FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 04 maj 2016, 21:54

Valencia je napisao/la:
Klare je napisao/la:Protiv Barce i Reala smo poniženi, sinoć smo izgubili knap, i bilo bi to podnošljivo, ali problem je veliki za Pepa što je izgubio od duplo slabije ekipe, mislim problem je to i naš.
Atletiko koliko god bio dobro taktički i fizički pripremljen nije niti u jednom trenutku trebao biti prepreka ovom Bayernu. ;)
Ovo jednostavno nije tacno, a sada cu obrazloziti i zasto.

Bajern mozda jeste duplo jaci ofanzivno, ali je zato duplo slabiji defanzivno. Uz to, Grizman je bolji igrac od svakog igraca Bajerna u ovom trenutku. I tako dodjemo do toga da su tu negdje, da je Atletiko za dlaku bio bolji u dvomecu.

Dalje...

Spanska liga je duplo, troduplo jaca od Bundeslige. To dokazuju rezultati spanskih klubova u Evropi. U takvoj ligi Atletiko ima isto bodova kao Barselona i bod vise od Reala, dvije ekipe koje su rastavile Bajern na proste faktore u prethodnim sezonama. Atletiko je u ovoj sezoni samarao istu tu Barsu i isti taj Real.

Kao sto kaze Cholo, Atletiko i Bajern su dvije totalno razlicite ekipe. Bajern preferira napad, Atletiko odbranu i kontre. To sto imaju razlicite stilove, ne znaci da je onaj koji za tebe igra ljepse, u stvarnosti jaci. Au contraire! Jaca ekipa se plasirala u finale!

Ne cine samo dodavanja kvalitet jedne ekipe. Da je tako, ne bi ni bilo takmicenja, odmah bi Barsa i Bajern odmjerili snage u finalu.

Atletiko ima najjacu odbranu na svijetu, ima najagresivnije i najborbenije igrace. Bajern ni u cemu nije najbolji. Ono u cemu su dobri, od njih ima bolje Barsa. A i ta Barsa je izbacena od Atletika.

Dakle, Atletiko je potpuno zasluzeno finalista. Bili su za nijansu bolji i to je to.
Jesi ti normalan lik ikako? :roll:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2016, 22:01

Valencia je napisao/la:
Klare je napisao/la:Protiv Barce i Reala smo poniženi, sinoć smo izgubili knap, i bilo bi to podnošljivo, ali problem je veliki za Pepa što je izgubio od duplo slabije ekipe, mislim problem je to i naš.
Atletiko koliko god bio dobro taktički i fizički pripremljen nije niti u jednom trenutku trebao biti prepreka ovom Bayernu. ;)
Ovo jednostavno nije tacno, a sada cu obrazloziti i zasto.

Bajern mozda jeste duplo jaci ofanzivno, ali je zato duplo slabiji defanzivno. Uz to, Grizman je bolji igrac od svakog igraca Bajerna u ovom trenutku. I tako dodjemo do toga da su tu negdje, da je Atletiko za dlaku bio bolji u dvomecu.

Dalje...

Spanska liga je duplo, troduplo jaca od Bundeslige. To dokazuju rezultati spanskih klubova u Evropi. U takvoj ligi Atletiko ima isto bodova kao Barselona i bod vise od Reala, dvije ekipe koje su rastavile Bajern na proste faktore u prethodnim sezonama. Atletiko je u ovoj sezoni samarao istu tu Barsu i isti taj Real.

Kao sto kaze Cholo, Atletiko i Bajern su dvije totalno razlicite ekipe. Bajern preferira napad, Atletiko odbranu i kontre. To sto imaju razlicite stilove, ne znaci da je onaj koji za tebe igra ljepse, u stvarnosti jaci. Au contraire! Jaca ekipa se plasirala u finale!

Ne cine samo dodavanja kvalitet jedne ekipe. Da je tako, ne bi ni bilo takmicenja, odmah bi Barsa i Bajern odmjerili snage u finalu.

Atletiko ima najjacu odbranu na svijetu, ima najagresivnije i najborbenije igrace. Bajern ni u cemu nije najbolji. Ono u cemu su dobri, od njih ima bolje Barsa. A i ta Barsa je izbacena od Atletika.

Dakle, Atletiko je potpuno zasluzeno finalista. Bili su za nijansu bolji i to je to.
Forumaški kolega, zaista ovaj post dokazuje tvoju netrpeljivost prema Bayernu. ;)

Ovo ti ne treba i ne dolikuje jednom čovjeku koji pokušava biti ozbiljan forumaš. ;)

Komentiraj objektivno, ili bar pokušaj. ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 maj 2016, 22:07

Ti nemaš pravo da uopšte pišeš ovdje da li ti je to jasno?
Idi na opšte diskusije pa tamo opleti sam sa sobom.
Ako nastaviš da trolaš ovdje ide prijava adminu nećemo čekati Geronima da te odstrani.
Dođem ovdje da pročitam šta Bavarci pišu, ljudi koji nešto znaju o Bayernu a trolovi dominiraju.
I da ga stavim na ignore moram se zbog njega prijavljivati svaki put samo da ne vidim njegov trolerski post.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 maj 2016, 22:14

Tek sad vidim da dole ima tema za one koji nisu navijaci Bajerna (navratim ponekad, ne cesljam po temama, tako da fakat nisam vidio)!
Ja definitivno nisam! :D
Tako da, napustam temu!

