Rekonstrukcija stadiona u BiH

Lik
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Lik » 02 maj 2016, 19:35

Signore je napisao/la:
@Lik, na AFH su jedne od najgorih kabina. Kablovi nisu izolirani, ljeti je unutra +50, a zimi nema grijanja. To je pricao upravo neki komentator dok je prenosio europsku utakmicu Sarajeva prije 2-3 sezone. Daj Boze da se nesto promjenilo.
Ma stoji to da je loše, nego ga ne svrstaše ni vamo ni tamo pa mi čudno...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 03 maj 2016, 13:33

Evo opet z Tuzli obećavaju pa ćemo da vidimo...

http://sa-c.net/news-archive/item/3551- ... stori.html
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 03 maj 2016, 19:11

Evo par slika iz nove pres sale na stadiounu mladosti. Nije jos zavrseno opremanje al ide polahko :D
slika
slika
slika
slika
slika

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 03 maj 2016, 21:22

@Signore, posto vidim da poznajes vecinu stadiona u BiH, zanimaju me neke stvari u vezi stadiona u Gradaccu. Ono sto se mora zavrsiti na novoj tribini je krov, prostor za tv kamere, komentatore, i svecana loza. Dalje slijedi semafor, reflektori. E sad ako bi bio ljubazan da pored svake stavke stavis cifru u KM.
Hvala
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 22:18

esprit24 je napisao/la:@Signore, posto vidim da poznajes vecinu stadiona u BiH, zanimaju me neke stvari u vezi stadiona u Gradaccu. Ono sto se mora zavrsiti na novoj tribini je krov, prostor za tv kamere, komentatore, i svecana loza. Dalje slijedi semafor, reflektori. E sad ako bi bio ljubazan da pored svake stavke stavis cifru u KM.
Hvala
Ne poznajem ih ni pola, a tek da poznajem vecinu. I sad bih ti jos rekao da se ne bavim nabavkom, ali bih ti slagao, ali se ne bavim nabavkom tih stvari za stadione tako da ti ne znam reci cijene :mrgreen: :mrgreen:

Mogu ti samo dati primjere

Semafor - 25.000 eura je Rakitic donirao Radniku za prilicno dobar semafor za PL

Reflektori - 200.000 eura kostala je izgradnja stubova za reflektore u Novom Pazaru. Njima su sijalice poklonili iz FSS kao i svim ostalim klubovima. Oni dobiju Philipsove sijalice koje vrijede 1.650 eura po komadu. Na stadionu u NP na svakom stubu stoji 36 sijalica sto znaci da je ukupna vrijednost svih sijalica 237.600 eura s tim da su te sijalice bas onako svjetska klasa. Pored toga jos trebas trafo stanicu i sve te izadje negdje oko 500.000 eura. Ta cifra se iznosila i po Srbiji na vise stadiona s obzirom da je kod njih sad akcija da svi stave reflektore. Cak sam Savez s ovim sijalicama odradi pola posla

Krov - Tribina u Gradaccu je nesto malo veca od one u Sirokom, a njihov krov je kostao 400.000KM tako da mislim da bi u Gradaccu mogli napraviti cak i malo moderniji za 500.000KM s tim da znam da su oni rekli kako imaju projekt po kojem pokrivanje te tribine kosta 1.000.000KM

Prostor za kamere - To ti vec ne znam reci, ali mislim da to nije neka skupa investicija. To je obicna platforma, treba provest struju i slicno. Nista nerealno.

Komentatorske kabine - Tu se nadam da ce napraviti nesto moderno i da necemo citati opet clanak od neki dan. Te kabine mogu kostati 200 maraka ako ce biti kao na nekim stadionima, ali dobre kabine se mogu napraviti za 10-20.000 maraka. To je neka moja pretpostavka jer ne znam ni jedan primjer s tim kabinama pa poredim s necim drugim

Svecana loza - O ovome je nezahvalno pisati. Nit znam koliko ce imati mjesta, nit znam koliko ce biti luksuzno.Tu ce cak cijena zavisiti i od samog krova i nacina na koji ce zatvoriti prostor izmedju tribine i krova. Ako cijeli taj zid bude fino odradjen onda ce sama loza biti jeftinija jer nece morati sminkati dodatno za samu lozu.

