima bolji osjecaj za g
Neću ulaziti u raspravu ali Reyes brži od Navasa ? :roll:
FK Pjetlovi

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 jun 2010, 21:18

zato ce Cile i Honduras debelo platiti Spanija ne moze odigrati 2 ovakve tekme mada je i ovu odigrala vrlo dobro ali kada protivnik uputi 2 suta i jedan udje :roll: dakle ove 2 repke ce nahebat ;)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 16 jun 2010, 21:25

juznjak> je napisao/la:zato ce Cile i Honduras debelo platiti Spanija ne moze odigrati 2 ovakve tekme mada je i ovu odigrala vrlo dobro ali kada protivnik uputi 2 suta i jedan udje :roll: dakle ove 2 repke ce nahebat ;)
Dobro je buraz, smiri malo...tako se pricalo i prije utakmice sa Švicom (od sebe prvog polazim) pa ih švica otresla iz ukupno dvije šanse na utakmici...i ako se plasira Španija (a to je sad poslije ovog poraza vrlo upitno) to ce biti jedva i na guzove jer morat ce cekati da im se poklope ostali rezultati u grupi.
Nije ti ovo prvenstvo da imaš 30 kola pa da možeš nadoknaditi vremenom propuštene bodove, ovdje je jedan kiks i vozdra...i 4 godine cekaj ponovo šansu...danas ih je švica navukla na stari bunkeraški fol, pa na kontru...to je del Bosque MORAO znati i predvidjeti kako cu mu protivik igrati - za to je i placen...švica i Hitzfeld su ih navukli ko ****.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 16 jun 2010, 21:31

Pa nije Busquets (kojeg i ja svakako ne podnosim kao igraca) kriv što Villa i Torres ne znaju dati gola...zar nije tako.
Nije Busquets kriv što Švica iz dvije šanse pobjedi Španiju ili što Pique ne zna dati gola sa 5 metara vec pogađa golmana.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 16 jun 2010, 21:32

Spanija mora pobjediti obje sljedece tekme i prolaze dalje.Ja sam vidio dovoljno danas,Spanci su odigrali dobro,nisu imali srece,a Svicarska sa 2 sutra po golu dobije tekmu.Jbg,to ti je fudbal.

Trebaju Spanci iskoristavati svaku mogucu sansu i ne sprdati se nikad,uvaliti ako mogu 20 komada,jer uvijek ti levati mogu kontru spucati i primis bezveze gol,pa se cupaj onda.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 16 jun 2010, 21:38

Od Torresa nisam više ni očekivao jer je bio povrijeđen dugo i trebaće mu malo vremena da se vrati u formu,a Villa me razočarao.
FK Pjetlovi

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 16 jun 2010, 21:45

reds je napisao/la:Od Torresa nisam više ni očekivao jer je bio povrijeđen dugo i trebaće mu malo vremena da se vrati u formu,a Villa me razočarao.
Da,Villa je bio los,ali realno,sta ce napraviti pored onakvog bunkera on sam u spicu ? Pokusavao je,izvlacio se nekad na stranu,nije ni imao lopti previse.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 jun 2010, 21:54

Iniesta i Torres. Dva veoma važna igrača za Španiju su bila dugo povrijeđena i to se odrazilo na igru. :cry:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 jun 2010, 22:44

Spanci uopste nisu imalu puno sansi na utakmici, a pogotovo ne iz izradjenih akcija ;) Pique nakon faula i kad se vracao slucajno ostao sam i dobio loptu, a Villa u prvom poluvremenu nakon kontre.

Osvetilo se treneru stavljanje u ekipu 3-4 haman ista igraca na sredini terena
nema potpisa

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 16 jun 2010, 23:42

El_7 je napisao/la:Ono je bio offsd.????? :cry: :cry: mogao se i penal svirati..al ebiga :mrgreen: Spanic moraju dici glavu i igrati dalje,igraju najljepsi fudbal,a ljubomorne duse mogu da im puseeee :mrgreen: :mrgreen:
nije bio ofsajd, bila je linija.

ondje je sudija morao svirat penal za svicarsku, jer ako je vec pusito prednost, morao je svirat ocit faul na piqueu. da ga onaj nije nogom u glavu opalio sumnjam da bi bio gol.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 17 jun 2010, 00:34

cole-ch je napisao/la:U ovoj grupi Spanija i Svajcarska idu dalje, iako ce protiv Cilea biti jako tesko.
Spanija jer jedan od boljih timova i favorit SP-a, a Svajcarska ce biti malo iznenadjenje takmicenja sa trenerom Hitzfeldom. Steta sto im u startu neigraju dva mogu reci i nezamenjiva igraca (Frei i Behrami).

Bravo Svajcarci, tako se to radi! Skinuste im skalp da se vise neku**e.

Sada samo pametno, korak po korak, pa i zasto ne u finale...

Bruka sudijska, eeej, "samo" 6 min.produzetak!!!

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.