Efenberg

Mozes odgovoriti na temu ispod ako zelis!
Nemoj ovdje, vidis da su se klinci iznervirali. :)

Izvinjavam se, cala mi, nisam vidio temu. Malo mi je to bezveze, ali kuca odlucuje. :thumbup:

Pozz!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2016, 22:18

Ovdje odgovaram jer je diskusija u vezi Bayerna i nemam se šta sklanjati u neku drugu temu.

Samo ne mogu odgovoriti u dva reda, to je valjda jasno. :D

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 04 maj 2016, 22:22

Ko je ovaj valencia sta hoce ovaj nesto da nam objasni ne kontam lika :hmmmmm:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2016, 22:25

ma izgleda da mu je fetish iznervirati nekoga i onda posmatrati situaciju.
da on stvarno vjeruje u ovo sto pis, moglo bi se diskutovati.
ovako, imate uzvicnik ili ti ga usklicnik, pa prijavite post.

ps.
je li neko vec postavio video kako riberi u par navrata siluje atletikovog beka i ´sesticu´?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 maj 2016, 22:26

Effenberg druže nemoj molim te mu ovdje odgovarati jer to će ga samo podstaknuti da nastavi pisati ovdje tj. da replicira na tvoje postove.
To je nešto što vjerujem većina ljudi na ovoj temi želi izbjeći.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2016, 22:38

Valencia je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:
Forumaški kolega, zaista ovaj post dokazuje tvoju netrpeljivost prema Bayernu. ;)

Ovo ti ne treba i ne dolikuje jednom čovjeku koji pokušava biti ozbiljan forumaš. ;)

Komentiraj objektivno, ili bar pokušaj. ;)
Sa tobom sam ovdje imao normalne diskusije. Ugl se nismo slagali, ali smo razgovarali kao normalni ljudi.

Hajde, zivota ti, argumentovano ospori ovo sto sam napisao. Sta nije tacno?
Slažemo se oko Guardiole i toga da je UNIŠTIO u 3 godine sve što se moglo uništiti. Oko toga se slažemo 200%. :D

Ali kralju, ja koji ne volim Pepa Guardiolu niti malo, zaista ga odavno ne mogu smisliti i priznajem, ove godine sam svoj voljeni klub gledao daleko najmanje u zadnjih 15 godina, ne mogu reći da je Atletico bio za nijansu bolja ekipa u ovom dvomeču.

To je kao da kažeš da je tvoj Manchester bio 99' za nijansu bolja ekipa i zato su zasluženo slavili. Svi znamo da to nije istina. Ili kada bi nešto slično rekao za Chelsea 2012. Znamo da to nije istina.

Ne možeš reći da je Atletico bio za nijansu bolja ekipa. Nemojmo ulazit u nepotrebne rasprave koje ne vode ničemu. Šta se tu ima argumentirano diskutirati i dokazivati suprotno?

Da su parkirali autobus u 3 poluvremena? Da su zamiješali beton? Svaka čast na tome.

Sve se vidjelo. Atletico je imao u dvije utakmice 4 zicera iz kojih su dali 2 gola. Bayern je imao duplo više zicera iz kojih su zabili 2 gola.

Da stavimo statistiku da bi rasprava bila argumentirana: http://www.flashscore.com/match/jFIwnLa ... atistics;0

A evo i prve tekme, da dobijemo potpuni doživljalj argumentirane rasprave: http://www.flashscore.com/match/rkFVmsV ... atistics;0

Pustimo daljnju raspravu za taj dio jer nema veze sa ničim.