U svakom slucaju mislim da Zvijezda ne moze nabaviti tolike pare za sve tu u nekom kracem roku. Krov bi im morao biti prioritet, cak veci nego reflektori, jer se utakmice mogu igrati danju, a gledatelji ne vole stajati na kisi taman i da je reflektor upaljen. Neka rade krov i onda sve ostalo.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 maj 2016, 04:02

Sada sam tek skontao da je Široki Brijeg djelomicno finansirao postavljanje krova od onog novca koji je savez od UEFA obezbjedio vecinom za travnjake jer se ne sjecam da su oni radili nesto na istome (nadam se da me niko nece ispraviti :D ). To je bilo skoro 100.000 €. Bravo ja, kasnim ko vozovi u BiH :facepalm:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 maj 2016, 12:35

Wolffire je napisao/la:Evo par slika iz nove pres sale na stadiounu mladosti. Nije jos zavrseno opremanje al ide polahko :D
Bilo polako ili ne, Mladost je neka druga dimenzija. Naklon svima. Interijer kao u Americi. :tokralju: Mogao je samo stol biti malo bogatiji, možda s paravonm naprijed u bojama kluba. :D
Hayley <3

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 maj 2016, 13:01

Odlicna press sala. Izgleda evropski fakat :tokralju:

High

Post Postao/la High » 04 maj 2016, 15:02

Odlična. Samo da se, dok budu govorili, ne čuje škripa vrata. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 04 maj 2016, 16:33

AnelZ je napisao/la:Sada sam tek skontao da je Široki Brijeg djelomicno finansirao postavljanje krova od onog novca koji je savez od UEFA obezbjedio vecinom za travnjake jer se ne sjecam da su oni radili nesto na istome (nadam se da me niko nece ispraviti :D ). To je bilo skoro 100.000 €. Bravo ja, kasnim ko vozovi u BiH :facepalm:
Ma mi smo cini mi se od tih novaca radili prskalice za travnjak, koje se uključuju i isključuju automatski ovisno o vanjskim uvjetima (temperatura, vlaga tla). A i cisto sumnjam da se takva namjenska sredstva mogu prenamijeniti za bilo koje druge stvari. Krov je placen u kesu. Nesto skupljeno na donatorskoj večeri, a ostalo platio klub svojim sredstvima.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 04 maj 2016, 17:01

Šta ovi rade ispred golova na BP, k'o da je oranica.

Šta kaže komentator, vrane nagrizaju sjedalice za rezervne igrače :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Mes Que Un Club

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 04 maj 2016, 18:31

badblueboylivno je napisao/la:
Wolffire je napisao/la:Evo par slika iz nove pres sale na stadiounu mladosti. Nije jos zavrseno opremanje al ide polahko :D
Bilo polako ili ne, Mladost je neka druga dimenzija. Naklon svima. Interijer kao u Americi. :tokralju: Mogao je samo stol biti malo bogatiji, možda s paravonm naprijed u bojama kluba. :D
Ovo su stari stolovi nije jos dosao sav namjestaj :D ne brini bit ce i to ehehe

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 maj 2016, 18:41

Wolffire je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:
Ovo su stari stolovi nije jos dosao sav namjestaj :D ne brini bit ce i to ehehe
Hocel se graditi ona klubska zgrada izmedju zapada i sjevera, sto je nacrtano na onoj maketi ? Ili je to to sad iza umjetne trave ?
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 04 maj 2016, 18:44

Mislim da se nece to sad raditi, ide jos jedan segment tribine zapadne i teren se pomice prema tribini iza gola.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 maj 2016, 18:49

Na zapadu fale dva segmenta. Fali po jedan sektor s obje strane ako sam ja dobro upratio, a cini mi se da jesam

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 04 maj 2016, 18:57

Signore je napisao/la:Na zapadu fale dva segmenta. Fali po jedan sektor s obje strane ako sam ja dobro upratio, a cini mi se da jesam
Ma da moja greska idu sa obe strane po jedan segment i to je to sto se tice tribina. Najavljeno je da ce se radit krov i loza pa vidjet cemo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 maj 2016, 19:04

Ja navijam da Mladost ne ispadne samo da dovrsi taj stadion. Svidja mi se projekt i bilo bi ga lijepo vidjeti zavrsenog :mrgreen:

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 04 maj 2016, 22:40

Signore je napisao/la:Ja navijam da Mladost ne ispadne samo da dovrsi taj stadion. Svidja mi se projekt i bilo bi ga lijepo vidjeti zavrsenog :mrgreen:
Hvala!!! Obezbjedili smo mi opstanak, sad cemo vidjeti kad krecu ostali radovi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 maj 2016, 23:37

Wolffire je napisao/la:
Signore je napisao/la:Ja navijam da Mladost ne ispadne samo da dovrsi taj stadion. Svidja mi se projekt i bilo bi ga lijepo vidjeti zavrsenog :mrgreen:
Hvala!!! Obezbjedili smo mi opstanak, sad cemo vidjeti kad krecu ostali radovi.
Ma nisam mislio samo sad, nego i za u buduce. Naravno, sretno vam u PL i nakon sto projekt bude u potpunosti gotov. Nema veze sto ste mala sredina, nadam se da ce posjeta biti bolja nego ovo proljece. Treba cijeniti svaku marku ulozenu u ovu PL, a posebno veseli kada to dodje iz manje sredine. Velikani nam placu vec dva desetljeca, a onda se pojavi netko ovako.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 05 maj 2016, 00:02

Nikako da saniraju one dvije rupetine ispred golova na Bilinom :facepalm:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.