Hajde da kažeš da je Atletico bio za nijansu sretnija ekipa to možemo prožvakati ali bolja nikako ne.

valencia je napisao/la:Spanska liga je duplo, troduplo jaca od Bundeslige.
Nemoj pretjerivati sa troduplo jačom ligom od Bundeslige jer situacija ta tablici kaže ipak samo duplo: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2016.html

Da ne pomiješaš nešto, Španjolska liga je najjača liga uvjerljivo već par godina ali s druge strane je Bundesliga ipak druga liga svijeta.
valencia je napisao/la:Atletiko ima najjacu odbranu na svijetu, ima najagresivnije i najborbenije igrace. Bajern ni u cemu nije najbolji. Ono u cemu su dobri, od njih ima bolje Barsa. A i ta Barsa je izbacena od Atletika.
Ako Bayern ni u cemu nije najbolji već Barsa kako to da tablica argumentirano drugačije gleda na takve teze: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2016.html

Klare

Post Postao/la Klare » 04 maj 2016, 22:48

Stefan Effenberg je napisao/la:Nemoj pretjerivati sa troduplo jačom ligom od Bundeslige jer situacija ta tablici kaže ipak samo duplo: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2016.html
Nisam htio Valenciji da repliciram, ali po kojoj računici duplo, koje si teoreme koristio da bi došao do te računice, zastrašujuće. :shock:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2016, 23:00

Klare je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Nemoj pretjerivati sa troduplo jačom ligom od Bundeslige jer situacija ta tablici kaže ipak samo duplo: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2016.html
Nisam htio Valenciji da repliciram, ali po kojoj računici duplo, koje si teoreme koristio da bi došao do te računice, zastrašujuće. :shock:
Nemoj mene u matematičke igre uvlačiti, ja priznajem da sam jedva izvukao dvojku u matematici većinu školovanja a 3 su mi zaključili eventualno svake prijestupne godine. :mrgreen:

Nevažno, za klasu jača liga je Španjolska. Može tako?

Klare

Post Postao/la Klare » 04 maj 2016, 23:13

Stefan Effenberg je napisao/la:Nevažno, za klasu jača liga je Španjolska. Može tako?
Pa vidi se da nisi baš sa matematikom, zavisi koliku razliku pod jednom klasom uzimaš.
Po koeficijentu Primera je jača od Bundeslige 25%, a za duplo treba da bude 100%, eto koliko je Valencia pogriješio a ti pogrešno obračunao. :)

No sve je to ovdje nebitno, Valencia trola i bezveze pokreće nebitna pitanja, kao ovo sad matematičko.
Lik je odavno nama poznat, i ne obaziremo se baš na nj, jer u vezi Baye je sve samo ne objektivan, samo problem što se neki uhvate i onda nastupa haos.

Šta, ja bi s njim sad trebao diskotovati i dokazivati da li je odbrana Bayerna kvalitetnija ili vezna linija Vidal-Martinez bolja od Gabi-Fernandez, ma jašta.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2016, 23:15

@ valencia,

ovdje ću ti odgovoriti jer smatram da ova rasprava spada pod ovu temu. Piši ovdje, diskutiraj ovdje.

Argumentirano sam ti odgovorio na post. Predočio statistiku koja govori ko je bio bolji. Da sam informatički ekspert potrudio bi se da u dvije utakmice izdvojim zicere Bayerna i Atletica pa da i tu argumentirano dokažem tvrdnje o zicerima.

Prebacuješ temu na život i životne sposobnosti i uspjehe a ovdje nije tema život već Bayern i nogomet pa možemo o tome razgovarati.

Kad tako razmišljaš za taj naslov Manchestera nemamo šta više diskutirati. Ne zato jer mene boli taj poraz već zato što je Bayern bio DRASTIČNO bolja ekipa u toj utakmici.

Poštujem te kao i svakog forumaša ali nam se mišljenja razlikuju i smatram da na ovu temu nemamo više šta reći.

Klare je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Nevažno, za klasu jača liga je Španjolska. Može tako?
Pa vidi se da nisi baš sa matematikom, zavisi koliku razliku pod jednom klasom uzimaš.
Po koeficijentu Primera je jača od Bundeslige 25%, a za duplo treba da bude 100%, eto koliko je Valencia pogriješio a ti pogrešno obračunao. :)

No sve je to ovdje nebitno, Valencia trola i bezveze pokreće nebitna pitanja, kao ovo sad matematičko.
Lik je odavno nama poznat, i ne obaziremo se baš na nj, jer u vezi Baye je sve samo ne objektivan, samo problem što se neki uhvate i onda nastupa haos.

Šta, ja bi s njim sad trebao diskotovati i dokazivati da li je odbrana Bayerna kvalitetnija ili vezna linija Vidal-Martinez bolja od Gabi-Fernandez, ma jašta.
Ma kažem da nisam, totalno iskreno. Vodim se matematikom da sam gledao samo pozicije koje govore da je Primera duplo bolja liga. U toj klasnoj razlici.

Svejedno, hvala na detaljnom postotnom izračunu.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2016, 23:26

Što se tiče tekme, svaka čast na igri i svemu pruženome od strane igrača. Zaista sam bio prezadovoljan igrom i načinom igre, ako izuzmemo gol koji je plod Guardiolinih glupih zamisli o presingu na protivničkoj polovici. Trojica ispadoše kao kad se bik zaleti u crvena vrata, tako i oni. To je zamisao velikog trenerskog glupana kao što je Pep.

Sretan sam što odlazi. Uništio je Bayern a ovdje su mnogi mislili da smo još i napredovali i digli igru na viši nivo nego kod Don Juppa i da sa takvom igrom možemo osvojiti naslov. Možemo ali sa filozofijom Pepa Guardiole niti slijedeće 3 sezone ne bi osvojili naslov.

Svaki normalni insan se pita zašto takvu postavu nije stavio već u Madridu? Odgovor je jednostavan: ON ŽELI BITI POSEBAN.

Tako se ponaša, tako razmišlja, to je on. Može majstore ali ne u Bayernu.

Sve što smo mnogi od nas govorili već davno davno sada se konačno potvrdilo. Svi oni koji su mislili da će nam Guardiola donijeti naslov gadno su se prevarili.

Čovjek ništa nije naučio iz prijašnjih godina i grešaka koje je napravio, ama baš ništa. Tuga, jad i bijeda.

Mah, mogu pisati do sutra i ne bi bilo dovoljno da napišem koliko sam tužan i jadan što je ova generacija 3 godine morala trpjeti ovog tvrdoglavog mangupa na klupi.

Šteta, ali baš je šteta generacije.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 maj 2016, 00:59

isakovich je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:Dva levela ispdo atletica haha :)
mig mig,šic šic,druze nemoj da se pretljas u pricu navijaca giganata svjetskih,atletiko je level za juve,juve je jos mali mis za bayerna i ostale velikane.Cuvajte se kakvih kladionica i namjestanja,more biti lahko zavrsite u 3. liZi ,brini svoji brigu,budi cool navijaj za juve kani se bayerna,jer ipak Bayern je za vas nesto na sto se ugledate i cemu tezite ;).
Djecak si ti jos, i uospte ne zamisljam da bi me sad mogoa citirati, jer vec uveliko spavas, mozda i sanjas finale haha :) ili je nocna mora kako Oblak ide lijevo a lopta desno :damn: :wave: :wave: Centre forward, prijatelju, mnogim svojim prijateljima sam govorio da ce Arturo biti najbolji igrac bayerna, mnogi to nisu vjerovali ali se tako ispostavilo ! Bas zbog toga nema razloga da budem "ljut" na Bayern ili bilo sta, samo sam ogorcen na Rumija :puke: koji prica o "pravdi " !
Max Allegri

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 05 maj 2016, 01:37

Mig_Mig je napisao/la:
isakovich je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:Dva levela ispdo atletica haha :)
mig mig,šic šic,druze nemoj da se pretljas u pricu navijaca giganata svjetskih,atletiko je level za juve,juve je jos mali mis za bayerna i ostale velikane.Cuvajte se kakvih kladionica i namjestanja,more biti lahko zavrsite u 3. liZi ,brini svoji brigu,budi cool navijaj za juve kani se bayerna,jer ipak Bayern je za vas nesto na sto se ugledate i cemu tezite ;).
Djecak si ti jos, i uospte ne zamisljam da bi me sad mogoa citirati, jer vec uveliko spavas, mozda i sanjas finale haha :) ili je nocna mora kako Oblak ide lijevo a lopta desno :damn: :wave: :wave: Centre forward, prijatelju, mnogim svojim prijateljima sam govorio da ce Arturo biti najbolji igrac bayerna, mnogi to nisu vjerovali ali se tako ispostavilo ! Bas zbog toga nema razloga da budem "ljut" na Bayern ili bilo sta, samo sam ogorcen na Rumija :puke: koji prica o "pravdi " !
Sta se navuklo ovih spamatora na temu majko mila.
Uhh godi mi to djecak vrnes me pofino u riverc sa godinama.
VOLIM BAYERN

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 05 maj 2016, 08:33

Oko Guardiole je najbolja stvar što čovjek odlazi, bar što se tiče ovog foruma, a sad čekamo da isti koji su pljuvali njega krenu pljuvati i Carla, jer su ranije pljuvali i Juppa.

#dejavu

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 05 maj 2016, 12:07

mere bit bidne da humels ostane u domuzistanu.
ako ostane, krecemo po realovog rezervistu varana.
iako, mislim da su to ime ubacili nasi kako bi izvrsili pritisak na domuzare.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 05 maj 2016, 12:18

sekerbay je napisao/la:mere bit bidne da humels ostane u domuzistanu.
Ove zadnje izjave Hummelsa su me skroz zbunile,ja sam vec 100% ga vidio u Bayernu,zna li neko od vas nesto vise o cemu se radi?

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 maj 2016, 12:26

sekerbay je napisao/la:mere bit bidne da humels ostane u domuzistanu.
Nikad ne reci nikad ali Varaneov mentor od prvog dana i covjek koji ga je doveo je Zinedin pa sad kad saberes dva i dva i dodas Pepeovih uskoro 34 godine ...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: HerrMarkusen i 6 gostiju.